Dashlane vs. 1Password Συγκριτική μάχη το 2024

Δύο πολύ ισχυρά προγράμματα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης αναμετρώνται σε ένα συγκριτικό τεστ. Μιλάμε για το Dashlane vs 1Password, με δύο μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας αγοράς. Παρακάτω, στο άρθρο που ακολουθεί θα δούμε και θα συγκρίνουμε κάποια βασικά χαρακτηριστικά, ώστε να καταλήξουμε τελικά στον μεγάλο νικητή.

Ενημερώθηκε στις: 17 Μάιος 2024

Συνοπτικά τα στοιχεία της σύγκρισης Dashlane vs 1Password

Εάν θέλετε γρήγορα αποτελέσματα και δεν σας ενδιαφέρει μία αναλυτική περιγραφή το λειτουργιών και των χαρακτηριστικών πότε είστε τυχεροί. Συγκεντρώσαμε στον πίνακα που ακολουθεί τα βασικά αυτά χαρακτηριστικά και σας τα παραθέτουμε στη σύγκριση ανάμεσα σε 1Password vs Dashlane. Πιο συγκεκριμένα έχουμε:

Dashlane 1Password
Ασφάλεια Νικητής Χαμένος
Ευκολία χρήσης Νικητής Χαμένος
Συμβατότητα Νικητής Χαμένος
Τιμές και συνδρομές Χαμένος Νικητής
Εγγύηση επιστροφής χρημάτων Νικητής Χαμένος
Χαρακτηριστικά Νικητής Χαμένος
Εξυπηρέτηση πελατών Ισοπαλία Ισοπαλία
Πηγαίνετε στο Dashlane Πηγαίνετε στο 1Password

Παρουσίαση Dashlane vs 1Password

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως έχουμε έτοιμες αναλυτικές παρουσιάσεις για τα δύο προϊόντα που θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε ακόμα καλύτερα συμπεράσματα για τη μάχη Dashlane vs 1Password.

Dashlane

dashlane vs 1password, ποιος είναι ο νικητής;

To Dashlane αποτελεί έναν δημοφιλή, συνδρομητικό διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2012 και μέσα σε μια δεκαετία πρόσθεσε πολλά επιπλέον χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Δίνει μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια και διαθέτει υψηλού επιπέδου κρυπτογράφηση όλων των δεδομένων. Μπορείτε αν θέλετε να διαβάσετε την παρουσίαση του Dashlane εδώ.

1Password

1password vs dashlane με σύγκριση

Το 1Password  δημιουργήθηκε από την AgileBits και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά το 2017. Είναι και αυτό συνδρομητικό και δίνει έμφαση στην κρυπτογράφηση των δεδομένων και το συγχρονισμό ανάμεσα σε διάφορες συσκευές. Μεταξύ άλλων προσφέρει και πρόσθετα για όλους τους δημοφιλείς φυλλομετρητές. Αντίστοιχα, μπορείτε να διαβάσετε και την παρουσίαση και αναλυτική αξιολόγηση του 1Password για να δείτε τον έτερο αντίπαλο αυτής της αναμέτρησης, ανάμεσα σε Dashlane vs 1Password.

Σύγκριση στον τομέα της ασφάλειας 1Password vs Dashlane

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να εξετάσει κάνεις σε αυτή τη μάχη Dashlane vs 1Password έχει φυσικά να κάνει με την ασφάλεια που προσφέρουν τα δύο προϊόντα. Για να βγάλουμε το συμπέρασμα μας πραγματοποιήσαμε μία έρευνα για τα επίπεδα κρυπτογράφησης και ταυτοποίησης, καθώς επίσης και την ασφαλή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Σε πρώτο επίπεδο έχουμε την κρυπτογράφηση με αρχιτεκτονική μηδενικής γνώσης. Αυτό σημαίνει πως τα δύο προγράμματα και άνθρωποι τους δεν γνωρίζουν σε καμία περίπτωση και δεν μπορούν να αποκωδικοποιήσουν ούτε οι ίδιοι τα δεδομένα σας. Αυτά είναι κρυπτογραφημένα και μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν μόνο από σας τους ίδιους προσωπικά. Η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη και στα δύο προγράμματα.

1password vs dashlane μάθετε το καλύτερο

Η ταυτοποίηση δύο παραγόντων γίνεται κατά κύριο λόγο με βιομετρική ταυτοποίηση. Με άλλα λόγια, χρησιμοποιούνται τεχνικές όπως είναι η χρήση δακτυλικών αποτυπωμάτων, η σάρωση προσώπου κλπ. που είναι μοναδικά για τον κάθε χρήστη. Μόνο με την χρήση των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών συνδυαστικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με απόλυτη ασφάλεια τους δύο διαχειριστές κωδικών πρόσβασης για πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασης.

