F-Secure antivirus Αξιολόγηση 2024

F Secure

Σήμερα η χρήση ενός antivirus είναι επιτακτική λόγω των διαφόρων κινδύνων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, όταν συνδεόμαστε στο διαδίκτυο. Το F Secure αποτελεί μία λύση της αγοράς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με ιούς και με κακόβουλο λογισμικό. Στη συνέχεια στην F Secure antivirus αξιολόγηση θα δούμε κατά πόσο είναι καλό, σε ποια άτομα απευθύνεται και σε ποιους τομείς φαίνεται να υπερέχει, αλλά και που χρειάζεται αντίστοιχα βελτίωση.

Δοκιμή τώρα
Δοκιμάστε το F-Secure Antivirus - Έκπτωση 25%!

Το F Secure είναι μια λύση για κακόβουλο λογισμικό και τα καλά νέα είναι πως προλαβαίνεις την ειδική προσφορά κι έκπωση για περιορισμένο χρόνο.

Ενημερώθηκε στις: 19 Απρίλιος 2024

Λίγα λόγια για το F Secure Antivirus

Η εταιρεία που δημιούργησε το F Secure έχει την ίδια ονομασία με το προϊόν, αν και αρχικά ήταν γνωστή ως Data Flow, όταν δηλαδή δημιουργήθηκε το 1988 στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Η εταιρεία ασχολήθηκε με τη δημιουργία λογισμικού antivirus και το F Secure antivirus έκανε την εμφάνισή του ως ένα προϊόν για PC με Windows το 1994. Η εταιρεία άλλαξε την ονομασία της σε F-Secure ακολουθώντας την ονομασία του προϊόντος το 1999.

Το 2015 η εταιρεία προχώρησε σε εξαγορές άλλων εταιρειών προκειμένου να εισέλθει πιο δυναμικά στο χώρο της προστασίας από κακόβουλο λογισμικό και από ιούς σε σταθερές και σε φορητές συσκευές. Αντίστοιχες εξαγορές επιχειρήσεων του κλάδου της διαδικτυακής ασφάλειας συνεχίστηκαν και τα επόμενα χρόνια.

Το 2022 πραγματοποιήθηκε μία διάσπαση κάποιων υπηρεσιών και κυρίως ένας διαχωρισμός ανάμεσα στις εταιρικές και τις οικιακές λύσεις, καθώς επίσης και η είσοδος της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αξιών του Ελσίνκι στη Φιλανδία.

Η τιμή αγοράς του F-Secure

Για τους οικιακούς χρήστες το F Secure antivirus προσφέρεται σε τρία διαφορετικά πακέτα προκειμένου να επιλέξει κανείς, τα οποία στην ουσία διαθέτουν όλα τα ίδια χαρακτηριστικά, όμως αλλάζει ο αριθμός των συσκευών τις οποίες μπορείτε να προστατέψετε και να χρησιμοποιήσετε στο ίδιο πακέτο συνδρομής.

Η τιμή αγοράς του F-Secure

Συγκεκριμένα, στο μικρό πακέτο έχετε τη δυνατότητα να προστατεύσετε αποτελεσματικά έως τρεις συσκευές, στο μεσαίο πακέτο έως και πέντε συσκευές και στο μεγάλο πακέτο 7 συσκευές αντίστοιχα. Κατά τα άλλα, τα χαρακτηριστικά είναι τα ίδια σε όλα τα πακέτα που υπάρχουν διαθέσιμα στον ιστότοπο της εταιρείας F-Secure και προτείνεται η αγορά άδειας συνδρομής ενός έτους, με την οποία εξοικονομεί κάνεις 25% από την αρχική, ονομαστική τιμή της συνδρομής.

Δοκιμή τώρα

Τα χαρακτηριστικά του antivirus F Secure συνοπτικά

Με μία γρήγορη ματιά στην F Secure αξιολόγηση μπορούμε να δούμε τα βασικά χαρακτηριστικά του F-Secure στον πίνακα που ακολουθεί και τα οποία μπορούν να μας δώσουν μια εικόνα για το τι μπορεί να μας προσφέρει.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Διαθέσιμες εκδόσεις F-Secure SAFE, F-Secure TOTAL
Πολλαπλές συνδέσεις Έως και 1-10 συσκευές
Υποστηριζόμενες συσκευές Windows, macOS, Android, iOS
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων Σε 30 ημέρες
Η τιμή ξεκινά από 29,99 € (2,49 τον μήνα)
Δωρεάν πρόγραμμα Μη Διαθέσιμο

Πόσο ασφαλές είναι το F Secure antivirus;

Προκειμένου να διαπιστώσουμε πόσο ασφαλές είναι το F-Secure προχωρήσαμε σε κάποιες μετρήσεις και δοκιμές στην F Secure antivirus αξιολόγηση αυτή. Παρακάτω θα σας γράψουμε τα συμπεράσματά μας.

