Τα καλύτερα VPN για την Κίνα το 2024

Τι έρχεται στο μυαλό σας όταν σκέφτεστε την Κίνα: η κόκκινη σημαία; δράκοι; Κουνγκ φου; πάντα; ο εμβληματικός ηγέτης Μάο; Για εμένα η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας είναι η χώρα του Κομφούκιου, αλλά και του Μεγάλου Τείχους Προστασίας. Κάθε φορά που επισκέπτομαι την Κίνα, έχω το αίσθημα πώς ότι κάνω στο διαδίκτυο παρακολουθείται. Πραγματικά απεχθάνομαι τον οποιοδήποτε περιορισμό. Για αυτό σήμερα θα αναζητήσουμε την καλύτερη λύση στην Κίνα – VPN κατάλληλα για τη συγκεκριμένη χώρα. Με τον τρόπο αυτό, δηλαδή με ένα VPN για Κινα, θα έχουμε τη δυνατότητα να διαβάζουμε και να παρακολουθούμε οτιδήποτε θέλουμε στο διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς.

Πηγαίνετε στο ExpressVPN
Αναζητάτε το καλύτερο VPN για την Κίνα;

Δεν χρειάζεται να ψάξετε άλλο, το ExpressVPN είναι αυτό που σας προτείνουμε για όλες σας τις διαδικτυακές δραστηριότητες στην Κίνα να ξεπεράσει αυτή τη λογοκρισία.

Ενημερώθηκε στις: 21 Απρίλιος 2024

Ποια είναι τα καλύτερα VPN για την Κίνα 2024

Γενικά, όταν αναζητάτε τα πιο αποτελεσματικά VPN για Κινα, χρειάζεται να προσέξετε κάποια συγκεκριμένα πράγματα, όπως είναι η πολιτική διατήρησης αρχείων καταγραφής, η εξυπηρέτηση πελατών και το αν είναι εφικτές ή όχι παράλληλες σύνδεσης. Αυτά αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά ενός υψηλής ποιότητας VPN.

Η Κίνα ξεκίνησε να μπλοκάρει το πρωτόκολλο OpenVPN, κατά την τελευταία ενημέρωση των συστημάτων της. Συνεπώς τα περισσότερα VPN δεν λειτουργούν στην Κίνα! Η Κίνα ενίσχυσε σημαντικά τη λογοκρισία της στο διαδίκτυο το 2017 και συνεχίζει σε αυτό το δρόμο… ένας γενικός αποκλεισμός για Κίνα VPN ξεκίνησε και γίνεται όλο και πιο περιοριστικός!

Γνωρίζοντας πως το πρωτόκολλο OpenVPN βρίσκεται πλέον στη μαύρη λίστα, αποφάσισα να δοκιμάσω παρόχους VPN για Κινα που προσφέρουν λύσεις, οι οποίες δεν μπορούν να μπλοκαριστούν. Δυστυχώς δεν υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές με διαφορετικά πρωτόκολλα που να ξεπερνούν αυτό το φράγμα που έχει επιβάλει η Κίνα.

Είναι δύσκολο να επιλέξετε και να βρείτε τα καλύτερα VPN για την Κίνα, απλά γιατί δεν σας δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσετε πολλά πράγματα. Αρκετές εταιρείες ισχυρίζονται ότι προσφέρουν τα καλύτερα VPN για την Κίνα και γενικότερα, κάποιες δικαιολογημένα και κάποιες όχι. Ωστόσο δεν είναι σε θέση όλα τα VPN να ξεμπλοκάρουν το περιεχόμενο από την Κίνα. παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια για Κίνα VPN που προσφέρουν δωρεάν δοκιμή η εγγύηση επιστροφής χρημάτων εντός 30 ημερών, που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε.

VPN εναντίον Κίνας: ένας μαινόμενος πόλεμος

Πολλά VPN δεν μπορούν να λειτουργήσουν στην Κίνα, όπως για παράδειγμα κάποιες δωρεάν υπηρεσίες VPN. Η κινεζική κυβέρνηση φυσικά γνωρίζει τα πάντα περί των VPN και όπως είπαμε επιθυμεί πλήρη έλεγχο στο διαδίκτυο. Συνεπώς, μπλοκάρουν τους διακομιστές VPN Κίνα, προκειμένου να διατηρήσουν τον έλεγχο και τη λογοκρισία τους. Μόνο κάποια από τα καλύτερα VPN για την Κίνα σας δίνουν πρόσβαση σε απεριόριστο περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Η κινεζική διαδικτυακή αστυνομία συνεχίζει να μπλοκάρει τους διακομιστές VPN. Πώς; χρησιμοποιώντας δύο τεχνικές: αρχικά, τον λεγόμενο βαθύ έλεγχο πακέτων (deep packet inspection), με τον οποίο ελέγχουν τα δεδομένα των πακέτων που διακινούνται στο διαδίκτυο και προσπαθούν να προσδιορίσουν αν πρόκειται για σύνδεση Κίνα VPN.

