Τα 5 καλύτερα VPN για Android το 2024

Η χρήση κάποιου VPN στις συσκευές σας Android είναι απαραίτητη για όλους τους χρήστες του διαδικτύου που επιθυμούν πρόσβαση στο ψηφιακό μέσο με ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικότητας τους. Ωστόσο, με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές VPN, είναι δύσκολη υπόθεση να επιλέξει κανείς το κατάλληλο.

Στο άρθρο αυτό θα σας παρέχουμε χρησιμες πληροφορίες για τα καλύτερα VPN για Android, ώστε να σας βοηθήσουμε να πάρετε μια σωστή απόφαση έχοντας κατά νου ότι πρέπει να γνωρίζετε.

Δείτε το εδώ
Επιλέξτε το ExpressVPN για Android. ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

Το ExpressVPN είναι η κορυφαία επιλογή VPN για Android, με προσφορά έκπτωσης 49%. Δοκιμάστε το με έξτρα 3 μήνες ΔΩΡΕΑΝ και εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Ενημερώθηκε στις: 14 Μάιος 2024

Τα καλύτερα VPN για Android το 2024

Όπως πάντα πραγματοποιήσαμε τις δοκιμές μας, προκειμένου να βγάλουμε έγκυρα συμπεράσματα. Έχοντας λοιπόν δοκιμάσει αρκετά VPN και πραγματοποιήσει συγκρίσεις μεταξύ τους, δημιουργήσαμε μία λίστα με τα καλύτερα VPN σε λειτουργικό Android.

Η κατάταξή μας βασίστηκε σε διάφορα κριτήρια τα οποία περιλαμβάνουν τη συμβατότητα με το λειτουργικό, την κάλυψη των διακομιστών σε παγκόσμιο επίπεδο, την ταχύτητα σύνδεσης, την ασφάλεια και ιδιωτικότητα που προσφέρουν, την εξυπηρέτηση πελατών και τέλος την τιμή.

Στη συνέχεια ακολουθεί μία λίστα με τα κορυφαία VPN για συσκευές Android σύμφωνα με τα συμπεράσματά μας αυτά:

Το καλύτερο 1 ExpressVPN Αξιολόγηση 2024
9.8
2 CyberGhost Αξιολόγηση 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) Αξιολόγηση 2024
9.4
4 IPVanish Αξιολόγηση 2024
9.2
5 NordVPN Αξιολόγηση 2024
9.1

Επιλέγοντας τα κορυφαία VPN για Android

Αναφέραμε ήδη συνοπτικά τα κριτήρια εκείνα τα οποία θεωρούμε απολύτως απαραίτητα προκειμένου να επιλέξει κάνεις ένα καλό VPN για λειτουργικό Android. Στη συνέχεια θα τα δούμε πιο αναλυτικά:

Συμβατότητα με Android

Τα καλύτερα VPN για Android που επιλέξαμε διαθέτουν κάποια εφαρμογή για το συγκεκριμένο λειτουργικό για καλύτερη απόδοση. Βεβαιωθείτε πως τα VPN διαθέτουν τη δική τους εφαρμογή για να αποφύγετε τα προβλήματα συμβατότητας, πτώση της ταχύτητας της συσκευής σας, ακόμη και κινδύνους για την ασφάλειά σας.

Η εφαρμογή θα πρέπει να είναι διαυέσιμη στο Google Play Store καθώς θα πρέπει να ενημερώνεται τακτικά ώστε να υπάρχει πλήρης συμβατότητα με τηνπιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού Android, καθώς επίσης και με οποιοδήποτε νέο πρωτόκολλο ασφαλείας ή λειτουργία.

Επιπλέον, το VPN καλό είναι να λειτουργεί και με άλλα λειτουργικά συστήματα όπως iOS, MacOS, Windows και Linux για μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε περισσότερες συσκευές. Είναι σημαντικό επίσης το VPN να προσφέρει επεκτάσεις για δημοφιλείς περιηγητές όπως οι Chrome, Firefox, Edge κλπ.

Όλα τα VPN στη λίστα μας υποστηρίζουν αυτά τα χαρακτηριστικά.