Ένας πρώτος παράγοντας τον οποίο εξετάσαμε έχει να κάνει με την ταχύτητα του λογισμικού και τους πόρους του συστήματος που αυτό καταναλώνει.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα μπορεί να σαρώσει το F-Secure το σκληρό δίσκο και αφαιρούμενες συσκευές για μολυσμένα αρχεία. Έχει σημασία βέβαια πόσα είναι σε αριθμό συνολικά τα αρχεία που διαθέτει κανείς και πόσο αργό ή γρήγορο είναι το σύστημα που χρησιμοποιεί από πλευράς απόδοσης που βασίζεται στο υλικό μέρος. Όμως, το F-Secure είναι όπως διαπιστώσαμε από τα πιο γρήγορα antivirus της αγοράς στη σάρωση αρχείων.

F Secure antivirus

Όσον αφορά τώρα την αναγνώριση ιών σε πραγματικό χρόνο, για τον εντοπισμό των απειλών που ενδεχομένως να προσπαθήσουν να περάσουν στο σύστημά μας, το ποσοστό εντοπισμού είναι πάρα πολύ υψηλό και αγγίζει το 100%. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, όπως διαπιστώσαμε στην F Secure antivirus αξιολόγηση, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα, καθώς η προστασία που σας προσφέρει το F-Secure είναι πολύ υψηλού επιπέδου, όχι μόνο στα χαρτιά, αλλά και στην πράξη.

Μία ακόμη μέτρηση την οποία πραγματοποιήσαμε και έχει σημασία έχει να κάνει με την ταχύτητα σάρωσης για ιούς αλλά και τον εντοπισμό τους. Το καλό με το συγκεκριμένο λογισμικό είναι πως δεν επιβαρύνει σχεδόν καθόλου το σύστημα όταν πραγματοποιεί μία σάρωση, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε να προχωρήσετε δίχως εμπόδια σε οποιαδήποτε άλλη εργασία κάνετε, χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις.

Για τη σάρωση ενός USB stick για παράδειγμα με 3.000 αρχεία, η διαδικασία μας πήρε μόλις μερικά δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί. Πέρα από την ταχύτητα, όμως, το λογισμικό είναι και πολύ αξιόπιστο όσον αφορά την αναγνώριση των ιών εκείνων που υπάρχουν ήδη εγκατεστημένοι στο σύστημα. Και στην περίπτωση αυτή το ποσοστό επιτυχίας εντοπισμού ιών είναι υψηλό. Συνεπώς μπορούμε να πούμε πως συνολικά το F-Secure είναι ένα σχετικά αξιόπιστο λογισμικό antivirus.

Δοκιμή τώρα

Ξεκινώντας τη χρήση το F-Secure

Ας δούμε με πολύ απλά βήματα πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το F-Secure για την προστασία των συσκευών σας. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε και σας περιγράφουμε στην F Secure antivirus αξιολόγηση έχουν ως εξής:

 1. Εγγραφείτε στην υπηρεσία και πληρώστε για τη συνδρομή σας με κάποια κοινή τραπεζική κάρτα.
 2. Ενεργοποιήστε το προϊόν επαληθεύοντας το email σας, πατώντας σε έναν σύνδεσμο που θα λάβετε σε μήνυμα.
 3. Προχωρήστε στη λήψη του λογισμικού με την κατάλληλη έκδοση που είναι απαραίτητη για τη συσκευή που θα χρησιμοποιήσετε.
 4. Η διαδικασία της εγκατάστασης ξεκινά αυτόματα στη συσκευή σας και ολοκληρώνεται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.
 5. Εάν θέλετε να αναβαθμίσετε τη συνδρομή σας, αυτό γίνεται εύκολο αφού τρέξετε πρώτα το λογισμικό και πατήσετε το σύνδεσμο για αναβάθμιση.

Άλλα χαρακτηριστικά του λογισμικού

Πέρα από την αναγνώριση ιών σε πραγματικό χρόνο και την πραγματοποίηση σάρωσης, το F-Security διαθέτει κι άλλα χαρακτηριστικά τα οποία θα δούμε στη συνέχεια σε αυτή την F Secure antivirus αξιολόγηση. Πιο συγκεκριμένα:

Τραπεζική προστασία

Το λογισμικό αυτόματα χρησιμοποιεί τεχνικές αυξημένης προστασίας κάθε φορά που πραγματοποιείτε κάποια σύνδεση στο e-banking σας ή κάθε φορά που πραγματοποιείτε κάποια πληρωμή online στη συσκευή σας.

