Password Boss Αξιολόγηση 2024

password boss

Καθημερινά χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο όλο και περισσότερο. Ο αριθμός των ιστοσελίδων και των υπηρεσιών που χρησιμοποιούμε online είχε αυξηθεί σε τεράστιο βαθμό τα τελευταία χρόνια και ο ρυθμός συνεχίζει να είναι αυξητικός. Αυτό σημαίνει πως χρησιμοποιούμε κωδικούς πρόσβασης σε πλήθος από μέρη, δημιουργώντας ένα πρόβλημα διαχείρισης όλων αυτών των κωδικών. Το να χρησιμοποιεί κανείς απλούς κωδικούς και να τους επαναλαμβάνει δεν αποτελεί ασφαλή μέθοδο.

Πάρτο Δωρεάν
Δοκιμάστε το Password Boss χωρίς ρίσκο

PasswordBoss που υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες σε μία όμως μόνο συσκευή. Εάν σας αρέσει απλά αναβαθμίστε σε premium για χρήση σε 5 συσκευές

Ενημερώθηκε στις: 14 Ιούνιος 2024

Το Password Boss έχει την λύση

Το συγκεκριμένο είναι ένα λογισμικό διαχείρισης κωδικών πρόσβασης. Λειτουργεί με τη μορφή άδειας Shareware και δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στις 6 Νοεμβρίου 2015. Σε αυτό μπορεί κανείς να αποθηκεύσει με ασφάλεια προσωπικές πληροφορίες και κωδικούς πρόσβασης, συγχρονίζοντας όλα αυτά τα δεδομένα σε όλες του τις συσκευές. Το Password Boss αποτελεί στην ουσία τον πιο εύκολο τρόπο για να πραγματοποιεί κάνεις τη σύνδεσή τους σε ιστότοπους στο διαδίκτυο, αλλά και για να διαχειρίζεται προσωπικά δεδομένα και να πραγματοποιεί αγορές online.

Η τιμή του Password Boss

Το πρόγραμμα διαθέτει μία δωρεάν έκδοση, την οποία μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει δωρεάν σε μία συσκευή. Βέβαια, στον σύγχρονο κόσμο όπου κάνεις χρησιμοποιεί καθημερινά τόσες πολλές και διαφορετικές συσκευές αυτό αποτελεί μεγάλο περιορισμό.

passwordboss

Στην έκδοση premium του προγράμματος μπορεί κανείς να έχει 5 άδειες για να χρησιμοποιήσει ο ίδιος και τα μέλη της οικογένειάς του σε διαφορετικές συσκευές. Κατά τα άλλα, τόσο η δωρεάν έκδοση, όσο και η premium έκδοση του Password Boss διαθέτουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά και εργαλεία.

Συνοπτικά τα χαρακτηριστικά του Password Boss

Ας ρίξουμε μία ματιά στα βασικά χαρακτηριστικά που διαθέτει το πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, για να σας βοηθήσουμε να ρίξετε μία γρήγορη μάτια δημιουργήσαμε τον παρακάτω πίνακα που συνοψίζει όλες τις λειτουργίες του λογισμικού:

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΙΜΗ
Πολλαπλές συνδέσεις Από 1-∞ συσκευές
Συμβατές συσκευές Windows, macOS, Android, iOS
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων? N/A
Κρυπτογράφηση Δεν αποκαλύπτεται
Η τιμή ξεκινά από
Δωρεάν πρόγραμμα; Ναι, αλλά περιορισμένο

Πόσο ασφαλές είναι;

Ας ρίξουμε μία ματιά στα χαρακτηριστικά ασφαλείας του προγράμματος, καθώς ο συγκεκριμένος τομέας είναι αυτός που απασχολεί τους περισσότερους για τον οποίο δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Θα δούμε πέντε διαφορετικές λειτουργίες – χαρακτηριστικά και πόσο καλά τα πάει σε αυτά το συγκεκριμένο λογισμικό.

Κρυπτογράφηση

Το Password Boss χρησιμοποιεί υψηλής ασφάλειας τεχνικές και πρωτόκολλα κρυπτογράφησης όλων των δεδομένων. Οι φωτογραφίες είναι στρατιωτικού επιπέδου, πράγμα που σημαίνει πως ακόμα και αν κάποιος προσπαθήσει να την παράκαμψει, θα χρειαστούν πάρα πολλά χρόνια για να το πετύχει, κάτι το οποίο φυσικά δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Στην κρυπτογραφημένη τους μορφή τα δεδομένα του προγράμματος δεν έχουν απολύτως καμία αξία και δεν μπορούν να αποκωδικοποιηθούν από τον υποκλοπέα. Του είναι πραγματικά εντελώς άχρηστα.

Αρχιτεκτονική μηδενικής γνώσης

Μία ακόμη τεχνική ασφαλείας που χρησιμοποιεί το Password Boss είναι αυτή της μηδενικής γνώσης του παρόχου. Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει πως το ίδιο το πρόγραμμα δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα σας δεδομένα, ακόμα και αν αυτά ζητηθούν από κάποια κυβέρνηση.

