Πώς να κατεβάσετε torrents: Ο πιο ασφαλής τρόπος

Όλοι μπορούν να κατεβάσουν τόρρεντ, ακόμη κι αν διαθέτουν IQ πατάτας, είναι πραγματικά μια εύκολη διαδικασία, η οποία απαιτεί τα κατάλληλα βέβαια εργαλεία. Η απόκρυψη της IP σας από δημόσια προβολή αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα. Μια και μόνο απενεργοποιημένη ρύθμιση σημαίνει πως η IP σας βρίσκεται απροστάτευτη σε δημόσια θέα. Πως κατεβάζω ταινίες με τόρρεντ όμως χωρίς να φαίνομαι; Ας δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά τι χρειάζεστε προκειμένου να ξεκινήσετε να ασχολείστε ανώνυμα με τα τόρρεντ.

Δείτε το εδώ
Επιλέξτε ExpressVPN για λήψη torrent. Έκπτωση 49%!

Για προστασία, απόλυτη ανωνυμία και μεγάλη ταχύτητα στα torrent χρησιμοποιήστε το ExpressVPN. Προσφορά ΔΩΡΕΑΝ 3 μήνες. Επιστροφή χρημάτων εντός 30 ημερών.

Ενημερώθηκε στις: 19 Ιούλιος 2024

Πώς να κατεβάσετε torrents ανώνυμα;

Το να κατεβάσετε αρχεία χωρίς να σας πιάσουν απαιτεί τα κατάλληλα εργαλεία και τις κατάλληλες ρυθμίσεις επίσης. Η απόκρυψη της διεύθυνσης IP σας από τη δημόσια θέα είναι η πιο σημαντική. Ένα απενεργοποιημένο στοιχείο και μόνο είναι ικανό να αποκαλύψει την αληθινή σας IP. Ας δούμε συνεπώς τι χρειάζεστε για ανώνυμα torrents.

Εφαρμογή για τόρρεντ

Στην «εργαλειοθήκη» σας θα χρειαστείτε λογισμικό για να ανοίξετε τα αρχεία όρρεντ. Πράγματι, αυτά τα αρχεία έχουν κατάληξη .torrent και δεν μπορείτε να τα ανοίξετε χωρίς τη βοήθεια κάποιας εφαρμογής για τόρρεντ download. Παρότι υπάρχουν πολλά διαθέσιμα προγράμματα για να κατεβάσετε αυτού του είδους τα αρχεία, θα εστιάσουμε την προσοχή μας σε αυτά τα τρία: qBittorrent, Transmission και Deluge.

qBittorrent

ένα λογισμικό torrent qbittorrent

Το qBittorrent είναι ένα αντίγραφο ανοιχτού λογισμικού του uTorrent, σαν τροποποιημένη έκδοση του utorrent χωρίς τις ενοχλητικές διαφημίσεις! Συνεπώς αυτό το πρόγραμμα για torrents είναι κατάλληλο για πρώην κατόχους του uTorrent που αναζητούν ένα νέο αλλά αρκετά παρόμοιο πρόγραμμα.

Στόχος του εγχειρήματος qBittorrent είναι να παρέχει μια εναλλακτική λύση ανοιχτού κώδικα του uTorrent. Έχει αναπτυχθεί και ανανεώνεται από εθελοντές στον ελεύθερο χρόνο τους.

Transmission

ένα λογισμικό torrent transmission

Μέχρι πρόσφατα, το Transmission δεν ήταν διαθέσιμο σε Windows. Ωστόσο υπάρχει πλέον διαθέσιμη έκδοση και για το δημοφιλές λειτουργικό της Microsoft. Τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου προγράμματος είναι το γεγονός πως είναι ελαφρύ και απλό. Εάν επιθυμείς να κατεβάσεις τόρρεντ ανώνυμα, το Transmission έχει φτιαχτεί για εσένα!

Το Transmission είναι μια προσπάθεια ανοιχτού λογισμικού, που λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Είναι σχεδιασμένο προκειμένου να είναι τόσο εύκολο, όσο και ισχυρό στη χρήση του. Πρόκειται για το προεπιλεγμένο πρόγραμμα BitTorrent του λειτουργικού Ubuntu.