Προστασία περιήγησης

Το λογισμικό αποτρέπει την κατά τύχη σύνδεση σε ιστότοπους που μπορούν να βλάψουν το σύστημά σας και τα αρχεία σας ή ακόμη και τα προσωπικά σας στοιχεία. Αυτό γίνεται αυτόματα κάθε φορά που μπαίνετε σε έναν επικίνδυνο ιστότοπο.

F Secured και είσαι προστατευμένος

Γονικός έλεγχος

Με το F-Secure μπορείτε να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή από βλαβερό περιεχόμενο και παράλληλα να θέσετε όρια όσον αφορά τον χρόνο τον οποίο θα χρησιμοποιούν το κάθε πρόγραμμα για την κάθε συσκευή.

Βελτιωμένο streaming και gaming

Το antivirus F Secure σας εξασφαλίζει γρήγορη ταχύτητα και απόδοση όταν παίζετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια ή όταν κάνετε streaming πολυμέσων, με την ενεργοποίηση της λειτουργίας παιχνιδιών. Έτσι θα έχετε αδιάκοπη εμπειρία παιχνιδιού και προβολή των αγαπημένων σας σειρών και ταινιών.

Δοκιμή τώρα

Ευκολία χρήσης του F Secure antivirus

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει μία οθόνη διεπαφής που είναι πολύ φιλική προς το χρήστη. Μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε απλή, αλλά γεμάτη με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και το οποία σας προστατεύουν πολύ καλά.

Η πλοήγηση στα μενού είναι εύκολη και γρήγορη υπόθεση και σας επιτρέπει να προστατευτείτε πλήρως, χωρίς την ανάγκη σύνθετου λογισμικού η την ανάγκη να πραγματοποιείτε πολύπλοκες διεργασίες κι επιλογές.

ρυθμίσεις F Secures antivirus

Αν θέλετε, ωστόσο, να χρησιμοποιήσετε πιο εξειδικευμένες λειτουργίες, όπως η γονική συναίνεση, ίσως να χρειαστεί λίγος χρόνος να καταλάβετε πώς λειτουργούν τα πράγματα και να δείτε τις επιλογές σε βάθος. Δεν είναι και πάλι κάτι το ιδιαίτερα πολύπλοκο, αλλά τα πράγματα δεν γίνονται εντελώς αυτόματα και συνεπώς θα πρέπει να αφιερώσετε κάποιο χρόνο.

Δοκιμή τώρα

Η συμβατότητα του F-Secure

Μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση και χρήση F-Secure antivirus σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έξυπνα κινητά και τάμπλετ, σε λειτουργικά συστήματα Windows, MacOS iOS και Android. το πρόγραμμα είναι συμβατό τουλάχιστον με Windows 7 και μεταγενέστερες εκδόσεις, ενώ για McOS θα χρειαστείτε έκδοση 10,11 η νεότερη. Μπορείτε να τρέξετε επίσης το πρόγραμμα σε συσκευές με Android που διαθέτουν λειτουργικό νεότερο του 4,1 και σε συσκευές iOS 10 και νεότερες.

Εξυπηρέτηση πελατών F-Secure

H F-Secure είναι μία μεγάλη εταιρεία γι’ αυτό κανείς θα περίμενε μία καλή εξυπηρέτηση πελατών. Δυστυχώς η αλήθεια είναι πως η εξυπηρέτηση δεν είναι τελικά τόσο καλή, τουλάχιστον για τους οικιακούς χρήστες, γιατί για τις εταιρείες τα πράγματα είναι αρκετά καλύτερα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία του live chat που υπάρχει στην ιστοσελίδα βοήθειας της εταιρείας. Υπάρχει, επίσης, η επιλογή της τηλεφωνικής κλήσης, η οποία όμως θα πρέπει να γίνει κατά τη διάρκεια εργάσιμων ωρών και στα αγγλικά. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις ώρες εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο που βολεύουν περισσότερο τη χώρα μας, αλλά αν θέλετε μπορείτε να μιλήσετε και με τις Ηνωμένες Πολιτείες και να το Χονγκ Κονγκ στις αντίστοιχες ώρες.