Παγκόσμια κάλυψη διακομιστών

Τα VPN στις συσκευές Android θα πρέπει να διαθέτουν κάλυψη σε παγκόσμια κλίμακα με τους διακομιστές που προσφέρουν, ώστε να σας επιτρέπουν να πραγματοποιήσετε συνδέσεις σε διαφορετικές χώρες και να αλλάξετε αντίστοιχα τις διευθύνσεις IP σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν μιλάμε για υπηρεσίες όπου υπάρχει γεωγραφικός περιορισμός στο περιεχόμενο των μεταδόσεων.

Οι υπηρεσίες αυτές που λειτουργούν διαδικτυακά έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν τη διεύθυνση IP του κάθε χρήστη ο οποίος συνδέεται σε αυτές. Όταν λοιπόν η διεύθυνση αυτή αποκαλύπτει στο σύστημα πως βρίσκονται σε κάποια χώρα ή περιοχή που δεν καλύπτεται γεωγραφικά από την ακτίνα της μετάδοσης τότε γίνεται μπλοκάρισμα των χρηστών αυτών.

Το αποτέλεσμα είναι οι χρήστες εκτός ακτίνας μεταδόσεων να μην έχουν πρόσβαση στο ίδιο ακριβώς περιεχόμενο το οποίο μπορούν να πρακολουθήσουν με ακριβώς την ίδια διαδικασία όσοι βρίσκονται αντίστοιχα εντός της εμβέλειας της μετάδοσης. Επιλέγοντας τον κατάλληλο διακομιστή λοιπόν ο χρήστης Android στο VPN, μπορεί κανείς να παρακάμψει ταχύτατα τον περιορισμό αυτόν.

Ταχύτητα σύνδεσης

Το VPN θα πρέπει να προσφέρει γρήγορες συνδέσεις προκειμένου να εξασφαλίζεται η ομαλή ροή των υπηρεσιών streaming και η λήψη του περιεχομένου των διαφόρων αρχείων, χωρίς καθυστερήσεις που μπορούν να αποδειχθούν πολύ ενοχλητικές.

Λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν τα VPN υπάρχουν συχνά καθυστερήσεις γεγονός το οποίο ισχψύει και στην περίπτωση των συσκευών με λειτουργικό Android. Ωστόσο, τα VPN τα οποία έχουμε στη λίστα μας τις περιορίζουν στο ελάχιστο.

Οι καθυστερήσεις προκύπτουν από το γεγονός πως τα VPN σε Android χρησιμοποιούν προηγμένες λειτουργίες κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης των δεδομένων που απαιτούν περισσότερο χρόνο. Παράλληλα οι χρήση απομακρισμένων διακομιστών απ’ όπου περνούν όλα αυτά τα δεδομένα έχει ως αποτέλεσμα πρόσθετες καθυστερήσεις που κάνουν τις συνδέσεις στο διαδίκτυο να φαίνονται πιο αργές.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες τα VPN καταφέρνουν ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή να επιταχύνουν τις ταχύτητες και τις συνδέσεις. Όλα αυτά, οι καθυστερήσεις δηλαδή και οι επιταχύνσεις αντίστοιχα έχουν επίδραση στην τελική ταχύτητα της σύνδεσης του χρήστη Android. Φυσικά η επίπτωση είναι διαφορετική στο κάθε VPN.

android vpn

Ιδιωτικότητα

Η προστασία της ιδιωτικότητας αποτελεί τον πρώτο λόγο ύπαρξης των VPN. Έτσι λοιπόν θα πρέπει το κατάλληλο VPN να προσφέρει προηγμένες λειτουργίες ιδιωτικότητας, όπως η κρυπτογράφηση και η πολιτική μη καταγραφής σε αρχεία για την δραστηριότητα των χρηστών.

Αυτό σημαίνει πως δεν καταγράφεται κάπου η δραστηριότητα των χρηστών που χρησιμοποιούν τις Android συσκευές τους. Επομένως δεν μπορεί να βρεθεί τίποτα στο μέλλον εφόσον για οποιονδήποτε λόγο πραγματοποιήσει κάποιος έναν έλεγχο.

Επιπλέον, τα VPN που χρησιμοποιούμε σε Android θα πρέπει να διαθέτουν διακόπτη τερματισμού (kill switch) εξασφαλίζοντας πώς υπάρχει προστασία των δεδομένων σας ακόμα και όταν η σύνδεση του VPN διακοπεί για οποιονδήποτε λόγο.

