Atlas VPN Αξιολόγηση 2024

Atlas VPN

Το Atlas VPN είναι ένα πολλά υποσχόμενο VPN που προσφέρει πολύ ανταγωνιστικές τιμές για την αγορά των VPN. Είναι επίσης αρκετά γρήγορο, χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο WireGuard και κάνει εξαιρετική δουλειά στο ξεμπλοκάρισμα υπηρεσιών streaming. Το VPN Atlas έχει την έδρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες και διαθέτει ένα δίκτυο 750 διακομιστών σε 27 χώρες σε όλο τον κόσμο. διαθέτει μάλιστα και μία δωρεάν έκδοση. Η δωρεάν έκδοση προσφέρει πρόσβαση σε τρεις από αυτές τις χώρες, χωρίς κανένα κόστος. Θα δούμε παρακάτω όλα του τα χαρακτηριστικά πιο αναλυτικά.

Δοκιμή τώρα
Το Atlas VPN στην καλύτερη τιμή -81%

Το VPN Atlas αποτελεί μια καλή επιλογή VPN που είναι παράλληλα πολύ αποδοτικό, αλλά συνάμα και πολύ οικονομικό.

Ενημερώθηκε στις: 20 Μάιος 2024

Παρουσίαση του Atlas VPN

Η εξέλιξη του Atlas είναι πραγματικά αξιοσημείωτη. Αξίζει επίσης να σημειωθεί το γεγονός πως ανήκει στην ίδια εταιρεία που διαθέτει το NordVPN, το οποίο μάλιστα αξιολογείται πολύ ψηλά στον ιστότοπό μας, αλλά και γενικότερα σε όποιον γνωρίζει από VPN.

Οι διακομιστές του VPN δεν είναι πάρα πολλοί σε αριθμό, όμως το γεγονός πως χρησιμοποιεί τα Πρωτόκολλα WireGuard και IKEv2 του δίνει έξτρα μονάδες στην αξιολόγηση μας, καθώς καταφέρνει να φτάνει σε πολύ υψηλές ταχύτητες απόδοσης. Πρόκειται για καλά νέα για όσους αναζητούν κάποιο VPN προκειμένου να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες streaming.

Όσον αφορά τα ζητήματα ασφαλείας, το Atlas αποδεικνύεται αρκετά αξιόπιστο και ικανό να σας προστατεύσει αποτελεσματικά στο διαδίκτυο, αντιμετωπίζοντας κακόβουλο λογισμικό και μπλοκάροντας διαφημίσεις, χωρίς διαρροές. Διαθέτει, επίσης, πολιτική κατά της καταγραφής της δραστηριότητας του κάθε χρήστη.

Συνδρομές και τιμές του VPN Atlas

Το VPN Atlas διαθέτει μία δωρεάν έκδοση την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε, χωρίς την καταβολή χρημάτων. Από κει και πέρα αν θέλει να επιλέξει τη συνδρομή επί πληρωμή έχει την δυνατότητα να πληρώσει ανά μήνα, ανά έτος ή ανά 3 χρόνια. Με την συνδρομή για 3 χρόνια, εξασφαλίζει μία τιμή που είναι πάνω από πέντε φορές χαμηλότερη από την μηνιαία συνδρομή.

Με την premium αυτή έκδοσή επί πληρωμή, το VPN σας προσφέρει:

 • απεριόριστο αριθμό συσκευών
 • σύνδεση και στους 750+ διακομιστές σε όλο τον κόσμο
 • βελτιστοποιημένη λειτουργία για streaming στο διαδίκτυο
 • μπλοκάρισμα διαφημίσεων και λογισμικό καταγραφής
 • υποστήριξη πελατών 24/7
 • έξτρα προστασία από τη διαρροή δεδομένων
 • στρατιωτικού επιπέδου κρυπτογράφηση

VPN Atlas

Μπορείτε να πληρώσετε τη συνδρομή σας στον ιστότοπο του Atlas VPN, πληρώνοντας είτε με τραπεζική κάρτα (χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη), με το Google Pay ή και μέσω Paypal εφόσον το επιθυμείτε.