Deluge

ένα λογισμικό torrent deluge

Παρά το γεγονός ότι είναι ελαφρύ, Το Deluge προσφέρει πολλές λειτουργίες. Πρόκειται για ένα πολύ καλό πρόγραμμα για torrents. Πράγματι, επιτρέπει στους χρήστες BitTorrent να προσθέσουν προσωπικά τόρρεντ και να καθορίσουν την χρήση του εύρους ζώνης της σύνδεσής τους. Το διαδικτυακό του λειτουργικό περιβάλλον είναι πολύ εύκολο στη χρήση και φιλικό. Τέλος, εάν σας λείπει κάποιο χαρακτηριστικό, μπορείτε να το προσθέσετε με ένα πρόσθετο.

Το Deluge είναι μια ελαφριά εφαρμογή BitTorrent, που προφέρεται δωρεάν σε πολλές πλατφόρμες. Έχει σχεδιαστεί ώστε να τρέχει τόσο ως αυτόνομη εφαρμογή, όσο και ως διακομιστής-εξυπηρετητής.

Torrent VPN

Αφού ολοκληρώσετε τη εγκατάσταση της εφαρμογής σας για το κατέβασμα των τόρρεντ, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε μια συνδρομή σε κάποια υπηρεσία VPN, που είναι πολύ πιο ασφαλής από την χρήση μιας υπηρεσίας proxy. Μόνο έτσι το πως κατεβάζω ταινίες με τόρρεντ δεν θα σας δημιουργεί ανασφάλεια και πονοκέφαλο.Πράγματι, ένα Εικονικό Προσωπικό Δίκτυο (VPN) αποτελεί το εργαλείο που θα σας επιτρέψει να μάθετε πως να κατεβάσετε torrents ανώνυμα. Όταν κατεβάζετε torrents χωρίς τη χρήση VPN, οποιοσδήποτε επιθυμεί (κάποιος που ασχολείται για παράδειγμα με τα πνευματικά δικαιώματα), θα είναι σε θέση να βρει την πραγματική σας διεύθυνση IP.

Μπορείτε να διαβάσετε κάποιο εκτενές άρθρο για τα torrent VPN γιατί στη συνέχεια θα βρείτε μόνο υπενθυμίσεις για το πως να ανακαλύψετε το καλύτερο VPN για τόρρεντ. Πλέον, το πως να κατεβάσετε torrents ανώνυμα θα σας είναι ιδιαίτερα εύκολο.

Ταχύτητες κατεβάσματος

Μιλάμε για το πως να κατεβάζουμε χωρίς να μας πιάσουν. Σίγουρα, δεν θέλετε να σας πιάσουν. Αυτό που πραγματικά θέλετε είναι να κατεβάζετε torrents ανώνυμα και το περιεχόμενο να φτάνει σε εσάς γρήγορα. Πως κατεβάζω λοιπόν ταινίες με τόρρεντ που επιθυμώ καθημερινά ανώνυμα και με ασφάλεια;

Το VPN σας θα πρέπει να σας επιτρέπει να κατεβάζετε απεριόριστα τόρρεντ. Είναι σημαντικό επίσης να επιτυγχάνετε την μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να περιμένετε ώρες για να κατεβάσετε περιεχόμενο. Κανείς βέβαια δεν έχει χρόνο για κάτι τέτοιο!

Επιπλέον, ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό του VPN είναι πως είναι σε θέση να προσπερνά τα P2P μπλοκ. Πράγματι, είναι σχεδόν βέβαιο πως η εταιρία που σας παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο επιβραδύνει τη σύνδεσή σας σε δίκτυα P2P. Συνεπώς, με ένα VPN, η εταιρία διαδικτύου σας το μόνο που μπορεί να δει είναι κρυπτογραφημένα δεδομένα και δεν μπορεί με αυτά να επιβραδύνει τη σύνδεσή σας. Έτσι έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε όλο το εύρος ζώνης σας προκειμένου να δείτε πως κατεβάζω ταινίες με τόρρεντ ανώνυμα.

