Ποια είναι η διεύθυνση ip μου;

ποιο είναι το ip μου

Ένα κλασικό και συχνό ερώτημα είναι ποια είναι η διεύθυνση IP μου και τι κάνει. Kάθε συσκευή η οποία συνδέεται στο διαδίκτυο αποκτά μία χαρακτηριστική διεύθυνση που αποτελεί και την ταυτότητά της στον παγκόσμιο ιστό.

Την ονομάζουμε διεύθυνση IP και είναι μοναδική. Την διατηρούμε όση ώρα είναι ενεργή η σύνδεσή μας, παρότι υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορεί κανείς να έχει σταθερά μια συγκεκριμένη διεύθυνση IP. Σε αυτή την περίπτωση έχει μια σταθερή απάντηση όταν αναρωτάται ποια είναι η διεύθυνση IP μου.

Ενημερώθηκε στις: 14 Ιούνιος 2024

Ποιο είναι το IP μου τελικά;

Δεν είναι δύσκολο να ανακαλύψω ποιο είναι το IP μου. Να, απλά δείτε τον παρακάτω στον πίνακα που ακολουθεί και ποιο είναι το IP Μου.. Τη διεύθυνση αυτή μπορούν να τη δουν όλοι οι ιστότοποι στους οποίους συνδέεστε. Έτσι μπορούν να γνωρίζουν τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο. Γνωρίζουν πότε ακριβώς χρησιμοποιήσατε μία συγκεκριμένη ιστοσελίδα και τι κάνατε σε αυτή, όχι μόνο ποια είναι η διεύθυνση IP μου. Μπορούμε να ξεχωρίσουμε τρεις κατηγορίες IP και να τις δούμε λίγο πιο αναλυτικά. Συγκεκριμένα, δείτε ποια είναι η IP μου:

IP:
City:
Country:
ISP:

Τα είδη των Διευθύνσεων IP

Ποια είναι η IP Στατική IP και δυναμική IP

Αρχικά θα πρέπει να ξεχωρίσουμε την έννοια της στατικής IP από εκείνη της δυναμικής IP όσον αφορά το ποιο είναι το IP μου. Ποια είναι η διεύθυνση IP μου σε κάθε περίπτωση; δηλαδή Στην Ελλάδα όλοι σχεδόν οι οικιακοί χρήστες παίρνουν μία στατική διεύθυνση IP κάθε φορά που συνδέονται στον πάροχο τις υπηρεσίες διαδικτύου. Εάν για κάποιο λόγο αποσυνδεθεί ή για παράδειγμα ο ίδιος ο χρήστης κλείσει το router του ή κάνει επανεκκίνηση, τότε λαμβάνει μία νέα διεύθυνση IP. Η απάντηση στο ερώτημα ποια είναι η IP μου, είναι ένας νέος αριθμός.

ποιο είναι το ip μου και πως το προστατεύω

Η δυναμική διεύθυνση IP παραμένει σταθερή ότι κι αν συμβεί. Ουσιαστικά ξέρω πάντα ποια είναι η ιπ μου. Ακόμα κι αν κλείσω το router μου, εάν πέσει η γραμμή ή αποσυνδεθώ και δω ποιο είναι το IP μου, θα διαπιστώσω πως για πάντα διατηρεί μία συγκεκριμένη διεύθυνση IP. Συνήθως κάποιες επιχειρήσεις είναι αυτές που επιθυμούν να έχουν μία στατική IP για να μην ασχολούνται καθόλου με τι ερώτημα ποια είναι η διεύθυνση IP μου. Μπορούν για παράδειγμα να έχουν σκοπό να χρησιμοποιήσουν κάποιο διακομιστή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι καλύτερο η διεύθυνση του να μην αλλάζει. Εδώ χρειάζεται μία δυναμική IP.

Δημόσια IP και ιδιωτική IP

Μία δημόσια IP είναι εκείνη η διεύθυνση στην οποία μπορεί κανείς να έχει άμεσα πρόσβαση μέσω του διαδικτύου. H συγκεκριμένη διεύθυνση IP δίνεται στο router σας από τον ίδιο τον πάροχο διαδικτύου που χρησιμοποιείτε.

