Τα καλύτερα δωρεάν VPN για Ελλάδα το 2024

Έχουμε αναφέρει πάρα πολλές φορές πόσο σημαντικό ρόλο έχουν τα VPN στις μέρες μας, όπου τα πάντα κινούνται γύρω από το διαδίκτυο. Πέρα από τις εμπορικές προτάσεις VPN, υπάρχουν αντίστοιχα και πολλά δωρεάν VPN για την Ελλάδα και για το εξωτερικό. Παρακάτω, θα προσπαθήσουμε να δούμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους και αν είναι αξιόπιστα και ικανά να συγκριθούν με τις εμπορικές προτάσεις.

Δείτε το ExpressVPN
Γιατί το ExpressVPN είναι απλά καλύτερο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ExpressVPN με 100% εγγύηση επιστροφής χρημάτων και να διαπιστώσετε γιατί ακριβώς είναι πολύ καλύτερο από όλα τα δωρεάν VPN σε όλους τους τομείς.

Ενημερώθηκε στις: 18 Ιούνιος 2024

Εμπορικά και δωρεάν VPN για Ελλάδα

Σε κάθε περίπτωση τα εμπορικά VPN είμαι πολύ καλύτερα από τα δωρεάν. Δεν υπάρχει εδώ καμία αμφιβολία. Μπορεί κανείς να δοκιμάσει κάποια δωρεάν VPN, όμως θα πρέπει να γνωρίζει ότι κάνει πάντα ένα συμβιβασμό. Τα χαρακτηριστικά τους δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συγκριθούν με εκείνα των εμπορικών VPN, που είναι απλά πολύ καλύτερα σε κάθε επίπεδο. Θα πρέπει, επίσης, να αναφέρουμε στο σημείο αυτό, πως τα δωρεάν VPN δεν είναι κατάλληλα για όλους τους χρήστες του διαδικτύου.

δωρεάν VPN για Ελλάδα και ότι πρέπει να γνωρίζετε

Υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι και περιορισμοί τους οποίους και θα φροντίσουμε να αναλύσουμε παρακάτω και τα οποία οφείλετε σίγουρα να γνωρίζετε. Από την πλευρά μας, γι’ άλλη μία φορά θα σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο εμπορικό VPN. Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί στην ουσία το εξαιρετικό ExpressVPN. Καλό είναι, επίσης, να ρίξετε και μία ακόμη ματιά στα καλύτερα VPN για Ελλάδα, τα οποία έχουμε επιλέξει για λογαριασμό σας και σας τα παρουσιάζουμε.

Πηγαίνετε στο ExpressVPN
Εγγύηση χρημάτων 30 ημερών!

Ποιο είναι τελικά τα καλύτερα δωρεάν VPN για Ελλάδα;

Ο στόχος μας εδώ είναι να ασχοληθούμε με τα δωρεάν VPN για Ελλάδα. Για να δούμε τα καλύτερα σε αυτή την κατηγορία δωρεάν VPN, συγκρίναμε πραγματικά εκατοντάδες προτάσεις της αγοράς. θα πρέπει να γνωρίζετε πως υπάρχει μεγάλη διαφορά από πρόγραμμα σε πρόγραμμα. Πολλά δωρεάν VPN έχουν αρκετές δυνατότητες, ενώ κάποια άλλα για τελείως άχρηστα, αλλά δυστυχώς και επικίνδυνα αντίστοιχα. Θα σας προτείναμε να ρίξετε μία ματιά στη λίστα που ακολουθεί και στην οποία έχουμε κατατάξει κατά σειρά προτεραιότητας, τα καλύτερα δωρεάν VPN. Είναι σίγουρο πως με τον τρόπο αυτόν θα γλυτώσετε από πολύ κόπο και χαμένο χρόνο.

Επιλέγοντας το καλύτερο δωρεάν VPN για Ελλάδα

Πέρα από το γεγονός πως σας δίνουμε έτοιμη τη λίστα με τις δικές μας επιλογές όσον αφορά τα καλύτερα δωρεάν VPN, μπορείτε φυσικά να κάνετε και τη δική σας έρευνα αγοράς. Υπάρχουν στην ουσία πάρα πολλές προτάσεις στο διαδίκτυο όσον αφορά τα δωρεάν VPN. Θα σας επισημάνουμε την προσοχή σε κάποια κριτήρια τα οποία καλό είναι να εξετάσετε με μεγάλη προσοχή, πριν κάνετε την τελική σας επιλογή. Με αυτά ακριβώς τα κριτήρια δημιουργήσαμε τη δική μας λίστα κατάταξης με τα καλύτερα δωρεάν VPN για Ελλάδα, κατά τη δική μας άποψη. Θα τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά στη συνέχεια:

