Private Internet Access VPN (PIA) Αξιολόγηση 2023

private internet access review

Το Private Internet Access VPN αποτελεί λογισμικό VPN που προσφέρει προστασία ιδιωτικότητας και προσωπικών δεδομένων σε χαμηλή τιμή. Είναι γρήγορο, ασφαλές και προσφέρει χαρακτηριστικά, όπως το ξεμπλοκάρισμα του Netflix και άλλων ιστοσελίδων. Αυτό το κάνει μία καλή εναλλακτική λύση σε σχέση με πιο ακριβά VPN. Ωστόσο, θα πρέπει να δούμε πιο αναλυτικά τι προσφέρει και ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του PIA VPN.

Δοκιμή τώρα
Επιλέξτε το Private Internet Access VPN - Έκπτωση 49%!

PIA VPN: Το οικονομικό VPN που κάνει λιγο-πολύ τα πάντα. Επιστροφή χρημάτων εντός 30 ημερών.


Ενημερώθηκε στις: 27 Ιανουάριος 2023

Τι υπόσχεται και τι προσφέρει το Private Internet Access VPN

Το Private Internet Access VPN υποστηρίζει πως είναι ένα VPN που μπορεί να κάνει τα πάντα. Γεγονός είναι πως σε γενικές γραμμές δεν λέει ψέματα, παρότι σε κάποια σημεία τα πάει καλύτερα από ότι σε άλλα. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά τα βασικά χαρακτηριστικά του και θα καταλάβετε τις ιδιαιτερότητες.

Γεγονός είναι πως το VPN PIA φροντίζει να ανανεώνεται και να ενημερώνεται. Πρόσφατα αναβάθμισε το δίκτυο των διακομιστών του. Από 3.300 διακομιστές σε 30 χώρες έφτασε αυτή τη στιγμή με αναθεώρηση Private Internet Access να προσφέρει πάνω από διακομιστές σε 84 χώρες. Δεν μπορεί κανείς να μην πει κανείς μπράβο για αυτή την εξέλιξη. Κάνει το VPN PIA ένα από τα VPN με το μεγαλύτερο αριθμό διακομιστών της αγοράς. Πραγματοποιήθηκε επίσης πρόσφατα και αναβάθμιση της ταχύτητας των διακομιστών και των χαρακτηριστικών ασφαλείας.

Τιμές και προγράμματα συνδρομών το Private Internet Access VPN

Εάν πραγματοποιήσετε συνδρομή για έναν μόνο μήνα, το Private Internet Access VPN δεν φαίνεται πολύ οικονομική λύση στα 10.69 €. Ακόμη όμως και σε αυτά τα επίπεδα, δείχνει φθηνότερο από άλλα VPN της αγοράς. Η διετής συνδρομή έτος ρίχνει την τιμή στα 1.99 € ανά μήνα, Αυτά τα λεφτά αποτελούν σε αυτή την περίπτωση μία καλή ευκαιρία.

vpn pia

Συνοπτική παρουσίαση των χαρακτηριστικών του Private Internet Access VPN

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε συγκεντρωτικά και συνοπτικά τα βασικά χαρακτηριστικά που προσφέρει το PIA VPN. Έτσι μπορείτε να έχετε καλύτερη εικόνα για το τι καλείστε να πληρώσετε και τι ακριβώς σας προσφέρει το λογισμικό.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΞΙΑ
Αρχεία καταγραφής; Χωρίς κολλήματα. Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή.
Torrents; Τα torrents επιτρέπονται
Netflix N/A
Ταυτόχρονες Συνδέσεις 10 ταυτόχρονες συνδέσεις
Καλυπτόμενες χώρες Περισσότερες από 84 χώρες
Υποστηριζόμενες συσκευές Windows, macOS, Linux, Android, Android TV, iOS, gaming consoles, smart TVs, and routers
Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 Μέρες
Πρωτόκολλα WireGuard, OpenVPN, IKEv2/IPSec
Δεδομένα κυκλοφορίας Απεριόριστα
Κρυοτιγράφηση Ισχυρός: AES 256 bits
Διεύθυνση IP Μυστικό
Διακομιστές Μυστικό

