Private Internet Access VPN (PIA) Αξιολόγηση 2024

Private Internet Access

Το Private Internet Access αποτελεί λογισμικό VPN που προσφέρει προστασία ιδιωτικότητας και προσωπικών δεδομένων σε χαμηλή τιμή. Είναι γρήγορο, ασφαλές και προσφέρει χαρακτηριστικά. Αυτό το κάνει μία καλή εναλλακτική λύση σε σχέση με πιο ακριβά VPN. Ωστόσο, θα πρέπει να δούμε πιο αναλυτικά τι προσφέρει και ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα σε αυτή την PIA VPN αξιολόγηση.

Δοκιμή τώρα
Εγκατάστησε το Private Internet Access VPN - Έκπτωση 82%!

PIA VPN: Το οικονομικό VPN που κάνει λίγο-πολύ τα πάντα και συμφέρει. Δοκιίμασέ το με την εγγύηση επιστροφής χρημάτων εντός 30 ημερών και 3 μήνες δώρο.

Ενημερώθηκε στις: 18 Ιούνιος 2024

Τι υπόσχεται και τι προσφέρει το PΙΑ

Το Private Internet Access αποτελεί μία υπηρεσία VPN που δημιουργήθηκε το 2010. Η εταιρεία έχει την έδρα της στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και ανήκει στην Kape Technologies.

Το πρόγραμμα διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά, στα οποία περιλαμβάνονται ο διακόπτης τερματισμού (kill switch), προστασία από διαρροές DNS και η δυνατότητα σύνδεσης έως και 10 συσκευών ταυτόχρονα. Το VPN προσφέρει επίσης υποστήριξη σε λειτουργικά συστήματα Windows, Mac, iOS, Android και Linux.

Το Private Ιnternet Αccess διαθέτει περισσότερους από 35.000 διακομιστές σε 84 χώρες προσφέροντάς τους χρήστες πρόσβαση σε μία ευρεία γκάμα τοποθεσιών, προκειμένου αυτοί να αναδρομολογήσουν την κίνηση για τη δραστηριότητά τους online. Διαθέτει υψηλής ταχύτητες διακομιστές και προσφέρει απεριόριστη χρήση δεδομένων.

Το PIA υποστηρίζει πως είναι ένα VPN που μπορεί να κάνει τα πάντα. Γεγονός είναι πως σε γενικές γραμμές δεν λέει ψέματα, παρότι σε κάποια σημεία τα πάει καλύτερα από ότι σε άλλα. Παρακάτω στη PIA VPN αξιολόγηση θα δούμε αναλυτικά τα βασικά χαρακτηριστικά του και θα καταλάβετε τις ιδιαιτερότητες.

Τιμές και συνδρομές στην Private Internet Access vpn αξιολόγηση

Το PIA διαθέτει ουσιαστικά ένα προϊόν και αυτό που αλλάζει είναι η διάρκεια της συνδρομής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και την αλλαγή της τελικής τιμής στην οποία πληρώνει ο χρήστης. Το πρόγραμμα προσφέρεται σε τρεις επιλογές, του ενός μήνα συνδρομής, του ενός έτους και των τριών ετών.

Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της συνδρομής, τόσο η τιμή πέφτει, ενώ στην επιλογή των τριών ετών πέρα από τη χαμηλότερη τιμή ανά μήνα προσφέρονται και τρεις μήνες δωρεάν, ώστε συνολικά να έχετε προστασία 26 μήνες μέχρι να ανανεώσετε ξανά στη συνέχεια.

private internet access vpn Αξιολόγηση

Εάν πραγματοποιήσετε συνδρομή για έναν μόνο μήνα, το VPN δεν φαίνεται πολύ οικονομική λύση στα 10,69 €. Ακόμη όμως και σε αυτά τα επίπεδα, δείχνει φθηνότερο από άλλα VPN της αγοράς. Η τριετής συνδρομή ρίχνει την τιμή στα 1,99 € ανά μήνα, Αυτά τα λεφτά αποτελούν σε αυτή την περίπτωση μία καλή ευκαιρία.