Το Dashlane φαίνεται να κερδίζεις τη μάχη στο συγκεκριμένο τομέα στο 1Password vs Dashlane. Και τα δύο προγράμματα πάντως χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση 256-bit AES. Παράλληλα χρησιμοποιούνται και διάφοροι αλγόριθμοι μίξης κεφαλαίων με μικρών γραμμάτων, αριθμών, συμβόλων κλπ. Ωστόσο το Dashlane πάει ένα βήμα παραπάνω, χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση PDKDF2 για τον βασικό κωδικό πρόσβασης του προγράμματος. Σε γενικές γραμμές και τα δύο προγράμματα χρησιμοποιούν περίπου τις ίδιες λειτουργίες και χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου τομέα. Το Dashlane κερδίζει στις λεπτομέρειες το 1Password.

Ασφάλεια : Ο Νικητής – Dashlane

Δοκιμάστε τον νικητή: Dashlane

1Password vs Dashlane: Ποιο είναι πιο φιλικό για τον χρήστη;

Ερχόμαστε στον τομέα της ευκολίας χρήσης Dashlane vs 1Password. Και ο συγκεκριμένος είναι σημαντικός παράγοντας που πρέπει κανείς να εκτιμήσει όταν επιλέγει έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Είναι αλήθεια πως κάποια προγράμματα απαιτούν πάρα πολύ χρόνο για ακόμα και τις πιο βασικές λειτουργίες. Αυτό ευτυχώς δεν συμβαίνει καθόλου εδώ.

Ευτυχώς σε αυτή τη μάχη 1Password vs Dashlane και τα δύο φαίνεται πως προσφέρουν άνεση πλοήγησης στον χρήστη με φιλική διεπαφή. Θα εργαστείτε με μεγάλη χαρά και ευκολία και στις δύο περιπτώσεις. Το 1Password είμαι μάλλον πιο εύκολο όσον αφορά τη δημιουργία κωδικών πρόσβασης και την αποθήκευση δεδομένων. Βέβαια, το Dashlane είναι πιο μινιμαλιστικό από τον αντίπαλό του, κάνοντας τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα.

dashlane vs 1password αυτός είναι ο τελικός νικητής

Εάν είστε αρχάριος χρήστης δεν θα χρειαστεί να κάνετε σχεδόν τίποτα. Άντε, ίσως μόνο την εγκατάσταση της εφαρμογής στη συσκευή σας. Θα δείτε πως τα πάντα γίνονται αυτοματοποιημένα, εύκολα και γρήγορα. Έτσι, παρότι και το 1Password είναι πολύ εύκολο και πρακτικό, αντίστοιχα και πάλι το Dashlane ξεχωρίζει ως ακόμα πιο εύκολο εργαλείο.

Χρηστικότητα : Ο Νικητής – Dashlane

Συμβατότητα 1Password vs Dashlane

Εδώ έχουμε να εξετάσουμε κατά πόσο το ένα ή το άλλο πρόγραμμα είναι συμβατό με τις διάφορες συσκευές που διαθέτουμε. Θα πρέπει να αναφέρουμε πως το Dashlane διαθέτει μία επέκταση για φυλλομετρητές και υποστηρίζει περισσότερα προγράμματα από ότι αντίστοιχα το 1Password. Από την άλλη, το 1Password φαίνεται να υποστηρίζεται από περισσότερα λειτουργικά συστήματα.

Εγκαταστήσαμε και τα δύο προγράμματα σε υπολογιστές desktop, σε φορητές συσκευές, αλλά και σε επεκτάσεις φυλλομετρητών. Έχοντας λοιπόν εξετάσει όλα τα παραπάνω, θα δώσουμε ένα προβάδισμα στο Dashlane, παρότι δεν υπάρχει υποστήριξη για Linux η Chrome OS. To 1Password είναι συμβατό και με τα συγκεκριμένα λειτουργικά συστήματα.

1password vs dashlane συγκριτικός πίνακας

Αντίθετα, όσον αφορά τα κινητά τηλέφωνα και τις φορητές συσκευές, ενώ το 1Password είναι διαθέσιμο μόνο σε iOS και Android, το Dashlane μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντίστοιχα ακόμη και σε Windows Mobile, Windows RT, BlackBerry, ακόμη και σε Amazon kindle. Νικητής για άλλη μία φορά αναδεικνύεται εδώ το Dashlane, Εκτός, βέβαια και αν είστε χρήστης Linux, οπότε το 1 Password αποτελεί μάλλον μονόδρομο στην αναμέτρηση Dashlane vs 1Password.

