Τα κορυφαία VPN 2022 στην Ελλάδα

Η επιλογή ενός καλού VPN έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο δύσκολη υπόθεση τελευταία. Με εκατοντάδες παρόχους στην αγορά, είναι πραγματικά δύσκολο και κουραστικό για κάποιον να καταφέρει να βρει ποιο προϊόν μπορεί να καλύψει καλύτερα τις ανάγκες του. Ευτυχώς βρισκόμαστε εδώ για να βγάλουμε αυτό το φορτίο από τους ώμους σας και να σας βοηθήσουμε να πάρετε την απόφαση σας. Είμαι ο ίδιος προσωπικά χρήστης VPN και είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω πάρα πολλούς διαφορετικούς παρόχους, δημιουργώντας τελικά μία λίστα με τις καλύτερες  υπηρεσίες VPN.

Κορυφαία VPN

Πιστεύω πάρα πολύ στο λογισμικό των VPN. Τα χρησιμοποιώ πάρα πολλά χρόνια και είχα τη δυνατότητα να δοκιμάσω μεγάλο αριθμό διαφορετικών παρόχων της υπηρεσίας. Δοκίμασα τα πάντα, από δωρεάν VPN, οικονομικές προτάσεις και τις πιο ακριβές εταιρικές λύσεις. Αυτό μου επιτρέπει να δημιουργήσω μία λίστα με τις καλύτερες υπηρεσίες VPN.

Φρόντισα στις δοκιμές μου να δοκιμάσω τα καλύτερα VPN σε ένα πλήθος εφαρμογών: εργασία, ταινίες, αγορές, διασκέδαση κλπ. Μετά από το αρκετά χρόνια βρίσκομαι στη θέση να δημοσιοποιήσω τις εμπειρίες μου. Βρίσκομαι εδώ για να σας βοηθήσω να πάρετε την απόφαση σας, προκειμένου να καταφέρετε να επιλέξετε την καλύτερη υπηρεσία.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε top VPN από τη λίστα, αλλά προσωπικά σας προτείνω εκείνο που βρίσκεται στην κορυφή: το ExpressVPN. Πρόκειται μακράν για τον καλύτερο πάροχο που δοκίμασα ποτέ. Ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες μου και τα κριτήρια που είχα θέσει με μεγάλη ευκολία. Τοποθετώ το συγκεκριμένο top VPN στην κορυφή της λίστας, όχι για τυχαίο λόγo, αλλά για τα εκπληκτικά του χαρακτηριστικά.

Ένα φιλτράρισμα για τις καλύτερες υπηρεσίες VPN

Πριν φτάσετε στην ιστοσελίδα μας, πιθανότατα θα πραγματοποιήσετε κάποια  αναζήτηση για τις καλύτερες υπηρεσίες VPN. Ο λόγος άλλωστε για τον οποίο βρίσκεστε εδώ είναι να λάβετε συμβουλές από έμπειρους χρήστες.

Μην ανησυχείτε, γνωρίζω πόσο μπερδεμένοι και χαμένοι νιώθετε αυτή τη στιγμή, γιατί στο παρελθόν βρέθηκα και εγώ σε αυτή την κατάσταση. Είναι πιθανό να σας προσέλκυσαν κάποια από τα δωρεάν VPN ή από τα πιο φθηνά και να έχετε κάνει ήδη την επιλογή σας.

Λυπάμαι που θα σας το πω, αλλά κανένα από τα top VPN δεν προσφέρεται δωρεάν – σίγουρα όχι αυτά που πρόκειται να σας προτείνω εγώ. Δεν φαίνεται πολύ ελκυστική η ιδέα του να πληρώνει κανείς μηνιαία συνδρομή για κάτι που ίσως να νομίζει πως θα το χρησιμοποιήσει τελικά πολύ λίγο. Θα πρέπει να σας ενημερώσω, όμως, πως πρέπει να χρησιμοποιείτε το κορυφαία VPN συνέχεια.

Εάν είστε αρχάριος, τότε έχετε έναν παραπάνω λόγο για να επιλέξετε κάποιο από τα κορυφαία VPN για PC. Μην ανησυχείτε όμως, dεν χρειάζεται ακόμα να κάνετε την επιλογή σας.

