Windscribe VPN Αξιολόγηση 2024

windscribe vpn

Το Windscribe VPN μπορεί να μην είναι ένα από τα πιο γνωστά και μεγάλα ονόματα της αγοράς των VPN, όμως έχει δυναμική να γίνει από τα κορυφαία. Διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά που θα εξετάσουμε παρακάτω πιο αναλυτικά. Ίσως να χρειάζεται κάποια μικρά πραγματάκια για να το κάνουν να φτάσει στο ανώτατο επίπεδο.

Δοκιμάστε το Windscribe VPN
Γιατί να προτιμήσετε το Windscribe VPN

Δες από κοντά και δοκίμασε ο ίδιος στις συσκευές σου τα χαρακτηριστικά του Windscribe VPN.

Ενημερώθηκε στις: 19 Απρίλιος 2024

Λίγα λόγια για το Windscribe VPN

Το VPN Windscribe είναι γνωστό στην αγορά, σε αρκετό κόσμο, κυρίως λόγω της γενναιόδωρης δωρεάν έκδοσης που προσφέρει. Διαθέτει εφαρμογές για λειτουργικά συστήματα Windows, MacOS, Linux, Android και iOS. Καλύπτει ουσιαστικά σχεδόν το 99% και πλέον των μηχανημάτων της παγκόσμιας αγοράς. Υποστηρίζει επίσης σύνδεση σε routers και σε άλλες συσκευές με πρόσβαση στο διαδίκτυο. Υπάρχουν τέλος πρόσθετα για δημοφιλείς φυλλομετρητές όπως είναι Safari, Firefox, Chrome και Opera. Το Windscribe VPN διαθέτει διακομιστές σε 60 χώρες και περισσότερους από 480 διακομιστές συνολικά.

Τιμές και προγράμματα συνδρομών Windscribe VPN Pro

Το Windscribe VPN είναι γενικά μία πολύ προσιτή και οικονομική λύση. Μπορεί κανείς να επιλέξει μία μηνιαία χρέωση ή μία ετήσια συνδρομή. Στη δεύτερη περίπτωση του Windscribe PRO τα πράγματα είναι σίγουρα πολύ πιο οικονομικά, ακόμα και κάτω από το μισό της τιμής της μηνιαίας συνδρομής. Αποτελεί γι’ αυτό τον λόγο την πιο δημοφιλή επιλογή στους χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο. Περιλαμβάνει, επίσης, και ένα πρόγραμμα συνδρομής που διαμορφώνεται από τον ίδιο τον χρήστη. Ουσιαστικά, ο χρήστης επιλέγει σε αυτό τη διάρκεια της συνδρομής του και επίσης επιλέγει ποια από τα χαρακτηριστικά του VPN Windscribe θέλει να προσθέσει και ποια πάλι όχι.

VPN windscribe τιμές

Επιλέγει, ακόμα, και τους διακομιστές που τον ενδιαφέρουν να χρησιμοποιήσει. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που θα επιλέξει, προκύπτει και η τελική τιμή. Η τελευταία αυτή επιλογή είναι σίγουρα πολύ ιδιαίτερη και πρωτότυπη, καθώς δεν την βρίσκει κάνει συχνά. Μπορείτε να πληρώσετε με την χρεωστική ή την πιστωτική σας κάρτα, μέσω Paypal ή ακόμη και με Bitcoin εάν επιθυμείτε.

Δοκιμή τώρα

Συνοπτικά τα χαρακτηριστικά του VPN Windscribe

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΞΙΑ
Αρχεία καταγραφής; Χωρίς κολλήματα. Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή.
Torrents; Τα torrents επιτρέπονται
Netflix N/A
Ταυτόχρονες Συνδέσεις Unlimited ταυτόχρονες συνδέσεις
Καλυπτόμενες χώρες Περισσότερες από 63 χώρες
Υποστηριζόμενες συσκευές Android, iOS, Windows, MacOs, Linux, Chrome
Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 3 Μέρες
Πρωτόκολλα OpenVPN, IKEv2, Stealth, Wstunnel
Δεδομένα κυκλοφορίας Απεριόριστα
Κρυοτιγράφηση Ισχυρός: AES 256 bits
Διεύθυνση IP Μυστικό
Διακομιστές Μυστικό

