Τα 6 καλύτερα VPN για Mac: Ανωνυμότητα και πρόσβαση σε μπλοκαρισμένο περιεχόμενο

Οι λάτρεις των υπολογιστών Mac θα χαρούν με το συγκεκριμένο άρθρο. Θα φροντίσω να σας πω πως μπορείτε να κρατήσετε μακριά τα αδιάκριτα μάτια όσων παρακολουθούν τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα στον αγαπημένο σας προσωπικό υπολογιστή. Παρά τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε PC και σε Mac, οι διαδικτυακοί κίνδυνοι που αφορούν την ιδιωτικότητα σας παραμένουν οι ίδιοι. Το ίδιο συμβαίνει και με τη λύση. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, όταν ολοκληρώσετε την ανάγνωση του άρθρου, θα ξέρετε πλέον ποιο είναι το καλύτερο VPN για Mac που σας προτείνουμε. Είναι εφικτή η εγκατάσταση VPN στο Macbook και σε όλες τις συσκευές με MacOS τις οποίες διαθέτετε.

Δείτε το εδώ
Επιλέξτε το ExpressVPN για Mac σε εξαιρετική ΠΡΟΣΦΟΡΆ!

Το ExpressVPN, διαθέτει κορυφαία χαρακτηριστικά και υποστηρίζεται σε Mac. Προσφορά έκπτωση 49% με ΔΩΡΕΑΝ 3 μήνες και εγγύηση 30 ημερών περιορισμένης.

Ενημερώθηκε στις: 17 Μάιος 2024

VPN στο Mac: είναι πραγματικά απαραίτητο;

Ναι, ένα VPN για Macbook και άλλες συσκευές είναι απολύτως απαραίτητο! Ιδιαίτερα αυτή την ψηφιακή εποχή στην οποία ζούμε, όπου τα περισσότερα από τα προσωπικά σας δεδομένα βρίσκονται διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Σαν χρήστες Mac θα μου πείτε ενδεχομένως πως είναι πολύ πιο ασφαλές να χρησιμοποιεί κανείς το Mac του σε σχέση με τα PC με Windows, ακόμη και χωρίς VPN στο Macbook και στις υπόλοιπες συσκευές. Εν μέρει έχετε δίκιο. Ίσως να πιστεύετε πως δεν είναι απαραίτητο κάποιο antivirus – πιθανότατα το χρειάζεστε. Το σίγουρο πάντως είναι πως χρειάζεστε κάποιο VPN στο Mac για να βελτιώσετε την ασφάλεια της ιδιωτικότητας σας στο διαδίκτυο. Είτε μιλάμε για Mac, είτε για άλλη πλατφόρμα, η δραστηριότητά σας στον παγκόσμιο ιστό μπορεί να καταγραφεί χωρίς κάποιο Mac VPN. Η χρήση κάποιου VPN στο Macbook κλπ. αλλάζει πολύ τα δεδομένα της ασφάλειας.

Θα σας θυμίσω τι είναι ένα VPN για MacOS και γενικότερα για κάθε λειτουργικό: μιλάμε για ένα δίκτυο το οποίο δημιουργεί μία εικονική «γέφυρα» ανάμεσα στον χρήστη και σε κάποιο διακομιστή. Έτσι, θα πρέπει να συνδεθείτε στο VPN στο Macbook σε κάποιο προσωπικό λογαριασμό με όνομα χρήστη και συνθηματικό. Μόλις πραγματοποιηθεί η σύνδεση, τα δεδομένα μεταφέρονται μέσω ενός κρυπτογραφημένου τούνελ. Μπορείτε έτσι να περιηγείστε ανώνυμα στον παγκόσμιο ιστό (κάτι τελείως διαφορετικό από την ανώνυμη περιήγηση ή κατάσταση incognito όπως την αναφέρουν πολλοί φυλλομετρητές).

Το Mac σας: Τα καλύτερα VPN για MacBook

Προστατέψτε την ιδιωτικότητα σας με ένα VPN στο Mac

Καθημερινά, συνδέστε στο App Store και προχωράτε στην εγκατάσταση νέων εφαρμογών για να βελτιώσετε την ζωή σας. Αυτό είναι εκπληκτικό! Το πώς οι εφαρμογές μας βοηθούν φτιάξουμε το πρόγραμμά μας, να κερδίσουμε χρόνο και να περιορίσουμε τις περιττές εργασίες. Δυστυχώς, ο κίνδυνος έκθεσης προσωπικών δεδομένων σε εισβολείς αυξάνεται αντίστοιχα.

Γι’ αυτό χρειάζεστε κάποιο VPN σε Mac. Αρχικά, οι εταιρείες δημιούργησαν τα VPN προκειμένου να προστατεύσουν την επικοινωνία τους και να αποφύγουν τον κίνδυνο διαρροής δεδομένων. Το καλύτερο VPN για MacOS είναι εκείνο το οποίο κρυπτογραφεί καλύτερα όλα τα δεδομένα σας. Συνεπώς, με ένα VPN στο Macbook μπορείτε να περιηγηθείτε σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα ανώνυμα, να διαβάζετε τα e-mail και να γράφετε τους κωδικούς σας στο διαδίκτυο με ασφάλεια.