Crash test στις καλύτερες υπηρεσίες VPN

Εάν δεν γνωρίζετε πολλά για τα VPN, επιστρέψτε μου να κάνω μία μικρή εισαγωγή στα βασικά.

Το VPN είναι ένα εικονικό προσωπικό δίκτυο (virtual private network). Πρόκειται για λογισμικό που σας επιτρέπει να προστατεύσετε την ιδιωτικότητα σας, δημιουργώντας για εσάς μία προσωπική δικτυακή σύνδεση. Με αυτή είστε ουσιαστικά ασφαλής έναντι σε όλους σχεδόν τους κινδύνους και σε όσους παρακολουθούν άτομα στο διαδίκτυο.

Παρότι η αλλαγή ή η απόκρυψη μιας IP φαίνεται κάπως σκιώδης σαν ενέργεια, μπορώ να σας βεβαιώσω πως είναι απόλυτα νόμιμη. Δεν υπάρχει τίποτα επικίνδυνο ή μυστικό σε κάποιο κορυφαίο VPN. Δεν αποθηκεύουν τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο ή την ταυτότητά σας, Για αυτό να είστε βέβαιοι πως βρίσκεστε σε καλά χέρια.

Εάν παρόλα αυτά σας τρομάζει η διαδικασία εγκατάστασης, μπορώ πάλι να σας ενημερώσω πως δεν θα πρέπει να φοβάστε για ότι αφορά την αγορά, την εγκατάσταση και τη χρήση του λογισμικού αυτού. Πρόκειται για εύκολη υπόθεση. Δεν χρειάζεται να είστε πυρηνικός επιστήμονας για να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα κορυφαία VPN για PC.

Πώς να επιλέξετε κάποιο κουφαίο VPN;

Αυτό που πρέπει να κατανοήσετε αρχικά είναι πως οι περισσότερες από τις καλύτερες υπηρεσίες VPN παρέχουν λίγο-πολύ τις ίδιες υπηρεσίες. Κάποιες έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά ασφαλείας, πολιτικές, ακόμη και τιμές. Μην επιλέξετε ωστόσο κάποια υπηρεσία από τα κορυφαία VPN ακόμα. Αυτό που τα διαφοροποιεί είναι η “εξειδίκευση” τους. Ορισμένα από τα top VPN ρίχνουν το βάρος την ιδιωτικότητα, ενώ κάποια άλλα επιδιώκουν μεγαλύτερη ταχύτητα. Αυτό που προσπαθώ να καλύψω εδώ είναι δεν μπορούμε να τα θεωρήσουμε “παντός καιρού” και κατάστασης. Θέλουμε να κάνουν δηλαδή λίγο από όλα και με αυτό το σκεπτικό λάβαμε υπόψη μας όλους τους τομείς. Η αξιολόγησή μου βασίζεται στο πόσο τελικά αξίζει τα χρήματα της η κάθε υπηρεσία

Όπως ανέφερα προηγουμένως, όλες οι καλύτερες υπηρεσίες VPN έχουν κάποιο διαφορετικό τομέα που τις κάνει να ξεχωρίζουν. Θα αναφερθώ σε όλα τα βασικά και θα σας ενημερώσω για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πως αξιολόγησα το κορυφαίο VPN.

 1. Ασφάλεια και ιδιωτικότητα

Αυτή είναι η κύρια προτεραιότητα σχεδόν όλων των υπηρεσιών για τα κουφαία VPN της αγοράς. Θα παρατηρήσετε πώς όλες προωθούν τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που προσφέρουν και τα οποία εξασφαλίζουν ανωνυμία και ασφάλεια των προσωπικών σας πληροφοριών.

Όπως ίσως να γνωρίζετε ήδη, ο κάθε χρήστης που συνδέεται στο διαδίκτυο διαθέτει μία μοναδική διεύθυνση IP, που είναι αποκλειστική για τον ίδιο. Όταν περιηγείστε το διαδίκτυο καθένας μπορεί να εντοπίσει τη διεύθυνση IP σας και να φτάσει έως την ταυτοποίησή σας.