Παγκόσμια κάλυψη διακομιστών

Ένα από τα ζητούμενα σε ένα καλό VPN είναι να υπάρχει μεγάλη ποικιλία από διακομιστές, διάσπαρτους σε όλο τον κόσμο. Η μεγάλη πλειοψηφία από δωρεάν VPN έχουν σημαντικές αδυναμίες του τομέα αυτόν. Συγκεκριμένα, τα περισσότερα προσφέρουν πολύ ελάχιστους διακομιστές στους χρήστες και το να βρείτε την Ελλάδα μέσα σε αυτή τη λίστα των διακομιστών είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο. Θα πρέπει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως είναι σημαντικό να υπάρχει μεγάλη ποικιλία εδώ, ώστε να μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σε περιεχόμενο με γεωγραφικούς περιορισμούς από όλο τον κόσμο, να προχωρήσει στη χρήση υπηρεσιών streaming, να ξεπεράσει ζητήματα όπως είναι για παράδειγμα η λογοκρισία κλπ.

Η ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο

Είναι λογικό πώς αναδρομολογώντας την κίνηση μέσω ενός διακομιστή στο εξωτερικό, η ταχύτητα της σύνδεσης στο διαδίκτυο θα επηρεαστεί αρνητικά. Σε αυτό το γεγονός συμβάλει εκτός των άλλων και η διαδικασία της κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης όλων των δεδομένων που χρειάζεται τον χρόνο της. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν διαδικασίες που μπορούν να κάνουν τα VPN να εξοικονομήσουν αρκετό χρόνο και ταχύτητα, ξεπερνώντας κάποιες καθυστερήσεις από την πλευρά των παροχών του διαδικτύου. Έτσι, λοιπόν, υπάρχουν αρκετές διαφορές όσον αφορά τις ταχύτητες από VPN σε VPN. Στη λίστα με τα δωρεάν VPN για Ελλάδα έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο συγκεκριμένο παράγοντα

μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποδοτικά δωρεάν VPN για Ελλάδα;

Η ιδιωτικότητα του χρήστη

Ο βασικότερος λόγος για τον οποίο ο κόσμος χρησιμοποιεί ένα VPN είναι για να έχει μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά και ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο. Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα και πολύπλοκα σε σχέση με το παρελθόν. Τα VPN διαθέτουν πολλές λειτουργίες, που μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, παρέχοντας στον χρήστη όλα όσα ζητά το θέμα της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας. Οι συγκεκριμένες λειτουργίες ως προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι διακόπτες τερματισμού (kill switches), η προστασία διαρροών DNS και η ισχυρή κρυπτογράφηση, η οποία χρησιμοποιείται προκειμένου να γίνει απόκρυψη των διευθύνσεων IP. Έτσι προστατεύεται η ιδιωτικότητα του κάθε χρήστη και τα δεδομένα σας.

Υποστήριξη πελατών

Παρότι η υποστήριξη πελατών είναι αρκετά σημαντικός παράγοντας επιλογής ενός VPN, τα δωρεάν VPN δεν φημίζονται για την ικανότητά τους αυτή. Γενικά είναι σημαντικό για ένα πάροχο υπηρεσιών να είναι διαθέσιμος και να παρέχει πληροφορίες για το πώς δουλεύουν οι υπηρεσίες και τα προϊόντα του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση των δωρεάν VPN, θα πρέπει να δίνονται απαντήσεις στον χρήστη για το ποιους διακομιστές μπορεί να χρησιμοποιήσει για παράδειγμα για το Netflix, και την πρόσβαση σε άλλες συγκεκριμένες υπηρεσίες κλπ. δωρεάν VPN για Ελλάδα που επιλέξαμε στη λίστα μας. Παρέχουν πολύ καλό επίπεδο εξυπηρέτησης. Αυτό κατά κύριο λόγο γίνεται μέσω live chat, email, αλλά και με άλλους τρόπους, ανάλογα με τον πάροχο.

Περιορισμοί

αυτό που χαρακτηρίζει τα δωρεάν VPN για Ελλάδα είναι πολύ περιορισμένη σε σχέση με τα εμπορικά προγράμματα. φυσικά είναι πλήρως αναμενόμενο. περιορισμοί υπάρχουν συνήθως Όσον αφορά την ταχύτητα της μετάδοσης των πληροφοριών, το πλήθος των διαθέσιμων διακομιστών, τον όγκο δεδομένων που επιτρέπουν να χρησιμοποιήσει ο χρήστης τα δωρεάν VPN κλπ. όλα αυτά διαφέρουν από πάροχο σε πάρω και εμείς τη λίστα που δημιουργήσαμε με τα καλύτερα δωρεάν VPN για Ελλάδα σας προτείνουμε υπηρεσίες όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς.

Πηγαίνετε στο ExpressVPN
Εγγύηση χρημάτων 30 ημερών!

