Αξιολόγηση Remembear και αναλλακτικές το 2024

remembear

Ορισμένοι πιστεύουν και αναφέρον πως οι ελέφαντες δεν ξεχνούν ποτέ. Μάλλον το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με τις αρκούδες, καθώς το Remembear με σήμα μία καφέ αρκούδα σου δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστείς σωστά τους κωδικούς πρόσβασης στις συσκευές σου. Στη Remembear ανασκόπηση που ακολουθεί παρουσιάζουμε τα βασικά χαρακτηριστικά του λογισμικού. Ωστόσο, έχετε υπόψη σας πως το συγκεκριμένο λογισμικό δεν θα υπάρχει διαθέσιμο για πολύ ακόμα.

Ενημερώθηκε στις: 15 Ιούνιος 2024

Τι ακριβώς γνωρίζουμε για το Remembear;

Το πρόγραμμα αποτελεί ένα προϊόν της εταιρείας TunnelBear LLC με έδρα το Οντάριο του Καναδά. Η εταιρεία ξεκίνησε ουσιαστικά τη λειτουργία της και την πορεία της στον χώρο της κυβερνοασφάλειας το 2011. Τη χρονιά εκείνη έβγαλε στην αγορά το ομώνυμο λογισμικό VPN και στη συνέχεια ακολούθησε η κυκλοφορία του λογισμικού, το οποίο αποτελεί μία πρόταση διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για υπολογιστές και φορητές συσκευές.

Remem bear ανασκόπηση

Αξίζει να σημειωθεί πώς το 2018 η εταιρεία εξαγοράστηκε από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας McAfee, γεγονός που σημαίνει πως υπάγεται πλέον στη δικαιοδοσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός πως η νέα εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει την υποστήριξη του Remembear. Αυτό έχει προγραμματιστεί και ανακοινωθεί πως θα γίνει από τις 18 Ιουλίου 2023 και μετά.

Η εταιρεία διαπίστωσε πως το λογισμικό δεν προσελκύει δυστυχώς αρκετούς χρήστες και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο πήρε την απόφαση να τερματίσει οριστικά την υπηρεσία. Προς το παρόν πάντως δουλεύει κανονικότατα και έχει σταθερές ενημερώσεις, όμως το τέλος είναι προδιαγεγραμμένο.

Η τιμή αγοράς και συνδρομής

Τα νέα που αφορούν τη διακοπή παροχής της υπηρεσίας έχουν επιπτώσεις στους μελλοντικούς και στους υπάρχοντες χρήστες του λογισμικού, αλλά και στις συνδρομές τους. Η εταιρεία που διαθέτει το λογισμικό αποφάσισε οι χρήστες να μην μπορούν πλέον να δημιουργήσουν νέους λογαριασμούς. Ανακοίνωσε παράλληλα πως όσοι διαθέτουν ήδη κάποιο λογαριασμό και συνδρομή στο πρόγραμμα, θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία μόνο έως τις 18 Ιουλίου 2023, αναζητώντας κάποια νέα, εναλλακτική λύση για τη διαχείριση των κωδικών πρόσβασής τους.

Remem bear ανασκόπηση

Η εταιρεία έχει πάψει να πουλάει πλέον το συγκεκριμένο προϊόν, ενώ οι προηγούμενες συνδρομές δεν ανανεώνονται. Παράλληλα, όλοι οι κάτοχοι λογαριασμού αποκτούν αυτόματη αναβάθμιση σε Premium μέχρι το τέλος της υπηρεσίας.

Όλοι οι υπάρχοντες χρήστες θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα έως τις 18 Ιουλίου 2023. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν και να βρουν ενδεχομένως κάποιον άλλο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Το καλό είναι πως θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία που έχουν εξάγει από το συγκεκριμένο στο νέο αυτό πρόγραμμα το οποίο και θα επιλέξουν τελικά να χρησιμοποιήσουν για τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούν καθημερινά.

