ExpressVPN vs. Cyberghost – Συγκρητική ανάλυση 2024

Διαβάζοντας μέχρι σήμερα τα άρθρα μας για τα VPN το συμπέρασμα είναι απλό και κατανοητό και προκύπτει από παντού. Ένα VPN στις μέρες μας είναι απολύτως απαραίτητο για όποιον ασχολείται έστω και περιστασιακά με το διαδίκτυο, πόσο μάλλον για όσους έχουν απαιτήσεις και χρησιμοποιούν επί πολλές ώρες το νέο μέσο. Το ερώτημα είναι ποιο VPN να χρησιμοποιήσει κάνεις. Σε αυτό το άρθρο θα συγκρίνουμε το ExpressVPN Vs CyberGhost, δηλαδή δύο από τα κορυφαία VPN της αγοράς για να δούμε τι μπορεί να μας βγάλει αυτή η μεγάλη σύγκριση και αναμέτρηση CyberGhost Vs ExpressVPN.

Ενημερώθηκε στις: 19 Απρίλιος 2024

Ένας συγκριτικός πίνακας χαρακτηριστικών

Εάν δεν θέλετε να διαβάσετε όλο το άρθρο στο οποίο αναλύουμε σχεδόν τα πάντα σχετικά με τα δύο VPN, δείτε τον παρακάτω πίνακα στον οποίο έχουμε συγκεντρώσει τα κορυφαία στοιχεία τα οποία μπορεί να συγκρίνει κάνεις. Θα λάβετε έτσι μία γρήγορη εικόνα των VPN με λεπτομέρειες σχετικά με τα δύο προγράμματα. Στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με τα συγκριτικά δεδομένα ανάμεσα σε ExpressVPN Vs CyberGhost για να δούμε ποιος έχει το προβάδισμα σε κάθε κατηγορία.

ExpressVPN CyberGhost VPN
Διακομιστής και χώρες κάλυψης Ισοπαλία Ισοπαλία
Ταχύτητα Κερδίζει Χάνει
Ασφάλεια Κερδίζει Χάνει
Ιδιωτικότητα και ανωνυμία Ισοπαλία Ισοπαλία
Ξεμπλοκάρισμα streaming Κερδίζει Χάνει
Torrent Κερδίζει Χάνει
Τιμές και συνδρομές Χάνει Κερδίζει
Εγγυήση επιστροφής χρημάτων Χάνει Χάνει
Ταυτόχρονες συνδέσεις Χάνει Κερδίζει
Εξυπηρέτηση πελατών Ισοπαλία Ισοπαλία
Δες το ExpressVPN Δες το CyberGhost

Παρουσίαση

Μια σύντομη ματιά στο ExpressVPN

To ExpressVPN διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο διακομιστών για να επιλέξετε σε όλο τον κόσμο. Είναι γρήγορο, καταφέρενει να ξεμπλοκάρει τους γεωγραφικούς περιορισμούς του Netflix, ενώ υποστηρίζει τον διαμοιρασμό torrents. Παράλληλα δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής στους διακομιστές και στις βάσεις δεδομένων του, κάτι το οποίο άλλωστε επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητους ελέγχους τρίτων. Εν συντομία είναι ένα πολύ ποιοτικό VPN που προσφέρει σχεδόν τα πάντα, όσα χρειάζεται ένας χρήστης με απαιτήσεις. Ξεφεύγει από την έννοια του απλού και αποτελεί μια πλήρη πρόταση. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική παρουσίαση του ExpressVPN και να δείτε το βίντεο για το ExpressVPN εδώ,

Τι μπορεί να προσφέρει εν συντομία το CyberGhost VPN

Το CyberGhost VPN αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο συνολικά. Μπορούμε δίχως αμφιβολία να το κατατάξουμε ανάμεσα στα κορυφαία VPN τα οποία έχουμε δοκιμάσει τα τεελυταία χρόνια. Συγκεκριμένα το VPN διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο διακομιστών VPN και επιτρέπει έως και 7 ταυτόχρονες συνδέσεις ταυτόχρονες συνδέσεις συσκευών, κατι το οποίο είναι πραγματικά γενναιόδωρο εάν το συγκρίνουμε με τον ανταγωνισμό. Το CyberGhost VPN δείχνει να έχει πάει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, λειτουργώντας και σας εργαλείο ασφάλειας με πλήθος από χαρακτηριστικά. Μπορεί να μην φτάνει στο επίπεδο του ExpressVPN αλλά αποτελεί μια καλή εναλλακτική που είναι παράλληλα πιο φθηνή. Διαβάστε τη λεπτομερή αξιολόγηση του CyberGhost VPN αλλά επίσης και το βίντεο για το CyberGhost VPN.