Χρησιμοποιώντας το VPN Windscribe

Ας δούμε τα χαρακτηριστικά και την επιμέρους απόδοση του Windscribe σε κάποιες βασικές λειτουργίες και εφαρμογές:

Χρησιμοποιώντας τον Netflix στο Windscribe VPN

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Netflix με VPN Windscribe και να απολαύσετε όλες τις υπηρεσίες τις σειρές και τις ταινίες χωρίς περιορισμούς. Πολύς κόσμος συνδέεται στον αμερικανικό διακομιστή για πρόσβαση σε περισσότερο περιεχόμενο, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς. Σε αυτό ακριβώς τα καταφέρνει το Windscribe εύκολα και γρήγορα. Μπορεί να σας προσφέρει και πολλά περισσότερα στον τομέα του streaming, ιδίως αν πάρετε μία στατική διεύθυνση IP. Από την άλλη υπάρχει αρκετός χορός βελτίωσης.

Λήψη και διαμοιρασμός torrent στο VPN Windscribe

Ένα σημαντικό ερώτημα πολλών χρηστών είναι εάν η εφαρμογή VPN που θέλουν να χρησιμοποιήσουν, στη συγκεκριμένη περίπτωση το WindscribeVPN υποστηρίζει την χρήση torrent. εδώ Για πάρτη σου είναι καταφατική αν και υπάρχουν ορισμένοι διακομιστές που δεν υποστηρίζουν την λειτουργία P2P. Για παράδειγμα δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διακομιστες στη νότια Αφρική στην Ινδία για τη Ρωσία για torrents. Καλό είναι επίσης να αποφύγετε τους διακομιστές που χρησιμοποιούν οι δωρεάν χρήστες της εφαρμογής γιατί είναι πραγματικά πλημμυρισμένοι από κόσμο και οι ταχύτητες λήψης και μετάδοσης των αρχείων γίνονται πραγματικά πολύ αργές. Κατά τα άλλα, η λειτουργία των torrents είναι εξαιρετική.

windscribevpn

Χρήση του Windscribe VPN στην Κίνα και σε άλλες περιοχές λογοκρισίας

To Windscribe είναι πραγματικά χρήσιμο αν κάποιος βρίσκεται στην Κίνα ή σε άλλες αντίστοιχες περιοχές με μεγάλη λογοκρισία στο διαδίκτυο. Επιλέγοντας ένα διαφορετικό διακομιστή σε κάποια άλλη χώρα, μπορείτε να έχετε απεριόριστη πρόσβαση σε όλο το διαδίκτυο και σε υπηρεσίες όπως είναι το Facebook, το Twitter, το Instagram, το YouTube κλπ. Μπορεί για τους περισσότερους αυτό να φαντάζει αυτονόητο, όμως πραγματικά δεν είναι. Το κάνει εφικτό το Windscribe VPN.

Βιντεοπαιχνίδια και VPN Windscribe

Πρόσβαση σε βίντεο παιχνίδια που έχουν και αυτά γεωγραφικούς περιορισμούς μπορεί να σας προσφέρει το Windscribe VPN. Και σε αυτόν τον τομέα τα πάει περίφημα, όμως υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί που έχουν να κάνουν με την ταχύτητα. Μην προσπαθήσετε θα διεκδικήσετε κάποιο παγκόσμιο πρωτάθλημα ή μεγάλη διοργάνωση esport μέσω του Windscribe, γιατί θα έχετε κακά pings και χαμηλές ταχύτητες στη σύνδεσή σας. Μπορείτε να παίξετε, όμως αξιοπρεπώς όλα τα παιχνίδια, ακόμα και αυτά με γεωγραφικούς περιορισμούς.

