Το καλύτερο VPN router 2024: Router που δουλεύουν άψογα με το VPN σας

Πιθανότατα να βρήκατε το συγκεκριμένο άρθρο αναζητώντας το καλύτερο router (δρομολογητής) για VPN. Εάν δεν το γνωρίζετε ήδη η εγκατάσταση ενός VPN router αποτελεί σίγουρα μία καλή κίνηση προκειμένου να είστε πιο ασφαλείς στο διαδίκτυο. Tο άρθρο αυτό θα σας δώσει χρήσιμες πληροφορίες για τα καλύτερα VPN για router που θα ταιριάξουν άψογα με τη συσκευή σας.

Πηγαίνετε στο ExpressVPN
Το ExpressVPN είναι το ιδανικό router VPN

Δεν χρειάζεται να ψάξετε άλλο, το ExpressVPN είναι αυτό που σας προτείνουμε για όλες σας τις διαδικτυακές δραστηριότητες.

Πόσο σημαντικό είναι ένας VPN δρομολογητής;

Εάν χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο σε τακτική βάση (είναι κάτι που όλοι κάνουμε), τότε χρειάζεστε σίγουρα ένα VPN για να προστατευτείτε. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε ήδη, ακόμα και όταν περιηγηθείτε στο διαδίκτυο περιστασιακά, οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζετε είναι μεγάλοι. Αυτό συμβαίνει γιατί στις μέρες μας δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο κάποιος χάκερ να αποκτήσει τη διεύθυνση IP σας. Πιθανότατα να έχετε δει οδηγούς στο YouTube για το πώς να το κάνετε και οι ίδιοι. Είναι τόσο εύκολο. Εξίσου εύκολα λειτουργεί και ένας VPN δρομολογητής.

Έτσι λοιπόν, όταν αποκτάτε κάποιο VPN, εξασφαλίζετε την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα σας. Αυτό σημαίνει πώς με ένα μικρό αντίτιμο, αποκτάτε την ασφάλεια που σας χρειάζεται και την οποία αξίζετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή σε όλες σας τις συσκευές, ώστε ο VPN δρομολογητής να σας προστατεύει παντού και πάντα.

Αυτό είναι πολύ χρήσιμο όταν έχετε μία με δύο συσκευές. Τι συμβαίνει όμως όταν ζείτε μαζί με την οικογένειά σας; Θα πρέπει να πάρει ο καθένας τη δική του VPN συνδρομή και στην περίπτωση αυτή είστε αναγκασμένοι να πληρώσετε περισσότερα. Μπορώ να σας ενημερώσω ωστόσο πως υπάρχει λύση για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα.

Η πιο απλή λύση είναι να αποκτήσετε ένα VPN router. Κατεβάζετε το απαραίτητο λογισμικό, προχωράτε στην εγκατάσταση και πληρώνετε μία μικρή συνδρομή κάθε μήνα για το λογισμικό αυτό που θα χρησιμοποιεί ο VPN δρομολογητής.

Στη συνέχεια, όταν συνδέεστε στο router σας, συνδέστε αυτόματα και στο VPN! Δεν είναι απαραίτητο να το ανοίγετε και να το κλείνετε. Πέρα από πολύ πρακτική λύση, είναι σίγουρα και ιδιαίτερα οικονομική. 

Συμβουλές για την επιλογή του καλύτερου VPN για router

Πριν αναφερθώ στα θετικά, ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στα αρνητικά των VPN στο ρούτερ. Παρότι δεν είναι τόσο τρομακτικά, μπορεί να προκαλέσουν κάποια ταλαιπωρία.

Εγκατάσταση του καλύτερου VPN router

Συγκριτικά με τα κανονικά VPN, η εγκατάσταση στην περίπτωση αυτή δεν πρόκειται να είναι τόσο εύκολη. Σίγουρα δεν χρειάζεται να έχετε πτυχίο πανεπιστημίου για να κάνετε την εγκατάσταση, με λίγη υπομονή όλα γίνονται. Πέραν τούτου, είναι μάλλον προτιμότερο να εγκατασταθεί κάποιος VPN δρομολογητής με ενσωματωμένο VPN router, από το να κάνετε την ίδια διαδικασία εγκατάστασης σε κάθε μία συσκευή, πολλές φορές.