Αυτό που συμβαίνει πολλές φορές είναι να χαθεί η σύνδεση του VPN, γεγονός το οποίο μπορεί έστω και στιγμιαία να αποκαλύψει την διεύθυνση IP του χρήστη. Αυτό φυσικά είναι κάτι που μπορεί να αποτελέσει απειλή για την ιδιοτικότητα του χρήστη.

Δεν έχουν όλα τα VPN που είναι κατάλληλα για Android δυστυχώς τις παραπάνω λειτουργίες και πολιτικές προστασίας της ιδιωτικότητας των χρηστών όπως θα όφειλαν. Ωστόσο, οι διαδικασίες αυτές αποτελούν ένα από τα βασικά μας κριτήρια για την κατάταξη των VPN στη λίστα μας. Έτσι όλα τα κορυφαία VPN μπορούν να θεωρούνται ασφαλή υπό αυτή την έννοια και για τις συγκεκριμένες λειτουργίες.

Υποστήριξη πελατών

Είναι καλό το VPN να προσφέρει εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών με πολλές και διαφορετικές μεθόδους επικοινωνίας. Με τον τρόπο αυτό θα έχετε τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε με τους ανθρώπους του VPN και να λύσετε το οποίο πρόβλημα ή απορία διαθέτετε. Σημαντικός εδώ είναι ο χρόνος αναμονής να μην είναι πολύ μεγάλος.

Καλό θα είναι επίσης να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερες μέθοδοι επικοινωνίας με τους ανθρώπους του VPN και σίγουρα η μέθοδος του live chat που λειτουργεί εξαιρετικά στις συσκευές Android. Το live chat αποτελεί συγκεκριμένα την πιο δημοφιλή και αξιόπιστη μέθοδο επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο μεριές. Η προσθήκη κι άλλων μεθόδων αποτελεί πρόσθετο ατού.

Πολύ κόσμος δεν δίνει την απαιτούμενη σημασία και ενδεχομένως υποβαθμίζει το συγκεκριμένο παράγοντα. Αυτό είναι σίγουρα λάθος καθώς η εξυπηρέτηση πελατών αποτελεί μια ιδιαίτερα χρήσιμη υπηρεσία.

Δεδομένως και της διαφοράς ώρας (πχ. εάν η έδρα της εταιρείας του VPN είναι στην Αμερική ή στην Αυστραλία), μην παραγνωρίσετε πέρα από τους παράγοντες που αναφέραμε ήδη προηγουμένως και την υποστήριξη 24 ώρες το εικοσιτετράωρο με εύκολη πρόσβαση από συσκευές Android.

Τιμή

Ο περισσότερος κόσμος το πρώτο που κοιτάει είναι η τιμή και αυτό είναι απόλυτα λογικό. Η τιμή λοιπόν θα πρέπει να είναι λογική και συνεπώς τα καλύτερα VPN της αγοράς για συσκευές Android είναι εκείνα που προσφέρουν αξία στα χρήματά του χρήστη, το λεγόμενο “Value for Money.

Υπολογίσουμε εδώ ως μεγάλο μειονέκτημα και τη δυνατότητα που προσφέρουν κάποιοι με την επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση που ο πελάτης δεν είναι ικανοποιημένος από την υπηρεσία.

Είναι συνηθισμένη η εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών που ισχύει τουλάχιστον για τα κορυφαία VPN τα οποία έχουμε δοκιμάσει σε συσκευές Android, όπως το ExpressVPN το οποίο έχουμε στην κορυφή των επιλογών μας.

Σε γενικές γραμμές όλα τα VPN τα οποία έχουμε κατατάξει και τοποθετήσει στη λίστα διαθέτουν στο μέγιστο βαθμό τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Έτσι θεωρούμε πως είναι πλέον τα καλύτερα VPN για Android. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να πούμε πως όλα τα VPN είναι ίδια και οι λειτουργίες τους ισάξιες. Θα πρέπει κανείς να επιλέγει εκείνο το οποίο ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του.

Πηγαίνετε στο ExpressVPN
49% έκπτωση έως το τέλος Μάιος 2024

Δείξτε μεγάλη προσοχή στα δωρεάν VPN

Παρότι υπάρχουν πολλά δωρεάν VPN στο Google Play, σίγουρα δεν προτείνουμε τη χρήση τους. Τα δωρεάν VPN Android δεν είναι πάντα ασφαλή, ενώ το μόνο σίγουρο είναι πως διαθέτουν πάρα πολλούς περιορισμούς στη λειτουργία τους που επηρεάζουν σημαντικά τη σωστή λειτουργία τους και την εμπειρία που προσφέρουν στο χρήστη.