Επιπλέον, ένα Mac VPN είναι σε θέση να κρύψει τη διεύθυνση IP σας και να την αντικαταστήσει με τη διεύθυνση του διακομιστή VPN που επιλέγετε. Εάν η κυβέρνηση, ο πάροχος του διαδικτύου ή οποιοσδήποτε χάκερ σας κατασκοπεύσει, δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στη διαδικτυακή σας δραστηριότητα. Είναι αδύνατο για αυτούς να βρουν την πραγματική σας διεύθυνση IP και την τοποθεσία σας, χρησιμοποιώντας VPN στο Macbook και στις υπόλοιπες συσκευές σας.

VPN για Mac: συνδεθείτε σε δημόσια wifi με ασφάλεια

ΔΩΡΕΑΝ WIFI; ΌΧΙ!

Ο πρώτος κανόνας είναι: Φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντα Mac VPN για το Macbook ή για άλλες συσκευές της apple. Ο δεύτερος κανόνας είναι: μην συνδέσετε ποτέ σε δωρεάν Wi-Fi χωρίς Mac VPN. Είναι εύκολο, καθώς υπάρχουν μόνο δύο κανόνες. Θυμηθείτε πως τα δωρεάν δίκτυα Wi-Fi είναι επικίνδυνα! Δεν είστε ασφαλής σε δημόσια δίκτυα. Δεν γνωρίζετε πότε και ποιος βρίσκεται πίσω από το κάθε δίκτυο. Υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος να συνδέεστε απευθείας στη συσκευή του χάκερ, χωρίς καν να το γνωρίζετε. Ακόμη και ένα δωδεκάχρονο παιδί μπορεί να σας στήσει μία παγίδα και να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας.

Αποφύγετε τα δωρεάν Wi-Fi και φροντίστε να μην γράφετε ποτέ ευαίσθητα δεδομένα. Όταν είστε συνδεδεμένοι σε κάποιο από αυτά, τα δεδομένα αυτά είναι τελείως απροστάτευτα και εύκολα προσβάσιμα σε κάποιους.

Ευτυχώς υπάρχει προστασία: ένα Mac VPN. Οι περισσότερες υπηρεσίες VPN προσφέρουν πλέον και λογισμικό κατάλληλο για Mac OS X και άλλες εκδόσεις του λειτουργικού. Με το πρόγραμμα VPN για το Mac, μπορείτε να συνδέεστε σε δωρεάν δίκτυα Wi-Fi με ασφάλεια.

Παράκαμψη γεωγραφικών περιορισμών περιεχομένου

Πρόκειται για το πιο δημοφιλές χαρακτηριστικό που προσφέρουν τα VPN. Μπορείτε να ξεπεράσετε τη λογοκρισία. Το λογισμικό θα κάνει τη σύνδεση του Mac σας σε VPN θα σας κάνει να μοιάζετε με χρήστη από κάποια άλλη χώρα. Πώς; Θα δημιουργήσει ένα σύνδεσμο ανάμεσα στον υπολογιστή σας και τον διακομιστή που βρίσκεται σε κάποια άλλη χώρα. Στη συνέχεια, ο διακομιστής αυτός θα συνδέεται στις ιστοσελίδες για να λαμβάνει το περιεχόμενο και να το στέλνει πίσω σε σας.

Η λίστα των διαθέσιμων χώρων εξαρτάται από το κάθε Mac VPN. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χαρακτηριστικό αυτό για να παρακολουθήσετε το Αμερικανικό Netflix ή να κάνετε streaming μέσω του AMC ή να χρησιμοποιείται το BBC iplayer εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου κλπ. Λειτουργεί σε όλες τις χώρες και για όλο το γεωγραφικά περιορισμένο περιεχόμενο.

Το καλύτερο VPN για Mac

Προκειμένου να δημιουργήσω σε αυτή τη λίστα με VPN στο Mac, επικέντρωσα την προσοχή μου σε τρία κριτήρια:

  • το γραφικό περιβάλλον και την απλότητα: θέλουμε όλοι απλό λογισμικό, προγράμματα τα οποία να τρέχουμε και δεν τα αφήνουμε να λειτουργούν χωρίς πολλές ρυθμίσεις.
  • την ταχύτητα της υπηρεσίας: Πράγματι, χρησιμοποιείτε κάποιο VPN στο Mac σας 24/7. Χρειάζεστε λοιπόν τέλεια σύνδεση και υψηλή ταχύτητα.
  • σημαντικό κόστος: Τα VPN για Macbook και άλλες συσκευές προσφέρουν φθηνές συνδρομές, όμως ορισμένα είναι φθηνότερα από κάποια άλλα. Πολλές φορές έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά.
Το καλύτερο 1 ExpressVPN Αξιολόγηση 2024
9.8
2 CyberGhost Αξιολόγηση 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) Αξιολόγηση 2024
9.4
4 IPVanish Αξιολόγηση 2024
9.2
5 NordVPN Αξιολόγηση 2024
9.1

Αυτά είναι τα καλύτερα VPN στο Mac. Προσφέρουν όλα πολύ αξιόπιστες υπηρεσίες. Συνεπώς, όταν πραγματοποιείτε τη συνδρομή σας σε κάποιο από αυτά για να συνδέσετε το Mac σε VPN, έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, Καθώς προστατεύετε την ιδιωτικότητα σας και ξεμπλοκάρετε το γεωγραφικά περιορισμένο περιεχόμενο.

Αυτός ήταν ο οδηγός μου: Τα 5 καλύτερα VPN για Mac. Ανωνυμότητα και πρόσβαση σε μπλοκαρισμένο περιεχόμενο. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα άρθρα πολύ σύντομα.

nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com