Θα πρέπει να σημειώσουμε σε αυτή την Private Internet Access vpn αξιολόγηση πως το VPN προσφέρει και εγγύηση επιστροφής χρημάτων διάρκειας 30 ημερών.

Εάν θέλετε να ακυρώσετε εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος της συνδρομής σας τότε απλά επικοινωνείτε με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών, ενημερώνετεε ότι δεν θέλετε να συνεχίσετε και λαμβάνετε πίσω όλα τα χρήματά σας.

Δοκιμή τώρα

Συνοπτικά χαρακτηριστικά για την PIA vpn αξιολόγηση

Στον παρακάτω πίνακα στην PIA VPN αξιολόγηση μπορείτε να δείτε συγκεντρωτικά και συνοπτικά τα βασικά χαρακτηριστικά που προσφέρει το πρόγραμμα. Έτσι μπορείτε να έχετε καλύτερη εικόνα για το τι καλείστε να πληρώσετε και τι ακριβώς σας προσφέρει το λογισμικό.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΞΙΑ
Αρχεία καταγραφής; Χωρίς κολλήματα. Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή.
Torrents; Τα torrents επιτρέπονται
Netflix N/A
Ταυτόχρονες Συνδέσεις ∞ ταυτόχρονες συνδέσεις
Καλυπτόμενες χώρες Περισσότερες από 84 χώρες
Υποστηριζόμενες συσκευές Windows, macOS, Linux, Android, Android TV, iOS, gaming consoles, smart TVs, and routers
Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 Μέρες
Πρωτόκολλα WireGuard, OpenVPN, IKEv2/IPSec
Δεδομένα κυκλοφορίας Απεριόριστα
Κρυοτιγράφηση Ισχυρός: AES 256 bits
Διεύθυνση IP Μυστικό
Διακομιστές 35.000+

Χρησιμοποιώντας το VPN καθημερινά

Netflix και άλλες εφαρμογές streaming

Το VPN παρέχει καθημερινά στους χρήστες του πολλά πρόσθετα οφέλη. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το VPN σε πλήθος υπηρεσιών όπως το Netflix, το Disney+ και το HBO για να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο το οποίο έχει γεωγραφικούς περιορισμούς.

pia vpn netflix

Παρότι το συγκεκριμένο VPN μπορεί να λειτουργήσει με το Netflix, υπάρχουν αναφορές αναγνωστών πως η συγκεκριμένη υπηρεσία τους μπλόκαρε. Σε αυτή την περίπτωση πιστεύουμε πως η χρήση ενός καλύτερου VPN, όπως είναι δίχως αμφιβολία το είναι μάλλον πιο ασφαλής και αποτελεσματική λύση.

Torrent

Το VPN μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για την λήψη και αποστολή torrents, καθώς προσφέρει υψηλές ταχύτητες σύνδεσης, δεν καταγράφει τη δραστηριότητα των χρηστών και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES-256 με προστασία από διαρροές, εξασφαλίζοντας πλήρη απόκρυψη της διεύθυνσης IP.

Κίνα

Επιπλέον, το PIA μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην Κίνα όπου υπάρχει λογοκρισία του περιεχομένου, καθώς επίσης και σε άλλες χώρες με αντίστοιχα προβλήματα. Στην περίπτωση που οι χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα σύνδεσης, το συγκεκριμένο VPN προσφέρει πολλά και διαφορετικά πρωτόκολλα, προκειμένου να υπάρξει βελτιστοποίηση της σύνδεσης αυτής.

Βιντεοπαιχνίδια

Όσον αφορά τα βιντεοπαιχνίδια, το Private Internet Access προσφέρει απεριόριστη μεταφορά δεδομένων και γρήγορες συνδέσεις, κάτι το οποίο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερα ping και πρόσβαση σε παιχνίδια που σε άλλες περιπτώσεις δεν είναι διαθέσιμα. Το λογισμικό είναι συμβατό με συσκευές όπως το Xbox, PS4, PS5 και Nintendo Switch μεταξύ άλλων.