Χρησιμοποιώντας στην πράξη το PIA VPN

Το VPN PIA διαθέτει πλήθος από κατάλληλα χαρακτηριστικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε ανώνυμη περιήγηση στο διαδίκτυο. Είναι σημαντικά πιο ασφαλές από άλλα VPN, παρά το γεγονός πως η έδρα του είναι στις ΗΠΑ. Αυτό σίγουρα δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει κάποιος ως θετικό γεγονός. Το PIA VPN αναφέρει πως δεν διατηρεί αρχαία καταγραφών των δεδομένων και των ενεργειών των χρηστών, πέρα από τη διεύθυνση email και των πληροφοριών που αφορούν τη χρέωση της υπηρεσίας. Αυτό επιτρέπει μέγιστη ανωνυμία στο πλήθος των περιπτώσεων.

private internet access

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο παρελθόν οι ρωσικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση των διακομιστών του VPN PIA και παράλληλα η εταιρεία κλήθηκε από τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ. Παρόλα αυτά διατηρήθηκαν απολύτως ασφαλή τα δεδομένα των χρηστών που παρέμειναν ανώνυμοι. Αυτό πραγματικά σημαίνει πολλά.

Κρυπτογράφηση και διαρροή δεδομένων στο PIA VPN

Το PIA Private Internet Access προσφέρει δύο είδους κρυπτογράφησης, AES-128 και ASE-256, τις οποίες μπορεί να επιλέξει κατά βούληση ο χρήστης. Υποστηρίζονται πολλαπλά πρωτόκολλα ασφαλείας, όπως IKEv2, L2TP, OpenVPN και WireGuard. Το τελευταίο αποτελεί ένα νέο πρωτόκολλο που επιτρέπει μεγαλύτερες ταχύτητες λήψης αρχείο. Όσον αφορά τώρα την διαρροή δεδομένων Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια ευαισθησία του λογισμικού. Συνεπώς, υπάρχει πολύ χαμηλός κίνδυνος διαρροής δεδομένων με τη χρήση του VPN PIA, τουλάχιστον όσον αφορά την desktop έκδοση για υπολογιστή.

Χρησιμοποιώντας το Private Internet Access VPN για παρακολούθηση Netflix

pia vpn

Το VPN PIA έχει τη δυνατότητα να ξεμπλοκάρει το γεωγραφικά περιορισμένο περιεχόμενο του Netflix, του BBC iPlayer κι άλλων παρόμοιων υπηρεσιών. Υπάρχει, ωστόσο, ένας αριθμός άλλων ιστοσελίδων πχ. από τον Καναδά ή την Ιαπωνία που δεν λειτούργησαν όπως θα έπρεπε. Υπηρεσίες όπως τα Disney+ και Amazon Prime δούλεψαν μεν, αλλά σε επιλεγμένους διακομιστές και χρειάστηκε κάποιος χρόνος για την εύρεση των σωστών ρυθμίσεων. Σε αυτές τις περιπτώσεις, άλλοι διακομιστές της υπηρεσίας δεν ήταν διαθέσιμες. Εάν ασχολείστε συστηματικά με το video streaming και έχετε πολύ υψηλές απαιτήσεις, τότε ίσως να μη σας ικανοποιήσει το PIA VPN στον τομέα αυτό.

Η χρήση των torrent μέσω του PIA VPN

Στον τομέα της χρήσης των torrents, το VPN PIA τα πήγε πραγματικά εξαιρετικά. Η εφαρμογή προσφέρει φυσικά απεριόριστο όγκο δεδομένων, port forwarding και πολιτική κατά της καταγραφής των κινήσεων του χρήστη. Επιτρέπεται ο διαμοιρασμός αρχείων P2P, ενώ η εφαρμογή είναι συμβατή με όλο το δημοφιλές λογισμικό torrent, όπως είναι για παράδειγμα τα utorrent, BitTorrent και Deluge. Μάλιστα, το πρόγραμμα περιέχει ενσωματωμένο μπλοκάρισμα διαφημίσεων που αποτρέπει τη μόλυνση με κακόβουλο λογισμικό και στη συγκέντρωση δεδομένων από τους διακομιστές των torrent. Υπάρχει, επίσης, διακόπτης τερματισμού (kill switch) σε περίπτωση που η σύνδεσή σας σε κάποιο διακομιστή αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Τα χαρακτηριστικά του PIA VPN

