Σχετικά με Εμάς

Ξεκινώντας, θα πρέπει να συστηθούμε και να σας αναφέρουμε λίγα λόγια για εμάς. Έτσι θα μας γνωρίσετε καλύτερα και να καταλάβετε τις προθέσεις και τις επιδιώξεις μας.

Είμαστε μια ομάδα η οποία αποτελείται από πολλά και διαφορετικά άτομα με έναν κοινό στόχο: την εκπαίδευση και διάδοση της ευαισθητοποίησης για την κυβερνοασφάλεια και το προσωπικό απόρρητο στο διαδίκτυο. Η ψηφιακή εποχή έχει κάνει σχεδόν τα πάντα να εξαρτώνται από το διαδίκτυο. Επιπλέον οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες σε όλους 24/7. Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης πως σήμερα πλέον δημιουργούνται ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ιδιωτικότητα περισσότερο από ποτέ. Το πιο λυπηρό στην όλη υπόθεση είναι πως δεν το αντιλαμβάνονται όλοι αυτό. Κάποιοι άλλοι μάλιστα δεν παίρνουν το ζήτημα καν στα σοβαρά.

Η ομάδα μας

Δημιουργήσαμε μια ομάδα από ειδικούς σε ζητήματα κυβερνοασφάλειας. Τόσο οι σπουδές μας όσο και η επαγγελματική μας εμπειρία κινείται γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο γνωρίζουμε πολύ καλά. Μέσα από τις αξιολογήσεις και τους οδηγούς μας στον ιστότοπο αυτό παρουσιάζουμε τα συμπεράσματά μας και τις απόψεις που διαμορφώνουμε μετά από προσωπική ενασχόληση και εμπειρία με τα πράγματα.

Ο βασικό στόχος μας

Βασικός μας στόχος είναι να κάνουμε τη ζωή σας πιο εύκολη. Σας ενημερώνουμε παράλληλα για ζητήματα κυβερνοσφάλειας. Αρκετός κόσμος δεν συνειδητοποιεί πόσοι κίνδυνοι καραδοκούν παντού στο διαδίκτυο και πόσο επικίνδυνο είναι αυτό. Οι κίνδυνοι έχουν να κάνουν με την απώλεια δεδομένων. Επίσης, με την απώλεια χρημάτων, την κλοπή προσωπικών δεδομένων, την πτώση της απόδοσης σε προσωπικές εργασίες και επαγγελματικά. Αφορούν ακόμη και σε εκβιασμούς και ζημιά στο ίδιο το υλισμικό.

Μέσω των άρθρων και των οδηγών που σας παρέχουμε εντελώς δωρεάν και σε τακτική βάση, σας ενημερώνουμε με απλά λόγια για σύνθετα πράγματα. Δεν χρειάζεται να είστε ειδικοί για να αντιληφθείτε και να αντιμετωπίσετε τους κινδύνους. Εδώ αναλαμβάνουμε εμείς δράση, κάνοντας απλά και κατανοητά τα πράγματα.

Χρησιμοποιούμε την αρχή KISS (Keep It Simple, Stupid). Αυτό  ουσιαστικά σημαίνει πως κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να διατηρήσουμε τα πράγματα απλά και όχι ιδιαίτερα πολύπλοκα. Η συγκεκριμένη προσέγγιση, στην οποία πιστεύουμε, θαωρεί πως η απλότητα αποτελεί το «κλειδί» στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μας δράσης και πως η μη απαραίτητη πολυπλοκότητα θα πρέπει να αποφεύγεται.

Πεποίθησή μας είναι πως η ασφάλεια στο διαδίκτυο και η ιδιωτικότητα δεν χρειάζεται να είναι σύνθετες διαδικασίες. Αυτό που συμβαίνει όταν κάνουμε κάτι σύνθετο είναι ουσιαστικά να δημιουργούμε εμπόδια σε όσους πραγματικά ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την ασφάλειά τους. Από την πλευρά μας, στόχο μας είναι να σας βοηθήσουμε στο συγκεκριμένο ζήτημα. Γι’ αυτό ακριβώς θέλουμε να γράφουμε με απλό και κατανοητό τρόπο, προσεγγίζοντας περισσότερο κοινό.

