Goose VPN Αξιολόγηση 2024

vpn goose

Το Goose VPN είναι λογισμικό το οποίο προέρχεται από μία εταιρεία με βάση την Ολλανδία και διαθέτει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το VPN υποστηρίζει ένα δίκτυο 25 χωρών με τις περισσότερες να βρίσκονται στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, αλλά και με υποστήριξη στις υπόλοιπες ηπείρους. Στην παρουσίαση που ακολουθεί θα βγούμε πιο συγκεκριμένα όλα τα χαρακτηριστικά και αν είναι κατάλληλο για τις δικές σας προσωπικές απαιτήσεις.


Ενημερώθηκε στις: 17 Μάιος 2024

Παρουσίαση του VPN

Δημιουργός του VPN Goose είναι η Ολλανδική εταιρεία Goose BV. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2016 στο Ρότερνταμ με σκοπό τη δημιουργία ενός φιλικού VPN. Το 2017 πραγματοποιήθηκε μία επένδυση ενός εκατομμυρίου ευρώ στην εταιρεία και τα πράγματα κύλησαν πολύ καλά εμπορικά στη συνέχεια. Σταδιακά ενσωματώθηκαν όλο και περισσότερα εργαλεία με το Cyber Alarm να αποτελεί την τελευταία και πιο γνωστή προσθήκη, το 2021.

Αδυναμίες και περιορισμοί

Το VPN Goose είναι ένα λειτουργικό VPN. Δεν παύει, ωστόσο, να έχει και αυτό κάποιους περιορισμούς και συγκεκριμένες αδυναμίες τις οποίες εντοπίσαμε την αξιολόγησή μας. Στις πιο σημαντικές από αυτές τις οποίες εντοπίσαμε σίγουρα τοποθετούμε τον ανεπαρκή διακόπτη τερματισμού για Windows  (kill switch) που δεν λειτουργεί με τον καλύτερο και συνεπή τρόπο. Υπάρχει συγκεκριμένα κίνδυνος να αποκαλυφθεί το IP σας σε περίπτωση που χαθεί η σύνδεσή σας στο VPN.

VPN Goose διεπαφή

Επιπλέον θα πρέπει να αναφέρουμε πως το Goose VPN διαθέτει μόνο κάποιες πολύ βασικές εφαρμογές και δεν μπαίνει σε πάρα πολύ μεγάλο βάθος και λεπτομέρειες. Σημαντικός περιορισμός είναι επίσης το γεγονός πως το λογισμικό δεν ξεμπλοκάρει συγκεκριμένους ιστότοπους, όπως είναι για παράδειγμα το BBC iplayer το Amazon Prime και το Disney+. Οι υπηρεσίες αυτές διαθέτουν γεωγραφικούς περιορισμούς τους οποίους θα έπρεπε κανονικά να παρακάμπτει το VPN, πράγμα όμως το οποίο δεν συμβαίνει. Tέλος, δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι έλεγχοι για τη λειτουργία του λογισμικού. Αυτό αφήνει ένα μικρό ερωτηματικό για το συνολικό επίπεδο της ασφάλειας που παρέχει.

Εναλλακτικά VPN

Δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο το οποίο θα πρέπει να κοιτάξετε εφόσον αναζητάτε ένα καλό VPN. Έχουμε πραγματοποιήσει την έρευνά μας και έχουμε κατατάξει στα κορυφαία VPN στην ακόλουθη λίστα.

Το καλύτερο 1 ExpressVPN Αξιολόγηση 2024
9.8
2 CyberGhost Αξιολόγηση 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) Αξιολόγηση 2024
9.4
4 IPVanish Αξιολόγηση 2024
9.2
5 NordVPN Αξιολόγηση 2024
9.1

Συνδρομές και χρεώσεις του VPN Goose

Το συγκεκριμένο προϊόν παρέχεται σε μία κοινή έκδοση ανεξάρτητα από το πρόγραμμα συνδρομής που θα επιλέξετε. Η μόνη διαφορά εδώ έχει να κάνει με τη διάρκεια της συνδρομής σας και όχι με τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του προγράμματος, τα οποία είναι κάθε φορά τα ίδια.

Διαθέσιμες υπάρχουν τρεις επιλογές συνδρομής. Υπάρχει μία συνδρομή με μηνιαία χρέωση που είναι βέβαια και πιο ακριβή. Ακολουθεί η συνδρομή ενός έτους η οποία ρίχνει την τιμή στο μισό. Η καλύτερη και πιο οικονομική επιλογή είναι αυτή της πενταετούς συνδρομής, η οποία έχει εξαιρετικά χαμηλή τιμή.