Κατά δεύτερον, μέσω του μπλοκαρίσματος IP, τεχνική με την οποία καταφέρνουν να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε διαδικτυακές διευθύνσεις μέσω των διακομιστών VPN. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τι ακριβώς είναι ένα VPN και πως θα αποφύγετε τους κινδύνους χρήσης ενός δωρεάν VPN.

Η μόνη απάντηση από τις εταιρείες VPN ήταν η βελτίωση της κρυπτογράφησης των πακέτων και η συνεχής ανανέωση των διευθύνσεων IP των διακομιστών τους. Με τον τρόπο αυτό εγγυώνται πώς κάνεις θα είναι σε θέση να έχει πρόσβαση σε απεριόριστο περιεχόμενο στο διαδίκτυο ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες.

Διαδίκτυο στην Κίνα. Ποιο είναι το μεγάλο κινεζικό τείχος προστασίας;

Το μεγάλο τείχος προστασίας: Είναι μάλλον δύσκολο να φανταστούν όσοι δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ στην Κίνα πως υπάρχουν χιλιάδες μπλοκαρισμένες ιστοσελίδες. Στον υπόλοιπο κόσμο χρησιμοποιούμε καθημερινά τις υπηρεσίες της Google, το Facebook και το Twitter. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να κοινοποιούμε τις απόψεις μας στους φίλους, ακόμα και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είναι διασκεδαστικό να διαφωνεί κανείς με τους Flat Earthers, καθώς και με τους διάφορους συνωμοσιολόγους. Θα το χαρακτήριζα ανεκτίμητο. Στην Κίνα ωστόσο όλα αυτά μπορούν να γίνουν μόνο με την χρήση κάποιου VPN για Κινα, γι’ αυτό αναζητούμε εδώ τα καλύτερα VPN για την Κίνα.

Στην Κίνα, οι χρήστες του διαδικτύου δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν αναζητήσεις μέσω της Google. Δεν μπορούν να παρακολουθήσουν βίντεο στο YouTube και δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Facebook, στο Twitter και σε χιλιάδες άλλες ιστοσελίδες. Θα έλεγα πως υπάρχει ένα άλλο παράλληλο σύμπαν στο διαδίκτυο για όσους συνδέονται από την Κίνα. Ένα διαδίκτυο το οποίο διαθέτει εγκεκριμένους και απαγορευμένους ιστότοπος από την κυβέρνηση.

Όταν οι Κινέζοι φίλοι μας επιθυμούν να βρουν μία συνταγή για πάπια Πεκίνου, αυτό που κάνουν είναι να επισκέπτονται το Baidu. Όταν πάλι θέλουν να αναζητήσουν προπαγανδιστικά βίντεο, επισκέπτονται το Youku. Στην περίπτωση που τέλος επιθυμούν να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο, εγγράφονται και χρησιμοποιούν το Renren. Γι’ αυτό είναι μονόδρομος σε Κίνα VPN για ανώνυμη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ορισμένες από τις αγαπημένες μας ιστοσελίδες προσφέρουν παράλληλα και μία τοπική έκδοση για Κινέζους χρήστες. Η εφαρμογή είναι κατά κύριο λόγο πλήρως λειτουργική, Ωστόσο οι χρήστες δεν έχουν τη δυνατότητα να κοινοποιούν και να διαβάζουν ενημερώσεις από και προς τη διεθνή κοινότητα χωρίς VPN Κίνα.

Η κινεζική κυβέρνηση ελέγχει πλήρως το διαδίκτυο. Είναι ένας μεγάλος Big Brother που παρακολουθεί όλους όσους συνδέονται σε αυτό. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι υπάρχουν πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι, οι οποίοι εργάζονται στην αστυνομία του διαδικτύου. Η αποστολή τους είναι να περιορίσουν τα κυβερνοεγκλήματα. Ωστόσο περνούν τον περισσότερο χρόνο της βάρδιάς τους λογοκρίνοντας περιεχόμενο, το οποίο δεν είναι σύμφωνο με τους κανόνες, όπως αυτοί εφαρμόζονται στην Κίνα.

Κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των αντιπροσώπων του λαού, απενεργοποιούνται αναρίθμητες ιστοσελίδες και διακομιστές και η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι προβληματική σε όσους δεν έχουν κάποιο VPN για Κινα. Φαίνεται ότι η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη «φυλακή» για τους χρήστες του διαδικτύου. Ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσει κανείς αυτό το εμπόδιο είναι να χρησιμοποιήσει ένα VPN Κίνα, πραγματοποιώντας μια καλή έρευνα για τα καλύτερα VPN για την Κίνα.

VPN για Κινα: Τεχνικές λογοκρισίας

Ως κανόνας, όλες οι νέες ιστοσελίδες κοινωνικού περιεχομένου μπαίνουν σε καραντίνα ως πιθανός κίνδυνος. Η αστυνομία του διαδικτύου μπλοκάρει την πρόσβαση στις ιστοσελίδες αυτές από την Κίνα. Στη συνέχεια, εξετάζεται το περιεχόμενο της ιστοσελίδας και λαμβάνεται μία απόφαση: είτε συνεχίζουν να κρατούν εκτός πρόσβαση στην ιστοσελίδα εφόσον θεωρείται απειλή, είτε την εγκρίνουν και η πρόσβαση πλέον είναι ελεύθερη.