Όμως, κάθε συσκευή διαθέτει και μία ιδιωτική IP. Η συγκεκριμένη διεύθυνση παραμένει κρυμμένη κάθε φορά που συνδέεστε στο διαδίκτυο μέσω της δημόσιας IP του router σας.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως η χρήση μιας δημόσιας διεύθυνσης IP για να συνδεθείτε στο διαδίκτυο είναι σαν να χρησιμοποιείτε μία ταχυδρομική θυρίδα. Έτσι δεν είστε υποχρεωμένοι να δίνετε τη διεύθυνση του σπιτιού σας. Αυτό και το κάνει κανείς για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Τα Πρωτόκολλα IPv4 και IPv6

Τα IPv4 και IPv6 είναι πρωτόκολλα του διαδικτύου. Το IPv6 είναι μεταγενέστερο του IPv4. Αυτό σημαίνει ότι είναι παράλληλα καλύτερο, πιο αποδοτικό, αλλά και πιο σύνθετο. Το νεότερο πρωτόκολλο υποστηρίζει πάρα πολύ περισσότερες διευθύνσεις IP. Επιτρέπει, επίσης, σε πολύ μεγάλα πακέτα δεδομένων να σταλούν σε πολλαπλούς προορισμούς ταυτόχρονα, περιορίζοντας το απαιτούμενο εύρος ζώνης του δικτύου.

Γενικά το IPv6 είμαι καλύτερο και επιτρέπει στις συσκευές να είναι συνδεδεμένες σε πολλαπλά δίκτυα ταυτόχρονα. Από πλευράς ταχύτητας και τα δύο πρωτόκολλα είναι σχεδόν το ίδιο γρήγορα. Από πλευράς ασφαλείας το IPv6 είναι σίγουρα πιο ισχυρό.

Τι μπορεί να αποκαλύψει διεύθυνση μου IP;

Το βασικό ερώτημα δεν είναι Λοιπόν ποιο είναι το IP μου, αλλά τι μπορεί να αποκαλύψει η διεύθυνση αυτή. Δυστυχώς η διεύθυνση που χρησιμοποιούμε μπορεί να αποκαλύψει πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που θα επιθυμούσαμε.

ποια είναι η ip μου και πόσο κινδυνεύει;

Ένα από τα πράγματα που μπορεί να αποκαλύψει η διεύθυνση IP είναι η τοποθεσία στην οποία βρίσκεστε. Η ακρίβεια είναι αρκετά μεγάλη. Έτσι οποιοσδήποτε μπορεί να σας εντοπίσει και να δει από πού προέρχεται η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο.

Πέρα από την τοποθεσία, η διεύθυνση αποκαλύπτει και τον πάροχο της υπηρεσίας του διαδικτύου σας. Αποκαλύπτει, επίσης, τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα και προσωπικές σας πληροφορίες. Κάθε φορά που συνδέεστε στο διαδίκτυο η IP αποκαλύπτει τη διεύθυνση του router πού αποθηκεύει τις IP όλων των συνδεδεμένων συσκευών σας.

Οποιαδήποτε ενέργεια κάνετε στο διαδίκτυο αφήνει ένα ψηφιακό αποτύπωμα. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό είναι διαθέσιμο δημοσίως και μπορεί να πέσει στα χέρια χάκερ και κυβερνοαπατεώνων. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη διεύθυνση IP σας για να σας στοχεύσουν με κάποια επίθεση διαδικτυακά στη συσκευή σας.