Φιλικά VPN με τόρρεντ

Οι πάροχοι υπηρεσιών VPN ενδέχεται να επιτρέπουν την χρήση τόρρεντ και τον διαμοιρασμό αρχείων ή και όχι. Πράγματι, το δίκτυο είναι δικό τους και μπορεί να θεωρηθούν υπεύθυνοι για την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, λόγω του περιεχομένου το οποίο κατεβάζετε… Συνεπώς, θα πρέπει να είστε βέβαιοι για την πολιτική αυτή κάποιας VPN πριν την επιλέξετε και πριν αρχίσετε να αναρωτιέστε πως να κατεβάσετε torrents ανώνυμα.

Αποφύγετε εκείνες τις VPN που είναι εχθρικές όσον αφορά τον διαμοιρασμό αρχείων. Υπάρχει περίπτωση μάλιστα να υπάρξει κίνδυνος για την ιδιωτικότητα και την ασφάλειά σας, καθώς ο πάροχος VPN είναι πιθανό να δώσει τις πληροφορίες σας στα μέρη που σχετίζονται με τα πνευματικά δικαιώματα αυτά. Ακριβώς το αντίθετο απ’ ότι επιθυμείτε να γίνει, σωστά;

Ορισμένες VPN, όπως για παράδειγμα η ExpressVPN, προσφέρουν ακόμη και προφίλ με προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, ώστε να μπορείτε δίχως προβλήματα να δείτε πως να κατεβάσετε torrents ανώνυμα.

Πολιτική μη καταγραφής αρχείων

Τέλος, θα πρέπει να επιλέξετε VPN που να προσφέρει μηδενική διατήρηση αρχείων καταγραφής. Γιατί; Επειδή υπάρχει ο κίνδυνος η υπηρεσία VPN σας να διατηρεί αρχεία καταγραφής για τη διαδικτυακή σας δραστηριότητας και αυτά τα αρχεία υπάρχει περίπτωση να πέσουν στα λάθος χέρια: εκείνα τα οποία έχουν σχέση με τα πνευματικά δικαιώματα και οι οποίοι θα θελήσουν να σας τιμωρήσουν. Το πως κατεβάζω ταινίες με τόρρεντ θα πρέπει να το αλλάξετε λίγο σε: πως κατεβάζω ταινίες με τόρρεντ χωρίς να με πιάσουν…

Συνεπώς επιλέξτε κάποια υπηρεσία VPN που να μην διαθέτει πολιτική καταγραφής και διατήρησης αρχείων. Με τον τρόπο αυτόν, δεν θα μπορεί να βρει ποτέ κανείς στοιχεία για τις ενέργειές σας. Η ασφάλειά σας είναι ισχυρή.

Το καλύτερο 1 ExpressVPN Αξιολόγηση 2024
9.8
2 CyberGhost Αξιολόγηση 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) Αξιολόγηση 2024
9.4
4 IPVanish Αξιολόγηση 2024
9.2
5 NordVPN Αξιολόγηση 2024
9.1

Υπηρεσίες Τόρρεντ

Εντάξει, τώρα που έχετε το κατάλληλο πρόγραμμα για torrents και συνδρομή VPN, τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά. Παρότι πιθανότατα θα είστε ανυπόμονοι να αρχίσετε να κατεβάζετε και να ανεβάζετε torrents και η συμβουλή μας  είναι να ενεργοποιείται πλέον την επιλογή του VPN. Καλό είναι να κρύβετε από τώρα και στο εξής την διεύθυνση IP σας όταν επισκέπτεστε ιστοσελίδες που να έχουν σχέση με το πως να κατεβάσετε torrents. Αυτές περιλαμβάνουν ιστοσελίδες αναζήτησης, φόρουμ για τόρρεντ, σελίδες με υπότιτλους σειρών και ταινιών, κλπ. Η απόκρυψη της IP διεύθυνσής σας από τους άλλους είναι πολύ σημαντική.