Μία από τις βασικές λειτουργίες των top VPN για PC είναι να αποκρύπτουν την πραγματική διεύθυνση IP σας και να σας δίνουν μία εικονική. Mε αυτόν τον τρόπο σας βοηθούν να κρυφτείτε και να μπερδέψετε όσους θελήσουν να σας παρακολουθήσουν, καθώς φαίνεται πως βρίσκεστε κάπου αλλού από το μέρος όπου πραγματικά βρίσκεστε. Η διαδικασία αυτή μπορούμε να πούμε πως προσφέρει ένα διπλό πλεονέκτημα, καθώς μπορεί να σας εξασφαλίσει την ιδιωτικότητα σας και να σας προσφέρει πρόσβαση σε γεωγραφικά περιορισμένο περιεχόμενο – κάτι στο οποίο θα αναφερθούμε αργότερα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό ασφαλείας που διαθέτουν οι περισσότερες από τις καλύτερες υπηρεσίες VPN, είναι η πολιτική “κατά των καταγραφών”. Σε περίπτωση που δεν έχετε ξανακούσει το συγκεκριμένο ζήτημα, μπορώ να σας πω πως ουσιαστικά σημαίνει πως δεν γίνεται καμία καταγραφή της δραστηριότητας και του υλικού το οποίο διακινείται μέσω της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο. Με κανονική χρήση στο διαδίκτυο, το ιστορικό σας, ή ακόμη και κάποιες προσωπικές σας πληροφορίες καταγράφονται και μπορούν να οδηγήσουν όσους σας παρακολουθήσουν σε εσάς. Όταν, ωστόσο, χρησιμοποιείτε κάποιο κορυφαίο VPN, που προσφέρει ισχυρή κρυπτογράφηση των δεδομένων, μπορείτε να αποκρύψετε πλήρως όλη τη δραστηριότητά σας από τρίτους.

Ένα από τα πιο βασικά κομμάτια της ασφάλειας τον κόσμο των top VPN είναι ο λεγόμενος “διακόπτης κλεισίματος” (kill switch). H λειτουργία του είναι να κλείνει εντελώς τη σύνδεση στο διαδίκτυο, όταν υπάρχει κάποια δυσλειτουργία στο διακομιστή που διαθέτει κάποιο κορυφαίο VPN. Mόλις διακοπεί η σύνδεσή σας στο top VPN, δεν μπορεί να γίνει η κρυπτογράφηση των δεδομένων σας πλέον, κάτι που τις κάνει πάλι προσβάσιμες σε τρίτους. O διακόπτης εξασφαλίζει πως αυτό δεν θα συμβεί, καθώς αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί και φροντίζει να κλείσει αυτόματα όλες τις ανοιχτές εφαρμογές και να κρατήσει ασφαλή και ιδιωτικά τα δεδομένα σας, μακριά από τα δημόσια μάτια.

Eάν ακόμα δεν γνωρίζετε ποιο κορυφαίο VPN διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά, μπορώ να σας πω πως όλα τα top VPN στη λίστα μου τα διαθέτουν πλήρως.

2. Ταχύτητα

Όσον αφορά την ταχύτητα, ο αριθμός των διακομιστών παίζει τεράστιο ρόλο. Εάν επιλέξετε κάποια εταιρία top VPN με μικρό αριθμό διακομιστών, υπάρχει η τάση να γεμίζει με πάρα πολλούς χρήστες.

Παρατηρείται ένα παρόμοιο φαινόμενο με τα Wi-Fi. Φανταστείτε να μένετε μαζί με άλλα δέκα άτομα στο σπίτι και να μοιράζεστε από κοινού μία σύνδεση μέσω Wi-Fi. Αντιλαμβάνεστε πως όταν όλοι αρχίζουν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ταυτόχρονα, η σύνδεση γίνεται απελπιστικά αργή.

Οι περισσότερες από τις καλύτερες υπηρεσίες VPN διαθέτουν πάνω από χίλιες τοποθεσίες διακομιστών σε όλο τον κόσμο. Αυτό δεν σας προσφέρει απλά και μόνο ταχύτητα, αλλά και αυξημένες επιλογές. Με τόσο μεγάλο αριθμό διακομιστών, σε ένα κορυφαίο VPN έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε περισσότερους από έναν διακομιστές σε κάθε χώρα.