Οι λειτουργίες περιληπτικά

Ακριβώς παρακάτω σας έχουμε σε περιληπτική μορφή τις βασικές λειτουργίες τις οποίες μπορείτε να βρείτε και να χρησιμοποιήσετε στο πρόγραμμα. Έχετε υπόψη σας πως το λογισμικό δημιουργήθηκε προκειμένου να είναι ένα απλό πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης, χωρίς πολύπλοκες λειτουργίες και χαρακτηριστικά.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΙΜΗ
Πολλαπλές συνδέσεις Από 1-∞ συσκευές
Συμβατές συσκευές Windows, macOS, Android, iOS, Chrome, Safari, Firefox
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων? Σε 30 ημέρες
Κρυπτογράφηση AES-256 bits
Η τιμή ξεκινά από
Δωρεάν πρόγραμμα; Ναι, αλλά περιορισμένο

Δοκιμάζοντας στην πράξη την ασφάλεια

Πόσο ασφαλές όμως είναι το λογισμικό στην πράξη; Μπορεί να διαχειριστεί με ασφάλεια τους κωδικούς πρόσβασης μας και να μας εξασφαλίσει πως δεν θα πέσουν στα λάθος χέρια; Για να το δούμε αυτό θα πρέπει στη Remembear ανασκόπηση να εξετάσουμε κάποια επιμέρους στοιχεία του λογισμικού. Πιο συγκεκριμένα:

Το λογισμικό χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση 256-bit AES πράγμα το οποίο σημαίνει πως είναι πολύ ασφαλές, με στρατιωτικό επίπεδο τεχνικές κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης των δεδομένων.

Το πρόγραμμα διαθέτει παράλληλα και πολιτική μηδενικής γνώσης. Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει πως κανένας πέρα από εσάς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα και στους κωδικούς πρόσβασης σας. Ακόμα και οι άνθρωποι της ίδιας εταιρείας αν ήθελαν δεν μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν τα δεδομένα σας και να τα χρησιμοποιήσουν.

Remembear πολιτική μηδενικής γνώσης

Η ταυτοποίηση δύο παραγόντων ενισχύει κατακόρυφα το επίπεδο της ασφάλειας. Ουσιαστικά χρησιμοποιείται μία πρόσθετη διαδικασία για την ταυτοποίησης του χρήστη, κάτι το οποίο γίνεται μέσω κάποιας άλλης συσκευής, όπως το κινητό σας τηλέφωνο ή με αποστολή κάποιου κωδικού στο email σας. Το λογισμικό υποστηρίζει την ταυτοποίηση δύο παραγόντων, την οποία μπορείτε να ενεργοποιήσετε προαιρετικά.

Μία πρόσθετη τεχνική την οποία χρησιμοποιεί το πρόγραμμα είναι αυτή της βιομετρικής ταυτοποίησης. Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι μόνο διαθέσιμη σε συσκευές Android και σας επιτρέπει να εισέλθετε στη συσκευή χρησιμοποιώντας το δακτυλικό σας αποτύπωμα για μεγαλύτερη ασφάλεια. Δεν είναι διαθέσιμη σε σταθερές συσκευές και λάπτοπ.

Σε περίπτωση που χάσετε τον κεντρικό κωδικό ασφαλείας σας και εφόσον χρησιμοποιείτε την επιλογή του προγράμματος Premium, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και το να επαναφέρετε τα δεδομένα σας.

Άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά

Σε περίπτωση που θα θέλαμε να αναφερθούμε συνολικά στα κυριότερα χαρακτηριστικά του προγράμματος στη Remembear ανασκόπηση, θα μπορούσαμε να πούμε πως το λογισμικό διαθέτει ένα πρόγραμμα δημιουργίας νέων και ιδιαίτερα ασφαλών κωδικών πρόσβασης. Διαθέτει επίσης τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει συγχρονισμό των δεδομένων ανάμεσα σε περισσότερες από μία συσκευές. Μάλιστα αυτό συμβαίνει πολύ εύκολα και χωρίς προβλήματα, πράγμα το οποίο επιβεβαίωσαν και οι δοκιμές μας στη Remembear ανασκόπηση.

