ZenMate Αξιολόγηση 2024

ZenMate VPN

Στο άρθρο αυτό θα κάνω μία Zenmate αξιολόγηση και παρουσίαση του VPN, το οποίο αναπτύχθηκε στη Γερμανία και έχει γίνει πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα, στην Τουρκία και στον υπόλοιπο κόσμο (με περισσότερους από 40 εκατομμύρια χρήστες). Όλα ξεκίνησαν με την κυκλοφορία της δωρεάν επέκταση φυλλομετρητών (για Chrome και Firefox). Έτσι ακριβώς ξεκίνησε το Zenmate, το οποίο πλέον προσφέρει πλήρεις υπηρεσίες VPN. Οι επεκτάσεις αυτές βοήθησαν να γίνει δημοφιλής η υπηρεσία, ωστόσο έχει μεσολαβήσει πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε. Ας ρίξουμε μία ματιά, πιο αναλυτικά, στα βασικότερα χαρακτηριστικά του Zenmate VPN.


Ενημερώθηκε στις: 14 Ιούνιος 2024

Zenmate, ένα VPN που γίνεται όλο και καλύτερο

Δοκίμασα τις υπηρεσίες του Zenmate VPN πέρυσι, μόλις είχα πρωτοακούσει για αυτό. Μπορώ να πω ότι δεν έμεινα ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος. Έμεινα με την εντύπωση πως δεν προσφέρει αρκετά χαρακτηριστικά, ώστε να είμαι σε θέση να κάνω μία πλήρη παρουσίαση και Zenmate αξιολόγηση του VPN. Έτσι αποφάσισα να μην αφιερώσω ιδιαίτερα χρόνο σε αυτό. Στη συνέχεια όμως, πολλοί από εσάς μου ζητήσατε τη γνώμη μου. Γι’ αυτό αποφάσισαν να ρίξω μία δεύτερη ματιά και ήρθα σε επικοινωνία με την ομάδα που δημιούργησε το Zen mate. Μου προσέφεραν μία δωρεάν έκδοση για να δοκιμάσω το προϊόν και στη συνέχεια μπόρεσα να εξασφαλίσουν παράλληλα και μία αποκλειστική έκπτωση για εσάς τους αναγνώστες του diadiktiokaiasfalia.com.

ZenMate VPN Αξιολόγηση

Mπορώ να πω πως πραγματικά κατάφεραν να βελτιώσουν πάρα πολύ το VPN, ιδίως όσον αφορά την απόδοση του διακομιστή και την ευκολία χρήσης. Θα πρέπει να σημειώσω παρόλα αυτά πως δεν πρόκειται για κάποιο VPN με πάρα πολλές ρυθμίσεις. Στην περίπτωση λοιπόν που θέλετε κάποιο λογισμικό το οποίο θα έχετε τη δυνατότητα να παραμετροποιήσετε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, μην επιλέξετε το Zen mate. Αν τώρα Θέλετε κάτι plugandplay στην κατηγορία των VPN, για περιστασιακούς χρήστες και για όσους δεν θέλουν να ζαλίζονται με ρυθμίσεις και λεπτομέρειες, τότε το Zenmate VPN αποτελεί μία πολύ καλή λύση. Με ελάχιστα κλικ έχετε τη δυνατότητα να συνδεθείτε με μια Zenmate IP και να προστατέψετε τη σύνδεση της συσκευής σας. Στη συνέχεια, απλά χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται να ξανασχοληθείτε με το Zen mate.

Ζenmate VPN: προγράμματα και τιμές

ZenMate: Αξιολόγηση

Τίποτα το εντυπωσιακό εδώ. Το Zenmate VPN προσφέρει 3 κλασικά προγράμματα: μηνιαίo, εξάμηνο και ετήσιο. Η τιμή για το ετήσιο πακέτο είναι πολύ ανταγωνιστική, ιδίως εάν αναλογιστείτε πως σας προσφέρει 5 ταυτόχρονες συνδέσεις! Το μηνιαίο πρόγραμμα είναι αρκετά “τσουχτερό”… μιλάμε για την ίδια σχεδόν τιμή με το ExpressVPN, αλλά με λιγότερα χαρακτηριστικά… σίγουρα λοιπόν θα διάλεγα το ετήσιο πρόγραμμα. Μπορείτε να βρείτε φθηνότερο VPN με παρόμοια χαρακτηριστικά για έναν μόλις μήνα. Παρότι η εταιρεία δεν προσφέρει δωρεάν δοκιμή πλέον, σας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσετε το Zenmate για 14 ημέρες, μέσω του προγράμματος εγγύησης επιστροφής χρημάτων. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και μπορείτε να κάνετε έτσι τη δική σας Zen mate αξιολόγηση πριν πληρώσετε για το VPN.

Δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να το αναφέρω στο σημείο αυτό, αλλά είχα στο παρελθόν ένα δωρεάν πρόγραμμα Zenmate και χρησιμοποιούσα κάποια Zenmate IP στο διαδίκτυο… Συνήθως χρησιμοποιώ και δοκιμάζω αρκετά τα δωρεάν VPN, για λόγους ασφαλείας. Όταν κάποιο σοβαρό VPN προσφέρεται δωρεάν, είναι πάντα καλοδεχούμενο! Πλέον βέβαια, ο μόνος τρόπος για να δοκιμάσετε το Zenmate δωρεάν, είναι να δοκιμάσετε την επέκταση για κάποιον φυλλομετρητή και να περιηγείστε στον παγκόσμιο ιστό με ένα Zenmate IP.

Έκπτωση Zenmate: εξοικονομήστε μερικά ευρώ με αυτή την ειδική προσφορά. η προσφορά είναι διαθέσιμη έως το τέλος του χρόνου μέσα από αυτή τη Zenmate αξιολόγηση.

Φύλλο περίληψης των χαρακτηριστικών του Zenmate VPN

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΞΙΑ
Αρχεία καταγραφής; Χωρίς κολλήματα. Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή.
Torrents; Τα torrents επιτρέπονται
Netflix US, FE, DE, UK
Ταυτόχρονες Συνδέσεις 5 ταυτόχρονες συνδέσεις
Καλυπτόμενες χώρες Περισσότερες από 74 χώρες
Υποστηριζόμενες συσκευές Windows, macOS, Linux, Android, iOS
Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 Μέρες
Πρωτόκολλα OpenVPN (TCP, UDP), L2TP, PPTP
Δεδομένα κυκλοφορίας Απεριόριστα
Κρυοτιγράφηση Ισχυρός: AES 256 bits
Διεύθυνση IP Μυστικό
Διακομιστές 3.500+


Zenmate αξιολόγηση με λεπτομέρειες

Ένα καθαρό και απλό διαχειριστικό περιβάλλον

Σας προειδοποίησα στην αρχή της παρουσίασης του Zenmate VPN: Μην περιμένετε πολλά όσον αφορά την παραμετροποίηση. Όταν ανοίγετε το Zenmate  (μετά τη σύνδεσή σας), το Ζen mate σας προτείνει να συνδεθείτε στη χώρα με τον πιο γρήγορο διακομιστή για την τοποθεσία σας, παρέχοντάς σας διαφορετικό Zenmate IP. Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε κάποια άλλη χώρα, κάνοντας κλικ στο κουμπί της χώρας. Έχετε στη διάθεση σας μία λίστα με 30 χώρες, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα, με διάφορους διακομιστές τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Δεν έχω ιδέα πραγματικά πόσους διακομιστές προσφέρει το Zenmate VPN, προσφέροντας έτσι διαφορετικές Zenmate IP διευθύνσεις σε διαφορετικές χώρες και περιοχές…

ZenMate Συνδεδεμένοι διακομιστές

Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το αστέρι, στην δεξιά πλευρά του προγράμματος, μπορείτε να προσθέσετε τη χώρα στα αγαπημένα σας. Με τον τρόπο αυτό, θα εμφανίζεται στην κορυφή της λίστας των χωρών που υπάρχουν διαθέσιμες στο Zen mate.

Κάποιες τυπικές ρυθμίσεις

Εάν αναζητάτε κάποιο VPN με το οποίο το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι κλικ σε ένα κουμπί για να ξεκινήσει η κρυπτογράφηση της σύνδεσης, τότε θα ενθουσιαστείτε με το Zen mate. Εάν θέλετε να προχωρήσετε σε λεπτομέρειες που αφορούν τη ρύθμιση στο router ή τη Zenmate IP, να αλλάξετε τα πρωτόκολλα και τις θύρες ή να κάνετε άλλες αλλαγές στις ρυθμίσεις, ξεχάστε αυτή τη Zenmate αξιολόγηση και αναζητήστε την καλύτερη λύση κάπου αλλού. Αναζητήστε κάποιο VPN, επειδή το Zenmate VPN δεν σας επιτρέπει να τα κάνετε όλα αυτά.

Ρυθμίσεις VPN ZenMate

Δεν είναι δυνατόν να αποφασίσετε εάν το VPN θα ξεκινά με την έναρξη του υπολογιστή ή όχι, ούτε να ενεργοποιήσετε το διακόπτη κλεισίματος (kill switch, το οποίο εδώ ονομάζεται EverSecure). Θα πρέπει να σας υπενθυμίσω πως το τελευταίο σας επιτρέπει να μπλοκάρετε όλη σας την κίνηση, σε περίπτωση που χαθεί ξαφνικά η σύνδεσή σας με το Zenmate IP, ώστε να μην αποκαλυφθεί το πραγματικό σας IP.

Επιπλέον, υπάρχει άλλο ένα σημείο που είναι κάπως ενοχλητικό: δεν υπάρχει λίστα των διαθέσιμων διακομιστών. Συνεπώς, δεν είναι εφικτή η χειροκίνητη σύνδεση. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή τους σε όλες σας τις συσκευές.

