Τα 6 καλύτερα VPN για Android

Το Android της Google αποτελεί το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα και φορητές εφαρμογές στον κόσμο. Χρησιμοποιείται από έναν πολύ μεγάλο αριθμό κατασκευαστών των συσκευών αυτών. Το μειονέκτημα της χρήσης του Android είναι ότι χάκερς και άλλοι κακόβουλοι χρήστες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες του λειτουργικού συστήματος. Για το λόγο αυτό δημιουργούν συνεχώς ιούς και άλλο κακόβουλο λογισμικό, που απειλεί την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των χρηστών. Στο άρθρο αυτό θα σας εξηγήσω πώς θα προστατέψετε τις συσκευές σας, αλλά και τα δεδομένα σας με ένα Android VPN, αλλά και ουσιαστικά τι είναι το VPN στο κινητό.

Δείτε το εδώ
Επιλέξτε το ExpressVPN για Android. ΠΡΟΣΦΟΡΆ!

Το ExpressVPN αποτελεί την κορυφαία επιλογή VPN για Andropid και προσφορά έκπτωση 49%. Δοκιμάστε το άφοβα ΔΩΡΕΑΝ 3 μήνες με εγγύηση χρημάτων 30 ημερών.

Ενημερώθηκε στις: 27 Ιανουάριος 2023

VPN για Android: είναι πραγματικά απαραίτητο;

Ως κανόνα, προτείνω πολύ τη χρήση ενός VPN Android σε ΟΛΕΣ σας τις συσκευές που διαθέτουν το λειτουργικό. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν κάποιο antivirus, χωρίς να ασχοληθούν ιδιαίτερα ή ακόμη δεν χρησιμοποιούν καν οποιουδήποτε είδους λογισμικό, θεωρώντας πως δεν θα επιβαρύνουν έτσι τους πόρους της συσκευής τους. Είναι λίγος ο κόσμος που χρησιμοποιεί κάποιο VPN για Android ή για άλλα λειτουργικά. Ωστόσο τόσο το antivirus, όσο και τα Android VPN βοηθούν ουσιαστικά να λυθούν σημαντικά προβλήματα ασφαλείας που αφορούν τη συσκευή σας. Έχω ήδη αναφερθεί το τι είναι το VPN στο κινητό ή σε άλλες συσκευές σε προηγούμενο άρθρο, για αυτό δεν θα επεκταθώ πολύ εδώ. Το VPN για τηλέφωνο και άλλες συσκευές εξασφαλίζει μία κρυπτογραφημένη σύνδεση από το σημείο Α στο σημείο Β. Πρόκειται για ένα κλειστό δίκτυο στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση μετά την εγγραφή σας στην υπηρεσία.

Προστασία της ιδιωτικότητάς σας

Υπάρχουν αναρίθμητες δραστηριότητες τις οποίες μπορείτε να κάνετε με το κινητό σας, εφόσον διαθέτει Android. Για να καταλάβετε τι είναι το VPN στο κινητό, θα σας πούμε πως μπορείτε να καλέσετε και να στείλετε γραπτά μηνύματα φυσικά. Μπορείτε επίσης να περιηγείστε σε ιστοσελίδες στο παγκόσμιο ιστό, να ψωνίζετε μέσω διαδικτύου και να πληρώνουν τους λογαριασμούς σας καθημερινά. Πλήθος εφαρμογών κυκλοφορούν στην αγορά προκειμένου να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σας. Είναι κάτι το εκπληκτικό! Δυστυχώς, ο κίνδυνος έκθεσης των προσωπικών σας δεδομένων σε τρίτα άτομα έχει αυξηθεί σημαντικά.

Εδώ ακριβώς είναι χρήσιμο κάποιο VPN τηλέφωνο Android. Οι εταιρείες που δημιούργησαν τα πρώτα VPN δεν είχαν ιδέα τι είναι το VPN στο κινητό σήμερα. Είχαν αρχικά σκοπό να προστατεύσουν τις δικές τους επικοινωνίες και να αποφύγουν τον κίνδυνο διαρροής των ευαίσθητων δεδομένων τους. Τα καλύτερα VPN για Android, έχουν τη δυνατότητα κρυπτογράφησης όλων των δεδομένων που λαμβάνονται και στέλνονται από τις συσκευές σας μέσω διαδικτύου. Συνεπώς, τα VPN για Android σας προσφέρουν τη δυνατότητα να περιηγείστε ανώνυμα σε οποιοδήποτε ιστοσελίδα θέλετε, να διαβάζετε τα e-mails και να γράφετε τους κωδικούς σας με ασφάλεια. Ίσως τώρα να αντιλαμβάνεστε τι είναι το VPN στο κινητό και πόσο χρήσιμο μπορεί να αποδειχθεί.