Η αποστολή μας

Αποστολή μας είναι να διασφαλίσουμε πως κάθε άτομο που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για τις καθημερινές του δραστηριότητες αντιλαμβάνεται την αξία του ιδιωτικού απορρήτου. Ταυτόχρονα, θέλουμε όλοι να είναι πιο προσεχτικοί με την ασφάλειά τους. Το διαδίκτυο έχει ανοίξει τον δρόμο της επικοινωνίας και του εμπορίου, μπορεί ωστόσο να χρησιμοποιηθεί επίσης και για απάτες, κλοπές, ζημιές και παρακολούθηση. Γι’ αυτό, επιθυμία μας είναι να μετασχηματίσουμε το πάθος μας για την τεχνολογία σε ένα μέσο με το οποίο οι κοινοί άνθρωποι θα μπορούν να είναι τελικά ελεύθεροι και να έχουν το μυαλό τους ήσυχο όταν βρίσκονται στο διαδίκτυο.

Η ιστοσελίδα αυτή διαθέτει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, όσον αφορά την κυβερνοασφάλεια. Διαθέτουμε όλα τα τελευταία νέα που αφορούν την ασφάλεια. Επίσης, εκπτώσεις και προσφορές σε εργαλεία και λογισμικό, αξιολογήσεις προϊόντων που ανακαλύψαμε και δοκιμάσαμε και οδηγούς βήμα-προς-βήμα. Τα άρθρα μας έχουν γραφτεί έτσι ώστε όλοι, ακόμη και όσοι δεν γνωρίζουν τόσο καλά τον τομέα της τεχνολογίας, να μπορούν καταλάβουν. Όσον αφορά τώρα τα ίδια μας τα άρθρα και γενικότερο το περιεχόμενο το οποίο δημοσιεύουμε, φροντίζουμε για τα ακόλουθα.

Χωρίς διαφημίσεις

Οι περισσότεροι ιστότοποι με δωρεάν περιεχόμενο, και όχι μόνο, προβάλλουν διαφημίσεις στους επισκέπτες τους. Ο συγκεκριμένος είναι ένας αποδοτικός τρόπος για έσοδα. Τον χρησιμοποιεί μάλιστα η μεγάλη πλειοψηφία των ιστότοπων του συγκεκριμένου τομέα. Ωστόσο, ο ιστότοπός μας δεν χρησιμοποιεί διαφημίσεις, γιατί απλά δεν πιστεύουμε σε αυτές. Δεν δεχόμαστε κανενός είδους διαφήμιση επί πληρωμή.

Όταν κανείς λαμβάνει χρήματα για αξιολογήσεις, για διαφημίσεις και για την προβολή περιεχομένου δεν μπορεί φυσικά να είναι αντικειμενικός και αμερόληπτος. Αυτή η διαδικασία δημιουργεί σύγκρουση συμφερόντων, κάτι το οποίο φυσικά δεν είναι αποδοτικό, ούτε και επιθυμητό. Αναρωτηθείτε, εάν εξαρτούμασταν από διαφημίσεις και βρίσκαμε προβλήματα στις αξιολογήσεις των προϊόντων μας, κατά πόσο θα μπορούσαμε να τα αναφέρουμε; Η απάντηση είναι προφανής, γι’ αυτό ακριβώς είναι προφανής και η δική μας απόφαση να μην δεχόμαστε διαφημίσεις. Πιστεύουμε πως στην περίπτωση αυτή η στάση μας δεν θα ήταν έντιμη και ειλικρινής απέναντί σας.

Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε πως οι διαφημίσεις δημιουργούν κι ένα πρόσθετο πρόβλημα για τους χρήστες που περιηγούνται στο διαδίκτυο. Αυτό σχετίζεται με την ίδια την ασφάλειά τους. Συγκεκριμένα, η φύση των διαφημίσεων στο διαδίκτυο είναι τέτοια που συχνά παραβιάζει την ιδιωτικότητα και μπορεί επίσης να αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλεια.

Χορηγίες και αξιολογήσεις επί πληρωμή

Αποτελεί κοινή πρακτική να πραγματοποιούνται από ιστότοπους αξιολογήσεις και παρουσιάσεις προϊόντων επί παραγγελία. Μια εταιρία προσφέρει το προϊόν στον αξιολογητή, ώστε αυτός να κάνει την παρουσίαση. Στον δικό μας ιστότοπο δεν κάνουμε κάτι αντίστοιχο, ούτε και δεχόμαστε χορηγίες. Όλες οι παρουσιάσεις και οι αξιολογήσεις επιλέγονται από εμάς και μόνο, ενώ τα όσα γράφουμε στον ιστότοπό μας αποτελούν αποτέλεσμα δικών μας δοκιμών και έρευνας και μόνο. Δεν δεχόμαστε υποδείξεις, ούτε έχουμε κάποια υποχρέωση προς την εταιρεία του λογισμικού ή της υπηρεσίας.