Τα ειδικά χαρακτηριστικά

Ας δούμε κάποια πιο εξειδικευμένα χαρακτηριστικά του VPN Windscribe, τι ακριβώς κάνουν και πώς λειτουργούν:

R.O.B.E.R.T.

Το R.O.B.E.R.T. αποτελεί ακρωνύμιο για το Remote Omidirectional Badware Eliminating Robotic Tool. Μιλάμε για ένα εργαλείο με το οποίο μπορείτε να επιλέγετε ποιες IP και domains (διαφημίσεις) θέλετε να μπλοκάρετε σε όλες σας τις συσκευές που χρησιμοποιείτε με το συγκεκριμένο VPN. Με αυτό τον τρόπο περιορίζεται ακόμα η πιθανότητα εντοπισμού σας, βλέπετε λιγότερες διαφημίσεις και χρησιμοποιείτε λιγότερα δεδομένα.

Διακόπτης τερματισμού (kill switch)

To Windscribe διαθέτει διακόπτη τερματισμού. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι εντελώς απαραίτητη και χωρίς αυτή τα προσωπικά σας δεδομένα μπορούν να διαρρεύσουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο διακόπτης τερματισμού αποκαλείται firewall. Οι δημιουργοί του προγράμματος αναφέρουν πως είναι πολύ καλύτερος από τους περισσότερους διακόπτες τερματισμού άλλων VPN. Σας εξασφαλίζει πώς δεν πρόκειται καθόλου δεδομένα να πέσουν στα χέρια τρίτων, ακόμα και στην περίπτωση της δυσλειτουργίας του συγκεκριμένου VPN.

Προστασία διαρροής DNS

Δεν κινδυνεύετε από τη διαρροή DNS καθόλου με το Windscribe. Το πρόγραμμα είναι απόλυτα αξιόπιστο και στο συγκεκριμένο τομέα και τα αποτελέσματα των δοκίμων μας έδειξαν πως δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση διαρροή.

Λειτουργία Split Tunneling

Η συγκεκριμένη λειτουργία υποστηρίζεται από το VPN. Με αυτή έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ποιες εφαρμογές και ιστοσελίδες θέλετε να προστατέψετε με το VPN και ποιες δεν σας ενδιαφέρει να είναι ορατές στον πάροχο του διαδικτύου σας. Eίναι ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία, ιδίως όταν συγκεκριμένες εφαρμογές δεν λειτουργούν όταν συνδέεστε στο VPN. Tα άσχημα είναι πως η λειτουργία Split Tunneling είναι διαθέσιμη μόνο στους χρήστες Android. Oι δημιουργοί του προγράμματος αναφέρουν πώς δουλεύουν και στις υπόλοιπες πλατφόρμες όμως ακόμα δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό.

Λευκή λίστα δικτύου

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό το οποίο υποστηρίζεται επίσης στο Windscribe. Δημιουργείται μία λευκή λίστα με ιστότοπους και εφαρμογές που δεν έχετε πρόβλημα να μην χρησιμοποιούν το VPN. Κάτι αντίστοιχο με τη λειτουργία Split Tunneling. Η λευκή αυτή λίστα είναι διαθέσιμη στις επεκτάσεις για τους φυλλομετρητές. μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε λειτουργικά Εκτός του Android, χωρίς τον περιορισμό του split tunneling.

MAC Spoofing

Με τη συγκεκριμένη λειτουργία μπορεί κανείς να αλλάξει τη διεύθυνση Mac του δικτύου του. Η συγκεκριμένη διεύθυνση αποτελεί μία ταυτότητα της δικτυακής κάρτας του κάθε PC. Ο πιο πιθανός λόγος για να χρησιμοποιήσει κάνεις τη συγκεκριμένη λειτουργία είναι για παράκαμψη σε συστήματα γονικού ελέγχου και αποκλεισμού συγκεκριμένου περιεχομένου, πχ. σε δημόσια δίκτυα wi-fi.