Συνοπτικό Φύλλο

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ExpressVPN Cyberghost VPN
Αρχεία καταγραφής? Χωρίς κολλήματα. Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή. Χωρίς κολλήματα. Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή.
Torrents Τα torrents επιτρέπονται Τα torrents επιτρέπονται
Ταυτόχρονες Συνδέσεις 5 ταυτόχρονες συνδέσεις 7 ταυτόχρονες συνδέσεις
Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 Μέρες 45 Μέρες
Πρωτόκολλα Lightway, OpenVPN (UDP/TCP), L2TP-IPsec, SSTP, PPTP WireGuard, OpenVPN, IKEv2
Διεύθυνση IP Μυστικό Μυστικό
Διακομιστές 3.000+ 9.738+
Καλυπτόμενες χώρες Περισσότερες94χώρες Περισσότερες91χώρες
Υποστηριζόμενες συσκευές Windows, Android, iOS, macOS, Chrome, Firefox, Router, Console, Apple TV, PlayStation, Xbox, Amazon Fire TV, Roku, Kindle Windows, macOS, Android, iOS, Linux,Router, Smart TV, Amazon Fire TV Stick, Game console

Διακομιστές και χώρες κάλυψης CyberGhost Vs ExpressVPN

Αν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ κάποιο δωρεάν VPN θα έχετε διαπιστώσει πως οι διακομιστές στους οποίους μπορείτε να συνδεθείτε είναι δυο-τρεις το πολύ. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τα εμπορικά VPN και κυρίως με τα δύο συγκεκριμένα, τα οποία διαθέτουμε εκατοντάδες διαφορετικούς διακομιστές σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα το ExpressVPN σας δίνει πρόσβαση σε περισσότερους από 3.000+ διακομιστές σε 94 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αντίστοιχα το CyberGhost προσφέρει πρόσβαση σε πάνω από 9.738+ και σε 91 χώρες. Η διαφορά των διακομιστών σε αυτό τον αριθμό που αναφέραμε δεν έχει ουσιαστική αξία. Συνεπώς, μπορούμε να πούμε πως τα δύο λογισμικά είναι ισάξια σε αυτή την συγκεκριμένη μέτρηση.

Σύγκριση ταχύτητας ExpressVPN Vs CyberGhost

Ερχόμαστε τώρα στο ζήτημα της ταχύτητας. Είναι δεδομένο πώς όταν κάνεις χρησιμοποιεί κάποιον διακομιστή VPN, χάνει ένα ποσοστό της μέγιστης ταχύτητας με την οποία μπορεί να περιηγείται και να κατεβάζει υλικό στο διαδίκτυο. Το θέμα είναι όμως να μη χάσουμε πολλή από την ταχύτητα αυτή. Νικητής στη συγκεκριμένη αναμέτρηση φαίνεται πως είναι το ExpressVPN. Γιατί το λέμε αυτό; Για να βγάλουμε το πόρισμα αυτό θα πραγματοποιήσαμε δύο μετρήσεις τόσο σε τοπικούς διακομιστές στην Ευρώπη (στο Βέλγιο συγκεκριμένα), όσο και σε διακομιστές στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ. 

Έρευνες έδειξαν πως και στις δύο περιπτώσεις το ExpressVPN είναι ταχύτερο. Η διαφορά δεν είναι τεράστια, αλλά είναι αισθητή σε βαθμό που όποιος ασχολείται με την ταχύτητα δεν μπορεί να παραβλέψει τη διαφορά.

Δοκιμάστε τον νικητή

Βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας ExpressVPN Vs CyberGhost VPN

Ας ρίξουμε μία ματιά σε κάποια συγκεκριμένα πράγματα κάνοντας μία σύγκριση. Στη συγκεκριμένη κατηγορία ενδιαφερόμαστε για την ασφάλεια την οποία προσφέρουν τα δύο λογισμικά.

