Bitwarden Αξιολόγηση 2024

bitwarden

Η ανάγκη για διαχειριστές κωδικών πρόσβασης αυξάνεται μέρα με την ημέρα κι όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο. Είναι γεγονός πως υπάρχουν υπηρεσίες και ιστοσελίδες που χρησιμοποιούμε καθημερινά και αυτό δυσκολεύει τη διαχείριση των κωδικών πρόσβασης, καθώς εκτός των άλλων θα πρέπει να είναι παράλληλα και ασφαλείς. Το ζήτημα αυτό λύνει ένα πρόγραμμα όπως το Bitwarden.

Ενημερώθηκε στις: 14 Ιούνιος 2024

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

To πρόγραμμα αποτελεί μία λύση διαχείρισης κωδικών ανοιχτού κώδικα πού αποθηκεύει ευαίσθητα δεδομένα σε ένα κρυπτογραφημένο «θησαυροφυλάκιο». To λογισμικό δημιουργήθηκε το 2016 για κινητά τηλέφωνα, καθώς και πρόσθετα περιηγητών στον Chrome και τον Opera. Με τα χρόνια το πρόγραμμα αναπτύχθηκε σημαντικά, προσθέτοντας υποστήριξη για περισσότερα πρόσθετα περιηγητών και έξτρα λειτουργίες. Παράλληλα αύξησε και την ασφάλεια, προσθέτοντας νέες, πιο ασφαλείς τεχνολογίες και διευθετώντας διάφορα ζητήματα.

Πόσο κοστίζει το λογισμικό

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό σε μία από τις τρεις διαθέσιμες μορφές συνδρόμων. Υπάρχει η δωρεάν έκδοση του προγράμματος που προσφέρει απεριόριστες κωδικούς πρόσβασης, υποστήριξη απεριόριστων συσκευών και όλες τις βασικές λειτουργίες.

Στο πρόγραμμα Premium, προσφέρονται επιπλέον κάποια χαρακτηριστικά, όπως η προηγούμενη ασφάλεια 2FA, επείγουσα πρόσβαση στην εφαρμογή, λειτουργία ταυτοποίησης και αναφορές ασφάλειας.

bitwarden

Τέλος στην οικογενειακή έκδοση μπορεί κανείς να συνδυάσει σε μία συνδρομή έως και 6 χρήστες με 6 premium λογαριασμούς. Υπάρχουν απεριόριστες κοινοποιήσεις κωδικών πρόσβασης και απεριόριστες συλλογές, καθώς επίσης και χώρος αποθήκευσης και οργάνωσης του περιεχομένου.

Θα πρέπει να σημειωθεί, επίσης, πως υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν χρήσης της υπηρεσίας Family για έως και επτά μέρες χωρίς κάποια χρέωση. Αυτό αποτελεί την ιδανική ευκαιρία δοκιμής του λογισμικού όπως διαπιστώσαμε στην Bitwarden αξιολόγηση.

Bitwarden αξιολόγηση σύντομα

Εάν θα θέλαμε να δούμε τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος γρήγορα και περιληπτικά θα αναφέραμε τα εξής:

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΙΜΗ
Πολλαπλές συνδέσεις Από ∞ συσκευές
Συμβατές συσκευές Windows, macOS, Linux, Android, iOS
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων? Σε 30 ημέρες
Κρυπτογράφηση Δεν αποκαλύπτεται
Η τιμή ξεκινά από
Δωρεάν πρόγραμμα; Ναι, αλλά περιορισμένο

Τα επίπεδα ασφάλειας στη Bitwarden αξιολόγηση

Σε αυτή την Bitwarden αξιολόγηση μας ενδιαφέρει να δούμε το επίπεδο ασφάλειας και των λειτουργιών χαρακτηριστικών του προγράμματος. Ας δούμε αναλυτικά και ανά κατηγορία.

Κρυπτογράφηση

To πρόγραμμα χρησιμοποιεί αυξημένου επιπέδου και προστασίας κρυπτογράφηση δεδομένων. Συγκεκριμένα χρησιμοποιεί AES-CBC 256-bit για το «θησαυροφυλάκιο» των κωδικών και επιπλέον PKBKDF2 SHA-256 για το κλειδί της κρυπτογράφησης. Εάν αυτά δεν σας λένε τίποτα όλοι αυτοί οι αριθμοί και τα γράμματα μπορείτε να είστε σίγουροι πως μιλάμε για πολύ ασφαλείς διαδικασίες.