Τα πλεονεκτήματα των VPN γενικότερα

Μπορούμε να πούμε πως ακόμα και στις μέρες μας αρκετός κόσμος δεν έχει αντιληφθεί πλήρως τις δυνατότητες και τα οφέλη που παρέχουν τα VPN. Τα πλεονεκτήματα, ωστόσο, είναι πάρα πολλά. Για παράδειγμα καταφέρνουν να ξεπεράσουν τους οποίους γεωγραφικούς περιορισμούς και το μπλοκάρισμα υπηρεσιών και ιστοτόπων αποτελεί Πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στο διαδίκτυο. Ακόμα και στην Ελλάδα υπάρχει λογοκρισία, με αποτέλεσμα να έχει περιοριστεί σημαντικά η πρόσβαση σε υπηρεσίες και ιστοσελίδες. Τέτοια παραδείγματα είναι σελίδες με torrent, σελίδες με αθλητικό στοίχημα και τυχερά παιχνίδια, σελίδες με λογισμικό κλπ.

Ένα δεύτερο όφελος από τη χρήση ενός δωρεάν VPN ή κάποιου εμπορικού VPN, είναι η αύξηση της ασφάλειας και η προστασία της ιδιωτικότητας. Καθημερινά χρησιμοποιούμε συνεχώς δημόσια δίκτυα Wi Fi που είναι πλήρως αναξιόπιστα και μη ασφαλή. Η κρυπτογράφηση των δεδομένων που πραγματοποιούν τα VPN κάνουν ασύγκριτα πιο ασφαλή την χρήση του διαδικτύου στην καθημερινότητά μας. Παράλληλα έχουμε το δικαίωμα και τη δυνατότητα να κρύψουμε τη δραστηριότητά μας και να την κρατήσουμε προσωπική, μου για τα δικά μας μάτια και για κανέναν άλλον. Φυσικά, διατηρούμε ασφάλεια και τα προσωπικά μας στοιχεία που συχνά αποτελούν το αντικείμενο συναλλαγών και υποκλοπών.

Αποκτήσετε μία διεύθυνση IP στην Ελλάδα

Εάν ζείτε στο εξωτερικό θα θελήσετε πως σε πάρα πολλές περιπτώσεις να έχετε μία διεύθυνση IP στην Ελλάδα, στις καθημερινές σας περιήγησης στο παγκόσμιο ιστό και γενικότερα στο διαδίκτυο. Αυτό είναι εφικτό μόνο με τη χρήση κάποιου VPN. Όσοι ζουν στην Ελλάδα δεν καταλαβαίνουν πως οι Έλληνες στο εξωτερικό αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα πρόσβασης στο ελληνικό περιεχόμενο λόγω γεωγραφικών περιορισμό. Η εγκατάσταση ενός δωρεάν VPN για Ελλάδα ή ενός εμπορικού VPN λύνει αυτή την κατάσταση. Ο χρήστης θα πρέπει να επιλέξει όμως ένα διακομιστή στην Ελλάδα, πράγμα το οποίο είναι αρκετά δύσκολο με τα περισσότερα δωρεάν VPN. Συνήθως οι επιλογές διακομιστών είναι περιορισμένες και η Ελλάδα δεν είναι ανάμεσα στις πιο βασικές επιλογές.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα θέλαμε, επίσης, να σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή που θα σας επιτρέπει τη χρήση του πρωτοκόλλου OpenVPN. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, αυτό μπορεί να γίνει και χειροκίνητα, αλλά απαιτεί περισσότερο κόπο και χρόνο από την πλευρά του χρήστη.

δωρεάν VPN για Ελλάδα, οφέλη και δυνατότητες

Αξίζει η χρήση ενός δωρεάν VPN για Ελλάδα;

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως τα εμπορικά VPN είναι σαφώς καλύτερα από τα δωρεάν VPN για Ελλάδα. Ωστόσο, είναι κατανοητό πως υπάρχει κόσμος που δεν θέλει να πληρώσει έστω και τα λίγα χρήματα μιας ετήσιας ή μηνιαίας συνδρομής. Επιλέγοντας κάποιο από τα δωρεάν VPN από τη λίστα μας μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας σε αρκετές περιπτώσεις. Μην έχετε, ωστόσο, πολύ μεγάλες προσδοκίες.

Θα χρειαστεί να κάνετε συμβιβασμούς, να χάσετε πολύτιμα χαρακτηριστικά και ενδεχομένως να μην είναι τόσο ασφαλής η σύνδεση. Αν θέλετε όλες τις επιλογές και τα οφέλη ενός VPN, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το ExpressVPN, το οποίο πιστεύουμε πως αποτελεί αυτή τη στιγμή την καλύτερη επιλογή VPN για κάθε χρήση. Σημειώστε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ExpressVPN για έναν ολόκληρο μήνα προκειμένου να το δοκιμάσετε, με 100% εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Εάν δεν μείνετε ικανοποιημένοι από αυτό, σας προσφέρεται η δυνατότητα να ζητήσετε τα λεφτά σας πίσω. Να είστε σίγουροι πως θα τα πάρετε και μάλιστα χωρίς προβλήματα και ερωτήσεις. Μόνο τότε θα καταλάβετε την μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις εμπορικές υπηρεσίες VPN και στα δωρεάν VPN αντίστοιχα.

nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com