Πρότυπο και πρωτόκολλο κρυπτογράφησης

Μπορούμε να πούμε αρχικά πως το CyberGhost υποστηρίζει το πρωτόκολλο WireGuard VPN το οποίο χρησιμοποιεί διαδικασία κρυπτογράφησης ChaCha20. Από την πλευρά του το ExpressVPN υποστηρίζει το πρωτόκολλο Lightweight, το οποίο είναι παρόμοιο με το WireGuard και κρυπτογράφηση ChaCha20 ή AES-256 (ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα το οποίο χρησιμοποιείτε κάθε φορά). Βλέπουμε ότι στο επίπεδο αυτό δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά CyberGhost Vs ExpressVPN.

Μπλοκάρισμα διαφημίσεων και κακόβουλου λογισμικού

Και τα δύο προγράμματα παρέχουν προστασία από διαφημίσεις και κακόβουλο λογισμικό. Τα χαρακτηριστικά αυτά ενσωματώνονται στο VPN και φαίνεται να λειτουργούν και στις δύο περιπτώσεις πάρα πολύ αποτελεσματικά. Μπορούμε να πούμε πως τους ExpressVPN κάνει μεν τα ίδια πράγματα, αλλά σε αρκετά πιο ασφαλές επίπεδο και μπορεί συνεπώς να θεωρηθεί πιο ασφαλές ως προς το κακόβουλο λογισμικό

Προστασία από διαρροές

Όταν αναφερόμαστε σε διαρροές στα VPN μιλάμε πάντα για δεδομένα. Και τα δύο προγράμματα διαθέτουν διακόπτη τερματισμού για την αποφυγή διαρροής δεδομένων. Κάθε φορά που το VPN για κάποιο λόγο αποσυνδέεται, τότε διακόπτεται εντελώς η πρόσβαση στο διαδίκτυο προκειμένου να μη διαρρεύσει το IP και άλλα δεδομένα. Η λειτουργία φαίνεται να είναι εξίσου ικανοποιητική και στα δύο λογισμικά.

Εξειδικευμένοι διακομιστές

Μια πρωτοτυπία του CyberGhost για την οποία υπερέχει στη με βάση το ExpressVPN είναι οι εξειδικευμένοι διακομιστές για streaming. Αυτό δεν σημαίνει πως και μέσω του ExpressVPN δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση αποτελεσματικά σε υπηρεσίες streaming. Συνεπώς δεν μιλάμε για κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που να παρέχει στο CyberGhost κάποιο ουσιαστικό πλεονέκτημα.

Ασφάλεια διακομιστών CyberGhost Vs ExpressVPN

Η ασφάλεια των διακομιστών του ExpressVPN μπορεί να χαρακτηριστεί λίγο καλύτερη και πιο αξιόπιστη. Μιλάμε αυτή τη στιγμή για πολύ συγκεκριμένες λεπτομέρειες που κάνουν μία ανεπαίσθητη διαφορά υπέρ του ExpressVPN.

Έλεγχοι ασφαλείας Υποδομών

Το ExpressVPN ελέγχεται από τρίτους προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο ασφαλές είναι όσον αφορά τον κώδικα για τις υποδομές του. Το ExpressVPN ανακοίνωσε πρόσφατα πως πραγματοποιήθηκαν ανεξάρτητοι έλεγχοι στο πρόγραμμα και στην επέκταση του φυλλομετρητή τους από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Cure53. Επιπλέον δόθηκε ο ανοιχτός κώδικα του πρόσθετου, γεγονός που δείχνει πως δεν υπάρχει τίποτα για να κρύψει το ExpressVPN. Από την πλευρά του δυστυχώς το CyberGhost δεν ελέγχεται από κάποιο τρίτο οργανισμό, αν και η εταιρεία έχει ανακοινώσει πως αυτό θα συμβεί μάλλον αρκετά σύντομα. Μέχρι τότε τα δεδομένα λένε πως το ExpressVPN είναι πιο ασφαλές και κερδίζει συνολικά στον τομέα της ασφάλειας στη μάχη CyberGhost Vs ExpressVPN.

Ιδιωτικότητα και ανωνυμία

Ένας από τους λόγους για τους οποίους αρκετοί παίκτες χρησιμοποιούν κάποιο VPN είναι για να παραμένουν ανώνυμοι στο διαδίκτυο. Κάποιοι το βλέπουν ως επιβεβαίωση της ελευθερίας που έχουν, ενώ άλλα άτομα απλά και μόνο δεν επιθυμούν να δίνουν προσωπικά δεδομένα από δω κι εκεί, πράγμα το οποίο είναι απόλυτα αντιληπτό.