Αναλύθηκαν ουσιαστικά παραπάνω τα βασικότερα χαρακτηριστικά του VPN PIA. Όσον αφορά το θέμα της ταχύτητας, μπορούμε να πούμε πως οι συνδέσεις σε τοπικό επίπεδο (στην Ευρώπη) κινήθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα, με ελάχιστη πτώση της ταχύτητας, της τάξης μόλις του 3-5%. Αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο όσον ασχολούνται με το streaming και ιδίως σε υψηλό όγκο δεδομένων (πχ. 4K streaming). Υπήρξε παράλληλα οριακή αύξηση στα ping, πού όμως δεν μπορεί να δώσει κάποιος ή αστικό πλεονέκτημα στους gamers.

Στις συνδέσεις με τις ΗΠΑ η ταχύτητα αντιμετώπισε κάποια προβλήματα που έφταναν έως και 60% πτώση. Τα πράγματα ίσως είναι ακόμα χειρότερα σε διακομιστές που βρίσκονται στην Αυστραλία ή στη Σιγκαπούρη. Στις συγκεκριμένες περιοχές ίσως να αντιμετωπίσετε πρόβλημα, ιδιαίτερα με το streaming. Πάντως σε κάθε περίπτωση οι ταχύτητες μεταφόρτωσης αρχείων (upload) δεν επιβραδύνθηκε σημαντικά.

Αξίζει επίσης να αναφερθούμε σε κάποια έξτρα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Παρότι το VPN PIA δείχνει να είναι ελαφριά εφαρμογή, στην πραγματικότητα διαθέτει πολύ πλούσια χαρακτηριστικά ασφαλείας. Αναφερθήκαμε ήδη στο διακόπτη τερματισμού (kill switch) και αξίζει να τονίσουμε πως υποστηρίζεται και Split Tunneling και Port Forwarding. Τα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά προστασίας από κακόβουλο λογισμικό είναι επίσης πολύ καλά και λειτουργούν με τα προγράμματα torrent. Σας δίνεται επιπρόσθετα η δυνατότητα να διαλέξετε διαφορετικά πρωτόκολλα κρυπτογράφησης και αυξημένη ασφάλεια. Αυτό βέβαια έχει επίπτωση στην επίδοσή του συστήματος και των εφαρμογών σας.

Το πρόγραμμα PIA VPN για Windows

private internet access vpn

Το Private Internet Access VPN προσφέρεται σε όλες τις πλατφόρμες (Windows, macOS, Linux, Android, Android TV, iOS, gaming consoles, smart TVs, and routers). Μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως το πρόγραμμα για λειτουργικά συστήματα Windows είναι αυτό που περιέχει τις πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες και χαρακτηριστικά. Φαίνεται επίσης να είναι και πιο ασφαλές σε σύγκριση π.χ. με τις εκδόσεις για κινητά τηλέφωνα. Υπάρχουν τέλος πιο πολλές επιλογές στις ρυθμίσεις του συστήματος.

Το περιβάλλον εργασίας του VPN PIA

Με μία πρώτη ματιά το περιβάλλον εργασίας του Private Internet Access VPN φαίνεται πολύ απλό. Αυτό σίγουρα αποτελεί πλεονέκτημα, καθώς ο μέσος χρήστης επιθυμεί απλοποιημένες τις διαδικασίες όσον αφορά το VPN. Μπορείτε να βρείτε πάρα πολύ γρήγορα και να επιλέξετε το διακομιστή που θέλετε. Αυτό θα το κάνετε ουσιαστικά το 99% του χρόνου που θα χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα. Δεν χρειάζεται ψάξιμο και το λογισμικό δεν επιβαρύνει λειτουργικά τους πόρους και τη μνήμη του υπολογιστή και της φορητής συσκευής σας. Άψογη δουλειά εδώ από τους δημιουργούς του PIA VPN.

