Τα καλύτερα VPN Cyprus για την Κύπρο το 2020

Παρακάμψτε όλους τους γεωγραφικούς περιορισμούς

Το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (ή αλλιώς γνωστό ως VPN, Virtual Private Network) αποτελεί ένα δίκτυο το οποίο κάνει χρήση κυρίως της δημόσιας τηλεπικοινωνιακής υποδομής, όπως το Internet, παρέχοντας τη δυνατότητα σε μεμακρυσμένους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο το οποίο ενδεχομένως να είναι περιορισμένο στην Κύπρο.

Τα VPN (όπως το ExpressVPN) απαιτούν συνήθως από τους μεμακρυσμένους χρήστες του δικτύου να είναι πιστοποιημένοι, και στην πλειονότητα τους διασφαλίζουν τα δεδομένα των χρηστών κρυπτογραφώντας τα ώστε να αποφευχθούν τυχόν ‘διαρροές’ των ιδιωτικών τους πληροφοριών σε τρίτα μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα.

Το VPN μπορεί να δημιουργηθεί με σκοπό τη λειτουργικότητα του δικτύου το οποίο εντάσσεται σε οποιοδήποτε δίκτυο, όπως η κοινή χρήση των δεδομένων καθώς και η πρόσβαση σε πόρους δικτύου, περιφερειακές συσκευές (πχ. εκτυπωτές), DB-βάσεις δεδομένων, sites, κα. Ο χρήστης ενός VPN κάνει χρήση του VPN σαν να συνδεόταν απευθείας στο κεντρικό δίκτυο. Η τεχνολογία VPN κατάφερε να αντικαταστήσει τη δαπανηρή μίσθωση τηλεπικοινωνιακών γραμμών σε μεγάλο εύρος εγκατεστημένων δικτύων.

Μέσω του VPN Cyprus μειώνεται το κόστος καθώς δεν υπάρχει η ανάγκη ύπαρξης φυσικής γραμμής ώστε να συνδεθούν οι χρήστες σε ένα εσωτερικό δίκτυο (intranet).

Ποιοι χρειάζονται ένα VPN;

Οι τουρίστες οι οποίοι έχουν ταξιδέψει εκτός της χώρας τους και χρειάζονται να έχουν πρόσβαση σε ιστοτόπους και περιεχόμενο το οποίο να προέρχεται από τη χώρα τους (πχ. να βλέπουν τηλεοπτικά κανάλια και εκπομπές, να βλέπουν Netflix κ.λπ.). Επίσης εκείνοι οι οποίοι χρειάζονται πρόσβαση σε ιστοτόπους από τη χώρα τους (πχ. να βλέπουν κυπριακά κανάλια live (προγραμμα τηλεορασησ κυπροσ) και εκπομπές, να βλέπουν Netflix κ.λπ.). Τέλος όσοι μένουν στην Κύπρο αλλά επιθυμούν να αυξήσουν την ασφάλεια και να διατηρήσουν ασφαλές το ιδιωτικό τους απόρρητο, να κατεβάσουν torrents, να παρακολουθήσουν το US Netflix, κλπ.

Γιατί χρειάζεστε ένα VPN στην Κύπρο;

Οι βασικοί λόγοι επιλογής ενός Cyprus VPN είναι ότι χάρις αυτό μπορείτε να προστατέψετε το ιδιωτικό σας απόρρητο και παράλληλα να αυξήσετε την ασφάλεια σας ενώ είστε συνδεδεμένοι (στην Κύπρο / όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό / όταν μετακινήστε σε άλλη χώρα). Επίσης στην περίπτωση που υπάρχει κάποιος νόμος στην Κύπρο για την αντιμετώπιση των κυβερνο-απειλών και για την προστασία των πολιτών (όπως το “black box” ή η “patriot act” των ΗΠΑ) μπορείτε να επωφεληθείτε από ένα VPN Cyprus. Επίσης έχετε τη δυνατότητα ανώνυμης περιήγησης στο διαδίκτυο και επίσης τη δυνατότητα να κατεβάστε torrents μέσω p2p. Τέλος μπορείτε να συνδέεστε με ασφάλεια σε δίκτυα WiFi.

Παρακολουθήστε πλατφόρμες streaming και κυπριακά κανάλια live

Έχετε τη δυνατότητα να ξεκλειδώσετε περιεχόμενο από τηλεοπτικά κανάλια άλλων χωρών τα οποία δεν είναι διαθέσιμα στην Κύπρο (εάν ταξιδέψετε στο εξωτερικό ή μετακινήστε σε άλλη χώρα). Επίσης έχετε τη δυνατότητα να ξεκλειδώσετε το περιεχόμενο κυπριακών καναλιών live (με τοπική διεύθυνση IP/ τοπικό διακομιστή). Τέλος έχετε τη δυνατότητα να ξεκλειδώσετε τηλεοπτικά κανάλια από όλο τον κόσμο (είτε βρίσκεστε στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό)

VPN Cyprus για το Netflix

Μπορείτε να ξεκλειδώστε τον κατάλογο του Netflix άλλης χώρας (εάν ταξιδέψετε στο εξωτερικό ή μετακινήστε σε άλλη χώρα) ή να ξεκλειδώστε το περιεχόμενο του Netflix της Κύπρου (με τοπική διεύθυνση IP/ τοπικό διακομιστή / VPN Cyprus) ή να ξεκλειδώστε το περιεχόμενο του Netflix των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (είτε βρίσκεστε στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό). Το ExpressVPN διαθέτει πολλούς διακομιστές για το Netflix.