Χώρες που κατασκοπεύουν

Θα ξεκινήσουμε αναφέροντας πως η έδρα του ExpressVPN είναι οι βρετανικές παρθένοι νήσοι που ανήκουν στη Βρετανία. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα ανήκει σε επιβεβαιωμένο μέλος συμμαχίας παρακολούθησης δεδομένων.

Από την πλευρά του το CyberGhost έχει την έδρα του στη Ρουμανία όπου τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα, αλλά και πάλι έχει την έδρα του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεδομένα εγγραφής

Και στις δύο περιπτώσεις ExpressVPN Vs CyberGhost απαιτούνται κάποια προσωπικά δεδομένα για την εγγραφή κάποιου χρήστη και την χρήση της υπηρεσίας. Αυτό είναι αρκετά επικίνδυνο και δεν ισχύει σε άλλα VPN.

Καταγραφή δεδομένων

Τα δύο προγράμματα αποθηκεύουν στοιχεία των χρηστών και διαθέτουν αρχεία καταγραφής δεδομένων, καθώς και υπηρεσίες αποθήκευσης δεδομένων των χρηστών. Όλα αυτά σίγουρα δεν προστατεύουν την ελευθερία, αν υπάρχουν χρήσιμες υπηρεσίες, όπως οι υπηρεσίες αποθήκευσης δεδομένων για backup.

Αποθήκευση των δεδομένων του χρήστη

Παρότι η αποθήκευση δεδομένων σε υπηρεσίες cloud είναι χρήσιμες, υπάρχει κίνδυνος ασφαλείας για τα δεδομένα που αποθηκεύονται εκεί. Και τα δύο VPN έχουν αυτό το πρόβλημα.

Συνολικά στον τομέα της ιδιωτικότητας θα πούμε πως δεν βλέπουμε κάποιο ξεκάθαρο νικητή στη μάχη CyberGhost Vs ExpressVPN. Μπορούν πραγματικά πολλά πράγματα να βελτιωθούν ακόμα περισσότερό.

Ξεμπλοκάρισμα του streaming

Μια χρήση των προγραμμάτων VPN είναι για να αποφεύγει κάποιος τους γεωγραφικούς περιορισμούς και να μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες streaming όπου και αν βρίσκεται. Μιλάμε για υπηρεσίες όπως είναι το Netflix, το Amazon Prime, Disney Plus+ και τοπικές υπηρεσίες όπως είναι για παράδειγμα το Cinobo. Το ExpressVPN φαίνεται εδώ να έχει το προβάδισμα, καθώς κάνει πολύ πιο αποτελεσματικά τη δουλειά σε όλες αυτές τις υπηρεσίες και σε πολλές ακόμα χωρίς κανένα πρόβλημα. Το site έχει τα προβληματάκια του αν και η μεγάλη διαφορά εδώ είναι ταχύτητα στην οποία γίνεται το stream, ενώ υποτίθεται πως το CyberGhost έχει εξειδικευμένους διακομιστές streaming, χωρίς στην πράξη να συμβαίνει τίποτα εντυπωσιακό. Μάλλον τα πράγματα είναι καλύτερα για το ExpressVPN.

Δοκιμάστε τον νικητή

Χρησιμοποιώντας torrent

Και με τα δύο προγράμματα δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα όσον αφορά τη χρήση των torrents, καθώς υποστηρίζονται πλήρως. Η μόνη διαφορά είναι πως οι διακομιστές του ExpressVPN είναι σαφώς πιο γρήγοροι από τους αντίστοιχους του CyberGhost. Αυτό όμως αποτελεί κάτι το οποίο μετράει πολύ στα torrent, συνεπώς το προβάδισμα θα πρέπει να δοθεί στο ExpressVPN που είναι πιο γρήγορο και όσον αφορά η λήψη αρχείων όσο και το διαμοιρασμό τους σε άλλους χρήστες, δηλαδή το upload.

Τιμές και συνδρομές CyberGhost Vs ExpressVPN

Αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο το CyberGhost τα πάει σίγουρα καλύτερα από το μεγάλο ανταγωνιστή του. Σίγουρα το CyberGhost είναι πιο φθηνό στα πακέτα του. Βέβαια, είναι επίσης γεγονός πως αυτός είναι μάλλον ο μοναδικός τομέας στον οποίο υπερέχει το συγκεκριμένο λογισμικό.