Με οποιαδήποτε από τις καλύτερες υπηρεσίες VPN, όχι μόνο η ταχύτητά σας δεν μειώνεται, αλλά αντίθετα μπορείτε να χαλαρώσετε χωρίς να ανησυχείτε για ζητήματα ταχύτητας με καθυστερήσεις που δημιουργεί η προφόρτωση βίντεο και προβλήματα στα παιχνίδια.

3. Δωρεάν κορυφαία VPN;

Παρότι υπάρχουν κάποια δωρεάν VPN στην αγορά, οι υπηρεσίες που αυτά προσφέρουν δεν είναι πολύ καλές σε σχέση με τις υπηρεσίες των top VPN επί πληρωμή. Υπάρχει ένας “βομβαρδισμός” διαφημίσεων και περιορισμένος όγκος δεδομένων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Όσοι αρχικά χρησιμοποιούν δωρεάν υπηρεσίες VPN καταλήγουν τελικά να προχωρήσουν σε κάποια συνδρομή, καθώς υπάρχουν τόσα προβλήματα που δυσκολεύουν την περιήγηση στο διαδίκτυο, αντί να τη διευκολύνουν. Σε περίπτωση βέβαια που σκέφτεστε να δοκιμάσετε κάποια δωρεάν υπηρεσία, σας ετοίμασα και μία λίστα με τις κορυφαίες δωρεάν υπηρεσίες VPN, για να κερδίσετε χρόνο χρησιμοποιώντας απευθείας τις κορυφαίες από αυτές. Σε κάθε περίπτωση, είναι αποκλειστικά δική σας απόφαση εάν θα πάρετε το ρίσκο ή όχι.

Το να πληρώσετε ωστόσο για κάποιο κορυφαίο VPN, δεν είναι τόσο ακριβή υπόθεση όσο ίσως να φαντάζεστε. Καθεμιά από τις καλύτερες υπηρεσίες VPN προσφέρει διαφορετικά προγράμματα συνδρομών, ανά μήνα η για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, με τιμές που κυμαίνονται από τα 6 έως τα 12 ευρώ. Όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιλέξετε για τη συνδρομή σας, τόσο λιγότερα θα πληρώσετε τελικά ανά μήνα.

Εάν πάλι φοβάστε να δεσμευτείτε, οι περισσότερες από τις υπηρεσίες διαθέτουν την επιλογή δωρεάν δοκιμής – για περιορισμένο φυσικά χρονικό διάστημα. Μετά την ολοκλήρωση της περιόδου της δοκιμής (συνήθως 30 ημέρες), εάν δεν μείνετε ικανοποιημένοι με τα όσα προσφέρει η υπηρεσία, σας δίνουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Αν με ρωτάτε γιατί, μπορώ να σας πω ότι απλά γνωρίζουν πως θα καταλάβετε πόσο χρήσιμες και αξιόπιστες είναι οι υπηρεσίες και θα αποφασίσετε τελικά να πληρώσετε γι’ αυτές. Ούτως ή άλλως, δεν ανήκουν στην κατηγορία με τα κορυφαία VPN για PC για τυχαίο λόγο.

4. Πολλαπλές συσκευές

Ας θεωρήσουμε δεδομένο ότι διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο θα αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τελικά κάποιο κορυφαίο VPN για το σταθερό σας υπολογιστή και το laptop. Όσο περνάει ο καιρός και χρησιμοποιείτε το top VPN που θα επιλέξετε, Θα διαπιστώσετε τελικά πως θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε το κορυφαίο VPN σας και στις φορητές σας συσκευές.

Η ερώτηση που προκύπτει είναι οι εξής: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κορυφαία VPN για PC ταυτόχρονα και σε άλλες συσκευές;

Ορισμένοι πάροχοι προσφέρουν αυτό το χαρακτηριστικό, σε τρεις έως επτά συσκευές, τις οποίες μπορεί κανείς να συνδεθεί ταυτόχρονα. Πρόκειται για χρήσιμη λειτουργία, ιδιαίτερα σε μεγάλες οικογένειες όπου υπάρχουν πολλές διαφωνίες για το ποιος πχ. θα παρακολουθήσει Netflix κλπ. Χρησιμοποιώντας μία από τις καλύτερες υπηρεσίες VPN, μπορείτε όλοι να παρακολουθείτε τις αγαπημένες σας ταινίες χωρίς αναμονή και περιορισμούς.