Remembear δημιουργία νέου κωδικού

Πέρα από την αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης που χρησιμοποιείτε στο διαδίκτυο ή οπουδήποτε αλλού, το λογισμικό σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε δεδομένα που αφορούν τις πιστωτικές σας κάρτες, αλλά και σημαντικές σημειώσεις που θέλετε να κρατήσετε ασφαλείς και κρυφές από τα μάτια των άλλων.

Ενδιαφέρουσα είναι και η λειτουργία η οποία πραγματοποιεί αυτόματη συμπλήρωση των πεδίων στις φόρμες που θα βρείτε στο διαδίκτυο και θα ανοίξει ο αγαπημένος σας περιηγητής. Εφόσον λοιπόν στην περίπτωση αυτή τα συγκεκριμένα στοιχεία υπάρχουν και αφορούν κωδικούς πρόσβασης ή προσωπικά σας δεδομένα, θα συμπληρωθούν αυτόματα από το πρόγραμμα, χωρίς να υπάρχει ανάγκη να πληκτρολογήσετε οτιδήποτε. Αυτό σας βοηθά να κερδίζετε χρόνο και να έχετε μεγαλύτερη απόδοση αντίστοιχα στη δουλειά σας.

Τέλος, πολύ χρήσιμο φαίνεται να είναι και το σύστημα επιτευγμάτων το οποίο χρησιμοποιεί το λογισμικό. Αυτό ουσιαστικά είναι ένα σύστημα, το οποίο σας βοηθά να μάθετε καλύτερα τις βασικές και πιο εξελιγμένες πρακτικές ασφαλείας, αλλά παράλληλα και πώς να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα. Κάθε φορά που μαθαίνετε κάτι το πρόγραμμα σας επιβραβεύει. Δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός αντίκτυπος σε αυτό, αλλά η διαδικασία είναι απλά πρωτότυπη και ευχάριστη.

Λειτουργικότητα

Η εγκατάσταση και χρήση του προγράμματος δεν πρόκειται να σας δυσκολέψει. Όλες οι επιδόσεις φαίνεται να είναι σχεδόν όμοιες από λειτουργικό σε λειτουργικό σύστημα, συνεπώς δεν πρόκειται να δυσκολευτείτε και να αντιμετωπίσετε προβλήματα, εφόσον το χρησιμοποιείτε σε πολλαπλές συσκευές και σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα.

Σας παρέχεται πρόσβαση στο μενού που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της εφαρμογής σας. Μάλιστα το πρόγραμμά σας δίνει τη δυνατότητα να τροποποιήσετε το μέγεθος του μενού και να το στενέψετε με τρόπο τέτοιον ώστε να εμφανίζονται μόνο εικονίδια.

Remem bear ανασκόπηση

Το πρόγραμμα διαθέτει επίσης μία λίστα με αποθηκευμένα δεδομένα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τις αναζητήσεις που κάνετε για την εύρεση κωδικών πρόσβασης. Έχετε τη δυνατότητα να κάνετε μία μικρή αλλαγή στις ρυθμίσεις και να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία και οτιδήποτε άλλο βρείτε.

Όσον αφορά τη διεπαφή, δηλαδή το γραφικό περιβάλλον το οποίο χρησιμοποιεί ο χρήστης, μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν πολλά κινούμενα γραφικά που λειτουργούν πολύ ευχάριστα και όμορφα. Η όλη διαδικασία προσθέτει μία όμορφη «πινελιά» στην εφαρμογή και στη χρήση της γενικότερα, αλλά ίσως κάποιοι χρήστες να το βρίσκουν υπερβολικό και ενοχλητικό.

Η συμβατότητα του λογισμικού

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δίχως προβλήματα το λογισμικό σε όλες τις σύγχρονες μεγάλες πλατφόρμες και συσκευές. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει τα λειτουργικά συστήματα Windows, macOS, Android, iOS, Chrome, Safari, Firefox. Όπως αναφέραμε ήδη παραπάνω, οι εκδόσεις αυτές είναι σχεδόν όμοιες στην υλοποίηση και στη λειτουργία τους όπως διαπιστώσαμε σε αυτή τη Remembear ανασκόπηση.