Τιμές και συνδρομές CyberGhost Vs ExpressVPN

Δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τις τιμές του ExpressVPN παράλογες, γι’ αυτά που προσφέρουν όμως, σίγουρα είναι υψηλότερες από το CyberGhost. Αν ψάχνετε κάτι εντελώς οικονομικό, τότε αυτή είναι η μόνη περίπτωση κατά την οποία ίσως να είμαι καλύτερη επιλογή το CyberGhost.

Ταυτόχρονες συνδέσεις

Κι εδώ το CyberGhost τα πάει εξαιρετικά.ν Επιτρέπει στους χρήστες του να έχουν απεριόριστες ταυτόχρονες συνδέσεις απ’ όλες τους τις συσκευές. Στην περίπτωση του ExpressVPN μία συνδρομή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ταυτόχρονη πρόσβαση σε ως 5 συσκευές. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το ExpressVPN σε όσες συσκευές θέλετε, αλλά μόνο πέντε μπορούν να είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένες.

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων ExpressVPN Vs CyberGhost

Εκτός από οικονομικότερο το CyberGhost είναι και πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Το πρόγραμμα προσφέρει μία δωρεάν δοκιμή που δίνει πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο που προσφέρει κανονικά το CyberGhost. Το πρόγραμμα δίνει 45 ημέρες εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Το ExpressVPN αντίστοιχα δίνει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών και πάλι όμως με όλες τις ρυθμίσεις και τα χαρακτηριστικά ενεργοποιημένα. Νικητής το CyberGhost.

Εξυπηρέτηση πελατών

Εκπλαγήκαμε με το πόσο αποτελεσματική ήταν η εξυπηρέτηση πελατών και στα δύο VPN. Σε όλες τις περιπτώσεις VPN υπάρχουν εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο είναι δύσκολο κανείς να επικοινωνήσει με την εξυπηρέτηση αποτελεσματικά. Στα δύο VPN αυτά όμως μπορείτε να έχετε γρήγορη πρόσβαση και εξαιρετική εξυπηρέτηση. Στη σελίδα με την εξυπηρέτηση του ExpressVPN μπορείτε να βρείτε μία σελίδα με συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις καθώς και οδηγίες. Εφόσον αυτά δεν σας καλύψουν έρχεστε σε επικοινωνία με το τμήμα υποστήριξης μέσω live chat. Η απόκριση είναι πραγματικά γρήγορη και οι λύσεις που δίνονται είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικές.

Στην περίπτωση του CyberGhost ισχύει κι εδώ κάτι αντίστοιχο. Μία σελίδα υποστήριξης αρχικά με ερωτήσεις και απαντήσεις και οδηγούς που είναι πολύ πιθανό να λύσουν πολλές από τις απορίες και τα προβλήματά σας. Υπάρχει κι ένα κουμπί με το οποίο συνδέεστε μέσω live chat με την υποστήριξη πελατών. Κι εδώ η αναμονή είναι μικρή και οι άνθρωποι πολύ ευγενικοί, παρέχοντας αποτελεσματικές λύσεις στις ερωτήσεις για τα προβλήματά σας. Ισοπαλία σε αυτόν τον τομέα.

Δοκιμάστε τον νικητή

Συμπέρασμα για τη μάχη ExpressVPN Vs CyberGhost

Τόσο το ExpressVPN, όσο και το CyberGhost αποτελούν πολύ δημοφιλείς υπηρεσίες VPN. Παρόλα αυτά υπάρχει ξεκάθαρος νικητή στην αναμέτρηση και δεν είναι άλλος από το ExpressVPN. Πρόκειται για ένα VPN το οποίο είναι πιο γρήγορο, διαθέτει περισσότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας, είναι καλύτερο στο streaming και στα torrents και γενικότερα είναι πιο ολοκληρωμένο. Η μόνη ουσιαστική υπεροχή του CyberGhost έχει να κάνει με την τιμή. Το συμπέρασμα είναι πως το ExpressVPN αποτελεί μακράν την καλύτερη επιλογή, αλλά είναι πιο ακριβό. Αν έχετε να διαθέσετε τα λίγα παραπάνω χρήματα κάντε το, αλλιώς πηγαίνετε στην πιο οικονομική λύση, που είναι το CyberGhost. Σας προτείνουμε να ρίξετε και μια ματιά στη μάχη ExpressVPN Vs NordVPN για μια αντίστοιχου επιπέδου έρευνα.

nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com