Hotspot Shield Αξιολόγηση 2024

hotspotshield

Το Hotspot Shield VPN είναι ένα διάσημο παγκοσμίως εικονικό ιδιωτικό δίκτυο, το οποίο χρησιμοποιούν καθημερινά 600 εκατομμύρια χρήστες. Γιατί; Επειδή παρείχε μια δωρεάν υπηρεσία VPN που ήταν πολύ εύκολη στη χρήση και δωρεάν. Πλέον, το προϊόν μπορεί να το βρει κανείς δωρεάν μόνο μέσω δοκιμής. Ωστόσο εξακολουθεί θα διατηρεί εκατομμύρια ικανοποιημένους χρήστες. Θέλετε να μάθετε εάν είναι αξιόπιστο και ασφαλές ή όχι; Το γεγονός πως η βάση του είναι οι Η.Π.Α. μπορεί να προκαλεί υποψίες σε πολλούς, καθώς αποτελεί μία από τις πέντε χώρες του συστήματος Five Eye, ουσιαστικό εχθρό του διαδικτύου. Συνεχίστε να διαβάζετε την Αξιολόγηση Hotspot Shield για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό.

Ενημερώθηκε στις: 14 Μάιος 2024

Hotspot Shield, ένα μινιμαλιστικό VPN για αρχάριους

Ένας φίλος μου από τη Δανία, που δεν είναι ιδιαίτερα έμπειρος όσον αφορά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χρησιμοποιεί το Hotspot Shield εδώ και λίγο καιρό. Γι’ αυτό είχα πραγματικά την περιέργεια να μάθω τους λόγους που τον οδήγησαν στη χρήση του. Μου είπε πως απλά το βρήκε σε μια αναζήτηση που έκανε στο Google. Αφού διάβασε μια αξιολόγηση σε ολλανδική ιστοσελίδα, αποφάσισε να το δοκιμάσει κατεβάζοντας το VPN Hotspot Shield δωρεάν. Μπορεί κανείς να το βρει εύκολα και να το κατεβάσει δωρεάν, σε αντίθεση με άλλα αντίστοιχα προϊόντα. Από τότε, το χρησιμοποιεί συνεχώς και είναι πολύ ικανοποιημένος από αυτό. Δεδομένου ότι ο φίλος και άλλα αρκετά εκατομμύρια χρηστών χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο εικονικό ιδιωτικό δίκτυο, είπα να του ρίξω μια ματιά και εγώ.

Το Hotspot Shield το προσφέρει η AnchorFree, μια εταιρία με έδρα το Redwood City, στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α., αλλά και στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Η ομάδα τους αποτελείται από άτομα που γνωρίζουν καλά την βιομηχανία των νέων τεχνολογιών, από επενδυτές στον χώρο αυτόν, νέους επιχειρηματίες και μηχανικούς.

Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα είναι η εξαιρετική στρατηγική μάρκετινγκ την οποία ακολουθούν. Πράγματι, στόχος τους είναι οι απλοί χρήστες. Άνθρωποι (σαν εσάς ίσως;) που θέλουν μια υπηρεσία VPN που να είναι εύκολη στην εγκατάσταση και τη χρήση. Γι’ αυτούς το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι να μην έχουν περιορισμούς πρόσβασης σε ιστοσελίδες και να προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα. Δεν γνωρίζουν πως λειτουργεί ένα VPN.

 

hotspot shield vpn

Αυτό που επιθυμούν είναι η εγγραφή σε κάποιο CVPN και η εγκατάστασή του στις συσκευές που χρησιμοποιούν καθημερινά, καθώς γνωρίζουν όλους τους κινδύνους του διαδικτύου. Η τέλεια λύση λοιπόν για όλα αυτά είναι να κατεβάσει κανείς το VPN Hotspot Shield. Έχω ήδη αναφερθεί στους κινδύνους του δωρεάν WiFi πολλές φορές. Οι αρχάριοι χρήστες αποτελούν τους τέλειους στόχους για χάκερς και άτομα που πραγματοποιούν απάτες. Ένα VPN που είναι εύκολη στη χρήση, ασφαλές και αξιόπιστο αποτελεί το τέλειο εργαλείο γι’ αυτούς.

Επιπλέον, το VPN Hotspot Shield διαθέτει εφαρμογές κατάλληλες για διαφορετικές πλατφόρμες, σχεδόν όλες, ενώ είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση του. Δεν χρειάζεται λαν να επιλέξετε κάποιον διακομιστή για την προστασία του κινητού σας τηλεφώνου, η εφαρμογή διαχειρίζεται αυτόματα όλες αυτές τις λεπτομέρειες.