Οι διαφορές μεταξύ τους είναι ελάχιστες και πολύ ασήμαντες. Το λογισμικό είναι συμβατό και με τους περισσότερους φυλλομετρητές και περιέχει επεκτάσεις που μπορούν να σας φανούν χρήσιμες όταν περιηγείστε στον παγκόσμιο ιστό. Δυστυχώς, όμως, δεν έχετε καθόλου τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αυτές οι αλλαγές γίνονται μόνο μέσα από το ίδιο το πρόγραμμα.

Το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών

Παραδοσιακά το Remembear είχε αρκετά καλή εξυπηρέτηση πελατών, που σε ένα βαθμό συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Μην ξεχνάτε πως η εταιρεία είχε αποφασίσει να σταματήσει το συγκεκριμένο λογισμικό, κάτι το οποίο ενδεχομένως να το βρείτε μπροστά σας όσον αφορά την εξυπηρέτηση πελατών. Καταρχάς, πρέπει να αναφέρουμε πως η εξυπηρέτησή υπάρχει μόνο με επικοινωνία μέσω email. Θα πρέπει να στείλετε το μήνυμά σας και να περιμένετε κάποια απάντηση, η όποια συνήθως φτάνει μετά από μερικές ώρες.

Καλό είναι να δοκιμάσετε το τμήμα βοήθειας στον ιστότοπο του λογισμικού. Εκεί θα βρείτε κείμενα τα οποία περιέχουν χρήσιμες πληροφορίες για το πώς να ξεκινήσετε, για τους λογαριασμούς, για τη διευθέτηση συχνών προβλημάτων, ενώ εκεί ακριβώς θα βρείτε παράλληλα και αρκετές ανακοινώσεις από την ίδια την εταιρεία. Καλό θα ήταν να μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια υπηρεσία chat ή έστω και τηλέφωνο, αν και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί δεδομένων, καθώς το πρόγραμμά μας σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει και φυσικά δεν θα υπάρχει και καμία πλέον υποστήριξη.

Αναλλακτικό λογισμικό

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είσαι το 2023 το συγκεκριμένο λογισμικό δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο και λογικά θα χαθεί πολύ γρήγορα. Αξίζει λοιπόν να πραγματοποιήσουμε την αναφορά μας σε κάποιες εναλλακτικές προτάσεις σε αυτή τη Remembear ανασκόπηση με άλλο αντίστοιχο λογισμικό, το οποίο Ίσως να χρησιμοποιήσετε εφόσον το έχετε ανάγκη.

Συνοψίζοντας τη Remembear ανασκόπηση

To πρόγραμμα είναι ένα αρκετά καλό και ασφαλές πρόγραμμα προστασίας των κωδικών πρόσβασης μας με κάποια έξτρα όπως διαπιστώσαμε σε αυτή τη Remembear ανασκόπηση. Δυστυχώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ημερομηνία λήξης, το 2023, πράγμα που σημαίνει πως δεν αξίζει κανείς να επενδύσει πάνω σε αυτό ακόμα και αν καταφέρει να το βρει, καθώς πλέον δεν είναι ούτε καν διαθέσιμο για νέους χρήστες.

Από την πλευρά μας προτείνουμε να ακολουθήσετε μία λύση όπως είναι το 1Password το οποίο για μας βρίσκεται στην κορυφή της λίστας λογισμικού διαχείρισης κωδικών πρόσβασης. Δοκιμάστε το σε μία πιο πλήρη και πιο σίγουρη επιλογή που ούτως ή άλλως έχει καλύτερα στοιχεία.

7 Συνολική βαθμολογία
Remembear

Ιδιωτικότητα και Ασφάλεια
8.5
Χαρκατηριστικά
6
Υποστήριξη
6.5
Τιμή
7
Ευκολία χρήσης
7.5
Πλεονεκτήματα
  • Συγχρονισμός σε πολλές συσκευές
  • Διασκεδαστική διεπαφή
  • Υψηλή ασφάλεια
Μειονεκτήματα
  • Δεν θα είναι διαθέσιμο μετά το 2023
  • Δεν διαθέτει πολλά πρόσθετα χαρακτηριστικά
nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com