Το πρόγραμμα επίσης κρυπτογραφεί τα δεδομένα πριν οτιδήποτε σταλεί στους διακομιστές cloud για αποθήκευση. Οι διακομιστές χρησιμοποιούνται μόνο για την αποθήκευση δεδομένων, αυξάνοντας τη συνολική ασφάλεια.

Αρχιτεκτονική μηδενικής γνώσης

Το λογισμικό χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική μηδενικής γνώσεις. Έτσι το πρόγραμμα και η εταιρεία δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασης. Αυτοί παραμένουν κρυπτογραφημένοι και συνδέονται με το e-mail σας και με τον κεντρικό κωδικό πρόσβασης. Το πρόγραμμα δεν αποθηκεύει ποτέ και δεν μπορεί να έχει καμία πρόσβαση στον κεντρικό κωδικό πρόσβασης.

Ταυτοποίηση δύο παραγόντων

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ταυτοποίηση δύο παραγόντων του προγράμματος. Έτσι αποκτάται ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας και αποτρέπετε κακόβουλες επιθέσεις και την πρόσβαση των δεδομένων σας από μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Ακόμα και αν κάποιος καταφέρει να βρει τον κωδικό σας, χρειάζεται και τη δευτερεύουσα συσκευή στην οποία πρόσβαση έχετε μόνο εσείς.

Βιομετρική ταυτοποίηση

Το λογισμικό διαθέτει μία λειτουργία βιομετρικής ταυτοποίησης στις κινητές συσκευές με ξεκλείδωμα είτε μέσω αναγνώρισης προσώπου, είτε μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων. Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις και επιλέγετε το ξεκλείδωμα με Face ID, στις συσκευές Android και iOS.

Ασφαλή αντίγραφα και συγχρονισμός

bitwarden

Το Bit Warden δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των κωδικών πρόσβασης σας μέσω cloud, ώστε να μη χάσετε ποτέ τους κωδικούς σας. Όλα τα δεδομένα αποθηκεύονται μη σε κρυπτογραφημένη μορφή οπότε δεν κινδυνεύουν να πέσουν σε χέρια άλλων. Παράλληλα πραγματοποιείται συγχρονισμός από όλες τις συσκευές που διαθέτετε για πιο εύκολη χρήση.

Bitwarden αξιολόγηση: ξεκινώντας τη χρήση

Ας δούμε κάποια πρακτικά βήματα πώς μπορείτε να κάνετε για να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό. Αρχικά επισκεφτείτε τον ιστότοπο του προγράμματος και συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής. Θα ακολουθήσει μία αποστολή ενός e-mail με ένα σύνδεσμο ενεργοποίησης και επιβεβαίωσης τον οποίο θα πρέπει να πατήσετε.

bitwarden αξιολόγηση

Ο λογαριασμός σας πλέον έχει δημιουργηθεί και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατεβάσετε το λογισμικό στον υπολογιστή ή στις συσκευές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Η εγκατάσταση γίνεται σχεδόν αυτόματα. Με την πρώτη εγκατάσταση έχετε πρόσβαση στη δωρεάν έκδοση. Η αναβάθμιση ωστόσο, είναι εύκολη σε Premium ή σε πακέτο Family, πατώντας ένα κουμπί που θα δείτε δεν εμφανίζεται στην οθόνη σας. Η αναβάθμιση γίνεται με την πιστωτική σας κάρτα ή με κάποια χρεωστική χωρίς οτιδήποτε άλλο.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του λογισμικού και Bitwarden πλήρης αξιολόγηση

Προσθήκη κωδικών πρόσβασης

Το πρόγραμμα σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τους δικούς σας κωδικούς πρόσβασης για κάθε ιστότοπο που επισκέπτεστε. Εσείς διαλέγετε τον κωδικό και  αποθηκεύεται.

Εισαγωγή και εξαγωγή κωδικών

Το λογισμικό χρησιμοποιεί τυπικές μορφές αρχείων για την εισαγωγή και εξαγωγή κωδικών πρόσβασης. Η λειτουργία είναι απαραίτητη εφόσον θέλετε να εισάγεται κωδικούς από άλλα προγράμματα που χρησιμοποιούσατε στο παρελθόν ή θέλετε να κάνετε εξαγωγή των κωδικών από το συγκεκριμένο λογισμικό προς κάποιο άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα.