Δοκιμή τώρα

Περιληπτικά οι δυνατότητές του AtlasVPN

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΞΙΑ
Αρχεία καταγραφής; Χωρίς κολλήματα. Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή.
Torrents; Τα torrents επιτρέπονται
Netflix US, UK, CA, DE, FR, ES, IT
Ταυτόχρονες Συνδέσεις ∞ ταυτόχρονες συνδέσεις
Καλυπτόμενες χώρες Περισσότερες από 45 χώρες
Υποστηριζόμενες συσκευές Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Android TV, Amazon Fire TV/FireStick
Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 Μέρες
Πρωτόκολλα WireGuard, IKEv2/IPSec
Δεδομένα κυκλοφορίας Απεριόριστα
Κρυοτιγράφηση Ισχυρός: AES 256 bits
Διεύθυνση IP Μυστικό
Διακομιστές 750+

Χρησιμοποιώντας το VPN Atlas

Πρόσβαση στο Netflix

Το Atlas VPN μπορεί να σας προσφέρει πρόσβαση στο Netflix και σε αντίστοιχες πλατφόρμες streaming. Μάλιστα δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε 12 διαφορετικές χώρες, προκειμένου να ξεμπλοκάρετε γεωγραφικά περιορισμένο περιεχόμενο. Ανάμεσα στις χώρες αυτές είναι και Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να συνδεθείτε για να χρησιμοποιείτε το Αμερικανικό Netflix μέσω του VPN, κάτι που θα σας προσφέρει πρόσβαση σε μία ευρύτερη γκάμα σειρών και ταινιών στη δημοφιλή πλατφόρμα streaming.

Χρήση torrent

Το ερώτημα είναι κατά πόσο το VPN Atlas είναι κατάλληλο για τη χρήση torrent. Μπορούμε να απαντήσουμε καταφατικά σε αυτό το ερώτημα, καθώς υπάρχει υποστήριξη τόσο στη δωρεάν έκδοση όσο και στην Premium. Σημειώστε, ωστόσο πώς το VPN παρότι αναφέρει πως έχει πολιτική κατά της καταγραφής της δραστηριότητας των χρηστών, συλλέγει στοιχεία για τις συσκευές.

Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρόβλημα όσον αφορά τη χρήση των torrents. Πάντως, όσον αφορά τις μετρήσεις της ταχύτητας, αυτές ήταν πραγματικά πάρα πολύ καλές όταν δοκιμάσαμε να κατεβάσουμε torrents. Μπορούμε να πούμε πως η ταχύτητα περιορίζεται σε μέσο όρο μόνο κατά 15% περίπου.

Αυτό ισχύει για τη λήψη των torrent γιατί όσον αφορά τον διαμοιρασμό τους, μπορούμε να πούμε πως οι ταχύτητες περιορίζονται περίπου στο μισό της απευθείας συνδέσεις.

Δοκιμή τώρα

Χρήση στην Κίνα

Αρκετός κόσμος ρωτά εάν το VPN Atlas είναι κατάλληλο για χρήση στην Κίνα. Μιλάμε για μία χώρα που επιβάλλει πάρα πολύ αυστηρούς περιορισμούς στην πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Και στην περίπτωση αυτή τα πράγματα είναι πάρα πολύ καλά, καθώς επιλέγοντας ένα διαφορετικό διακομιστή μπορείτε να συνδεθείτε από την Κίνα και να απολαύσετε όλες τις δημοφιλείς και μη υπηρεσίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Παίζοντας παιχνίδια

Πολύ καλά ήταν επίσης και τα αποτελέσματα όσον αφορά το gaming. Κι εδώ οι ταχύτητες και τα ping ήταν πολύ αξιόλογα στις περισσότερες από τις μετρήσεις μας. Tο γεγονός αυτό κάνει πολύ αξιόπιστο το Atlas και στον τομέα του gaming.

Χαρακτηριστικά του VPN Atlas

Ας ρίξουμε μία ματιά στα βασικά χαρακτηριστικά του λογισμικού:

SafeSwap

Το SafeSwap αποτελεί μία τεχνολογία που ανέπτυξαν οι προγραμματιστές του Atlas VPN. Σας επιτρέπει να έχετε πολλαπλές διευθύνσεις IP, που εναλλάσσονται συνεχώς, ενώ απλά συνδέεστε σε κάποιον από τους διακομιστές του VPN. Με τη διαδικασία αυτή βελτιώνετε την ανωνυμία σας στο διαδίκτυο είναι πολύ πιο δύσκολο να βρει κανείς τα ίχνη σας και να σας εντοπίσει.

Tracker Blocker

Πρόκειται για άλλο ένα χρήσιμο εργαλείο, που σας βοηθά να νικήσετε το λογισμικό που καταγράφει τη δραστηριότητά σας, αλλά και τις διαφημίσεις. Μπορείτε, επίσης, να μπλοκάρετε κακόβουλο λογισμικό διαφόρων κατηγοριών. Ακόμα και αυτή τη δραστηριότητα που το ίδιο το VPN δεν μπορεί να αποτρέψει, την σταμάτα το συγκεκριμένο εργαλείο.

Έτσι σας προσφέρει ένα έξτρα επίπεδο προστασίας. Επιτρέπει, επίσης, να κάνετε πιο γρήγορες περιήγησης και να πληρώνετε λιγότερα δεδομένα στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

atlasvpn

Split Tunelling

Πρόκειται για μία πολύ κοινή και χρήσιμη λειτουργία των περισσότερων VPN και όχι μόνο του VPN Atlas. Μπορείτε να επιλέξετε εφαρμογές που θέλετε να συμπεριλάβετε ή να εξαιρέσετε από τη συγκεκριμένη λειτουργία.