Ποιο είναι το IP μου: Διατηρήστε την IP σας ασφαλή και ιδιωτική

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να είστε πιο ασφαλείς στο διαδίκτυο, προφυλάσσοντας τη διεύθυνση IP σας και αποκρύπτοντάς την. Ας δούμε κάποιους συγκεκριμένους τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Κρύψτε την με κάποιο VPN

Εάν ρωτάτε ποια είναι η IP και πως να την κρύψω, σίγουρα η IP μπορεί να αποκρυφτεί αποτελεσματικά με τη χρήση ενός VPN. Το VPN είναι ένα πρόγραμμα το οποίο επιτρέπει να συνδέεστε σε κάποιον διακομιστή της επιλογής σας αλλού στον κόσμο. Από τη στιγμή που θα γίνει αυτό αποκτάτε τη διεύθυνση IP του συγκεκριμένου διακομιστή. Έτσι κρύβω τη δική μου. Λύνω άμεσα το πρόβλημα και κάνεις δεν μπορεί να γνωρίζει τι κάνω και ποια ειναι η IP μου. Γενικά αν θέλουμε να απαντήσουμε τι είναι ένα VPN, μπροούμε να πούμε πως αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο που χρησιμοποιείται στο διαδίκτυο για να προστατεύει την ιδιωτικότητα, προσφέροντας ανωνυμία και απόκρυψη της δραστηριότητας του χρήστη. Προσφέρει επίσης και τη δυνατότητα να ξεπεράσει κανείς τους γεωγραφικούς περιορισμούς και τη λογοκρισία στο διαδίκτυο.

Δες την προσφορά
Διατηρήστε την IP σας ασφαλή με ExpressVPN - Προσφορά!

Το ExpressVPN είναι αυτό που προτείνουμε για την ασφαλή σας διεύθυνση IP. Με 30 μέρες εγγύηση χρημάτων και περιορισμένης διάρκειας έκπτωση!

Ένα από τα καλύτερα προγράμματα VPN είναι το ExpressVPN. Το προτείνουμε γιατί διαθέτει κορυφαία χαρακτηριστικά και ασφάλεια. Μπορείτε να το αποκτήσετε αυτή τη στιγμή με μία ειδική προσφορά σε πολύ χαμηλή τιμή. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί πως προσφέρεται με εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για ένα ολόκληρο μήνα κι αν δεν μείνετε ικανοποιημένοι από αυτό, να πάρετε πίσω όλα τα χρήματα σας. Με το ExpressVPN παύει να έχει νόημα το ερώτημα ποιο είναι το IP μου.

Κρύψτε την με κάποιο proxy

Όπως περίπου λειτουργεί ένα VPN, έτσι αντίστοιχα και ένα proxy λειτουργεί ως ενδιάμεσος σύνδεσμος ανάμεσα στη συσκευή και στο διαδίκτυο. Oi ιστότοποι και οι εφαρμογές στο διαδίκτυο βλέπουν τη διεύθυνση IP του διακομιστή proxy και όχι τη δική σας IP. Μπορούμε να πούμε πως από τεχνικής άποψης το VPN αποτελεί μία πιο εξελιγμένη μορφή για απόκρυψη στο ζήτημα ποια είναι η διεύθυνση IP μου.

Μία σημαντική διαφορά είναι πως ένα VPN ασφαλίζει όλη την κίνησή σας ένα δίκτυο, ενώ το proxy λειτουργεί στο επίπεδο μιας εφαρμογής. Και τα δύο κρύβουν τη διεύθυνση IP σας. Μόνο ένα VPN, όμως, ανακατευθύνει τα δεδομένα του διαδικτύου μέσω ενός κρυπτογραφημένου τούνελ.

Το proxy είναι πιο κατάλληλο για απλή περιήγηση στο διαδίκτυο, ενώ ένα VPN είναι συνολικά πολύ πιο ασφαλές για οποιαδήποτε εργασία online.

Χρησιμοποιώντας τον TOR

Ο TOR είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα περιήγηση στο παγκόσμιο ιστό που δίνει λύση σε όποιον αναρωτιέται ποιο είναι το IP μου και πως το προστατευό2’. Προσθέτει πολλαπλά επίπεδα ασφαλείας και ιδιωτικότητας με αντωνυμία όταν περιηγείστε στον παγκόσμιο ιστό. Κρύβει την διαδικτυακή σας δραστηριότητα και κράτα ιδιωτικές στις δραστηριότητές σας.