VPN Hotspot: Συνδρομές και τιμές

hotspot shield σχέδια

Τώρα που το πρόγραμμα δεν είναι πλέον απόλυτα δωρεάν, ας ξεκινήσουμε την Αξιολόγηση Hotspot Shield από τη δωρεάν δοκιμή του. Πράγματι, στην ιστοσελίδα τους μπορείτε να κατεβάσετε το Hotspot και να χρησιμοποιήσετε το VPN δωρεάν, για 7 ημέρες δοκιμαστικά. Εάν αυτό δεν σας αρκεί, μπορείτε να συνεχίσετε να το χρησιμοποιήσετε, χωρίς κανένα ρίσκο για 45 ημέρες μέσω του προγράμματος εγγύησης επιστροφής χρημάτων. Έχετε έτσι πολύ χρόνο να αποφασίσετε εάν σας εξυπηρετεί.

Το Hotspot Shield προσφέρεται σε 4 πακέτα: 1 μήνα, 6 μηνών, 1 έτους και 3 ετών. Όσο μεγαλύτερη σε διάρκεια είναι η συνδρομή σας, τόσο μεγαλύτερη είναι αντίστοιχα και η έκπτωση που θα πάρετε. Ωστόσο μου έχουν εγγυηθεί προσωπικά από την εταιρία, πως οι αναγνώστες του ιστολογίου μου μπορούν να εκμεταλλευτούν μια αποκλειστική προσφορά με πάνω από 70% έκπτωση για 2ετή συνδρομή, που είναι η καλύτερη προσφορά που μπορεί κανείς να βρει για το Hotspot Shield. Για να απολαύσετε αυτή τη συνδρομή, κάντε κλικ εδώ και πραγματοποιήστε την εγγραφή σας.

Επιπλέον, η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε έως και 5 διαφορετικές συσκευές με μία άδεια χρήσης. Έτσι μπορείτε να προστατέψετε ουσιαστικά όλες σας τις συσκευές. Φροντίστε ωστόσο να μην μοιραστείτε το VPNconnection με φίλους και οικογένεια…

Δοκιμή τώρα

Περιληπτική παρουσίαση

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΞΙΑ
Αρχεία καταγραφής; Χωρίς κολλήματα. Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή.
Torrents; Τα torrents επιτρέπονται
Netflix US
Ταυτόχρονες Συνδέσεις 5 ταυτόχρονες συνδέσεις
Καλυπτόμενες χώρες Περισσότερες από 80 χώρες
Υποστηριζόμενες συσκευές Windows, MacOS, iOS, Android, Linux, Smart TV
Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 45 Μέρες
Πρωτόκολλα Catapult Hydra
Δεδομένα κυκλοφορίας Απεριόριστα
Κρυοτιγράφηση Ισχυρός: AES 256 bits
Διεύθυνση IP Μυστικό
Διακομιστές 3.200+

Χρησιμοποιώντας το Hotspot Shield VPN

Απευθείας ροή ταινιών στο Netflix

Σπουδαία νέα! Το VPN Hotspot Shield επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν το αμερικανικό Netflix με εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Ωστόσο, δεν λειτουργεί όσον αφορά το βρετανικό περιεχόμενο. Γι’ αυτό εάν ζείτε στο εξωτερικό, η καλύτερη λύση είναι να πάρετε το βρετανικό Netflix.

hotspot shield netflix

Κατεβάζοντας torrents

Κι άλλα σπουδαία νέα: Η υπηρεσία υποστηρίζει τη χρήση των torrents. Έτσι μπορείτε να συνδεθείτε και να κατεβάσετε torrents ανώνυμα. Να υπενθυμίσω επίσης πως οι χρήστες έχουν απεριόριστη κίνηση δεδομένων. Με τον τρόπο αυτόν μπορούν απλά να κατεβάσουν όσο θέλουν! Επίσης, η εταιρία δεν κρατά αρχεία καταγραφής. Δεν αποθηκεύουν τις διευθύνσεις IP σας, η διαγραφή γίνεται σε πραγματικό χρόνο, άμεσα.

Το VPN Shield με λεπτομέρειες

Το VPN Hotspot Shield απευθύνεται σε άτομα τα οποία δεν είναι εξπέρ στον τομέα της τεχνολογίας. Σε άτομα τα οποία αναζητούν ένα εύκολο, γρήγορο, ασφαλές και αξιόπιστο VPN και υπηρεσία proxy για ανώνυμη και ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, γρήγορη απόδοση στη ροή βίντεο, πρόσβαση σε παγκόσμιο περιεχόμενο και ασφάλεια Wi-Fi.