Έτσι μπορείτε να στέλνετε μέρος της κίνησής σας στο διαδίκτυο μέσω ενός κρυπτογραφημένο τούνελ VPN και την υπόλοιπη κίνηση εκτός του VPN. Έτσι κερδίζετε εύρος ζώνης και δεδομένα, ενισχύοντας την ταχύτητά σας επιλεκτικά.

Προστασία από διαρροές IP (IPv4 και IPv6)

Πρόκειται για μία σημαντική λειτουργία για την ασφάλεια και την ανωνυμία στο διαδίκτυο. Δυστυχώς χωρίς τη συγκεκριμένη λειτουργία ακόμα και αξιόπιστα VPN κατά τα άλλα, είναι δυνατόν να προδώσουν τη διεύθυνση IP και την τοποθεσία σας. Το Atlas αποφεύγει κάτι τέτοιο όπως έδειξαν οι μετρήσεις μας στο 100% των περιπτώσεων.

Είστε, λοιπόν, καλυμμένοι από κάθε άποψη όσον αφορά την ασφάλειά σας.

Ιδιωτικό DNS

Με το ιδιωτικό DNS του Atlas έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας domain name DNS. Με άλλα λόγια μπορείτε να περνάτε όλα τα αιτήματα DNS σε κάποιο DNS που θα έχετε επιλέξει εσείς, κάτι το οποίο γίνεται με έξτρα κρυπτογράφηση για να αποτραπούν διάφορες επιθέσεις phishing για παράδειγμα και παρακολούθηση γενικότερα της δραστηριότητάς σας.

Δοκιμή τώρα

Καταγραφέας παραβιάσεις δεδομένων

Το VPN Atlas έχει τη δυνατότητα να σας ενημερώσει όταν διαπιστώσει πως υπάρχει διαρροή των δεδομένων σας. Εάν τύχει κάποια στοιχεία σας να κλαπούν ή να πέσουν στα λάθος χέρια με οποιοδήποτε τρόπο, το VPN θα σας ενημερώσει σχετικά. Το λογισμικό σαρώνει συνεχώς στο διαδίκτυο και αναζητά τα διαπιστευτήρια σας παντού. Εφόσον τα εντοπίσει κάπου, ενημερώνεστε σχετικά και μπορείτε να είστε προετοιμασμένοι.

Διακόπτης τέρματος τερματισμού (kill switch)

Πρόκειται για μία χρήσιμη λειτουργία η οποία αυτόματα ρίχνει τη λειτουργία του διαδικτύου, όταν το Atlas για οποιονδήποτε λόγο απενεργοποιηθεί. Έτσι εξασφαλίζεται πως δεν πρόκειται να διαρρεύσει πουθενά η διεύθυνση IP σας, ακόμα και σε περίπτωση κάποιας δυσλειτουργίας ή τεχνικού προβλήματος του Atlas VPN.

vpn atlas διαρροή IP

Η εφαρμογή του VPN Atlas για Windows και κινητά τηλέφωνα

Μπορούμε σίγουρα να χαρακτηρίσουμε την εφαρμογή για Windows ως ένα πραγματικά καλοδουλεμένο πρόγραμμα. Πράγματι, η ταχύτητα του λογισμικού Windows είναι πάρα πολύ γρήγορη και το πρόγραμμα είναι πολύ πρακτικό και φιλικό προς το χρήστη.

Θα λέγαμε πως είναι η πιο αξιόπιστη έκδοση, ακόμα και συγκριτικά με εκείνες για κινητά τηλέφωνα (iOS, Android). Υπάρχει μία πολύ φιλική επαφή που σας επιτρέπει να κάνετε τα πάντα με ελάχιστα κλικ. Η μόνη περίπτωση να αρχίσετε να ψάχνετε λίγο, είναι εφόσον θέλετε να κάνετε πιο προχωρημένες ρυθμίσεις, πράγμα το οποίο είναι μάλλον αμφίβολο για τη μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών.

VPN Atlas για κινητά

Υποστήριξη πελατών

Εάν θελήσετε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών του Atlas, αυτή υπάρχει διαθέσιμη 24/7. Δυστυχώς όμως η υποστήριξη προσφέρεται μόνο μέσω e-mail και δεν υπάρχει κάποια λειτουργία live chat.