P2P, torrents και αρχεία καταγραφής

Το Zenmate VPN προέρχεται από τη Γερμανία, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε εγγυημένα γερμανική ποιότητα υπηρεσιών. Επιπλέον, η Γερμανία είναι από αυτές τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες, όπου εφαρμόζονται αυστηρά νόμοι που αφορούν την ιδιωτικότητα. Η νομοθεσία ορισμένες φορές απαγορεύει ακόμη και τη διατήρηση αρχείων καταγραφής των ενεργειών των χρηστών στους διακομιστές της εταιρείας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορώ να σας παραπέμψω στην επίσημη δήλωση του Zenmate: «δεν κρατάμε οποιοδήποτε αρχείο. Η γερμανική νομοθεσία δεν μας υποχρεώνει να διατηρούμε αρχεία των δεδομένων που μεταδίδονται, ούτε να τα δίνουμε σε τρίτους.» Συνεπώς είστε απόλυτα ασφαλείς όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Παρόλα αυτά, οι γερμανικές αρχές είναι ανάμεσα στις πιο αυστηρές όσον αφορά τη χρήση torrent και δικτύων P2P. Έχει αυτό επίδραση στη χρήση του Zen mate VPN; Να πω την αλήθεια, δεν το γνωρίζω… Το συγκεκριμένο VPN δεν αναφέρει πουθενά πώς μπορεί κανείς ή δεν μπορεί να κατεβάζει torrents, πιθανότατα για διαφημιστικούς λόγους. Δοκίμασα και μπορώ να σας πω ότι δεν υπάρχει κάποιο μπλοκάρισμα στα torrent με κάποια Zenmate IP. Φροντίστε συνεπώς απλά να κατεβάζετε ανώνυμα και όλα θα πάνε καλά!

Επεκτάσεις φυλλομετρητών

Όπως συμβαίνει αντίστοιχα και στην περίπτωση άλλων VPN (ExpressVPN, PureVPN κλπ.), το Zenmate προσφέρει επέκτασης για Chrome, Firefox και Opera. οι εκτάσεις αυτές προστατεύουν τα δεδομένα που μεταδίδονται αποκλειστικά μέσω του φυλλομετρητή σας. για να κατεβάσετε κάποια επέκταση του Zenmate, πηγαίνετε στο Πεδίο επεκτάσεων του φυλλομετρητή σας.

Επέκταση του προγράμματος περιήγησης ZenMate

Παρότι με τις επεκτάσεις αυτές μπορείτε να μπείτε σε ιστοσελίδες με γεωγραφικούς περιορισμούς, προσωπικά δεν μου αρέσουν αυτές οι επεκτάσεις. Γι’ αυτό τον λόγο, θα πρότεινα το πλήρες πρόγραμμα του VPN, που είναι πιο ασφαλές και σας προστατεύει ακόμα και από τις διαρροές IP (IP Leaks). Οι περισσότερες από αυτές τις διαρροές οφείλονται στην αναποτελεσματικότητα και ανεπάρκεια του φυλλομετρητή του ίδιου, όχι της επέκτασης. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι πως η IP σας μπορεί να αποκαλυφθεί, καθώς εμφανίζεται πάντα η Zenmate IP σας.

Video streaming

Η ποιότητα και η ταχύτητα που προσφέρει το Zenmate είναι αρκετά για να σας δώσουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε online video streaming με υψηλή ποιότητα ήχου και εικόνας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Zen mate για να παρακολουθήσετε ελληνική τηλεόραση στο εξωτερικό. Εάν επίσης θέλετε να παρακολουθήσετε το Αμερικανικό Netflix, μην ανησυχείτε καθόλου. Το Zenmate θα σας βοηθήσει να το κάνετε!

9 Συνολική βαθμολογία
Zenmate Αξιολόγηση: Καλό

Καταλήγοντας σε αυτή τη Zenmate αξιολόγηση, μπορώ να πω πως το Zenmate VPN είναι ένα εύκολο στη χρήση VPN το οποίο προτείνω σε οποιονδήποτε δεν θέλει να ζαλίζεται ιδιαίτερα με τις πολύπλοκες ρυθμίσεις. Είναι κατάλληλο για όλους όσους θέλουν προστασία της σύνδεσής τους και παρακολουθούν βίντεο μέσω streaming από το διαδίκτυο.

Ιδιωτικότητα και ασφάλεια
9.6
Χαρακτηριστικά
8.7
Ταχύτητα και απόδοση
8.8
Σχέση ποιότητας-τιμής
9
Ευκολία χρήσης
9.5
Πλεονεκτήματα
  • Σύνδεση υψηλής ταχύτητας
  • Ευρεία γκάμα καλύψεις χωρών
  • Εφαρμογή για iPhone και Android
  • P2P και bit torrent επιτρέπονται, χωρίς καταγραφή αρχείων
  • Φιλικό προς το χρήστη
Μειονεκτήματα
  • Όχι ιδιαίτερα φθηνό βιβλίο
  • Λίγες επιλογές παραμετροποίησης
nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com