Μην περιμένετε να δείτε αυτό το χαρακτηριστικό στα δωρεάν κορυφαία VPN. θα πρέπει να πληρώσετε για να έχετε αυτή την ευκολία.

Σχεδόν όλοι οι πάροχοι, στις καλύτερες εταιρίες VPN, σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή σας σε διαφορετικές φορητές συσκευές ταυτόχρονα. αυτό το γεγονός είναι ιδιαίτερα πρακτικό και χρήσιμο.

5. Ευκολία χρήσης

Κανένας από τους παρόχους στα κορυφαία VPN δεν θα βρισκόταν στη λίστα, εάν το λογισμικό τους δεν ήταν εύκολο στη χρήση. Καμία υπηρεσία από τα δωρεάν κορυφαία VPN δεν μπορεί καν να συναγωνιστεί τις υπόλοιπες σε αυτή την κατηγορία.

Από τη στιγμή που δεν είναι όλοι οι συνδρομητές τόσο έμπειροι στη χρήση προγραμμάτων και τεχνολογίας, οι καλύτερες υπηρεσίες VPN φρόντισαν να δημιουργήσουν ένα γραφικό περιβάλλον που είναι εύκολο στην χρήση του.

Με αυτά τα συγκεκριμένα κριτήρια, σας προτείνω την πρώτη επιλογή μου στη λίστα με τα top VPN: το ExpressVPN. το περιβάλλον διαχείρισης του είναι πραγματικά πάρα πολύ καλό και δικαιούται τον τίτλο για το κορυφαίο VPN για PC και για κινητά. Όλα τα χαρακτηριστικά είναι εύκολα στη χρήση και άμεσα προσβάσιμα τον χρήστη. Είναι κατάλληλα τόσο για αρχάριους, όσο και για πιο προχωρημένους χρήστες.

6. Παράκαμψη γεωγραφικών περιορισμών ιστοσελίδων

Τα top VPN χρησιμοποιούνται ευρέως προκειμένου να έχει κανείς πρόσβαση σε εφαρμογές και ιστοσελίδες, που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν μπλοκαρισμένες στην περιοχή του.

Τα κορυφαία VPN δημιουργήθηκαν αρχικά για εργάτες που ήθελαν πρόσβαση σε εταιρικά αρχεία, ενώ έλειπαν από το γραφείο. Από τη στιγμή που δεν βρίσκονταν στον χώρο εργασίας τους συνεχώς, ήθελα να βρουν κάποιον τρόπο ώστε να έχουν την δυνατότητα να εργαστούν απομακρυσμένα, πχ. από την άνεση του σπιτιού τους.

Αυτό συμβαίνει καθώς τα top VPN μπορούν να αλλάξουν την IP και να παρακάμψουν τις μπλοκαρισμένες ιστοσελίδες. Με τον τρόπο αυτό, το λογισμικό κρύβει τη διεύθυνση IP σας και σας προσφέρει μία άλλη IP που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το άνοιγμα της ιστοσελίδας.

Όπως ανέφερα και νωρίτερα, το χαρακτηριστικό αυτό, δεν φροντίζει απλά να σας κρατάει ασφαλείς. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να έχετε πρόσβαση σε κάποιον λογαριασμό Netflix χρησιμοποιώντας διακομιστή από τις ΗΠΑ, για πρόσβαση σε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη των ταινιών του αμερικανικού Netflix ή για να έχετε πρόσβαση στα εταιρικά έγγραφα και να κάνετε κάποια πράγματα από το σπίτι.

Η τοποθεσία του διακομιστή διαφέρει, ανάλογα με το τι ακριβώς θέλετε να κάνετε. Για να περιηγηθείτε στον παγκόσμιο ιστό και να έχετε πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα, μπορείτε απλά να συνδεθείτε σε έναν τοπικό διακομιστή. Το streaming ταινιών ή παιχνίδια σας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξετε κάποιον διακομιστή κοντά στην περιοχή του θέματος.