Secure Hotspot

Η συγκεκριμένη λειτουργία που υποστηρίζεται από το VPN Windscribe σας δίνει ουσιαστικά τη δυνατότητα ο υπολογιστής σας να λειτουργήσει ως ένα ασφαλές router WiFi. Υπάρχουν αρκετές δυνατότητες πίσω από αυτή τη λειτουργία, αν και μπορεί να μην τη χρησιμοποιήσετε καθόλου.

Δοκιμή τώρα

Το πρόγραμμα του VPN Windscribe σε λειτουργικό Windows

Το Windscribe χρησιμοποιείται συχνά στο PC και σε λάπτοπ. Περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν την έκδοση για Windows.

Η διεπαφή σε Windows

Γενικά το γραφικό περιβάλλον στην διεπαφή των Windows δεν έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με τις mobile εκδόσεις. Έχετε το τυπικό περιβάλλον Windows στο οποίο μάλλον είστε εξοικειωμένοι. Ωστόσο, οι επιλογές είναι ελάχιστες και συνήθως αφορούν μόνο την επιλογή της χώρας και του διακομιστή που θέλετε να επιλέξετε για τη σύνδεσή σας.

windscribe pro

Ρυθμίσεις του VPN Windscribe

Υπάρχουν παράθυρα αναδυόμενα, ιδίως τις επιλογές όπου μπορείτε να κάνετε αρκετά πράγματα σε κάθε διαθέσιμο πεδίο. Οι πιο αρχάριοι και γενικά η μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών ίσως να μη χρειάζεται να κάνει καμία αλλαγή. Υπάρχουν, ωστόσο, πάρα πολλές επιλογές για τους πιο προχωρημένους χρήστες και όσους έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις. Από αλλαγή γλώσσας, όσο και σύνθετες επιλογές που έχουν να κάνουν με τη σύνδεση και τις άδειες, μπορούν να τροποποιηθούν μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

γενικές ρυθμίσεις VPN windscribe

Αποτελέσματα δοκιμών

Για να δούμε πόσο γρήγορο και ασφαλές είναι το Windscribe VPN πραγματοποιήσαμε πολλές δοκιμές και τεστ. Αυτά είναι τα αποτελέσματα και οι διαπιστώσεις μας:

Ταχύτητα

Όλα τα τεστ που πραγματοποιήσαμε στον τομέα της ταχύτητας μας έδειξαν πως μόνος περιοριστικός παράγοντας είναι η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο. Αν είναι καλή, δεν πρόκειται να εμφανίσει καθυστερήσεις, εκτός κι αν συνδέεστε σε κάποιο διακομιστή στην άλλη άκρη του κόσμου. Θα έχετε, όμως τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε video streaming σε 4K, να κατεβάσετε τεράστια αρχεία σε λίγα λεπτά και να παίξετε με σχετικά χαμηλά ping τα αγαπημένα σας παιχνίδια σε κοντινούς διακομιστές.

Διαρροές DNS και torrents

Πόσο ασφαλές είναι τελικά το Windscribe VPN; Οι δοκιμές μας έδειξαν πως έχει αρκετά υψηλό επίπεδο ασφάλειας και χαρακτηριστικά, από τα πιο αξιόπιστα στον τομέα των VPN. Είναι από τα πιο αξιόπιστα και ασφαλή VPN που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Επίσης, η δωρεάν έκδοση διαθέτει σχεδόν το ίδιο επίπεδο ασφάλειας, όσο και η συνδρομητική έκδοση. Εάν χρησιμοποιήσετε τα πρόσθετα στον αγαπημένο σας φυλλομετρητή αυξάνετε επίσης κατά πολύ την ασφάλειά σας. Το VPN αυτό είναι εξαιρετικό και για τα torrents.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως το VPN Windscribe υπόσχεται πως ναι μεν ενδέχεται να υπάρχουν αρχεία καταγραφής της δραστηριότητάς σας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ταυτοποιηθείτε από αυτά. Το πρόγραμμα συγκεντρώνει κάποια δεδομένα για τις συνδέσεις των χρηστών, αλλά δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση κίνδυνο για την ιδιωτικότητά τους. Το 2018 πραγματοποιήθηκαν 400.000 αιτήματα γνωστοποίηση στοιχείων από τις Αρχές, για τα οποία όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του προγράμματος, δεν δόθηκαν στοιχεία λόγω έλλειψης δεδομένων.