pia vpn

Οι ρυθμίσεις του Private Internet Access VPN

Παρότι όπως είπαμε τα πράγματα φαίνονται απλά με μία πρώτη ματιά, το PIA Private Internet Access σας επιτρέπει να το παραμετροποιήσετε με πλήθος από επιλογές. Όσοι αρέσκονται να ψάχνουν τις ρυθμίσεις και να αναζητούν πρόσβαση σε όσο το δυνατόν περισσότερες λειτουργίες, πραγματικά θα χαρούν με το γεγονός αυτό. Βέβαια οι περισσότεροι χρήστες δεν θα χρησιμοποιήσουν μάλλον ποτέ τις συγκεκριμένες λειτουργίες. Ωστόσο καλύτερα κάτι να υπάρχει και να μην το χρησιμοποιήσεις ποτέ, παρά να μην υπάρχει και να χρειαστεί έστω και μία φορά να το χρησιμοποιήσεις.

private internet access vpn

Η εξυπηρέτηση πελατών που προσφέρει το PIA VPN

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί επίσης η διαθέσιμη υποστήριξη πελατών του VPN PIA. Συγκεκριμένα, προσφέρει 24/7 υποστήριξη μέσω live chat στα αγγλικά. Ακόμα λοιπόν και δεδομένου πως το συγκεκριμένο VPN έχει την έδρα του στις ΗΠΑ, θα έχετε τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη όποια ώρα και στιγμή θέλετε. H αναμονή είναι πάρα πολύ μικρή και οι άνθρωποι του Private Internet Access VPN είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμοι και ευγενικοί.

Δοκιμή τώρα

Η τελική μας άποψη για το Private Internet Access

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ασχοληθείτε με τα torrent, να έχετε πρόσβαση σε ένα μεγάλο αριθμό από διακομιστές και σας αρέσει να ασχολείστε με τις ρυθμίσεις του VPN σας, τότε σκεφτείτε τη λύση του PIA. Το Private Internet Access Full μπορεί να αποτελέσει μία ελκυστική επιλογή, με αξιόλογες εφαρμογές τόσο για υπολογιστή, όσο και για φορητές συσκευές. Δεν είναι τέλειο στο ξεμπλοκάρισμα περιεχομένου και κάποιες φορές οι ταχύτητες του είναι κάπως χαμηλές, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα και μάλιστα σε χαμηλή τιμή.

Private Internet Access (PIA)
9.4 Συνολική βαθμολογία
Private Internet Access VPN

Ιδιωτικότητα και ασφάλεια
9
Χαρακτηριστικά
9.5
Ταχύτητα και απόδοση
9.5
Σχέση ποιότητας-τιμής
9.5
Ευκολία χρήσης
9.5
Πλεονεκτήματα
  • Δεν κρατούνται αρχεία καταγραφής
  • Torrents χωρίς περιορισμούς
  • Αξιόπιστος διακόπτης τερματισμού (kill switch)
  • Πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης
Μειονεκτήματα
  • Δεν ξεμπλοκάρει αποτελεσματικά όλο το γεωγραφικά περιορισμένο περιεχόμενο
  • Μεγάλες αυξομειώσεις ταχύτητας ανάλογα με τον διακομιστή

Γράφω στην ιστοσελίδα από την αρχή. Τώρα πλέον την υποστηρίζω με συναρπαστικές συνεισφορές και εκτενείς δοκιμές! Διαθέτω πολλά χρόνια εμπειρία σε ότι αφορά το Διαδίκτυο και τα ζητήματα προσωπικού απορρήτου. Επιπλέον, φροντίζω να είμαι πάντα ενημερωμένος και κρατώ παράλληλα ενημερωμένη ολόκληρη την ομάδα ενήμερη για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, όχι μόνο για την προστασία του προσωπικού απορρήτου, αλλά και για νομικά και κανονιστικά ζητήματα.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com