Συμβατότητα : Ο Νικητής – Dashlane

Δοκιμάστε τον νικητή: Dashlane

Dashlane vs 1Password: Τιμές και συνδρομές

Ερχόμαστε σε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο για τους περισότερους. Παρότι πολλές φορές η τιμή δεν λέει πολλά και δεν ανταποκρίνεται πλήρως στις λειτουργίες ενός προγράμματος, ο κόσμος δίνει μεγάλη σημασία σε αυτή.

Μπορούμε να πούμε πως και σε αυτή την κατηγορία, όμως, οι διαφορές είναι πάρα πολύ μικρές στο Dashlane vs 1Password. Θα χαρακτηρίζαμε και τα δύο προγράμματα εξαιρετικά οικονομικά και προσιτά. Δεδομένων των χαρακτηριστικών που προσφέρουν, είναι μεγάλη ευκαιρία και στις δύο περιπτώσεις. Γεγονός είναι πάντως πως το 1Password είναι πιο φθηνό του αντιπάλου του. Το dashlane είναι πιο πλήρες σε γενικές γραμμές στα προγράμματα Premium και Family, προσφέρει έξτρα χαρακτηριστικά όπως VPN ασφάλεια κλοπής ταυτότητας κλπ. Σε απόλυτα όμως αριθμητικά δεδομένα και σε ότι αφορά συγκεκριμένα την τιμή της συνδρομής, το 1Password είναι πιο φθηνό.

Το Dashlane διαθέτει τρία προγράμματα, Δωρεάν, Premium και Οικογενειακό. Το 1Password από την πλευρά του διαθέτει ένα Προσωπικό και ένα Οικογενειακό πρόγραμμα συνδρομής. Με το δωρεάν πρόγραμμα του Dashlane μπορεί κανείς να αποθηκεύσει ως και 50 κωδικούς πρόσβασης και να χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό του σε δύο συσκευές. Το 1Password δεν διαθέτει δωρεάν έκδοση, αλλά προσφέρει δωρεάν δοκιμή για 14 ημέρες. Τόσο στο Premium ή στο Personal, όσο και στο οικογενειακό πρόγραμμα συνδρομής, το 1Password είναι πιο οικονομικό σε αυτή τη μάχη 1Password vs Dashlane. Γι’ αυτό ακριβώς θα το ανακηρύξουμε και νικητή στη συγκεκριμένη κατηγορία σύγκρισης των δύο.

Τιμή και συνδρομές: Ο Νικητής – 1Password

1Password vs Dashlane: Εγγύηση επιστροφής χρημάτων

Στην κατηγορία της εγγύησης επιστροφής χρημάτων νικητής αναδεικνύεται το Dashlane στη μάχη 1Password vs Dashlane. Αυτό συμβαίνει γιατί προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών από την ενεργοποίηση της συνδρομής σας. Για οποιονδήποτε λόγο και εφόσον δεν είστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την αγορά σας της συνδρομής, δικαιούστε πλήρη επιστροφή χρημάτων, χωρίς ερωτήσεις και εμπόδια.

Το 1Password δεν προσφέρει ακριβώς εγγύηση επιστροφής χρημάτων, αλλά μία δοκιμή για 14 ημέρες που παρέχεται δωρεάν, προκειμένου να δείτε αν σας ικανοποιεί το πρόγραμμα με τις λειτουργίες του. Μετά τις 14 ημέρες, εφόσον δεν μείνετε ικανοποιημένοι, μπορείτε απλά να απεγκαταστήσετε το δοκιμαστικό πρόγραμμα από τη συσκευή σας και να ξεχάσατε τα πάντα. Εάν σας αρέσει. όμως, μπορείτε απλά να πληρώσετε και να ενεργοποιήσετε μία κανονική συνδρομή.

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων : Ο Νικητής – Dashlane

Δοκιμάστε τον νικητή: Dashlane

Dashlane vs 1Password: Σύγκριση άλλων χαρακτηριστικών

Και τα δύο προγράμματα διαθέτουν πολλές λειτουργίες και χαρακτηριστικά που τα κάνουν μοναδικά. Μπορούμε να πούμε ότι το Dashlane βρίσκεται ένα σκαλί παραπάνω ποιοτικά και αριθμητικά όσον αφορά τα χαρακτηριστικά αυτά. Αυτό δεν σημαίνει πως το 1Password είναι βέβαια ένα κακό πρόγραμμα. Απεναντίας, το 1Password είναι και αυτό εξαιρετικό. Σε αυτή τη μάχη οι λεπτομέρειες είναι που κρίνουν τον νικητή κάθε φορά.