Υπάρχει η δυνατότητα δοκιμής του προγράμματος μέσω της εγγύησης επιστροφής χρημάτων εντός 30 ημερών από την έναρξη της δοκιμής.

Συνοπτική αποτύπωση των χαρακτηριστικών του VPN

Σας παραθέτουμε στον παρακάτω πίνακα τα βασικά χαρακτηριστικά του Goose VPN προσθέτοντας ένα γρήγορο οδηγό αναφοράς.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΞΙΑ
Αρχεία καταγραφής;
Torrents;
Netflix N/A
Ταυτόχρονες Συνδέσεις
Καλυπτόμενες χώρες
Υποστηριζόμενες συσκευές
Εγγύηση επιστροφής χρημάτων N/A
Πρωτόκολλα
Δεδομένα κυκλοφορίας Απεριόριστα
Κρυοτιγράφηση Ισχυρός: AES 256 bits
Διεύθυνση IP Μυστικό
Διακομιστές Μυστικό

Χρησιμοποιώντας το VPN

Ας ρίξουμε μία ματιά σε κάποιες βασικές λειτουργίες:

Netflix

Εξετάσαμε κατά πόσο το Goose VPN είναι αξιόπιστο όσον αφορά την χρήση του Netflix και άλλων αντίστοιχων υπηρεσιών streaming. Το βασικό πρόβλημα με τις υπηρεσίες αυτού του είδους είναι πως έχουν γεωγραφικούς περιορισμούς, απαγορεύσεις και διαφορετικό περιεχόμενο ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεται ή ζει κανείς. Όσον αφορά το Netflix, το VPN Goose τα πάει καλά, καταφέρνοντας να ξεμπλοκάρει τους περιορισμούς. Έτσι έχει κανείς πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο του Netflix όπου κι αν βρίσκεται στον κόσμο. Δυστυχώς υπάρχουν κάποια προβλήματα όμως με τις υπηρεσίες BBC iplayer, Amazon Prime και Disney+. Εδώ τα πράγματα δεν φαίνεται να λειτουργούν όπως θα έπρεπε, δυστυχώς.

Torrent

Η χρήση των torrent επιτρέπεται στο λογισμικό αυτό. Αυτό που κάνετε στην περίπτωση αυτή είναι να επιλέξετε κάποιο διακομιστή που στο τέλος της ονομασίας του διαθέτει τη σημείωση P2P. Πέρα από την δυνατότητα αυτή μπορούμε να πούμε πως η ταχύτητα λήψης των torrent καθώς και διαμοιρασμού τους είναι καλή. Παρατηρούνται κάποιες μειώσεις ταχύτητας σε σχέση με την τοποθεσία των διακομιστών, αλλά δεν υπάρχει πραγματικά κανένας λόγος να μην χρησιμοποιήσετε VPN για να αποφύγετε τους όποιους κινδύνους για την ασφάλειά σας όταν ασχολείστε με torrent.

Κίνα

Αναφερόμαστε στην Κίνα ως χώρα που επιβάλλει περιορισμούς και λογοκρισία στο διαδίκτυο. Ότι ισχύει για την Κίνα ισχύει και για τις υπόλοιπες περιπτώσεις χωρών. Το VPN Goose καταφέρνει να ξεπεράσει αυτές τις πρακτικές εύκολα. Το μόνο που έχει κανείς να κάνει είναι να επιλέξει διακομιστή σε άλλη χώρα όπου δεν υπάρχουν τέτοιους είδους περιορισμοί.

Βιντεοπαιχνίδια

Η χρήση του VPN εφόσον επιθυμείτε να παίξετε βιντεοπαιχνίδια είναι αξιόλογη και πρακτική. Προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης σε παιχνίδια τα οποία είναι αποκλεισμένα σε κάποιες περιοχές. Σας δίνει τη δυνατότητα, επίσης, να παίξετε παιχνίδια πριν αυτά να είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα ή όπου αλλού μένετε, εφόσον παίρνει κυκλοφόρησε σε άλλες χώρες. Επίσης σε αρκετές περιπτώσεις τα ping και η ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο είναι καλά, Θα πρέπει να κάνετε κάποιες πειραματισμούς και αναζητήσεις για να βρείτε τις βέλτιστες ρυθμίσεις.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Goose VPN

Cyber Alarm

Αναφερθήκαμε στην αρχή σε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου VPN πού είναι το Cyber Alarm. Το χαρακτηριστικό επιτρέπει στο χρήστη να βλέπει την ανάλυση τις κίνησής του στο διαδίκτυο και να παίρνει ειδοποιήσεις για πιθανούς κινδύνους, όπως από κακόβουλο λογισμικό, από ransomware και από ιούς.