Τα χαρακτηριστικά του Private Internet Access VPN

Καλό είναι να αναφερθούμε σε αυτή την Private Internet Access vpn αξιολόγηση σε κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά τα οποία διαθέτει το VPN και πιο συγκεκριμένα:

Πολιτική μη καταγραφής δεδομένων

Ένα βασικό χαρακτηριστικό που διαπιστώνει κανείς σε αυτή την PIA VPN αξιολόγηση πως κάνει το συγκεκριμένο VPN να ξεχωρίζει είναι η μη καταγραφή δεδομένων που αποτελεί κύρια πολιτική του προγράμματος.

Το PIA είναι πολύ σοβαρό όσον αφορά τη συγκεκριμένη πολιτική και δεν καταγράφει οτιδήποτε αφορά τη δραστηριότητα και τις προσωπικές πληροφορίες του χρήστη. Αυτό παρέχει απόλυτη ανωνυμία και ιδιωτικότητα, εξασφαλίζοντας πως οι διαδικτυακές δραστηριότητες των χρηστών δεν μπορούν να ελεγχθούν από κανέναν στη συνέχεια και δεν παρακολουθούνται.

Ιδιωτικό DNS

Το VPN προσφέρει ένα ιδιωτικό DNS, κάτι το οποίο παρέχει μία πρόσθετη προστασία στους χρήστες. Η συγκεκριμένη λειτουργία φροντίζει ώστε όλα τα αιτήματα DNS να κρυπτογραφούνται και να αναδρομολογούνται μέσω του VPN.

Αυτό αποτρέπει την οποιαδήποτε διαρροή πληροφοριών. Μέσω του ιδιωτικού DNS οι χρήστες και πάλι μπορούν να νιώθουν ξέγνοιαστοι έχοντας κατά νου πως τα αιτήματα DNS που πραγματοποιούν δεν μπορούν να υποκλαπούν από τρίτους.

Διακόπτης τερματισμού (kill switch)

Η συγκεκριμένη λειτουργία έχει σχεδιαστεί για την προστασία των χρηστών σε περίπτωση που η σύνδεση του VPN πάψει να λειτουργεί για οποιονδήποτε λόγο. Εάν λοιπόν η σύνδεση του VPN χαθεί, τότε ο διακόπτης τερματισμού μπλοκάρει αυτόματα όλα τα δεδομένα από το διαδίκτυο σε μία προσπάθεια να αποτρέψει την οποιαδήποτε διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών.

Με τη λειτουργία αυτή οι χρήστες και η δραστηριότητά τους παραμένουν κρυφά, ακόμα και στην περίπτωση που το VPN χάσει τη σύνδεση του.

SOCKS5 proxy

Το πρόγραμμα προσφέρει SOCKS5 proxy, κάτι το οποίο στην ουσία σημαίνει πως παρέχει άλλη ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας και ιδιωτικότητας. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δρομολογήσουν την κίνησή τους μέσω ενός διακομιστή proxy.

Αυτό τους βοηθά να αποκρύψουν τη διεύθυνση IP τους και την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται. Μέσω του SOCKS5 proxy οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν μεγαλύτερη ανομία και ιδιωτικότητα κάθε φορά που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και τον παγκόσμιο ιστό.

Κρυπτογράφηση VPN

Το συγκεκριμένο VPN χρησιμοποιεί υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικότητας κρυπτογράφηση AES-256 στα εισερχόμενα και εξερχόμενα δεδομένα των χρηστών που το χρησιμοποιούν.

Αυτού του είδους η κρυπτογράφηση θεωρείται μία από τις πιο αποτελεσματικές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, προστατεύοντας όλα τα δεδομένα από τα αδιάκριτα μάτια τρίτων. Με την κρυπτογράφηση VPN οι χρήστες πλέον έχουν αυτοπεποίθηση γνωρίζοντας πως όλα τους τα δεδομένα είναι απόλυτα ασφαλή.