Η ανώνυμη χρήση torrent απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια, αλλά θα πρέπει να γίνεται σωστά. Επειδή, το να κρύβετε την IP σας όταν κατεβάζετε κάποιο torrent, αλλά να επισκέπτεστε από την άλλη ιστοσελίδες με υπότιτλους με την κανονική σας IP, δεν βγάζει ιδιαίτερο νόημα. Συνεπώς, καλό είναι να έχετε συνεχώς ενεργοποιημένο το VPN σας.

Έτσι, μπορείτε να βρείτε ιστοσελίδες με torrent – όπως σελίδες αναζήτησης που σας οδηγούν στο κατέβασμα αρχείων. Δεν είναι ωστόσο εύκολο να βρείτε κάποια αξιόπιστη ιστοσελίδα, επειδή ιστοσελίδες αυτού του είδους κλείνουν η μία μετά την άλλη, λόγω παραβιάσεων που έχουν να κάνουν με πνευματικά δικαιώματα. Ας δούμε τρεις πολύ δημοφιλείς ιστοσελίδες με torrents. Σημειώστε ωστόσο ότι είναι πιθανό οι διευθύνσεις αυτές να αλλάξουν σε ένα μόλις βράδυ…

katcr.to

Το Kickass Torrent ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ!!! Εκεί θα βρείτε τα αρχεία τα οποία αναζητάτε και υπάρχουν πολλοί που τα διαμοιράζουν, ώστε να μην περιμένετε όλη νύχτα για να κατέβουν. Επίσης, θα εκτιμήσετε την καθαρή και ολοκληρωμένη παρουσίαση των τόρρεντ και την πολύ ενεργή κοινότητα του φόρουμ.

Λογότυπο από την ιστοσελίδα Kickass Torrent

Extratorrent.cc

Το ExtraTorrent αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους καταλόγους BitTorrent αρχείων. Είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Kickass Torrent. Η ιστοσελίδα είναι απλή και ακριβής. Φαίνεται να έχουν σκεφτεί τα πάντα, συνεπώς θα οδηγηθείτε απευθείας σε αυτό που αναζητάτε: στα torrents.

Από την ιστοσελίδα extratorrent

Thepiratebay.org

Το Pirate Bay έχει γίνει τόσο διάσημο που ακόμη και αν δεν ξέρετε πως να κατεβάσετε torrents ανώνυμα το έχουν ακούσει. Πράγματι, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει αναφερθεί πολλές φορές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για το «κρυφτούλι» που παίζει με τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί ωστόσο ακόμη μια καλή πηγή για τόρρεντ download!

Από την ιστοσελίδα The Pirate Bay Torrents

Επιπλέον βήματα για τόρρεντ download με ασφάλεια

Μην ανησυχείτε, τα έχετε σχεδόν καταφέρει. Όμως, χρειάζεται να βεβαιωθείτε πως το πρόγραμμα VPN που διαθέτετε έχει ρυθμιστεί κατάλληλα για μέγιστη ασφάλεια στο διαδίκτυο. Μπορεί να πιστεύετε πως κρύβετε την IP σας αλλά να μην συμβαίνει αυτό…

Προστατέψτε τον εαυτό σας από διαρροές DNS

Καταρχήν, καλό είναι να διαβάσετε τι ακριβώς είναι μια διαρροή DNS αναλυτικά. Όμως για να κάνουμε απλά κι εύκολα τα πράγματα: η εφαρμογή VPN σας ενδέχεται να στέλνει αιτήματα εκτός του κρυπτογραφημένου τούνελ που χρησιμοποιεί το VPN σας. Με άλλα λόγια: Τα αιτήματά σας για torrents ενδέχεται να στέλνονται από την πραγματική σας διεύθυνση IP.

Συνεπώς, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό αντιμετώπισης διαρροών DNS. Όλα τα DNS τα οποία προτείνουμε διαθέτουν τη συγκεκριμένη λειτουργία. Όταν ενεργοποιηθεί, όλη σας η δραστηριότητα στο διαδίκτυο περνά μέσα από το τούνελ κρυπτογράφησης του VPN.