Κρυπτογραφημένο τούνελ

Το λογισμικό χρησιμοποιεί συνδέσεις μέσω ενός ασφαλούς τούνελ ανάμεσα στη συσκευή και το διαδίκτυο. Όλα τα δεδομένα περνούν μέσα από αυτό το κρυπτογραφημένο τούνελ με κρυπτογράφηση 256 bit. Μέσω της διαδικασίας γίνεται απόκρυψη της διεύθυνσης IP και αυτό επιτρέπει πλήρη ανωνυμία στο χρήστη.

VPN Goose πρωτόκολλο

Πολιτική κατά της καταγραφής

Το VPN Goose δεν καταγράφει σε κάποιο μόνιμο αρχείο τη δραστηριότητα του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο. Αυτό δεν συμβαίνει σε απόλυτο βαθμό καθώς υπάρχουν κάποιες καταγραφές οι οποίες είναι κατά το πλείστον ανώνυμες. Υπάρχουν στο παρελθόν περιπτώσεις στις οποίες ζητήθηκε από τις αρχές η καταγραφή της δραστηριότητας συγκεκριμένων χρηστών για τους οποίους υπήρχε υποψία εγκληματικής δραστηριότητας. Μπορούμε να πούμε πως ναι μεν ισχύει η πολιτική, αλλά εφόσον ζητηθεί από τις αρχές αυτό ενδέχεται να παρακαμφθεί.

Απεριόριστος αριθμός συσκευών

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απεριόριστο αριθμό συσκευών, σε πλήθος λειτουργικών συστημάτων τα οποία υποστηρίζονται. Δεν έχετε τους περιορισμούς που επιβάλλουν αλλά VPN που συνήθως σας χρεώνουν περισσότερα εφόσον θέλετε περισσότερες συνδέσεις συσκευών. Δείτε όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές:

Η εφαρμογή για Windows

Η πιο δημοφιλής εφαρμογή του Goose VPN είναι αυτή για Windows στην οποία θα αναφερθούμε όσον αφορά διεπαφή και λειτουργικότητα.

Γενικές ρυθμίσεις VPN Goose

Διεπαφή

Γενικά το συγκεκριμένο είναι ένα πρόγραμμα αρκετά απλό στη χρήση του, χωρίς πρόσθετες λειτουργίες. Ο μέσος χρήστης αυτό που κάνει είναι να επιλέξει ουσιαστικά την εφαρμογή και να επιλέξει τον κατάλληλο διακομιστή, πατώντας το κουμπί σύνδεσης. Όλα αυτά γίνονται ταχύτατα και χωρίς αναζήτηση.

Ρυθμίσεις

Υπάρχει μία ειδική κατηγορία όπου μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει εξειδικευμένες ρυθμίσεις και επιλογές. Ο μέσος χρήστης όπως είπαμε δεν θα κάνει αναζήτηση στη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά ενδεχομένως κάποιοι με περισσότερες απαιτήσεις να το ψάξουν λίγο. Πάντως κι εδώ μην περιμένετε πολλές επιλογές καθώς το VPN Goose περιορίζεται σε βασικές λειτουργίες. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χαθείτε ή να μην βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Δοκιμές ταχύτητας

Η ταχύτητα του λογισμικού είναι κάτι το οποίο εξετάζουμε πάντα ενδελεχώς. Τα αποτελέσματα μπορούμε να πούμε πως είναι μικτά όσον αφορά την ταχύτητα. Για παράδειγμα οι ταχύτητες λήψης από έναν διακομιστή στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν κάπως απογοητεύτηκες. Σε άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε σύνδεση σε διακομιστή στη Σουηδία, οι ταχύτητες ήταν έως και τριπλάσιες.