MACE (ενσωματωμένο μπλοκάρισμα διαφημίσεων)

Το VPN διαθέτει μία λειτουργία προστασίας και μπλοκαρίσματος διαφημίσεων με την ονομασία MACE. Η λειτουργία αυτή μπλοκάρει διαφημίσεις, λογισμικό που καταγράφει δεδομένα και κακόβουλο λογισμικό γενικότερα, παρέχοντας στους χρήστες και πάλι μία πιο ασφαλή και απολαυστική περιήγηση στο διαδίκτυο.

Τέρμα οι ενοχλητικές διαφημίσεις και το κακόβουλο λογισμικό το οποίο εισβάλλει στις συσκευές μας χωρίς τις περισσότερες φορές να καταλάβουμε καν τι έχει συμβεί.

Πρωτόκολλα παγκόσμιου επιπέδου ποιότητας

Το PIA διαθέτει πολλά και διαφορετικά πρωτόκολλα τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει κάνεις. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται τα OpenVPN, WhiteGuard και IKEv2/IPSec. Τα συγκεκριμένα πρωτόκολλα παρέχουν στους χρήστες ενισχυμένη ασφάλεια και ιδιωτικότητα, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτόν πως οι διαδικτυακές δραστηριότητες προστατεύονται επαρκώς από χάκερ και άλλους κακόβουλους χρήστες.

Προηγμένη λειτουργία split tunneling

Με τη λειτουργία του split tunnelling το VPN δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλέξουν ποιες εφαρμογές και ιστότοπους επιθυμούν να περνούν μέσα από το VPN και ποιους αντίστοιχα να το παρακάμπτουν.

Η λειτουργία αυτή μπορεί να βελτιστοποιήσει τη σύνδεση και τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων παρέχοντας παράλληλα μεγαλύτερο έλεγχο στις σύνδεση του VPN. Με την προηγμένη λειτουργία split tunelling οι χρήστες οι ίδιοι μπορούν να παραμετροποιήσουν την εμπειρία τους με το VPN, στα πλαίσια εκείνα που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

PIA VPN αξιολόγηση για τα πρόσθετα χαρακτηριστικά

Πέρα από τα βασικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες που αναφέραμε και που λίγο-πολύ περιμένεις κανείς από ένα τυπικό VPN, το συγκεκριμένο διαθέτει και κάποια έξτρα χαρακτηριστικά τα οποία επισημαίνουμε στην Private Internet Access vpn αξιολόγηση αυτή.

Αποκλειστική διεύθυνση IP

Είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε πώς το πρόγραμμα διαθέτει αποκλειστική διεύθυνση IP στους χρήστες του, ως λειτουργία όμως που προστίθεται ξεχωριστά (πρόσθετο). Ο συνδρομητής έχει σταθερά μία συγκεκριμένη διεύθυνση IP μοναδική.

Αυτό προσφέρει πρόσθετα πλεονεκτήματα, όπως την εμφάνιση λιγότερων μηχανισμών ασφαλείας CAPTCHA, την αποφυγή των συνωστισμένων διακομιστών, την αποφυγή ένταξης σε μαύρες λίστες κοινόχρηστων διευθύνσεων IP, και την επίτευξη συνολικά ενός υψηλότερου επιπέδου ασφαλείας και προσωπικού απορρήτου.

Antivirus

Ένα επιπλέον πρόσθετο το οποίο μπορείτε να επιλέξετε είναι το antivirus του PIA. Η χρήση βέβαια αυτή είναι προαιρετική και δεν περιλαμβάνεται στα βασικά πακέτα συνδρομής. Το συγκεκριμένο πρόσθετο σας δίνει τη δυνατότητα να προστατευτείτε σε πραγματικό χρόνο από κακόβουλο λογισμικό και να κάνετε είτε γρήγορη είτε προσαρμοσμένη σάρωση για ιούς που υπάρχουν ήδη ενδεχομένως εγκατασταθεί στο σύστημά σας.

Επιπλέον, το antivirus αυξάνει ακόμα περισσότερο τις λειτουργίες απορρήτου και στα δίνει ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο όσον αφορά τα δεδομένα σας.