Εύρος ζώνης σε ενσωματωμένο VPN

Μέσω του VPN υποχρεώνετε τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο να χρησιμοποιεί μόνο ένα τούνελ VPN. Με τον τρόπο αυτό περιορίζετε την ταχύτητα της σύνδεσης σας, ανάλογα με τις δυνατότητες του τούνελ αυτού. Για αυτό τον λόγο, ο καλύτερος τρόπος να έχετε καλή ταχύτητα είναι να επιλέξετε ένα καλό VPN. Ρίξτε μία ματιά στη λίστα με τις προτάσεις μου που σας παραθέτω παρακάτω, γιατί υπάρχουν κάποια VPN στο ρούτερ που εγγυημένα ενισχύουν τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο .

Ορίστε ένα πρακτικό παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι έχετε έναν πάροχο διαδικτύου που σας προσφέρει 1 GB το δευτερόλεπτο (λέμε τώρα…). Προχωράτε στην εγκατάσταση του router VPN και του ενσωματωμένου VPN στο ρούτερ μόνοι σας. Ωστόσο, ο πάροχος to VPN σας υποστηρίζει μόνο 300 ΜΒ το δευτερόλεπτο. Ουσιαστικά χάνετε χρήματα επειδή δεν εκμεταλλεύεται τα υπόλοιπα 700 MB της σύνδεσής σας.

Υπάρχουν εδώ δύο λύσεις:

 1. Μπορείτε να εγκαταστήσετε πολλαπλά VPN σε ένα VPN στο ρούτερ. Με τον τρόπο αυτό καθένα θα διαχειρίζεται το μερίδιό του στη σύνδεση και θα μπορείτε συνδυαστικά να αξιοποιήσετε πλήρως όλη την ταχύτητα που διαθέτουν. Ωστόσο, αυτό σημαίνει περισσότερο κόπο με την εγκατάσταση και φυσικά περισσότερα χρήματα τα οποία πρέπει να πληρώσετε.
 2. Η δεύτερη επιλογή (και σίγουρα η πιο εύκολη) είναι απλά να αποκτήσετε έναν καλό πάροχο VPN. Μία καλή και αξιόπιστη υπηρεσία VPN θα σας δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε όλη την ταχύτητα χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε πολλαπλά VPN.

Το καλύτερο VPN router

Φτάσαμε σε αυτό που περίμενε. Αυτά είναι τα 3 router VPN με ενσωματωμένο VPN τα οποία σας προτείνω ανεπιφύλακτα:

1. Linksys WRT 3200 ACM router

Πρόκειται για την καλύτερη επιλογή για VPN router. Γιατί; Όχι μόνο η Linksys είναι πολύ γνωστή εταιρεία του χώρου, αλλά διαθέτει σχεδιασμό που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει VPN στο router εύκολα. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε DD-WRT firmware για συμβατότητα με VPN στο ρούτερ.

 • Tαχύτητα: 802.11ac: 3x 867 Mbps, 802.11n: 600 Mbps
 • Συνδέσεις: 4x Gigabit Ethernet, 1x USB 3.0, 1 x ESATA/USB 2.0
 • Χαρακτηριστικά: Tri-Stream 160, 1.8GHz dual-core CPU, 512MB RAM, 256MB flash memory

Διαθέτει επίσης 4 εξωτερικές κεραίες που προσφέρουν μεγάλη κάλυψη στο Wi-Fi και ταχύτατη μεταφορά δεδομένων. Μπορείτε να συνδέσετε έως και 4 καλώδια Ethernet, καθώς και ένα USB.

2. Asus RT-AC86U router

Η Asus είναι μία πολύ διάσημη εταιρεία στο χώρο του διαδικτύου και των παιχνιδιών. Μπορείτε λοιπόν να έχετε αντίστοιχες προσδοκίες που προσφέρει ένας τέτοιος VPN δρομολογητής. Διαθέτει πάρα πολλά χαρακτηριστικά κι αναμφίβολα μπαίνει στη λίστα των κορυφαίων του είδους.