Οι αξιολογήσεις μας γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο μπορούν να χαρακτηριστούν δικαίως ανεξάρτητες και αντικειμενικές. Δεν πληρωνόμαστε ούτε για να παρουσιάσουμε με όμορφα λόγια προϊόντα, ούτε και ως επί πληρωμή αξιολογήσεις, με λόγια τα οποία ίσως να μην αξίζει το προϊόν της παρουσίασης ή να είναι υπερβολικά.

Χορηγούμενο περιεχόμενο και επί πληρωμή υπηρεσίες

Στον ιστότοπό μας δεν δεχόμαστε χορηγίες ή οπουδήποτε πληρωμή με σκοπό την άμεση ή έμμεση προώθηση κάποιου προϊόντος ή υπηρεσίας. Παρότι στα κείμενά μας ενδέχεται να υπάρχουν προτροπές και συστάσεις σε κάποιες περιπτώσεις, αυτές προκύπτουν και αποτελούν αποτέλεσμα της εμπειρίας μας και όχι ανάθεσης επί πληρωμή από κάποιον τρίτο. Δεν δεχόμαστε πληρωμές για την τοποθέτηση συνδέσμων προς άλλος ιστότοπους, άρθρων, δημοσιεύσεων ιστολογίων και άλλου αντίστοιχου περιεχομένου που θα μπορούσε να δημοσιευτεί.

Δίχως επιθετική ανίχνευση

Δεν χρησιμοποιούμε υπηρεσίες όπως το Google Analytics ή αντίστοιχες, με λογισμικό επιθετικής ανίχνευσης. Αντίθετα επιλέγουμε και χρησιμοποιούμε εργαλεία ανώνυμης καταγραφής στατιστικών δεδομένων επισκεψιμότητας, τα οποία είναι 100% συμβατά με τους κανονισμούς προστασίας του ιδιωτικού απορρήτου (GDPR και άλλες αντίστοιχες διατάξεις). Ο ιστότοπός μας διαθέτει επίσης συγκεκριμένες πιστοποιήσει και συμμορφώνεται απόλυτα με τις ισχύουσες διατάξεις προστασίας των δεδομένων των επισκεπτών του.

Ανεξαρτησία

Διατηρούμε απόλυτα την ανεξαρτησία μας και δεν καταφεύγουμε σε παραπλανητικές τακτικές στις οποίες ιστότοποι παρουσιάζουν ως δικά τους προϊόντα τα οποία δεν τους ανήκουν. Εμείς κρατάμε καθαρά την απόστασή μας και την αντίθεσή μας από όλα αυτά.

Ο ιστότοπός μας είναι υπό αυτή την έννοια απόλυτα ανεξάρτητος. Δεν έχουμε την ιδιοκτησία οποιουδήποτε προϊόντος ή υπηρεσίας ενδεχομένως θα βρείτε να παρουσιάζεται εδώ. Επίσης, ο ιστότοπός μας είναι ανεξάρτητος και δεν ανήκει ιδιοκτησιακά σε καμία υπηρεσία Antivirus, VPN, αντιμετώπισης κακόβουλου λογισμικού κλπ. Ασχολούμαστε με τα συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίας υπό την έννοια ότι δεν έχουμε καμία άμεση σχέση με αυτά, ενώ σκοπό μας είναι να τα παρουσιάσουμε και να τα αξιολογήσουμε χωρίς να δεσμευόμαστε από οποιαδήποτε σχέση με αυτά, έμμεση ή άμεση.

Συμπέρασμα

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την υποστήριξή σας και την χρήση του ιστότοπου μας. Πραγματοποιούμε συνεχώς βελτιώσεις στις ιστοσελίδες μας, παράγοντας παράλληλα συνεχώς νέο περιεχόμενο. Εάν επιθυμείτε να γράψουμε κάποιο άρθρο με συγκεκριμένο θέμα για το οποίο επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα, ενημερώστε μας μέσω των στοιχείων επικοινωνίας μας. Μπορείτε επίσης να μας στέλνετε τις απόψεις σας, σχόλια και παράπονα. Ελπίζουμε πως μέσω της ιστοσελίδα μας θα αποκτήσετε πρόσβαση σε πολύτιμες πληροφορίες  και θα τις χρησιμοποιήσετε για να προστατέψετε την κυβερνοασφάλειά σας, όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο.

Diadiktiokaiasfalia.com