1password vs dashlane, τελικά ποιο κυριαρχεί στη μάχη

Στα κοινά χαρακτηριστικά μπορούμε να πούμε πως δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Πάνω-κάτω και στα δύο προγράμματα θα βρείτε τα ίδια πράγματα. Αξίζει να σημειώσουμε τη δυνατότητα του 1Password να προσφέρει πολλαπλά «πορτοφόλια» κωδικών πρόσβασης. Έτσι μπορεί κανείς να προσκαλέσει και τρίτους χρήστες σε κάποιο από αυτά, με συγκεκριμένους κωδικούς που έχει επιλέξει να περιέχονται σε αυτό και όχι με το σύνολο των κωδικών για πρόσβαση παντού.

dashlane vs 1password εσείς ποιο θα επιλέξετε;

Από την άλλη πλευρά στα μοναδικά χαρακτηριστικά, το Dashlane κυριαρχεί. Μπορεί κανείς να κοινοποιήσει κωδικούς πρόσβασης και σημειώσεις σε άλλους χρήστες του Dashlane και να υπάρξει σύνδεση επιλεκτικά χωρίς να αποκαλυφθούν οι κωδικοί πρόσβασης. Mε τον Dashlane είναι επίσης εφικτό κάποιος να αλλάξει όλους τους κωδικούς πρόσβασης με ένα και μόνο κλικ, κάτι το οποίο δεν είναι εφικτό αντίστοιχα 1Password. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι πάρα πολύ σημαντική και χρήσιμη. Μπορούμε να πούμε μάλιστα πως είναι αυτή που δίνει το προβάδισμα στη μάχη Dashlane vs 1Password, στον τομέα των έξτρα χαρακτηριστικών.

Χαρακτηριστικά: Ο Νικητής – Dashlane

Δοκιμάστε τον νικητή: Dashlane

Η εξυπηρέτηση πελατών 1Password vs Dashlane

Δεν μπορούμε να πούμε πως κάποιο από τα δύο προγράμματα κυριαρχεί σε αυτή την 1Password vs Dashlane μάχη στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι πως υπάρχουν αντίστοιχες μέθοδοι επικοινωνίας που ΔΕΝ εντυπωσιάζουν. Ουσιαστικά δημιουργείτε σας χρήστης που χρειάζεται βοήθεια ένα γραπτό αίτημα και στέλνετε το ερώτημα ή το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε στην κάθε εταιρεία 1Password Dashlane. Συγκεκριμένα επικοινωνείτε με το Dashlane εδώ και με το 1Password εδώ.

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας, ούτε κάποιο live chat για να επικοινωνήσει κανείς άμεσα και γρήγορα. Θα πρέπει, λοιπόν, να στείλετε το αίτημά σας και να περιμένετε κάποια απάντηση, κάτι το οποίο μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες έως και μέρες. Ο χρόνος απόκρισης φαίνεται να είναι περίπου ο ίδιος και σίγουρα όχι γρήγορος. Λίγο πιο αποτελεσματικό εδώ φαίνεται να είναι ίσως το 1Password που διαθέτει μία σελίδα με κοινά προβλήματα με ερωτήσεις και απαντήσεις. δεν είναι, ωστόσο, αυτό ικανό για να δώσει την πρωτιά, γι’ αυτό θα τα χαρακτηρίσουμε και τα δύο ισάξια στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών στη μάχη Dashlane vs 1Password.

Εξυπηρέτηση Πελατών: Ο Νικητής – Και οι δύο

Και ο τελικός νικητής είναι…

Διαβάζοντας το άρθρο μας, αλλά και βλέποντας απλά τον πίνακα όπου παρουσιάζονται συνοπτικά τα βασικά χαρακτηριστικά των προγραμμάτων στην κόντρα 1Password vs Dashlane, μπορεί κανείς να καταλάβει γρήγορα τον τελικό νικητή. Αυτός είναι σίγουρα το Dashlane, το οποίο υπερέχει σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες του αντιπάλου του, του 1Password.

Μην θεωρήσετε όμως πως η επικράτηση του Dashlane είναι τόσο συντριπτική. Kαι τα δύο προγράμματα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες και χαρακτηριστικά όσον αφορά τις τιμές, την ασφάλεια που προσφέρουν και τη φιλικότητα προς το χρήστη κλπ. Απλά μπορούμε να αναφέρουμε πως το Dashlane είναι ένα κλικ παραπάνω σχεδόν σε όλα.

Μπορούμε να θεωρήσουμε ουσιαστικά πως ότι έστω στα σημεία θεωρούμε ότι ο τελικός νικητής σε αυτή την αναμέτρηση 1Password vs Dashlane είναι το Dashlane. Μπορούμε όμως να πούμε αντίστοιχα και με σιγουριά πως και τα δύο προγράμματα είναι εξαιρετικά. Είναι και θέμα προσωπικού γούστου και προτίμησης κάποιες φορές, όπως πχ. στη συγκεκριμένη. Το δικό μας γούστο πάντως λέει Dashlane και είναι αυτό που προτιμούμε, αλλά και νικητής της αναμέτρησής μας Dashlane 1Password.

nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com