Δημιουργία κωδικών

Πέρα από τη δυνατότητα να δημιουργήσετε εσείς οι ίδιοι τους κωδικούς που θέλετε, το πρόγραμμα μπορεί αυτόματα να δημιουργήσει κωδικούς για τον κάθε ιστότοπο. Το πρόγραμμα φροντίζει οι κωδικοί αυτοί να είναι υψίστης ασφαλείας. Η όλη διαδικασία είναι εντελώς αυτοματοποιημένη.

Αυτόματη συμπλήρωση κωδικών

bit warden

Κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν ιστότοπο δεν χρειάζεται να ψάχνετε να βρείτε τους κωδικούς και να τους κάνετε αντιγραφή και επικόλληση. Το λογισμικό συμπληρώνει αυτόματα όλες τις φόρμες των κωδικών πρόσβασης εφόσον διαθέτει τα δεδομένα αποθηκευμένα. Η σύνδεσή σας γίνεται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Έλεγχος δύναμης κωδικού πρόσβασης

Κάθε φορά που δημιουργείτε εσείς ένα κωδικό πρόσβασης σας βγάζει το πρόγραμμα  μια ένδειξη που αναφέρει πόσο ισχυρός είναι ο κωδικός αυτός. Με κάποιες τροποποιήσεις μπορείτε να αλλάξετε την ισχύ.

Άλλα χαρακτηριστικά

To πρόγραμμα διαθέτει και κάποια πρόσθετα χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την Bitwarden αξιολόγηση, που ίσως φανούν χρήσιμα σε κάποιους. Παρότι το πρόγραμμα δεν είχε σκοπό την αποθήκευση αρχείων, μπορεί να το κάνει αυτό σε ευαίσθητα δεδομένα, παρέχοντας αποθηκευτικό χώρο 1GB. Προσφέρεται και συγχρονισμός σε όλες σας τις συσκευές.

Το πρόγραμμα διαθέτει και μία λειτουργία διαχειριστή, με την οποία μπορείτε να δώσετε συγκεκριμένη πρόσβαση, εφόσον το πρόγραμμα χρησιμοποιείται σε κάποια εταιρεία, σε έως και 24 υπαλλήλους.

Λειτουργικότητα του προγραμματος

Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την ευκολία χρήσης του λογισμικού ως εξαιρετικά εύκολη. Ένας αρχάριος χρήστης δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα περισσότερο από την εγκατάσταση του προγράμματος και τα υπόλοιπα γίνονται με υποδείξεις από το πρόγραμμα. Έτσι, οι βασικές λειτουργίες γίνονται εντελώς αυτοματοποιημένα. Μόνο εάν επιθυμεί κάνεις πιο προχωρημένες ρυθμίσεις χρειάζεται να ψάξει λίγο παραπάνω. Γενικά το πρόγραμμα είναι πάρα πολύ ευχάριστο στη χρήση του και εύκολο. Δύσκολα μπορεί να βρει κανείς κάτι πιο εύκολο από αυτό.

Συμβατότητα του προγράμματος

To λογισμικό υποστηρίζει τα λειτουργικά συστήματα Windows, MacOS, Linux σε υπολογιστές και Android και iOS σε φορητές συσκευές μέσω του App Bitwarden. Υποστηρίζονται επίσης μέσω πρόσθετων οι περιηγητές Chrome, Safari, Firefox, Opera, Edge, Tor, Vivaldi και Brave. Δύσκολα να μην καταφέρετε να έχετε συμβατότητα υπό αυτά τα δεδομένα.

Bitwarden αξιολόγηση: το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών

To λογισμικό αποτελεί λογισμικό ανοικτού κώδικα. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει μεγάλη υποστήριξη από την online κοινότητα με οδηγούς και ερωτήσεις/απαντήσεις σε forum. Για κάθε χαρακτηριστικό υπάρχει κάποιος οδηγός και βοήθεια.

Μπορείτε φυσικά να επικοινωνήσετε με τους δημιουργούς του προγράμματος μέσω email μέσω ενός συστήματος online υποστήριξης στη σελίδα υποστήριξης του προγράμματος. Υπάρχει κάποια αναμονή στις απαντήσεις, όμως εάν έχετε Premium λογαριασμό, αποκτάτε αντίστοιχα και προτεραιότητα στην επικοινωνία σας. Γενικά η υποστήριξη είναι καλή και είναι σπάνιο σε ένα προϊόν ανοιχτού κώδικα να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Θα μπορούσε, ωστόσο, να υπάρχει και ένας αριθμός τηλεφώνου με τον οποίο έστω να μπορούσαν να επικοινωνήσουν οι Premium χρήστες.