Εάν η κυβέρνηση, ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου ή οποιοσδήποτε χάκερ προσπαθήσει να σας κατασκοπεύσει, δεν έχει τη δυνατότητα να δει τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα και τι είναι το VPN στο κινητό σας. Ακόμα και το να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα σας, μέσω του διακομιστή VPN, είναι πραγματικά δυνατό για αυτούς να ανακαλύψουν την πραγματική σας διεύθυνση IP, καθώς επίσης και την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται.

VPN για Android στην Ελλάδα

Σύνδεση σε δωρεάν ίντερνετ στο κινητό VPN μέσω wi-fi με ασφάλεια

Το αναφέρω αυτό ξανά και ξανά: τα δωρεάν wi-fi είναι επικίνδυνα! Είστε ασφαλείς σε δημόσια δίκτυα; Η απάντηση είναι σίγουρα ΟΧΙ! Όταν βλέπετε ένα δωρεάν wi-fi, δεν μπορείτε να γνωρίζετε λεπτομέρειες για το δίκτυο αυτό. Μπορεί απλά να συνδέεστε απευθείας στη συσκευή κάποιου χάκερ. Χωρίς καν να το γνωρίζετε… Ακόμα και ένας 12χρονος μπορεί να σας εξαπατήσει με δωρεάν κακόβουλο λογισμικό που υπάρχει διαθέσιμο στο διαδίκτυο, αποκτώντας πρόσβαση στα πολύτιμα δεδομένα σας. Αυτό όμως μπορεί να αποφευχθεί εάν ξέρετε τι είναι το VPN στο κινητό.

Για αυτόν τον λόγο, είναι καλό είναι να αποφεύγετε τη σύνδεση σε δωρεάν wi-fi και ποτέ να μην εισάγεται ή να μην επεξεργάζεστε ευαίσθητα δεδομένα όταν βρίσκεστε συνδεδεμένη σε αυτά. Τα δεδομένα σας είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε και εύκολα μπορούν να υποκλαπούν.

Η μοναδική διαθέσιμη προστασία είναι το λογισμικό κάποιου VPN για τηλέφωνο και όχι μόνο. Ευτυχώς, τα περισσότερα VPN για τηλέφωνο προσφέρονται και σε εφαρμογές για λειτουργικό Android. Με μία εφαρμογή Android VPN μπορείτε να συνδεθείτε σε δωρεάν δίκτυα wi-fi με ασφάλεια. Τα δεδομένα σας κρυπτογραφούνται και ακόμα κι αν υποκλαπούν με κάποιον τρόπο, είναι άχρηστα για τον χάκερ που τα απέκτησε

Περιεχόμενο μπλοκαρισμένο με γεωγραφικούς περιορισμούς

Αυτό είναι άλλο ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των VPN για Android και άλλα λειτουργικά συστήματα. Σχετίζεται με τη διεύθυνση IP που ανέφερα παραπάνω. Ουσιαστικά, το λογισμικό VPN για Android και σταθερές ή φορητές συσκευές σας κάνει να φαίνεστε σαν χρήστης από κάποια άλλη χώρα. Η διαθέσιμη λίστα με χώρες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε εξαρτάται από τον πάροχο της υπηρεσίας για VPN κινητά. Το Android VPN δημιουργεί ένα σύνδεσμο ανάμεσα στον υπολογιστή ή τη φορητή συσκευή σας και τον διακομιστή του Android VPN που βρίσκεται στη χώρα που επιλέγετε. Στη συνέχεια ο διακομιστής αυτός επικοινωνεί με στην ιστοσελίδα στην οποία θέλετε να πάτε και στέλνει τα δεδομένα αυτής σε εσάς.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον συγκεκριμένο χαρακτηριστικό για να έχετε πρόσβαση στο Αμερικανικό Netflix ή να κάνετε streaming στο AMC για να δείτε απευθείας τα τελευταία επεισόδια του Walking Dead. Αυτό δεν είναι εφικτό μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε όλες τις χώρες και για όλο το περιεχόμενο το οποίο είναι μπλοκαρισμένο με γεωγραφικούς περιορισμούς.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες, μπορείτε να μάθετε λεπτομέρειες στους υπόλοιπους οδηγούς μου. Έχω γράψει αρκετά ενδιαφέροντα άρθρα που εξηγούν αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας των VPN, καθώς και πολλές παρουσιάσεις και αξιολογήσεις VPN για τηλέφωνο και γενικότερα για όλες τις συσκευές. Εκεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το τι είναι το VPN στο κινητό και σε όλες γενικά τις συσκευές.