Σε απομακρυσμένους διακομιστές στις ΗΠΑ παρατηρήσαμε και πάλι μεγάλες αυξομειώσεις από διακομιστή σε διακομιστή. Συνεπώς, μπορεί να βρει κανείς καλές ταχύτητες, αλλά θα πρέπει να ψάξει αρκετά για να ανακαλύψει τους κατάλληλους διακομιστές ανά περιοχή. Αυτό δεν συμβαίνει σε άλλα λογισμικά, όπως είναι για παράδειγμα το εξαιρετικό ExpressVPN το οποίο είναι πολύ γρήγορο και συνεπές σε όποιον διακομιστή κι αν επιλέξει κάνεις.

Goose VPN ρυθμίσεις

Διαρροές DNS και torrent

Στη συγκεκριμένη κατηγορία τα πράγματα φαίνεται να είναι αρκετά ικανοποιητικά. Αναφέραμε ήδη πως υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα με το διακόπτη τερματισμού που δεν λειτουργεί σε όλες τις περιπτώσεις. Κατά τα άλλα βέβαια δεν είχαν προβλήματα Όσον αφορά τις διαρροές DNS αλλά και τη χρήση των torrent. για άλλη μία φορά θα πρέπει να επιλέξετε διακομιστή που να υποστηρίζει τη δυνατότητα των torrent (P2P) και να κάνετε κάποιους πειραματισμούς για να βρείτε τους πιο γρήγορους διακομιστές. Και πάλι το ExpressVPN φαντάζει πολύ καλύτερη επιλογή λόγω της απόλυτης ασφάλειας την οποία προσφέρει σε όλες τις περιπτώσεις.

Εξυπηρέτηση πελατών

Η εξυπηρέτηση πελατών παρέχεται 365 ημέρες το χρόνο μέσω live chat και e-mail. Το τμήμα λειτουργεί απευθείας από την Ολλανδία σε ευρωπαϊκές ώρες που εξυπηρετούν ακόμα περισσότερο, για πολύ μικρότερες αναμονές. Γενικά η εμπειρία μας η θετική όσον αφορά την εξυπηρέτηση πελατών, με μικρές από αναμονές και γρήγορη απόκριση που έλυσε όλα τα βασικά προβλήματα. Επισκεφτείτε τη σελίδα της υποστήριξης και σίγουρα θα βρείτε λύσεις στα ερωτήματα και τα προβλήματά σας.

Συμπέρασμα στη Goose VPN αξιολόγηση

Το VPN αυτό διαθέτει κάποια καλά και χρήσιμα χαρακτηριστικά όπως είναι η δυνατότητα δοκιμής για ένα μήνα χωρίς χρέωση, ο απεριόριστος αριθμός συσκευών, η ευκολία χρήσης και η τιμή του είναι χαμηλή. Ίσως να μην είναι πιο κατάλληλη επιλογή βέβαια για χρήστες με περισσότερες απαιτήσεις λόγω της έλλειψης κάποιων χαρακτηριστικών πέρα από τα βασικά.

Παρατηρήσαμε κάποια ζητήματα με την ταχύτητα, η οποία αλλάζει δραματικά ανάλογα με την επιλογή διακομιστή. Υπάρχουν επίσης και κάποια προβλήματα όσον αφορά το ξεμπλοκάρισμα υπηρεσιών streaming και αυτό σημαίνει πως ναι μεν είναι ένα καλό πρόγραμμα, αλλά όχι κατάλληλο ίσως για όλους. Σε περίπτωση που έχετε περισσότερες απαιτήσεις σας προτείνουμε το ExpressVPN που αποτελεί την κορυφαία επιλογή αυτή τη στιγμή VPN σε ζητήματα ασφαλείας, ταχύτητας αλλά και χαρακτηριστικών.

6.5 Συνολική βαθμολογία
Αρκετά μέτριο

Ιδιωτικότητα και Ασφάλεια
6.5
Χαρκατηριστικά
7.5
Υποστήριξη
8
Σχέση ποιότητας και τιμής
7
Ευκολία Χρήσης
7
Πλεονεκτήματα
  • Οικονομικό
  • Εύκολο και φιλικό
  • ελαφρύ λογισμικό
  • Απεριόριστος αριθμός συσκευών
Μειονεκτήματα
  • Μόνο βασικές εφαρμογές
  • Διακόπτης τερματισμού που υπολειτουργεί
  • Ανεπαρκτής ιδιωτικότητα
  • Σημαντικές αυξομοιώσεις και διαφορές ταχύτητας
  • Μερικό ξεμπλοκάρισμα υπηρεσιών streaming
nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com