Η λογοκρισία στο Διαδίκτυο στην Κίνα

πηγή: Wikipedia

Από τη στιγμή που μία ιστοσελίδα μπλοκαριστεί, ο μόνος τρόπος για να έχει κανείς πρόσβαση σε αυτή από την Κίνα, είναι μέσω κάποιου VPN για Κινα. Τα εικονικά προσωπικά δίκτυα αποτελούν συνεπώς μία ιδιαίτερα διαδεδομένη λύση στη συγκεκριμένη ασιατική χώρα και όλοι αναζητούν συνεχώς για τα καλύτερα VPN για την Κίνα.

Το μεγάλο τείχος προστασίας της Κίνας περιορίζει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες που αποτελούν πιθανό κίνδυνο για την κυβέρνηση. Κάθε φορά που ένας χρήστης στην ηπειρωτική Κίνα συνδέεται σε κάποια ιστοσελίδα, η αστυνομία του διαδικτύου ελέγχει το URL, τη διεύθυνση IP και το περιεχόμενο της σελίδας. Με ένα VPN Κίνα, μπορεί κανείς να ξεπεράσει αυτή τη λογοκρισία. Αυτό συμβαίνει επειδή με το VPN για Κινα μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα επιθυμεί, μέσω ενός διακομιστή, ο οποίος βρίσκεται σε άλλες χώρες.

Ωστόσο, η πιο απογοητευτική τακτική δεν ασκείται καν από την ίδια την κυβέρνηση. Πρόκειται για την αυτολογοκρισία, που φαίνεται να είναι ακόμα πιο αποδοτική από τους τεχνολογικούς περιορισμούς της κυβέρνησης. Οι Κινέζοι χρήστες θεωρούν ότι παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο. Ο φόβος και μόνο επιβολής κυρώσεων, τους κάνει αυθόρμητα να ασκούν οι ίδιοι αυτολογοκρισία σε κάθε είδος επικοινωνίας τους στο διαδίκτυο, προκειμένου να αποφύγουν νομικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Λίστα δημοφιλών ιστοσελίδων που έχουν μπλοκαριστεί χωρίς VPN Κίνα

Alexa Rank Τομέα Κατηγορία Κατάσταση
1 google.com Αναζήτηση ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ
2 facebook.com Κοινωνικό ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ
3 youtube.com Διαμοιρασμού ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ
8 twitter.com Κοινωνικό ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ
32 instagram.com Κοινωνικό ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ
51 xvideos.com Πορνό ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ
54 xhamster.com Πορνό ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ
64 pornhub.com Πορνό ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ
87 dailymotion.com Διαμοιρασμού ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ
108 nytimes.com Νέα ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ
110 dropbox.com Διαμοιρασμού ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ
112 vimeo.com Διαμοιρασμού ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ

πηγή: Wikipedia

VPN για Κινα: Παρακολούθηση περιεχομένου από Κίνα όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό

Πέρα από τους περιορισμούς που επιβάλλει η κινεζική κυβέρνηση, υπάρχει και η αντίθετη περίπτωση, δηλαδή να βρίσκεστε εκτός Κίνας, αλλά να θέλετε να έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι διαθέσιμο μόνο στην Κίνα. Το συγκεκριμένο πρόβλημα λύνεται αρκετά πιο εύκολα, αλλά και πάλι απαιτεί τη χρήση ενός VPN Κίνα. Εδώ ουσιαστικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο VPN China δωρεάν ή μη.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά να επιλέξετε ως τοποθεσία διακομιστή για Κίνα VPN την Κίνα και όχι κάποια άλλη χώρα. τη συγκεκριμένη λειτουργία είναι φυσικά ιδιαίτερα χρήσιμη κατά κύριο λόγο για άτομα από την Κίνα, τα οποία για παράδειγμα ήρθαν ως μετανάστες στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη χώρα και επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένο περιεχόμενο από τη γη.

Ουσιαστικά για τα VPN Κίνα μιλάμε για την ίδια περίπου διαδικασία που κάνει κανείς όταν βρίσκεται εκτός Αμερικής και θέλει π.χ. να έχει πρόσβαση στο αμερικανικό Netflix, το οποίο διαθέτει γεωγραφικό περιορισμό και μπλοκάρει το περιεχόμενο προσφέρεται αποκλειστικά στις ΗΠΑ, καθώς επίσης και τις εγγραφές στην υπηρεσία, όταν ο χρήστης βρίσκεται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγαίνετε στο ExpressVPN
Εγγύηση χρημάτων 30 ημερών!

Συμπέρασμα

Αυτός ήταν ουσιαστικά ο οδηγός μου για τα καλύτερα VPN για Κίνα. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα άρθρα στο προσεχές μέλλον.

nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com