Μινιμαλιστικό περιβάλλον

Το λογισμικό του Hotspot Shield VPN μπορεί να το εγκαταστήσει κανείς πολύ εύκολα: Δεν απαιτούνται κάποιες ρυθμίσεις. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδεθείτε με ένα κλικ. Η εφαρμογή είναι πολύ εύκολη στη χρήση της. Εντυπωσιάστηκα από το πόσο γρήγορα συνδέεται στους διακομιστές, με την τελευταία έκδοση. Μόλις τρέξετε το λογισμικό, σας συνδέει αυτόματα στον ελληνικό διακομιστή. Μπορείτε να αποσυνδεθείτε κάνοντας κλικ στο stop – να επανασυνδεθείτε κάνοντας κλικ στο Start. Τόσο απλό!

hotspot shield διεπαφή

Από εδώ, μπορείτε να αλλάξετε γρήγορα και εύκολα την τοποθεσία του διακομιστή σας, όπου κι αν θέλετε να βρίσκεται αυτός και να παρακολουθήσετε τον όγκο των δεδομένων που στέλνονται και λαμβάνονται. Εάν η σύνδεση δεν είναι προστατευμένη, μια κόκκινη μπάρα κάνει την εμφάνισή της στην οθόνη και σας ενημερώνει για το γεγονός αυτό.

Παρότι μπορείτε να αλλάξετε τον διακομιστή, αυτό είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε μόνο όταν είστε συνδεδεμένοι, από το μενού κύλισης στη δεξιά πλευρά της εφαρμογής. Όταν κάνετε κλικ σε κάποιον άλλο διακομιστή, η σύνδεση γίνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ρυθμίσεις, τα απολύτως απαραίτητα

Οι ρυθμίσεις του Hotspot Shield VPN είναι πολύ περιορισμένες – δεν μπορείτε να αλλάξετε το πρωτόκολλο. ΩΣΤΟΣΟ, εκτίμησα ιδιαίτερα τα χαρακτηριστικά Διαρροής IP (IP leak) και Μη ασφαλούς WIFI (Unsafe WIFI Hotspots) τα οποία είναι ενεργοποιημένα ως προεπιλογή. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι πολύ σημαντικά και οι απλοί χρήστες ίσως να μην γνωρίζουν καν τι ακριβώς κάνουν! Ίσως θα έπρεπε να έχει γίνει το ίδιο και με του Kill Switch.

vpn hotspot Ρυθμίσεις

Λίστα χαρακτηριστικών

Από την αξιολογηση Hotspot Shield προκείπτει πως υπηρεσία ενσωματώνει επίσης χαρακτηριστικά αντιμετώπισης malware, phishing και spam με τα οποία γίνεται αυτόματος αποκλεισμός κακόβουλών ιστοσελίδων. Μπορείτε λοιπόν να είστε σίγουροι πως οι συσκευές σας δεν θα εκτεθούν σε ιούς όταν χρησιμοποιείτε το Hotspot Shield Premium. Ορίστε επίσης και μια περίληψη των βασικών χαρακτηριστικών:

Catapult Hydra

Μην ενθουσιάζεστε αρχικά. Αυτό είναι απλά το όνομα του πρωτοκόλλου VPN. Δεν πρόκειται για κάποιον καταπέλτη ή για κάτι άλλο. Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο διαθέτει πάνω από 30 πατέντες κατατεθειμένες. Βελτιώνει την απόδοση σε συνδέσεις που πραγματοποιούνται σε μεγάλες αποστάσεις, συμπιέζοντας τα δεδομένα. Το αποτέλεσμα είναι, να απολαμβάνετε την ευκολά χρήσης και τον ελάχιστο χρόνο που απαιτείται για την δημιουργία μιας σύνδεσης VPN.

Παρότι δεν αναφέρουν τη «μυστική συνταγή» του πρωτοκόλλου τους, μου είπαν πως το πλεονέκτημα που προσφέρει η αυξημένη απόδοση προέρχεται από τον τρόπο παράδοσης των δεδομένων μέσα από ασφαλείς διαδρομές ανάμεσα σε διακομιστή και σε εφαρμογή.