Ένα από τα βασικά προβλήματα των δωρεάν VPN αποτελεί το γεγονός που συλλέγουν και πωλούν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών σε τρίτους προκειμένου να βγάλουν χρήματα. Αυτό φυσικά είναι εντελώς αντίθετο με τη βασική λειτουργία ενός VPN, η οποία είναι η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και της διαδικτυακής ασφάλειας.

Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί πως τα δωρεάν VPN για Android είναι γνωστό πως γενικά λειτουργούν πιο αργά, ενώ παράλληλα διαθέτουν πολύ λίγες επιλογές όσον αφορά τον αριθμό των διακομιστών που προσφέρουν. Αυτό κάνει πολύ δύσκολη τη λήψη περιεχομένου, τις λειτουργίες streaming και την παράκαμψη των γεωγραφικών περιορισμών.

καλύτερα vpn για android

Ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα των δωρεάν VPN είναι το γεγονός πως είναι γεμάτα με διαφημίσεις και προκαλώντας διαρκείς ενοχλήσεις. Επιπλέον, διαθέτουν περιορισμός όσον αφορά τον όγκο των δεδομένων που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει. Αυτό σημαίνει πώς σίγουρα θα έχετε μεγάλα προβλήματα αν χρησιμοποιείτε το VPN για να κάνετε streaming και να κατεβάζετε μεγάλα αρχεία.

Παρότι το Google Play Store προσπαθεί να ελέγχει τις εφαρμογές Android που είναι διαθέσιμες στο κατάστημα για την ποιότητά τους, υπάρχουν πολύ κακές λειτουργικές εφαρμογές διαθέσιμες εκεί, ακόμη και εφαρμογές που δεν κάνουν τίποτα, αλλά αντίθετα είναι επικίνδυνες για τους χρήστες και τα δεδομένα τους.

Αντίθετα, τα VPN τα οποία αγοράζει κάνεις με συνδρομή είναι πολύ πιο αποτελεσματικά στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα, προσφέρουν πολύ πιο γρήγορες συνδέσεις και ευρύτερη γκάμα επιλογών όσον αφορά τους διακομιστές. Έχουν επίσης πολύ καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών.

Σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά στο ExpressVPN που είναι πραγματικά εξαιρετικό σε συσκευές Android. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλήρως το καταπληκτικό αυτό VPN για να το αξιολογήσετε προσωπικά, εκμεταλλευόμενοι την προσφορά δωρεάν δοκιμής 30 ημερών. Σίγουρα τότε θα διαπιστώσετε πόσο καλύτερο και πιο λειτουργικό είναι ένα εμπορικό VPN συγκρητικά με τα δωρεάν.

Τα οφέλη των VPN

Υπάρχουν πάρα πολλά οφέλη από τη χρήση ενός VPN για Android συσκευές, που περιλαμβάνουν αυξημένη πρόσβαση στο περιεχόμενο και αυξημένη ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Τα VPN καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν τη λογοκρισία, καθώς με αυτά μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο και ιστότοπους που μπλοκάρονται και λογοκρίνονται σε κάποιες περιοχές.

Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Netflix ή το Hulu, καθώς και σε άλλες υπηρεσίες streaming, ακόμα και αν αυτές δεν είναι διαθέσιμες στη χώρα στην οποία ζείτε. Επιπλέον, εάν ζείτε σε χώρα με πολύ αυστηρή λογοκρισία στο διαδίκτυο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VPN για απεριόριστη πρόσβαση παντού.

vpn android

Τα VPN για συσκευές Android σας προσφέρουν επίσης αυξημένη ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικότητας σας. Έχουν τη δυνατότητα να κρυπτογραφούν τα δεδομένα και να κάνουν πολύ δύσκολο στους χάκερ και στις κυβερνήσεις το να υποκλέψουν και να καταγράψουν τη δραστηριότητά σας.

Τα VPN αποκρύπτουν τις διευθύνσεις IP που χρησιμοποιείτε προστατεύοντας την ταυτότητα και την τοποθεσία στην οποία βρίσκεστε.