Δοκιμή τώρα

PIA VPN αξιολόγηση για το πρόγραμμα για Windows

Μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως το πρόγραμμα για λειτουργικά συστήματα Windows είναι αυτό που περιέχει τις πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες και χαρακτηριστικά. Φαίνεται επίσης να είναι και πιο ασφαλές σε σύγκριση π.χ. με τις εκδόσεις για κινητά τηλέφωνα. Υπάρχουν τέλος πιο πολλές επιλογές στις ρυθμίσεις του συστήματος.

Το περιβάλλον εργασίας του VPN PIA

Με μία πρώτη ματιά το περιβάλλον εργασίας του PIA φαίνεται πολύ απλό. Αυτό σίγουρα αποτελεί πλεονέκτημα, καθώς ο μέσος χρήστης επιθυμεί απλοποιημένες τις διαδικασίες όσον αφορά το VPN.

pia vpn

Μπορείτε να βρείτε πάρα πολύ γρήγορα και να επιλέξετε το διακομιστή που θέλετε. Αυτό θα το κάνετε ουσιαστικά το 99% του χρόνου που θα χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα. Δεν χρειάζεται ψάξιμο και το λογισμικό δεν επιβαρύνει λειτουργικά τους πόρους και τη μνήμη του υπολογιστή και της φορητής συσκευής σας.

Άψογη δουλειά εδώ από τους δημιουργούς του προγράμματος όπως θα θέλαμε να σπισημάνουμε στην PIA VPN αξιολόγηση.

Οι ρυθμίσεις του PIA

Παρότι όπως είπαμε σε αυτή την PIA VPN αξιολόγηση τα πράγματα φαίνονται απλά με μία πρώτη ματιά, το PIA Private Internet Access σας επιτρέπει να το παραμετροποιήσετε με πλήθος από επιλογές.  Όσοι αρέσκονται να ψάχνουν τις ρυθμίσεις και να αναζητούν πρόσβαση σε όσο το δυνατόν περισσότερες λειτουργίες, πραγματικά θα χαρούν με το γεγονός αυτό.

pia vpn αξιολόγηση

Βέβαια οι περισσότεροι χρήστες δεν θα χρησιμοποιήσουν μάλλον ποτέ τις συγκεκριμένες λειτουργίες. Ωστόσο καλύτερα κάτι να υπάρχει και να μην το χρησιμοποιήσεις ποτέ, παρά να μην υπάρχει και να χρειαστεί έστω και μία φορά να το χρησιμοποιήσεις.

Private Internet Access vpn αξιολόγηση για τις άλλες εφαρμογές

Το VPN είναι συμβατό με τα δημοφιλή λειτουργικά συστήματα. Στη λίστα συμβατότητας αυτή περιλαμβάνονται τα Windows, Mac, Linux Android και iOS. Windows, macOS, Linux, Android, Android TV, iOS, gaming consoles, smart TVs, and routers Το συγκεκριμένο VPN έχει σχεδιαστεί προκειμένου να δουλεύει τέλεια σε όλες τις πλατφόρμες, εξασφαλίζοντας στους χρήστες απολαυστική εμπειρία, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιούν.

Οι εφαρμογές είναι εύκολες στη χρήση, και προσφέρουν γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στο VPN και στους διακομιστές που αποτελούν ουσιαστικά το βασικό βήμα το οποίο κάνει κανείς λειτουργικά.

vpn pia

Παράλληλα το PIA προσφέρει υποστήριξη και σε άλλες συσκευές, όπως είναι για παράδειγμα τα routers και συσκευές streaming όπως το Amazon Fire Stick και το Roku κλπ. Αυτό ακριβώς το γεγονός επιτρέπει στους χρήστες τη συνολική προστασία του δικτύου τους με το VPN, ότι κι αν κάνουν και όποια συσκευή και αν χρησιμοποιούν.