Bitwarden Αξιολόγηση και σύγκριση με άλλα προγράμματα

Αξίζει να ρίξουμε μία ματιά σε αυτή την Bitwarden αξιολόγηση και θα δούμε συγκριτικά τεστ με άλλα προγράμματα της ίδιας κατηγορίας.

Bitwarden Vs 1Password

Για το συγκεκριμένο ζευγάρι μπορούμε να πούμε πως τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Το Bitwarden προσφέρει μία δωρεάν έκδοση που δεν προσφέρει αντίστοιχα το 1Password. Αντίστοιχα, στις επί πληρωμή εκδόσεις το Bitwarden φαίνεται να κυριαρχεί και πάλι. Είναι πιο οικονομικό σε τιμή αλλά και καλύτερο συνολικά ως προϊόν. Δεν χωρά καμία αμφιβολία.

Bitwarden Vs Dashlane

Στη σύγκριση αυτή με το Dashlane θα μπορούσαμε να πούμε πως σε γενικές γραμμές στο Dashlane είναι πιο ολοκληρωμένο και λειτουργικό από το Bitwarden. Ο λόγος είναι τα πρόσθετα χαρακτηριστικά που υπάρχουν στο πακέτο Premium. Το VPN που προσφέρεται, καθώς επίσης και για αυτόματη μετατροπή των κωδικών πρόσβασης, αλλά και η καταγραφή στο dark web δεν υπάρχουν αντίστοιχα στο Bitwarden. Στην δωρεάν έκδοση θα μπορούσε κανείς να προτιμήσει το Bitwarden.

Bitwarden Vs RoboForm

Και στη σύγκριση με το RoboForm, το πρόγραμμα της αξιολόγησης φαίνεται να είναι καλύτερο σε κάθε κατηγορία. Είναι πιο οικονομικό, με περισσότερα χαρακτηριστικά, είναι λίγο πιο εύκολο και ακόμα και η επικοινωνία με την εξυπηρέτηση πελατών είναι πιο γρήγορη.

Bitwarden αξιολόγηση: ένας σοβαρός υποψήφιος

Εάν αναζητάτε κάποιο πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης σίγουρα το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες υποψήφιες επιλογές σας. Το πρόγραμμα δεν περιορίζει τον αριθμό κωδικών που μπορείτε να αποθηκεύσετε, ενώ επιτρέπει το συγχρονισμό σε όλες τις συσκευές σας. Αυτό δεν το κάνουν οι δωρεάν διαχειριστές κωδικών πρόσβασης.

Η Premium ή Family έκδοση είναι πολύ οικονομικές και περιλαμβάνουν ενδιαφέροντα έξτρα χαρακτηριστικά όπως δείχνει η Bitwarden αξιολόγηση. Το λογισμικό έχει κάποια προβλήματα αυτόματης συμπλήρωσης κωδικών πρόσβασης σε ορισμένους ιστότοπους, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί αποθαρρυντικό παράγοντα. Η τιμή του είναι πάρα πολύ χαμηλή και ακόμα και με τη δωρεάν έκδοση μπορείτε να καλυφθείτε σε πολύ μεγάλο βαθμό, όπως διαπιστώνει κανείς τη Bitwarden αξιολόγηση. Εναλλακτικά θα μπορούσατε να δοκιμάσετε και το 1Password που αποτελεί επίσης μια εξαιρετική επιλογή προγράμματος διαχείρισης κωδικών πρόσβασης. 

8.5 Συνολική βαθμολογία
Bitwarden

Ιδιωτικότητα και Ασφάλεια
8.5
Χαρκατηριστικά
8
Αξία χρημάτων
9.5
Ευκολία χρήσης
9
Πλεονεκτήματα
  • Πολύ λειτουργική δωρεάν έκδοση
  • Απλή λειτουργία και ρυθμίσεις
  • Ανοιχτου΄κώδικα με μεγάλη υποστήριξη
Μειονεκτήματα
  • Κάποια προβλήματα αυτόματης συμπλήρωσης κωδικών
  • Αποθήκευση των δεδομένων σε χώρες της συμμαχίας των 5 ματιών
nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com