Ωστόσο, μόλις βεβαιωθήκατε πως δεν υπάρχει διαρροή IPv4… και θα πρέπει επίσης να ενεργοποιήσετε την προστασία διαρροής IPv6 (ή να απενεργοποιήσετε την IPv6). Πολλά VPN έχουν δύο επιλογές, προσοχή λοιπόν! Επιπλέον, εάν απενεργοποιήσετε το IPv6 θα διορθώσετε ενδεχομένως και τη λεγόμενη διαρροή Teredo.

Διαρροή DNS από πρόγραμμα για Torrents

Ενεργοποιήστε τον Φονικό Διακόπτη

Μπορεί πάντα να γίνει καμία μ*****α, έτσι δεν είναι; Λείπετε, ενώ κάνετε τόρρεντ download και γίνεται αποσύνδεση του VPN σας. Η σύνδεσή σας πέφτει, για οποιονδήποτε λόγο προκάλεσε το πρόβλημα. Τότε το λειτουργικό σας σύστημα σας συνδέει και πάλι στο διαδίκτυο. Όμως λόγω των προεπιλεγμένων ρυθμίσεων, το κατέβασμα των torrents γίνεται με την πραγματική σας διεύθυνση IP!

Αυτό είναι σίγουρα πολύ κακό. Ωστόσο οι πάροχοι υπηρεσιών VPN πρόσθεσαν ένα χαρακτηριστικό ώστε να αποφεύγει κανείς την κατάσταση αυτή: Έναν Φονικό διακόπτη (ή Κλείδωμα Δικτύου). Όταν ενεργοποιήσετε τον φονικό διακόπτη, το λογισμικό του VPN ελέγχει τη σύνδεσή σας. Εάν η σύνδεση με το διαδίκτυο χαθεί, τότε το VPN μπλοκάρει εντελώς όλη τη δραστηριότητα του διαδικτύου, μέχρι να επανέλθει πλήρως η σύνδεση.

Βεβαιωθείτε πως το ανώνυμο τόρρεντ download είναι εντάξει

Διαθέτετε όλα τα εργαλεία και είστε έτοιμοι πλέον. Επιτύχaτε όμως ανώνυμο κατέβασμα torrent; Ξέρετε πως κατεβάζω ταινίες με τόρρεντ χωρίς να αφήνετε ίχνη; Κάντε αυτό το τεστ: Υπάρχει διαρροή της διεύθυνσης IP σας;

Για να δείτε, επισκεφθείτε το IPLeak. Εάν μπορείτε να δείτε την πραγματική σας IP και/ή τη διεύθυνση του παρόχου διαδικτύου σας, τότε υπάρχει διαρροή DNS! Το να μην έχετε διαρροή DNS στην περιήγησή σας στον παγκόσμιο ιστό (πρωτόκολλο HTTP) δεν αρκεί για ασφαλή τόρρεντ download.

Θα πρέπει να πάτε πιο βαθιά. Δείτε προς τα κάτω στο σημείο που αναφέρει τον εντοπισμό της Διεύθυνσης IP για να βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει διαρροή της πραγματικής σας διεύθυνσης IP. Ακολουθήστε τις υποδείξεις στην οθόνη και περιμένετε να εμφανιστούν τα αποτελέσματα.

Και πάλι, εάν δείτε την πραγματική σας διεύθυνση IP και/ή τη διεύθυνση του παρόχου διαδικτύου σας, έχετε διαρροή DNS… Γι’ αυτό βεβαιωθείτε πως η εγκατάσταση του VPN σας έχει γίνει σωστά. Επικοινωνήστε με τον πάροχο της υπηρεσίας VPN σας εάν δεν μπορείτε να επιτύχετε ανώνυμη χρήση torrent και ασφαλή τόρρεντ download. Ενδέχεται να πρόκειται για πρόβλημα του δικτύου τους.

Αυτός ήταν ο οδηγός μας: Ανώνυμη χρήση torrent: Ο πιο ασφαλής τρόπος για το πως να κατεβάσετε torrents ανώνυμα. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα σχετικά άρθρα.

nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com