Αποτελέσματα δοκιμών στην PIA VPN αξιολόγηση

Στην Private Internet Access αξιολόγηση που κάναμε διαπιστώσαμε την αξιόπιστη απόδοση του, όμως πώς τα πηγαίνει στα πραγματικά τεστ; Κάναμε οι ίδιοι τις δοκιμές και ακολουθούν τα συμπεράσματά μας:

Ταχύτητα

Όσον αφορά την ταχύτητα, το λογισμικό τα πάει εξαιρετικά, με ελάχιστο αντίκτυπο στην ταχύτητα του διαδικτύου. Στις δοκιμές που πραγματοποίησε η ομάδα μας για την PIA VPN αξιολόγηση συνδεθήκαμε σε ένα τοπικό διακομιστή στην Ελλάδα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ελάχιστη πτώση της ταχύτητας.

private internet access vpn

Αντίστοιχα η σύνδεση σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή στις ΗΠΑ οδήγησε σε λίγο μεγαλύτερη πτώση της ταχύτητας, όμως και πάλι δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική.

private internet access

Διαρροές DNS και torrents

Επιπλέον, το VPN φαίνεται να τα πήγε πολύ καλά και στον τομέα της ασφάλειας. Η ομάδα μας αυτή τη φορά πραγματοποίησε δοκιμές για διαρροές DNS που προκύπτουν όταν κάποιο VPN χάνει τη σύνδεση του και ως αποτέλεσμα κινδυνεύει να αποκαλύψει την πραγματική διεύθυνση IP και την τοποθεσία του χρήστη.

Συγκεκριμένα, στις δοκιμές που πραγματοποιήσαμε, το πρόγραμμα τα πήγε πάρα πολύ καλά, χωρίς να εντοπίσουμε την παραμικρή διαρροή στην Private Internet Access vpn αξιολόγησή μας.

Όσον αφορά τη χρήση των torrents τώρα, με τη Internet Access VPN η διαδικασία αποτελεί πλέον μία εξαιρετική επιλογή για χρήστες οι οποίοι ασχολούνται με τα torrents καθημερινά. Το γεγονός πως οι ταχύτητες είναι τόσο υψηλές και αξιόπιστες, αλλά και ο συνδυασμός με το γεγονός πως δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφής και χρησιμοποιείται υψηλής ποιότητας κρυπτογράφηση, κάνουν το συγκεκριμένο VPN εξαιρετική επιλογή για torrents.

PIA VPN αξιολόγηση: Η εξυπηρέτηση πελατών

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί επίσης η διαθέσιμη υποστήριξη πελατών του PIA. Συγκεκριμένα, προσφέρει 24/7 υποστήριξη μέσω live chat στα αγγλικά. Ακόμα λοιπόν και δεδομένου πως το συγκεκριμένο VPN έχει την έδρα του στις ΗΠΑ, θα έχετε τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη όποια ώρα και στιγμή θέλετε.

H αναμονή είναι πάρα πολύ μικρή και οι άνθρωποι του PIA είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμοι και ευγενικοί.

Δοκιμή τώρα

Συγκρητικές δοκιμές στην Private Internet Access vpn αξιολόγηση

Ας δούμε όμως πώς τα πηγαίνει σε αυτή την Private Internet Access vpn αξιολόγηση του VPN συγκριτικά με τρία άλλα πολύ γνωστά και δημοφιλή VPN της αγοράς.

PIA VPN vs. ExpressVPN

Αν συγκρίνουμε τα δύο προγράμματα στον τομέα της ταχύτητας τότε το ExpressVPN είναι καθαρός νικητής. Ενώ το PIA έχει καλές ταχύτητες, το ExpressVPN είναι ακόμα ταχύτερο, κάνοντας το την βέλτιστη επιλογή για χρήστες που έχουν πολύ ψηλά το ζήτημα της ταχύτητας του διαδικτύου χρησιμοποιώντας κάποιο VPN.

Επιπλέον, το ExpressVPN διαθέτει μεγαλύτερο δίκτυο διακομιστών σε περισσότερες χώρες και είναι πιο κατάλληλο για υπηρεσίες streaming όπως το Netflix.

PIA VPN vs. CyberGhost

Το CyberGhost διαθέτει πιο φιλική προς τον χρήστη διεπαφή και είναι ευκολότερο στη χρήση συγκριτικά με το PIA. Το CyberGhost διαθέτει επίσης πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας, και συμπίεση δεδομένων που είτε δεν προσφέρονται καθόλου, είτε δεν προσφέρονται σε τόσο μεγάλο βαθμό από τον ανταγωνιστή του.