Θα έχετε τη δυνατότητα να βρείτε άρθρα και οδηγούς στην ενότητα “Βοήθεια” και μάλλον θα λύσετε κάποια από τα πιο κοινά προβλήματα. Σίγουρα όμως χρειάζεται κάποιο live chat για να μπορέσει κανείς να εξυπηρετηθεί γρήγορα και να μη χρειάζεται να περιμένει με τις ώρες κάποια απάντηση μέσω email.

Δοκιμή τώρα

Αποτελέσματα δοκίμων του VPN Atlas με άλλα VPN

Συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε κάποιες συγκρίσεις στα VPN τα οποία παρουσιάζουμε με κάποια άλλα γνωστά προγράμματα της ίδιας κατηγορίας. Στην περίπτωση του Atlas VPN είπαμε να πραγματοποιήσουμε δύο δοκιμές με το ExpressVPN, το NordVPN και το Surfshark VPN αντίστοιχα:

Atlas VPN Vs ExpressVPN

Μπορούμε να πούμε πραγματικά πως τα δύο αυτά VPN έχουν πολύ μικρές διαφορές στον τομέα της απόδοσης και των χαρακτηριστικών. Θα μπορούσαμε να πούμε πως το Atlas VPN είναι σίγουρα πιο οικονομικό, παρότι δεν είναι τόσο γνωστό και καταξιωμένο, όπως το ExpressVPN.

Σημειώστε, ωστόσο, πως το ExpressVPN διαθέτει μεγαλύτερη κάλυψη διακομιστών και αριθμητικά περισσότερα χαρακτηριστικά.

Atlas VPN Vs CyberGhost

Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως μία σύγκρουση δύο αδερφών, καθώς όπως είπαμε ανήκουν και τα δύο VPN στην ίδια εταιρεία. Δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως το CyberGhost αποτελεί πιο ακριβή λύση, αλλά παράλληλα προσφέρει περισσότερα οφέλη και χαρακτηριστικά. Το CyberGhost προσφέρει δοκιμή δωρεάν, ενώ το VPN Atlas διαθέτει αντίστοιχα μία δωρεάν έκδοση, που έχει όμως αρκετούς περιορισμούς.

Γενικά το CyberGhost είναι πολύ πιο πλήρες, όμως η τιμή του Atlas είναι μικρότερη κατά πολύ, κάνοντας το μία value for money επιλογή.

Atlas VPN Vs Private Internet Access (PIA)

Το Private Internet Access (PIA) αποτελεί άλλο ένα αξιόλογο και ιδιαίτερα οικονομικό VPN, σε αντίστοιχο επίπεδο με το Atlas VPN. Στη συγκριτική αυτή δοκιμή θα δώσουμε ένα προβάδισμα στο Surfshark, καθώς παρότι οι τιμές των δύο δεν έχουν καμιά ουσιαστική διαφορά, το Private Internet Access (PIA) φαίνεται να έχει περισσότερα χαρακτηριστικά από τον αντίπαλό του και καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών.

Αυτό που δεν έχει από την άλλη πλευρά το Private Internet Access (PIA) είναι κάποια δωρεάν έκδοση, όπως αντίστοιχα στο Atlas.

Για τελική άποψη για αυτό Atlas VPN

Μπορούμε δίχως αμφιβολία να πούμε πως το Atlas VPN έχει πολύ καλές δυνατότητες. Το δυνατό του χαρακτηριστικό του είναι πως συνδυάζει αρκετά χρήσιμα χαρακτηριστικά με μία εξαιρετικά χαμηλή τιμή. Δεν κάνει μεγάλες εκπτώσεις στην απόδοση, όσο κάνει στην τιμή.

Είναι πολύ καλό για ξεμπλοκάρισμα του streaming αν και υπάρχουν κάποια ζητήματα ασφάλειας που θα μπορούσα να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο. Συνολικά είναι μία πολύ καλή επιλογή που πρέπει να λάβετε υπόψη σας σοβαρά. Αντίθετα, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το ExpressVPN. Είναι σίγουρα καλύτερο να προστατέψετε τα δεδομένα σας.

8.7 Συνολική βαθμολογία
Atlas VPN

Ιδιωτικότητα και ασφάλεια
9
Χαρκατηριστικά
8.5
Υποστήριξη
8.5
Τιμή
8.5
Ευκολία Χρήσης
9
Πλεονεκτήματα
 • Πολύ χαμηλή τιμή
 • Καλά επίπεδα ασφάλειας
 • Υποστηρίζει Netflix και torrents
 • Εύκολη και γρήγορα εγκατάσταση και χρήση
 • Γρήγορες ταχύτητες γενικά
Μειονεκτήματα
 • Λίγο αόριστο καθεστώς για την πολιτική καταγραφών
 • Περιορισμένοι διακομιστές και χώρες
 • Έλλειψη προσθέτων φυλλομετρητών
 • Περιορισμένη εξυπηρέτηση πελατών μόνο με email
nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com