Τα 5 καλύτερα δωρεάν VPN για PC και laptop με Windows το 2024

Τα Windows αποτελούν το κορυφαίο προϊόν της Microsoft. Πρόκειται για το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές και laptop, κάτι το οποίο ισχύει για παραπάνω από 30 χρόνια, παρά τις αυξομειώσεις στην ποιότητα που παρατηρείται ανά έκδοση. Η πιο πρόσφατη έκδοση των Windows, τα Windows 10 αποτελούν ένα πολύ αξιόπιστο προϊόν. Πρόκειται για σημαντική αναβάθμιση στα Windows 7 και 8.

Πηγαίνετε στο ExpressVPN
ExpressVPN είναι το καλύτερο VPN για τον υπολογιστή!

Δεν χρειάζεται να ψάξετε άλλο, το ExpressVPN είναι αυτό που σας προτείνουμε για όλες σας τις διαδικτυακές δραστηριότητες.

Ωστόσο, η ιδιωτικότητα των χρηστών δεν αποτελεί και τόσο μεγάλη προτεραιότητα για τη Microsoft. Αυτό σημαίνει πως τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να βρίσκονται σε κίνδυνο, με όλα αυτά τα νέα χαρακτηριστικά, τα οποία συγχρονίζουν δεδομένα αυτόματα στο διακομιστή της εταιρείας.

Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε τις κατάλληλες ρυθμίσεις του λειτουργικού σας και να επιλέξετε με προσοχή τα χαρακτηριστικά που θέλετε να βρίσκονται ενεργοποιημένα. Υπάρχουν παρόλα αυτά ορισμένα χαρακτηριστικά στα οποία δεν έχετε κανέναν έλεγχο. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να εγκαταστήσετε επιπλέον λογισμικό για να προστατεύσετε την ιδιωτικότητα σας.

Ένα τέτοιο εργαλείο είναι κάποιο VPN στα Windows. Θα πρέπει να το τοποθετήσετε στην κορυφή της λίστας σας με τις προτεραιότητες, κάθε φορά που αγοράζετε κάποια νέα συσκευή. Με τις βασικές προεπιλογές, η διαδικτυακή σας δραστηριότητα είμαι απόλυτα ορατή.

Ενδεχομένως να ρωτήσετε ποιο είναι το καλύτερο VPN για Windows 10. Πραγματικά, η λίστα των επιλογών είναι πάρα πολύ μεγάλη και όλα τα Windows VPN ισχυρίζονται πως είναι τα καλύτερα του είδους. Θα φροντίσω ωστόσο να σας βοηθήσω, δημοσιοποιώντας τα αποτελέσματα από τις αξιολογήσεις μου για τα κορυφαία VPN στα Windows, στο παρόν άρθρο.

Η απόκτηση ενός δωρεάν Windows VPN είναι εύκολη υπόθεση

Στο συγκεκριμένο άρθρο μιλάμε για τα δωρεάν VPN για Windows 10. Εάν παρατηρήσατε, υπάρχουν πάρα πολλοί πάροχοι Windows VPN που προσφέρουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Είναι γεγονός στις περισσότερες περιπτώσεις πως οι εταιρείες προσπαθούν να αποφύγουν την αποζημίωση. Η επιστροφή χρημάτων δεν είναι κάτι που τους ενθουσιάζει σαν ιδέα, παρότι αναφέρουν πως προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα. Ευτυχώς το καλύτερο Windows VPN της αγοράς, το ExpressVPN, δεν χρησιμοποιεί αυτή την τακτική. Η επιστροφή χρημάτων είναι πολύ εύκολη, με μία απλή επικοινωνία με την εξυπηρέτηση πελατών, πριν τη συμπλήρωση των 30 ημερών της εγγύησης.

Μπορώ να σας πω πως έχω χρησιμοποιήσει προσωπικά το συγκεκριμένο τρικ και τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ καλά!

Ποια είναι η καλύτερη σύνδεση VPN σε Windows 10;

Το VPN (Virtual Private Network) είναι ένα εργαλείο ασφαλείας που σας προστατεύει την ιδιωτικότητα σας στο διαδίκτυο. Κρυπτογραφεί τα δεδομένα ανάμεσα στη συσκευή σας και στο διακομιστή, ενώ παράλληλα κάνει ανώνυμη τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα. Προσφέρει και άλλα πλεονεκτήματα, όπως για παράδειγμα την προστασία της συσκευής σας σε δημόσια δίκτυα WiFi και τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο, το οποίο δημοσιεύεται με γεωγραφικούς περιορισμούς. Για μία πιο λεπτομερή παρουσίαση, ρίξτε μία ματιά στο τι ακριβώς είναι ένα VPN.