Περιορίστε τη χρήση των δεδομένων σας με ένα VPN στο Android

Πρόκειται για μία λειτουργία την οποία προσφέρουν μόνο λίγα VPN για τηλέφωνο, μεταξύ των οποίων είναι το ExpressVPN. Πρόκειται ουσιαστικά για συμπίεση δεδομένων (ή συμπίεση αρχείων) που αποτελεί μία επιλογή περιορισμού της κίνησης δεδομένων μέσω διαδικτύου. Για παράδειγμα, όταν πρόκειται για φωτογραφίες, αυτές επανακωδικοποιούνται σε χαμηλότερη ποιότητα, ωστόσο η διαφορά δεν είναι τόσο εμφανής στην οθόνη του κινητού σας τηλεφώνου. Το αποτέλεσμα είναι η εξοικονόμηση πολύ μεγάλου εύρους ζώνης, που φυσικά σας προσφέρει ταχύτητα και μεγάλη οικονομία εφόσον ο πάροχος του κινητού σας τηλεφώνου δεν σας προσφέρει απεριόριστα δεδομένα.

Με παρόμοιο τρόπο συμπιέζεται ο κώδικας των αρχείων html, css και JavaScript, κάνοντας τις ιστοσελίδες να φορτώνουν πιο γρήγορα.

Έτσι σας δίνεται η δυνατότητα να εξοικονομήσετε έως και πέντε φορές τον όγκο δεδομένων που διαθέτετε. Δεν μπορείτε να βρίσκεστε άλλωστε πάντα κοντά σε κάποιο wi-fi.

Επιλέξτε το καλύτερο Android VPN

Μπορείτε να βρείτε πάρα πολλά VPN για Android στην αγορά, τα περισσότερα από τα οποία ισχυρίζονται ότι είναι τα καλύτερα, χωρίς να σας λένε πολλές πληροφορίες για το τι είναι το VPN στο κινητό. Υπάρχουν επίσης και δωρεάν εφαρμογές VPN για Android – τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με δική σας ευθύνη και ρίσκο. Η λίστα που σας παραθέτω παρακάτω περιλαμβάνει τους καλύτερους παρόχους VPN για Android. Πρόκειται για ιδιαίτερα αξιόπιστους παρόχους υπηρεσιών, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις Android συσκευές σας.

Το καλύτερο 1 ExpressVPN Αξιολόγηση 2023
9.8
2 CyberGhost Αξιολόγηση 2023
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) Αξιολόγηση 2023
9.4
4 IPVanish Αξιολόγηση 2023
9.2
5 NordVPN Αξιολόγηση 2023
9.1
ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ANDROID VPN!

Τίποτα δεν είναι δωρεάν σε αυτό τον κόσμο… θα καταλαβαίνετε μάλλον τι εννοώ όταν αντιληφθείτε τι είναι το VPN στο κινητό. Μπορούν να συλλέξουν τα δεδομένα και τις συνήθειές σας στο διαδίκτυο για εμπορικούς σκοπούς, ή ακόμη και για χειρότερους λόγους. Είναι πιθανό για παράδειγμα να πουλήσουν το εύρος ζώνης σας στο διαδίκτυο ή να σας χρησιμοποιήσουν σε ένα δίκτυο botnet. Με ένα δωρεάν Android VPN υπάρχει ο κίνδυνος να κάνετε τελικά μεγαλύτερο κακό απ’ ότι καλό.