Τέλος, η χρήση ενός VPN σε δημόσια δίκτυα WiFi είναι πιο ασφαλής από πότε. Τα δημόσια δίκτυα WiFi είναι τα πλέον επικίνδυνα, όμως με ένα VPN μπορείτε να προστατέψετε τα δεδομένα σας από τους χάκερ και τους υπόλοιπους επιτήδειους που θα προσπαθήσουν να τα υποκλέψουν.

Εγκαθιστώντας ένα από τα καλύτερα VPN για Android στη συσκευή σας

Η εγκατάσταση ενός VPN σε συσκευές Android είναι εύκολη υπόθεση. Για να ξεκινήσετε και να ολοκληρώσετε τη διαδικασία ακολουθήστε τα επόμενα απλά βήματα:

  1. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο του παρόχου VPN που έχετε επιλέξει από τη λίστα που σας δίνουμε. Σας προτείνουμε πριν από οτιδήποτε άλλο να δοκιμάσετε το ExpressVPN.
  2. Αγοράστε μία συνδρομή στο VPN που επιλέξατε.
  3. Προχωρήστε στη λήψη της εφαρμογής VPN από το Play Store ή απευθείας από τον ιστότοπο του παρόχου του VPN.
  4. Εγκαταστήστε την εφαρμογή στη συσκευή σας Android.
  5. Τρέξτε την εφαρμογή και συνδεθείτε στον διακομιστή που επιθυμείτε ανάλογα με την υπηρεσία που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Σημειώστε στο σημείο αυτό πως είναι σημαντικό να επιλέγετε κατά προτεραιότητα το Play Store για τη λήψη και εγκατάσταση εφαρμογών. Η λήψη αρχείων APK από ιστότοπους είναι αρκετά επικίνδυνη και θα πρέπει να είστε σίγουροι πως βρίσκεστε στον ιστότοπο του παρόχου και πως αυτός είναι 100% ασφαλής.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για τα καλύτερα VPN σε Android

Τι είναι ένα VPN για συσκευές Android;

Ένα VPN για συσκευές Android αποτελεί μία εφαρμογή η οποία κρυπτογραφεί τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα και τα δεδομένα σας, ενώ παράλληλα κρυπτογραφεί και τη διεύθυνση IP σας στο διαδίκτυο. Αυτό σας επιτρέπει να περιηγείστε με ασφάλεια στο διαδίκτυο από τις συσκευές σας με το συγκεκριμένο λειτουργικό, όπως κινητά και τάμπλετ και να μην ανησυχείτε για την ιδιωτικότητα σας.

Ποια είναι τα καλύτερα δωρεάν Android VPN;

Διαβάστε το άρθρο μας εδώ για τα καλύτερα δωρεάν VPN για το Android . Παρότι υπάρχουν πολλά VPN που προσφέρονται δωρεάν, δεν προτείνουμε τη χρήση τους. Σίγουρα σας προτείνουμε τη χρήση του ExpressVPN, το οποίο θεωρούμε πραγματικά πως είναι το καλύτερο VPN. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με τη δωρεάν λειτουργία δοκιμής του.

Συνοψίζοντας για τα καλύτερα VPN για Android

Η επιλογή του για τα καλύτερα VPN για Android αποτελεί μία διαδικασία δύσκολη. Θα πρέπει να φροντίσετε το προϊόν που θα επιλέξετε να σας προσφέρει απόλυτη ασφάλεια και ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο.

Κατά τη διαδικασία επιλογής του VPN είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας την συμβατότητα με το λειτουργικό, την κάλυψη των διακομιστών σε παγκόσμιο επίπεδο, την ταχύτητα, την ιδιωτικότητα, την υποστήριξη πελατών και την τιμή, μεταξύ άλλων παραμέτρων. Εδώ θα βρείτε τα κορυφαία μας 5:

Παρότι υπάρχουν πάρα πολλά δωρεάν VPN, καλύτερα να τα αποφύγετε εντελώς και να επιλέξετε μία δοκιμασμένη και επιτυχημένη λύση VPN, όπως το ExpressVPN. Το συγκεκριμένο VPN προσφέρει ασφάλεια και ιδιωτικότητα στο μέγιστο και θα εκπλαγείτε από την ταχύτητα σύνδεσης και τις επιλογές που προσφέρει σε διακομιστές σε όλο τον κόσμο.

Δοκιμάστε το ExpressVPN χωρίς απολύτως κανένα ρίσκο, με την εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών που προσφέρει στους νέους συνδρομητές.

nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com