Θα χρειαστεί να περιμένετε αρκετά στην αναμονή και προτείνεται για χρήστες που δεν έχουν την αγγλική γλώσσα ως μητρική τους. Καλύτερα να χρησιμοποιήσουν το live chat ώστε η επικοινωνία να είναι καλύτερη. Και στην περίπτωση αυτή, ωστόσο, θα πρέπει να περιμένετε αρκετά λεπτά στην ουρά μέχρι να μιλήσετε με κάποιον εκπρόσωπο της εταιρείας. Δεν είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών, αλλά δεν είναι αντίστοιχα και χειρότερη που έχουμε δει.

Σύγκριση με εναλλακτικές λύσεις

Είναι χρήσιμο να εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά του F-Secure σε αυτή την F Secure antivirus αξιολόγηση σε σύγκριση με άλλα δημοφιλή προϊόντα της αγοράς. Για τον λόγο αυτό ακριβώς επιλέξαμε το Norton Antivirus, το Mcafee Total Protection και το Malwarebytes, τα οποία συγκρίνομαι με το συγκεκριμένο λογισμικό.

F-Secure vs Malwarebytes

Συγκρίνοντας τα δύο προγράμματα μπορούμε να πούμε πως το Malwarebytes  είναι πιο αποτελεσματικό και προστατεύει το PC και τις υπόλοιπες συσκευές σας με μεγαλύτερη ασφάλεια από τις διαδικτυακές απειλές. Το Norton διαθέτει περισσότερα χαρακτηριστικά και καλύτερη υποστήριξη πελατών. Συνολικά κερδίζει σε αυτή τη μάχη.

F-Secure vs McAfee Antivirus

Τα δύο προγράμματα φαίνεται να είναι αρκετά καλά και οι διαφορές τους είναι λίγες. Το McAfee Antivirus καλύπτει πολλαπλές συσκευές μαζί με κάποια έξτρα, όπως βελτίωση ταχύτητας, VPN και διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Από την πλευρά του το F-Secure φαίνεται να είναι κάπως πιο ασφαλές και προστατεύει καλύτερα από κυβερνοαπειλές, εξασφαλίζοντας προστασία για τα προσωπικά σας δεδομένα.

F-Secure vs Norton 360

Στην περίπτωσή αυτή η μάχη είναι πολύ κοντινή. Ίσως το Norton 360 να είναι λίγο καλύτερο όσον αφορά τη γενικότερη ποιότητα και την εξυπηρέτηση πελατών. Από πλευράς ασφαλείας δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποιο από τα δύο ούτε και στο ζήτημα που αφορούν τη συμβατότητα και την απόδοση του συστήματος. Μόνο στις μικρολεπτομέρειες το Malwarebytes φαίνεται να κερδίζει τη μάχη κόντρα στον αντίπαλό του.

Το συμπέρασμα μας

Το F Secure antivirus είναι ένα πρόγραμμα το οποίο αξίζει να εξετάσετε ως λύση για την προστασία σας στο διαδίκτυο. Οι τιμές του είναι αρκετά οικονομικές και είναι παράλληλα καλοσχεδιασμένο και με μία σχετικά εύκολη διεπαφή, Αν και κάποιες πιο προχωρημένες λειτουργίες ίσως να θέλουν λίγο ψάξιμο και κόπο.

Η εξυπηρέτηση πελατών είναι αρκετά μέτρια, όμως αυτό είναι κάτι το οποίο βρίσκουμε συχνά και σε άλλα προγράμματα της ίδιας κατηγορίας.

Με βάση την ολοκληρωμένη F Secure antivirus αξιολόγηση, συνολικά μιλάμε για ένα πολύ καλό πρόγραμμα, όμως δεν είναι σίγουρα το καλύτερο. Γι’ αυτό ακριβώς σας προτείνουμε τη χρήση του Malwarebytes το οποίο συνολικά αποτελεί μία πιο ολοκληρωμένη λύση, με καλύτερα χαρακτηριστικά και ασφάλεια. Η διαφορά είναι πραγματικά αισθητή.

F-Secure Antivirus
8 Συνολική βαθμολογία
F-Secure Antivirus

Ιδιωτικότητα και Ασφάλεια
8.5
Χαρακτηριστικά
7.5
Υποστήριξη
8
Τιμή
9
Ευκολία χρήσης
8.5
Πλεονεκτήματα
 • Υψηλές αποδόσεις στις δοκιμές
 • Οικονομική τιμή
 • Αποτελεσματική προστασία
 • Συχνής ενημέρωση
Μειονεκτήματα
 • Ελειπής προστασία κόντρα σε κάποιο ακακόβουλο λογισμικό
 • Λίγα έξτρα χαρακτηριστικά
nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com