Παρότι ο TOR προσφέρει ένα επίπεδο κρυπτογράφησης αρκετά καλό για να κρύψει την IP σας, η βασική διάφορα και πάλι σε σχέση με ένα VPN εντοπίζεται στο γεγονός πως υπάρχουν πολλαπλά εργαλεία VPN και πάροχοι υπηρεσιών αυτού του είδους, αλλά μόνο ένα δίκτυο TOR.

ποια είναι η διεύθυνση ip μου και πως την αλλάζω;

Εάν ρωτάτε με ποιο ειναι το IP μου πιο ασφαλές, και πάλι ένα VPN είναι πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την ασφάλειά σας. Κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας και τα ανακατευθύνει μέσω ενός ενδιάμεσου διακομιστή. Το TOR σας περνά μέσα από μία τυχαία ακολουθία διακομιστών που χρησιμοποιούν διάφοροι εθελοντές. Συνολικά το VPN αποτελεί και πάλι μία πιο ολοκληρωμένη και ασφαλή λύση.

Χρήση ενός hotspot

Μια λύση αλλαγής IP είναι η χρήση ενός hotspot, δηλαδή της μετάδοσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας από το κινητό σας. Δεν θα μείνουμε πολύ εδώ γιατί η λύση είναι καθαρά πολύ προσωρινή.

Δεν σας απαλλάσσει επίσης καθόλου από κινδύνους ασφαλείας. Δεν μπορεί να σας κάνει να παρακάμψετε γεωγραφικούς περιορισμούς. Τέλος, σας κάνει να καταναλώσετε δεδομένα που συνήθως δεν είναι δωρεάν ή είναι έστω περιορισμένα σας προγράμματα των κινητών.

Ποια είναι η IP μου: Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Ποια είναι η διεύθυνση IP μου και ποιος μπορεί να τη χρησιμοποιήσει;

Υπάρχουν χάκερ και κακόβουλοι χρήστες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη διεύθυνση IP σας. Μέσω της IP μπορούν να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες για τον τόπο στον οποίο βρίσκεστε, συνήθως την πόλη και τον ταχυδρομικό κώδικα. Εάν έχουν επιπλέον πληροφορίες για εσάς, όπως την ημερομηνία γέννησης ή το ΑΦΜ σας, ένα δυνατό να κλέψουν την ταυτότητα σας ή να υποδυθούν πώς είστε εσείς στο διαδίκτυο.

Πώς προστατεύω την IP μου;

Εξηγήσαμε ήδη πώς οι τρεις πιο αποτελεσματικοί τρόποι είναι η χρήση ενός VPN, κάπου proxy ή του TOR. Η πιο ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος είναι σίγουρα η χρήση ενός VPN, κυρίως εάν σκοπεύετε σε μακροχρόνια χρήση και όχι περιστασιακά.

Πηγαίνετε στο ExpressVPN
49% έκπτωση έως το τέλος Ιούνιος 2024

Ένα συμπέρασμα για το ποια είναι η IP μου και πώς να την προστατέψω

Εάν ρωτάτε ποια ειναι η διευθυνση IP μου, η απάντηση είναι πως αποτελεί την ταυτότητά σας στον διαδικτυακό κόσμο. Ωστόσο, μπορεί δυστυχώς να αποκαλύψει πολύ σημαντικές πληροφορίες για εσάς και για την τοποθεσία σας. Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε αυτή την κατάσταση. Έτσι θα διατηρήσετε εντελώς προσωπικές τις διαδικτυακές δραστηριότητες και θα είστε πάντα ασφαλείς. Όσο περισσότερα γνωρίζετε για την IP και πώς λειτουργεί, τόσο πιο ασφαλείς θα είστε online. Είναι γεγονός πως θα πρέπει να λάβετε κάποιο μέτρο ασφαλείας, εφόσον χρησιμοποιείται καθημερινά το διαδίκτυο. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί.

Diadiktiokaiasfalia.com