Αυτοί είναι μερικοί από τους κινδύνους της χρήσης ενός δωρεάν VPN:

 1. Θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια σας. Ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς ενός Cyprus VPN είναι να σας προστατεύσει από τους hackers οι οποίοι επιβουλεύονται τα δεδομένα σας, οπότε θα πρέπει να ανησυχήσετε όταν διαπιστώσετε ότι τα δωρεάν VPN μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο εσάς και το ιδιωτικό σας απόρρητο. Έχουν γίνει αρκετές μελέτες οι οποίες απέδειξαν ότι κάποια δωρεάν VPN περιείχαν κακόβουλο λογισμικό. Περίπου ένα στα τρία δωρεάν VPN περιείχε λογισμικό ικανό να προκαλέσει ζημιά στον υπολογιστή σας.
 2. Παρακολουθούν την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα. Αυτό είναι ίσως από τις μεγαλύτερες απειλές των δωρεάν VPN και η παραπάνω μελέτη έδειξε ότι τρία στα τέσσερα δωρεάν VPN είναι εγκατεστημένα σε συσκευές παρακολούθησης ηλεκτρονικής δραστηριότητας.
 3. Περιορίζουν την ποσότητα των δεδομένων (data) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Κάποια από τα καλύτερα δωρεάν VPN περιορίζουν την ποσότητα των δεδομένων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες με τους δωρεάν λογαριασμούς τους. Το κάνουν αυτό για να σας δελεάσουν να τα δοκιμάσετε, αλλά σύντομα θα διαπιστώσετε ότι για να έχετε πραγματικά την υπηρεσία που χρειάζεστε, θα χρειαστεί να κάνετε αναβάθμιση σε ένα πακέτο επί πληρωμή. Είναι πραγματικά μια πολύ έξυπνη τακτική την οποία ακολουθούν αυτού του είδους τα VPN.
 4. Σας βομβαρδίζουν με διαφημίσεις. Ο λόγος για τον οποίο κάποια δωρεάν δίκτυα VPN ακολουθούν αυτή την τακτική είναι αρκετά προφανής. Δεδομένου ότι οι χρήστες τους δεν τους πληρώνουν μηνιαίες συνδρομές, οι εταιρείες χρειάζονται έναν άλλο τρόπο να κερδίσουν χρήματα και το καταφέρνουν μέσω των διαφημίσεων.

Πως να εγκαταστήσετε ένα VPN

 • Βήμα 1 Κάντε κλικ στη γραμμή αναζήτησης και πληκτρολογήστε vpn.
 • Βήμα 2 Η πρώτη επιλογή θα πρέπει να είναι Αλλαγή εικονικών ιδιωτικών δικτύων (VPN). Εναλλακτικά, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Δίκτυο και Internet> VPN.
 • Βήμα 3 Στην κορυφή της οθόνης VPN στις “Ρυθμίσεις”, κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη Σύνδεσης VPN.
 • Βήμα 4 Στην οθόνη που εμφανίζεται, εισαγάγετε τα στοιχεία της σύνδεσης VPN. Στην ενότητα “Πάροχος VPN” κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε Windows (ενσωματωμένο). Αυτό επίσης θα αλλάξει το “Τύπος VPN” σε Αυτόματο και το “Πληροφορίες Τύπου εισόδου ” σε Όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.
 • Βήμα 5 Στη συνέχεια συμπληρώστε το “Όνομα σύνδεσης” και “Όνομα ή διεύθυνση διακομιστή”. Αυτά ποικίλλουν ανάλογα με τον πάροχο VPN σας.
 • Βήμα 6 Κυλήστε προς τα κάτω αυτή την οθόνη και θα δείτε ένα σημείο για να εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης σας για το VPN το οποίο παρέχεται επίσης από την υπηρεσία VPN. Μόλις εισαχθούν οι πληροφορίες, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση και κλείστε τις Ρυθμίσεις.
 • Βήμα 7 Κάντε κλικ στο εικονίδιο Wi-Fi στη γραμμή εργασιών σας και επιλέξτε τη νεοδημιουργηθείσα σύνδεση VPN που πρέπει να βρίσκεται ακριβώς στην κορυφή της λίστας. Θα πρέπει να ξεκινήσει αυτόματα η σύνδεση και, αν όλα πάνε καλά, η διαδικασία σύνδεσης πρέπει να ολοκληρωθεί σχετικά γρήγορα.

Τα καλύτερα Cyprus VPN για την Κύπρο

ExpressVPN: Η καλύτερη επιλογή – Ένα εξαιρετικό VPN Cyprus το οποίο προσφέρει γρήγορες ταχύτητες και αρκετά ισχυρή κρυπτογράφηση των δεδομένων περιήγησης σας.

NordVPN: Άλλο ένα εξαιρετικό VPN με πρωτόκολλο IKEv2 / IPSec και απεριόριστο εύρος ζώνης (bandwidth).

CyberGhost: Εξαιρετική επιλογή για την Κύπρο που προσφέρει πληθώρα διακομιστών σε περισσότερες από 60 χώρες.

VyprVPN: Αξιόπιστο Cyprus VPN για την Κύπρο με απλές εφαρμογές για όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες.

IPVanish: Αξιόπιστος πάροχος που προσφέρει 5 ταυτόχρονες συνδέσεις και πολιτική μη καταγραφής της επισκεψιμότητας σας.

Τελικές παρατηρήσεις

Εν κατακλείδι ένα Cyprus VPN μπορεί να σας λύσει τα χέρια και να σας παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια όταν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Όχι μόνο σας προστατεύει από τους hackers και από τα κακόβουλα λογισμικά αλλά σας δίνει και τη δυνατότητα να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο το οποίο σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ήταν διαθέσιμο. Έχει επομένως όλο το ‘πακέτο’. Ασφάλεια-οικονομία-Πληθώρα περιεχομένου-Ποιότητα υπηρεσιών.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

   Leave a reply

   Diadiktiokaiasfalia.com