Kill Switch

Αναφέρθηκα στο Kill Switch παραπάνω, στις ρυθμίσεις, που δεν είναι εξαρχής ενεργοποιημένο. Πρόκειται για βασικό χαρακτηριστικό για χρήστες που κατεβάζουν torrents και που παρακολουθούν βίντεο μέσο ζωντανής ροής μετάδοσης. Λόγω του ότι μπλοκάρει την κίνηση στο διαδίκτυο, ένα η σύνδεσή σας VPN πέσει απροσδόκητα. Αυτό μπορεί να συμβεί, δυστυχώς,  ακόμη και στα καλύτερα VPN. Εάν λοιπόν βρεθείτε σε αυτή την κατάσταση, το Kill Switch προστατεύει την διεύθυνση IP σας και τα προσωπικά σας δεδομένα είναι ασφαλή.

Προστασία IP leak

To Hotspot Shield VPN παρέχει αποτελεσματική προστασία έναντι σε διαρροές DNS, η ενεργοποίηση υπάρχει ως προεπιλογή. Το χαρακτηριστικό αυτό προστατεύει το Λειτουργικό Σύστημα όσον αφορά την αποστολή αιτημάτων εκτός της κρυπτογραφημένης οδού. Αλλιώς η IP σας θα ήταν ορατή, ακόμη και με σύνδεση VPN. Το IP leak εξασφαλίζει πως όλα σας τα αιτήματα περνάνε μέσα από ένα VPN τούνελ.

Εφαρμογές για κινητό

Μπορείτε να βρείτε το Hotspot Shield στο iTunes, Google Play και να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία σε iOS και συσκευές Android. Στον υπολογιστή σας, μπορείτε να το κατεβάσετε και να δημιουργήσετε λογαριασμό στον υπολογιστή με Windows ή Mac.

Τα πολύ καλά νέα είναι πως η εφαρμογή είναι και αυτή πολύ απλή. Ουσιαστικά είναι η ίδια με αυτή που θα βρείτε για άλλες πλατφόρμες. Ακόμη λοιπόν κι αν είστε αρχάριος, δεν είναι καθόλου δύσκολο να συνδεθείτε στο συγκεκριμένο VPN από το κινητό σας.

hotspot shield ρυθμίσεις Android

 

Υποστήριξη

Το Hotspot Shield διαθέτει εξειδικευμένη ζωντανή υποστήριξη πελατών. Ωστόσο δεν είναι διαθέσιμη 24/7. Μπορείτε φυσικά να επικοινωνήσετε και μέσω email όπου προσωπικά έλαβα πολύ χρήσιμες οδηγίες και πληροφορίες. Υπάρχει ακόμη η σελίδα με τις συχνές ερωτήσεις, όπου θα βρείτε πληροφορίες για την υπηρεσία proxy και για τη χρήση της. Τέλος, θα ανακαλύψετε λεπτομερείς οδηγίες που θα σας βοηθήσουν στην εγκατάσταση, στη χρήση και στην απεγκατάσταση της υπηρεσίας στο διαδικτυακό φόρουμ που υπάρχει διαθέσιμο.

Τελικές Σκέψεις

Η αξιολόγηση Hotspot Shield μας δείχνει ότι το πρόγραμμα αποτελεί μια λύση που προσφέρει γρήγορη εγκατάσταση και εύκολη χρήση. Οι εκπληκτική του ταχύτητα αποτελεί χαρακτηριστικό που θα εκτιμήσετε πολύ. Ενσωματώνει υψηλής ασφάλειας πρωτόκολλα κρυπτογράφησης για εξαιρετική προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και προστασία κατά κακόβουλου λογισμικού.

Η συγκεκριμένη λύση VPN είναι κατάλληλη για όλους όσους επιθυμούν κρυπτογράφηση δεδομένων με χαμηλό κόστος, παρακολούθηση τηλεόρασης μέσω ροής βίντεο και κατέβασμα torrent σε όλες τις συσκευές χωρίς όρια. Μην περιμένετε πολλά από τις ρυθμίσεις όμως.

8.9 Συνολική βαθμολογία
Αξιολόγηση Hotspot Shield: Καλό

Ιδιωτικότητα και ασφάλεια
9
Χαρακτηριστικά
9
Ταχύτητα και απόδοση
8.5
Σχέση ποιότητας-τιμής
9
Ευκολία χρήσης
9
Πλεονεκτήματα
  • Συνδέσεις υψηλών ταχυτήτων
  • Ειδική εφαρμογή για iPhone και Android
  • P2P και BitTorrent επιτρέπονται
  • Φιλικό προς τον χρήστη
Μειονεκτήματα
  • Κάλυψη λίγων χωρών
  • Δεν υπάρχουν επιλογές
nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com