 • Ταχύτητα: 802.11ac 1734 Mbps down
 • Συνδέσεις: 5 x Gigabit LAN, 1 x USB 2.0, 1 x USB 3.0
 • Χαρακτηριστικά: MU-MIMO, Traffic Analyzer, Adaptive QoS WTFast Gamers Private Network

Διαθέτει ξεχωριστά χαρακτηριστικά για gaming, εξασφαλίζοντας κορυφαίες ταχύτητες και κορυφαία απόδοση. Μπορείτε να εγκαταστήσετε αν θέλετε και το δικό σας firmware, ακριβώς όπως και στην προηγούμενη συσκευή.

3. D-link DIR-885L/R router

Το συγκεκριμένο router VPN δεν απέχει σε απόδοση σημαντικά από τα δύο προηγούμενα. Πάνω-κάτω διαθέτει παρόμοια χαρακτηριστικά. Είναι πολύ καλό για gaming και διαθέτει ένα εύκολο διαχειριστικό περιβάλλον, μέσω του οποίου θα πραγματοποιήσετε την εγκατάσταση.

 • Ταχύτητα: 802.11ac
 • Συνδέσεις: 4x Gigabit Ethernet, 1x USB 3.0
 • Χαρακτηριστικά: MU-MIMO, Advanced Wireless AC beamforming, SmartConnect

Το καλύτερο VPN στο router

Έτσι λοιπόν, έχετε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες και συστάσεις που χρειάζεστε για το καλύτερο router. Τώρα απλά χρειάζεστε ένα καλό router VPN για να το συνδέσετε με αυτό.

Όπως ανέφερα προηγουμένως, η επιλογή του VPN είναι τόσο σημαντική όσο και η επιλογή του router. Η ταχύτητα αποτελεί συνδυασμό και των δύο. Αυτές εδώ αποτελούν ουσιαστικά τις κορυφαίες μου επιλογές:

Το καλύτερο 1 ExpressVPN Αξιολόγηση 2024
9.8
2 CyberGhost Αξιολόγηση 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) Αξιολόγηση 2024
9.4
4 IPVanish Αξιολόγηση 2024
9.2
5 NordVPN Αξιολόγηση 2024
9.1

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, έχω προσωπικά δοκιμάσει όλες αυτές τις υπηρεσίες, ακόμη και σε VPN router. Έχω πραγματικά αφιερώσει χρόνια δοκιμών σε όλα τα διαφορετικά VPN που μπόρεσα να βρω στο διαδίκτυο. Είμαι σε θέση να πω πως σε πολλές περιπτώσεις ήρθα αντιμέτωπος με μεγάλες απογοητεύσεις, όμως κατάφερα τελικά να εντοπίσω και τα καλύτερα VPN της αγοράς.

Εάν θέλατε περισσότερες πληροφορίες για καθένα από τα καλύτερα VPN router, θα σας πρότεινα να δείτε ξεχωριστά μία-μία τις αξιολογήσεις τους. Σας το λέω αυτό γιατί έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να αποφασίσετε για το ποια υπηρεσία μπορεί να καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Συνοψίζοντας!

Από τη στιγμή που Φτάσατε ως αυτό το σημείο, τότε πραγματικά σας συγχαίρω. Αναφέρθηκα σε κάποια τεχνικά ζητήματα, αλλά δεν είναι απαραίτητο να τα κατανοήσετε όλα και να δώσετε μεγάλο βάθος αυτά, ώστε να βρείτε το καλύτερο VPN στο router σας.

Παρότι είναι κάπως πιο δύσκολο να εγκαταστήσει κανείς το router VPN από ότι σε φορητές συσκευές, πραγματικά αξίζει τον κόπο. Σας δίνεται επίσης η δυνατότητα ώστε ο VPN δρομολογητής να χρησιμοποιεί πολλαπλά router VPN στο ίδιο router VPN ή απλά να επιλέξετε μία καλή υπηρεσία που να υποστηρίζει πλήρως την ταχύτητα της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο.

Τέλος, όλα αυτά θα ήταν άχρηστα εάν δεν είχατε το καλύτερο VPN στο router. Η προσωπική μου πρόταση είναι μία: ExpressVPN. Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για ένα ταχύτατο VPN. Διαθέτει επίσης 3.000+ διακομιστές σε 90+ χώρες για να επιλέξετε. Το καλύτερο όλων είναι πως ο router δρομολογητής μπορεί να λειτουργήσει άψογα, οποιοδήποτε από τα τρία κορυφαία router VPN που σας παρουσίασα!

nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com