Τώρα ας επιστρέψουμε στο έργο μας: να βρούμε την καλύτερη σύνδεση VPN σε Windows 10. Έλαβα υπόψη μου διάφορα κριτήρια για να καθορίσω ποιο είναι τελικά το καλύτερο VPN για Windows 10. Σας παραθέτω ορισμένα από αυτά:

  • ποιότητα της εφαρμογής VPN για Windows
  • απόδοση στους διακομιστές και στο δίκτυο
  • ισχυρή κρυπτογράφηση
  • μη ύπαρξη αρχείων καταγραφής
  • χαρακτηριστικά ιδιωτικότητας
  • δυνατότητα παράκαμψης γεωγραφικών περιορισμών

Φυσικά, μία εφαρμογή οφείλει επίσης να είναι φιλική προς το χρήστη, τόσο όσον αφορά την εγκατάσταση, όσο και την καθημερινή τους χρήση. Σε περίπτωση που πραγματοποιείτε συνέχεια αλλαγές στο διακομιστή σας, θα πρέπει η εγκατάσταση και η χρήση του VPN στα Windows να είναι γρήγορη και εύκολη.

Όσον αφορά την απόδοση, θα πρέπει να κατανοήσετε πώς το λογισμικό VPN στα Windows διαχειρίζεται τη διαδικτυακή σας σύνδεση: όλα τα δεδομένα τα οποία στέλνετε και λαμβάνετε. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει μείωση της ταχύτητας, κάτι το οποίο θα το αισθανθείτε και πιθανότατα δεν θα σας αρέσει ιδιαίτερα. Είναι σημαντικό, λοιπόν, το καλύτερο δωρεάν VPN για Windows 10 να προσφέρει υψηλή ταχύτητα στους περισσότερους διακομιστές, για την βέλτιστη εμπειρία του χρήστη.

Τα επόμενα τρία κριτήρια αφορούν την προστασία της ιδιωτικότητας σας.

Η ισχυρή κρυπτογράφηση αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα. Εγγυάται πως τα κρυπτογραφημένα σας δεδομένα ταξιδεύουν με ασφάλεια στο δίκτυο. Σε αντίθετη περίπτωση, κακόβουλοι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στη διαδικτυακή σας δραστηριότητα και σε ευαίσθητα δεδομένα, όπως το όνομα χρήστη, οι κωδικοί πρόσβασης σας ή τα μηνύματά σας.

Η διατήρηση αρχείων καταγραφής της δραστηριότητάς, αποτελεί μία από τις πιο βασικές ανησυχίες των χρηστών υπηρεσιών VPN στα Windows και σε άλλα λειτουργικά. Κανείς δεν επιθυμεί την καταγραφή της δραστηριότητάς του, πόσο μάλλον όταν χρησιμοποιεί κάποιο Windows VPN. Θα πρέπει λοιπόν να επιλέξετε κάποια υπηρεσία με πολιτική κατά της διατήρησης αρχείων καταγραφής, που να σας ενημερώνει σαφώς για το ποια στοιχεία σας καταγράφονται.

Όπως ανέφερα προηγουμένως, τα Windows 10 είναι ένα εξαιρετικό προϊόν. Υπάρχουν γνωστές αδυναμίες στο λειτουργικό σύστημα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η σύνδεση VPN σε Windows 10 που διαθέτετε θα πρέπει να προσφέρει χαρακτηριστικά που να διορθώνουν αυτές τις αδυναμίες. Το πρώτο από αυτά είναι ένας διακόπτης κλεισίματος (kill switch). Σκοπός του εργαλείου αυτού είναι να μπλοκάρει άμεσα και πλήρως τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο όταν χαθεί η σύνδεση VPN σε Windows 10. Φροντίζει επίσης, το λειτουργικό σύστημα να μην μπορεί να ξανασυνδεθεί, χωρίς την προστασία του Windows VPN. Το δεύτερο είναι η προστασία κατά των διαρροών DNS (DNS leaks): υποχρεώνει όλα τα αιτήματα να περνούν μέσω της σύνδεσης VPN για Windows 10, καθώς σε αντίθετη περίπτωση αποκαλύπτεται η διεύθυνση της IP σας.