Τα κορυφαία VPN είναι επίσης πολύ πρακτικά όταν επισκέπτεστε χώρες όπως η Κίνα και η Βόρεια Κορέα. Στις χώρες αυτές απαγορεύεται η πρόσβαση σε πολλές ιστοσελίδες, τις οποίες χρησιμοποιούμε τακτικά. Μπλοκάρουν το Facebook, το Instagram, το YouTube, ακόμη και το Google. Με την υπηρεσία αυτή, μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση στους λογαριασμούς σας και η καθημερινότητά σας να είναι η ίδια παντού.

Όμως, ορισμένα από τα κορυφαία δωρεάν VPN δεν προσφέρουν πρόσβαση σε διακομιστές σε συγκεκριμένες χώρες, κάτι που κάνει τη διαδικασία μάλλον ανούσια. Για αυτό να το έχετε κατά νου εάν το σκέφτεστε.

Τα top VPN σας προσφέρουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε ιστότοπο επιθυμείτε. Εάν αυτό δεν είναι πολύτιμο, τότε τι είναι;

7. Εξυπηρέτηση πελατών

Κάθε αξιόπιστη εταιρεία που προσφέρει κάποιο κορυφαίο VPN, πρέπει να έχει τμήμα εξυπηρέτησης πελατών.

Καθώς χρησιμοποιείτε το λογισμικό, ενδέχεται να υπάρξουν πρόβλημα, Αν και μάλλον αυτό είναι κάπως απίθανο να συμβεί, φυσικά επιθυμούμε την επίλυση του προβλήματός μας ταχύτατα.

Είχα στο παρελθόν κάποια μικροπροβλήματα από τη χρήση ακόμη και σε κάποιο κορυφαίο VPN. Δοκίμασα την εξυπηρέτηση πελατών και με απλές οδηγίες μπόρεσα να διευθετήσω ο ίδιος τα προβλήματα. Κάποιες φορές δεν ήταν καν πραγματικό πρόβλημα, απλά δεν γνώριζα ορισμένα πράγματα. Ωστόσο, το προσωπικό με βοήθησε πρόθυμα σε κάθε μου αίτημα.

Μόνο κάποιο κορυφαίο VPN για PC προσφέρει εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών. Kάποιες φορές μιλάμε για εξυπηρέτηση πελατών 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω γραπτού chat. Σίγουρα μετά από την επικοινωνία τα προβλήματά σας θα λυθούν.

Συμπέρασμα

Τώρα γνωρίζετε τα πάντα προκειμένου να μπορέσετε να επιλέξετε κάποιο κορυφαίο VPN. Μπορείτε να επιλέξετε οποίο ταιριάζει στις ανάγκες σας, από τη λίστα με τις καλύτερες υπηρεσίες VPN που δημιούργησα. Απλά θυμηθείτε πως η συνδρομή είναι μόνο ένα πολύ μικρό ποσό για μία υπηρεσία που εγγυημένα προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα.

Θα πρέπει να βάζετε προτεραιότητα στην ασφάλεια σε κάθε πράγμα το οποίο κάνετε. Θα σας πρότεινα να μην ασχοληθείτε με τα δωρεάν top VPN, γιατί πιθανότατα θα διαπιστώσετε πως δεν αξίζουν τον κόπο. Μείνετε στη λίστα που σας προτείνω και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Αυτά προς το παρόν. Εάν ξεκινάτε να ασχολείστε με τον κόσμο των VPN, σας προσφέρουμε πάρα πολλές πληροφορίες για τα δίκτυα σε PC και σε φορητές συσκευές. Ρίξτε μία ματιά και δείτε τι άλλο πολύτιμο μπορείτε να διαβάσετε για τα VPN. θυμηθείτε πως αυτό που περιμένετε δεν είναι πάντα αυτό που θα δείτε τελικά να συμβαίνει.

Ελπίζω να βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον. Μάλλον θα έχετε καταλήξει και σε κάποια απόφαση και ίσως αυτή να είναι το ExpressVPN. Κάντε την εμπειρία σας με τα VPN μία όμορφη και απολαυστική περιήγηση στο διαδίκτυο.

Diadiktiokaiasfalia.com