Εγκατάσταση VPN για τηλέφωνο σε Android με κάποια εφαρμογή από το Play Store

Oι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών VPN για τηλέφωνο προσφέρουν εφαρμογές για Android. Oι εφαρμογές αυτές είναι πολύ εύκολες στην εγκατάσταση τους. Προσφέρουν το πρωτόκολλο OpenVPN (κάτι που δεν συμβαίνει με τις χειροκίνητες εγκαταστάσεις). Όλες οι εφαρμογές είναι διαφορετικές, παρόλα αυτά η διαδικασία είναι παρόμοια:

 •  εγγράφεστε στην ιστοσελίδα του VPN για Android και άλλες συσκευές
 •  πηγαίνετε στο Play Store
 •  αναζητάτε το VPN κινητό στο οποίο εγγραφήκατε
 •  κατεβάζετε και πραγματοποιείτε εγκατάσταση της εφαρμογής
 •  συνδέεστε με το όνομα χρήστη και το συνθηματικό σας
 •  επιλέγετε τον διακομιστή στη χώρα που επιθυμείτε
 •  πατάτε σύνδεση και έγινε!

Χειροκίνητα

Δημιούργησα αυτό τον οδηγό για το τι είναι το VPN στο κινητό στο Samsung μου, το οποίο χρησιμοποιεί Android VPN και πιο συγκεκριμένα το VyprVPN. οι περισσότερες συσκευές Android διαθέτουν παρόμοιες ρυθμίσεις.

 1.  Ανοίξτε το μενού και κάντε κλικ στις ρυθμίσεις
  Μη αυτόματη ρύθμιση του VPN για το Android 1
 2.  Στην περιοχή αναζήτησης Πληκτρολογήστε “ VPN” και κάντε κλικ στο πρώτο αποτέλεσμα: VPN
  Μη αυτόματη ρύθμιση του VPN για το Android 2
 3.  Στο νέο παράθυρο κάντε κλικ στο προσθήκη VPN για τηλέφωνο
  Μη αυτόματη ρύθμιση του VPN για το Android 3
 4.  Στο Νέο παράθυρο που θα δείτε:
 • δώστε μία ονομασία στο Android VPN σας – μία περιγραφή για πιο εύκολη χρήση αργότερα
 • επιλέξτε το πρωτόκολλο (τύπος): προτείνω L2TP/IPsec PSK γιατί το pptp είναι πολύ ασταθές VPN για Android και το OpenVPN δεν είναι διαθέσιμο (μόνο με εφαρμογή).
 • γράψτε τη διεύθυνση του διακομιστή – μπορείτε να τη βρείτε στην ιστοσελίδα του VPN για τηλέφωνο και άλλες συσκευές
 • συμπληρώστε το κλειδί σας IPsec το οποίο έχετε λάβει είδη – μπορείτε να το βρείτε επίσης στην ιστοσελίδα του Android VPN
 • κάντε κλικ στην αποθήκευση
  Μη αυτόματη ρύθμιση του VPN για το Android 4
 1. Για να συνδεθείτε κάντε κλικ στο VPN για τηλέφωνο που μόλις προσθέσατε
  Μη αυτόματη ρύθμιση του VPN για το Android 5
 2. Στο παράθυρο που θα ανοίξει:
 •  εισάγετε το όνομα χρήστη και το συνθηματικό σας
 •  επιλέξτε την αποθήκευση πληροφοριών λογαριασμού
 •  κάντε κλικ στη ΣΥΝΔΕΣΗ και αυτό είναι!
  Μη αυτόματη ρύθμιση του VPN για το Android 6

Αυτός ήταν ο οδηγός μου: Τα 3 καλύτερα Android VPN | Προστατεύστε το έξυπνο κινητό σας με μία εφαρμογή VPN για τηλέφωνο. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα άρθρα σύντομα για το τι είναι το VPN στο κινητό και όλες τις υπόλοιπες χρήσεις του.

Γράφω στην ιστοσελίδα από την αρχή. Τώρα πλέον την υποστηρίζω με συναρπαστικές συνεισφορές και εκτενείς δοκιμές! Διαθέτω πολλά χρόνια εμπειρία σε ότι αφορά το Διαδίκτυο και τα ζητήματα προσωπικού απορρήτου. Επιπλέον, φροντίζω να είμαι πάντα ενημερωμένος και κρατώ παράλληλα ενημερωμένη ολόκληρη την ομάδα ενήμερη για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, όχι μόνο για την προστασία του προσωπικού απορρήτου, αλλά και για νομικά και κανονιστικά ζητήματα.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com