Τέλος οι διευθύνσεις IP του παρόχου Windows VPN, δεν θα πρέπει να βρίσκονται στη μαύρη λίστα των υπηρεσιών streaming μουσικής και βίντεο. Έτσι θα μπορείτε να παρακολουθείτε το αμερικανικό Netflix και άλλες υπηρεσίες streaming δίχως προβλήματα. Η προστασία της ιδιωτικότητας σας δεν θα πρέπει να γίνεται εις βάρος των αγαπημένων σας δραστηριοτήτων.

Συνεπώς, Αυτές είναι οι 6 καλύτερες υπηρεσίες VPN για Windows 10 που σας προτείνω:

Το καλύτερο 1 ExpressVPN Αξιολόγηση 2024
9.8
2 CyberGhost Αξιολόγηση 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) Αξιολόγηση 2024
9.4
4 IPVanish Αξιολόγηση 2024
9.2
5 NordVPN Αξιολόγηση 2024
9.1

Για περισσότερες λεπτομέρειες για καθέναν από τους παρόχους αυτούς, διαβάστε την αξιολόγηση που έχουμε πραγματοποιεί. μπορείτε να δοκιμάσετε τα δωρεάν VPN στα Windows, για μία χρονική περίοδο επτά έως 30 ημερών, με τη βοήθεια του προγράμματος της εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Το χρονικό διάστημα αυτό, πιστεύω πως είναι αρκετό προκειμένου να δοκιμάσετε τις υπηρεσίες και να αποφασίσετε.

Δωρεάν VPN για Windows. Είναι αλήθεια?

Με τα δωρεάν VPN για Windows 10 που σας προτείνω, θα είστε πάντα ασφαλείς. Φροντίστε ωστόσο στα να είστε πάντα επιφυλακτικοί κάθε φορά που χρησιμοποιείτε μία δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία. Τις περισσότερες φορές υπάρχει κάπου κάποια παγίδα. Όλες οι εταιρείες πρέπει να βγάλουν κάποια χρήματα. Εάν δεν τις πληρώνεται, τότε είστε εσείς το προϊόν τους.

Ένα από τα πιο διάσημα παραδείγματα είναι το Hola, για το οποίο προτείνουμε πλέον καλύτερες εναλλακτικές λύσεις όσον αφορά την σύνδεση VPN σε Windows 10. Το συγκεκριμένο λογισμικό πουλά το εύρος ζώνης των δωρεάν χρηστών σε όσους πληρώνουν. Παρότι αυτό μπορεί να μη φαίνεται τόσο μεγάλη υπόθεση, θα πρέπει να σημειώσετε πως η δωρεάν χρήστες είναι με αυτόν τον τρόπο υπεύθυνη για τη δραστηριότητα το μέλλον που πληρώνουν, καθώς χρησιμοποιούν τη δική τους διεύθυνση IP. Φανταστείτε απλά τους κινδύνους όσον αφορά τα torrents ή τη μετάδοση υλικού που προστατεύεται με πνευματικά δικαιώματα. Υπάρχουν και ακόμα χειρότερα σενάρια με Windows VPN και VPN σε άλλα λειτουργικά συστήματα.

Συμπερασματικά, καλά κάνετε και αναζητάτε κάποιο δωρεάν VPN για Windows 10. Πολύς κόσμος δεν μπορεί να διαθέσει έστω και τα λίγα ευρώ που απαιτούνται προκειμένου να έχει πλήρη κάλυψη της ιδιωτικότητας του κάθε μήνα. Φροντίστε ωστόσο να διαβάσετε καλά τις αξιολογήσεις μας, καθώς και τις αξιολογήσεις άλλων χρηστών πριν εγκαταστήσετε κάποια σύνδεση VPN σε Windows 10.

VPN για Windows 10: είναι πράγματι αναγκαίο;

Με μία λέξη: Ναι. Αφιερώνετε όλο και περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο. κυβερνητικές υπηρεσίες, εταιρείες και hackers σας κατασκοπεύουν καθημερινά. καθένας έχει το δικό του λόγο για να συλλέγει από εσάς προσωπικά δεδομένα. Αμέσως μόλις συνδέεστε στο διαδίκτυο, αρχίζει η καταγραφή και η υποκλοπή αυτή των δεδομένων.