Επιπλέον το CyberGhost έχει περισσότερους διακομιστές προσφέροντας περισσότερες επιλογές σύνδεσής τους χρήστες.

PIA VPN vs. IPVanish VPN

Παρότι το IPVanish VPN διαθέτει μεγαλύτερο δίκτυο διακομιστών, όμως το PIA είναι σαφώς καλύτερο στον τομέα της ιδιωτικότητας και ασφάλειας. Το PIA διαθέτει την πολιτική κατά των καταγραφών και δεν αποθηκεύεται κανένα δεδομένα για τους χρήστες, ενώ χρησιμοποιεί στρατιωτικού επιπέδου και πρόσθετες λειτουργίες.

Έτσι συνολικά αποτελεί καλύτερη επιλογή συγκριτικά με το IPVanish VPN σε όσους ενδιαφέρονται πρώτα για την ασφάλεια.

Private Internet Access vpn αξιολόγηση: Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Πόσο κοστίζει το PIA VPN;

Το PIA VPN δεν έχει σταθερή τιμή. Η τελική του τιμή εξαρτάται ουσιαστικά από τη διάρκεια της συνδρομής που επιλέγετε και τις τρέχουσες προσφοερές. Όσο μεγαλύτερη είναι η σύνδρομή, τόσο μεγαλύτερη είναι αντίστοιχα η έκπτωση που κερδίζετε στην τελική τιμή και στην τιμή ανά μήνα.

Σε πόσες συσκευές μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα το PIA VPN;

Μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το PIA ταυτόχρονα σε έως διαφορετικές συσκευές, με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα. Αυτό το κάνει κατάλληλο για οικογένειες και επιχειρήσεις με πολλαπλά μέλη που χρησιμοποιούν καθημερινά το VPN.

Ολοκληρώνοντας την Private Internet Access vpn αξιολόγηση

Το PIA αποτελεί μία υπηρεσία που δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα. Διαθέτει πολιτική κατά των καταγραφών της δραστηριότητας των χρηστών και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση ισχυρού επιπέδου για την προστασία των δεδομένων. Διαθέτει συνολικά ένα καλό αριθμό διακομιστών παρέχοντας τους χρήστες ευρεία επιλογή συνδέσεων.

Ωστόσο, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο VPN για το Netflix και άλλες υπηρεσίες streaming τότε το PIA δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Έχει περιορισμένες δυνατότητες σε ζητήματα γεωγραφικών περιορισμών και δεν είναι τόσο αξιόπιστο για πρόσβαση σε περιεχόμενο από διαφορετικές περιοχές.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το που αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική. Το δεν παρέχει απλά καλύτερες ταχύτητες, αλλά προσφέρει εξειδικευμένους διακομιστές για υπηρεσίες streaming. Έτσι δεν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τους γεωγραφικούς περιορισμούς και έχετε μεγαλύτερο αριθμό διακομιστών σε όλο τον κόσμο. Είναι συνολικά αποτελεί καλύτερη επιλογή από το PIA.

Private Internet Access (PIA)
9.4 Συνολική βαθμολογία
Private Internet Access VPN

Ιδιωτικότητα και ασφάλεια
9
Χαρακτηριστικά
9.5
Ταχύτητα και απόδοση
9.5
Σχέση ποιότητας-τιμής
9.5
Ευκολία χρήσης
9.5
Πλεονεκτήματα
  • Δεν κρατούνται αρχεία καταγραφής
  • Torrents χωρίς περιορισμούς
  • Αξιόπιστος διακόπτης τερματισμού (kill switch)
  • Πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης
Μειονεκτήματα
  • Δεν ξεμπλοκάρει αποτελεσματικά όλο το γεωγραφικά περιορισμένο περιεχόμενο
  • Μεγάλες αυξομειώσεις ταχύτητας ανάλογα με τον διακομιστή
nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com