Εξυπηρέτηση πελατών

Εδώ γενικά όλα τα VPN έχουν το προβληματάκι τους. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι επικοινωνίας όπως θα διαπιστώσετε εδώ με την υποστήριξη, που περιλαμβάνουν την αποστολή ενός γραπτού αιτήματος, την επικοινωνία με ένα bot, την ανάγνωση των οδηγών που υπάρχουν στον ιστότοπο. Υπάρχει, επίσης, κατηγορία με συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις και αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα. Γενικά καλό είναι να στείλετε απλά ένα γραπτό αίτημα και να περιμένετε απάντηση. Εντός 24 ωρών θα έχετε αυτό που περιμένετε. Θα εξυπηρετούσε εδώ να live chat, αλλά δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμο.

Δοκιμή τώρα

Μία σύγκριση με άλλα VPN

Έχουμε πολλές φορές αναφέρει πως το αγαπημένο μας VPN είναι το ExpressVPN. Προσπαθήσουμε να κάνουμε μία σύγκριση με το συγκεκριμένο VPN αλλά και με το NordVPN το οποίο έχουμε εξίσου υψηλά στις προτιμήσεις μας.

Στην πρώτη περίπτωση μπορούμε να πούμε πως παρότι το Windscribe VPN είναι συνολικά ένα πολύ καλό VPN, το ExpressVPN συνεχίζει να αποτελεί την κορυφαία επιλογή μας. Δεν υπάρχουν ελλείψεις μεν, αλλά το ExpressVPN πραγματικά ξεπερνά το VPN Windscribe σε όλες τις μετρήσεις και σε όλα τα χαρακτηριστικά του. To Windscribe έχει περισσότερους διακομιστές πάντως και είναι γενικά πιο φθηνό από το ExpressVPN.

Στην περίπτωση του NordVPN και πάλι βρίσκουμε το NordVPN να υπερέχει. Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε πολύ καλές και γρήγορες εφαρμογές και χαρακτηριστικά. Το NordVPN όμως έχει περισσότερους διακομιστές, καλύτερα χαρακτηριστικά ασφαλείας και περισσότερες προσωπικές συνδέσεις.

Μια συνολική άποψη για το Windscribe VPN

Μπορούμε να πούμε πως απολαύσαμε τη χρήση του VPN Windscribe. Είναι πολύ αξιόπιστο και χρήσιμο VPN με πλήθος από χαρακτηριστικά. Για την τιμή του μάλιστα αποτελεί εξαιρετική περίπτωση. Ακόμα και η δωρεάν του έκδοση είναι αρκετά καλή και αξιόπιστη και μπορεί να τη χρησιμοποιήσει κανείς για κάποιες, πολύ ορισμένες λειτουργίες. Εάν το Windscribe βελτιώσει κάποια πραγματάκια, μπορεί να φτάσει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία VPN της παγκόσμιας αγοράς. Έως τότε μάλλον θα προτιμήσουμε το ExpressVPN.

8.7 Συνολική βαθμολογία
Windscribe VPN

Ιδιωτικότητα και ασφάλεια
8.5
Χαρακτηριστικά
8.5
Ταχύτητα και απόδοση
9
Σχέση ποιότητας-τιμής
8.5
Ευκολία χρήσης
9
Πλεονεκτήματα
  • Ισχυρή ασφάλεια και προστασία
  • Διαμόρφωση προγράμματος συνδρομής από τον χρήστη
  • Πρόσθετα για τους δημοφιλείς φυλλομετρητές
  • Αρκετά λειτουργική δωρεάν έκδοση για απλές εργασίες
Μειονεκτήματα
  • Κάπως χαμηλές ταχύτητες με αρκετά υψηλά ping για gamers
  • Αργή επικοινωνία με το τμήμα εξυπηρέτησης
nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com