Η ιδιωτικότητα σας ωστόσο είναι δικαίωμα. Εάν δεν αγωνιστείτε για αυτό, θα το χάσετε. Δεν είναι δικές μου λέξεις, είναι λέξεις του Eric Schmidt, του Προέδρου της Google. Αυτός γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει, όλους τους κινδύνους για την ιδιωτικότητα σας:

  • μαζική παρακολούθηση και λογοκρισία από κυβερνήσεις
  • καταγραφή και δημιουργία προφίλ από εταιρείες (παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, διαφημιστές, μηχανές αναζήτησης κλπ.)
  • κάθε λογής και ηλικίας χάκερ, από παιδάκια 12 ετών έως επαγγελματίες

Στο PC σας θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο ένα antivirus, ένα firewall και ένα VPN για Windows 10. Τελεία και παύλα.

Εάν όλα αυτά που σας έχω γράψει δεν είναι αρκετά για να σας πείσουν, διαβάστε και τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα κάποιου VPN στα Windows. Η ασφάλεια και η προσωπικότητα είναι πολύ σημαντικά. Τι συμβαίνει όμως με τις υπηρεσίες streaming και τα torrents; εδώ τα Windows VPN είναι πολύ χρήσιμα.

Ανέφερα προηγουμένως το Netflix, Ωστόσο το ίδιο ισχύει και με το Hulu, το Amazon Prime, το Dazn και ένα σωρό παρόμοιες υπηρεσίες. Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθήσετε και Champions League ζωντανά. Ουσιαστικά, μπορείτε να παρακολουθήσετε οποιοδήποτε περιεχόμενο διαθέτει γεωγραφικούς περιορισμούς με μια σύνδεση VPN σε Windows 10 – οπουδήποτε υπάρχει κάποιος διαθέσιμος διακομιστής. Εάν παρακολουθείτε δωρεάν εκπομπές streaming σε ιστοσελίδες που κανονικά δεν θα πρέπει να επισκέπτεστε, τότε μια σύνδεση VPN σε Windows 10 αποτελεί μία εξαιρετική ιδέα. Κρύβει τη διεύθυνση IP σας και σας προστατεύει κατά του κακόβουλου λογισμικού.

Τέλος, εάν αναζητάτε το καλύτερο VPN στα Windows 10, ίσως να είστε από εκείνους τους αναγνώστες που τους αρέσει να μοιράζονται αρχεία μέσω δικτύων P2P και torrent. Πρόκειται για μία επικίνδυνη δραστηριότητα που μπορεί να σας κοστίσει πάρα πολλά χρήματα. Καλό είναι λοιπόν να χρησιμοποιείτε κάποιο Windows VPN, προκειμένου να κρύβεται τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα. Δυστυχώς, δεν υποστηρίζουν όλα τα δωρεάν VPN στα Windows 10 τη χρήση δικτύων P2P και torrents στους διακομιστές τους. Δείτε την κατάταξη μας για την κάθε δωρεάν σύνδεση VPN σε Windows για torrent, προκειμένου να βρείτε το κατάλληλο για τη δική σας περίπτωση.

Αυτά για τώρα!

Εάν το PC σας χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα της Microsoft, θα πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσετε κάποιο δωρεάν VPN στα Windows. η ιδιωτικότητα σας βρίσκεται σε κίνδυνο. Η σύνδεση VPN σε Windows 10 αποτελεί την πιο κατάλληλη λύση για περιορισμό του κινδύνου αυτού.

Παρότι υπάρχουν πάρα πολλές προτάσεις στην αγορά, μόνο λίγες από αυτές μπορούν να υποστηρίξουν ρεαλιστικά πως αποτελούν το καλύτερο VPN στα Windows. Η λίστα που δημιούργησα βρίσκεται παραπάνω. Η παροχή αυτή είναι αξιόπιστη και προσφέρουν τις καλύτερες λύσεις για την ιδιωτικότητα σας και για μέγιστη απόδοση. Προσφέρουν μάλιστα τις υπηρεσίες αυτές με δωρεάν δοκιμές και εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com