Δοκιμή τώρα

Ταυτοποίηση δύο παραγόντων

Η ταυτοποίηση δύο παραγόντων επιτρέπει την πρόσβαση στο πρόγραμμα με τη χρήση ενός επιπλέον τρόπου ταυτοποίησης, πέρα από την εισαγωγή του κεντρικού κωδικού πρόσβασης. Έτσι, λοιπόν, ακόμα και αν κάποιος για οποιονδήποτε λόγο κλέψει ή μαντέψει τον κωδικό πρόσβασης σας, δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο λογισμικό. Όταν προσπαθήσει να συνδεθεί θα του ζητηθεί μία επιπλέον διαδικασία ταυτοποίησης, μέσω κάποιου SMS που θα έρθει όμως στο κινητό σας ή κάποια εφαρμογής ταυτοποίησης που θα διαθέτετε και πάλι μόνο εσείς.

Βιομετρική ταυτοποίηση

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα βιομετρικά σας χαρακτηριστικά για να έχετε πρόσβαση στο πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δακτυλικό σας αποτύπωμα στο κινητό σας τηλέφωνο σε κάποια κάμερα ή για παράδειγμα η πρόσβαση να γίνεται μόνο εφόσον η κάμερα εντοπίσει το πρόσωπό σας. Αυτό συνεπάγεται τη δική σας φυσική παρουσία και πως κανείς άλλος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα.

Ασφαλής πραγματοποίηση αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμού

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιτρέπει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αλλά και τον συγχρονισμό των κωδικών πρόσβασης και των λειτουργιών που προσφέρει σε όλες σας τις συσκευές. Όλα αυτά πραγματοποιούνται στο cloud μέσω διαδικτύου με αυξημένη κρυπτογράφηση και ασφάλεια. Το πρόγραμμά σας ζητά να επιλέξετε την τοποθεσία όπου γίνεται η αποθήκευση των δεδομένων στο cloud, ανάμεσα σε πόλεις και χώρες σε όλο τον κόσμο.

Πώς να ξεκινήσετε με τη χρήση του Password Boss

Το λογισμικό μπορείτε να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε πολύ γρήγορα και εύκολα. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία αυτή εισάγεται μία διεύθυνση email και έναν κεντρικό κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό σας.

Το πρόγραμμα στη συνέχεια θα σας ζητήσει επιπλέον στοιχεία, όπως τη διεύθυνσή σας κλπ. Μέσω πρόσθετων συμβούλων έχετε τη δυνατότητα να προχωρήσετε και στην εγκατάσταση της επέκτασης για φυλλομετρητές στον υπολογιστή σας.

Την πρώτη φορά που ξεκινάτε το πρόγραμμα θα πρέπει να πραγματοποιήσετε 5 σημαντικά βήματα:

 •  να δημιουργήσετε τον λογαριασμό χρήστη σας,
 •  να αποθηκεύσετε κάπου τον κεντρικό κωδικό πρόσβασης σας,
 •  να αποθηκεύσετε με ασφάλεια κάποια σημείωση ασφαλείας,
 •  να δώσετε κάποια βασικά, προσωπικά σας στοιχεία,
 •  να ορίσετε τη διαδικασία επείγουσας πρόσβασης.

Δοκιμή τώρα

Οι βασικές λειτουργίες του λογισμικού

Εισαγωγή κωδικών πρόσβασης

Αποτελεί την πιο τυπική διαδικασία κατά την οποία προσθέτετε τους κωδικούς πρόσβασης στις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε καθημερινά ή ίσως και με πιο αραιή συχνότητα.

Εισαγωγή και εξαγωγή κωδικών πρόσβασης

Ίσως να χρειαστεί κάποια στιγμή να αλλάξετε πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών. Ενδεχομένως πριν το PasswordBoss να είχατε κάποιο άλλο πρόγραμμα αυτού του είδους. Με τις λειτουργίες εισαγωγής και εξαγωγής κωδικών πρόσβασης μπορείτε είτε να φέρετε τους παλιούς κωδικούς σας στο νέο πρόγραμμα, είτε κάποια στιγμή στο μέλλον να εξάγετε τους κωδικούς σας για χρήση κάπου αλλού. Το πρόγραμμα μπορεί να προχωρήσει στην εισαγωγή κωδικών πρόσβασης απευθείας και από τους φυλλομετρητές πού χρησιμοποιείτε, υποστηρίζοντας τους Chrome, Edge, Firefox, Internet Explorer και Opera, αλλά δυστυχώς όχι τον Safari.

passwordboss για να μην ξαναξεχάσετε κωδικό

Δημιουργία κωδικών πρόσβασης

Το PasswordBoss σας δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ισχυρών, τυχαίων κωδικών πρόσβασης για κάποια νέα εγγραφή σας σε υπηρεσία ή σε ιστοσελίδα. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείτε πολύ πιο σύνθετους κωδικούς μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Αυτόματη συμπλήρωση κωδικών πρόσβασης

Με την αυτοματοποιημένη αυτή λειτουργία κάθε φορά που βρίσκεστε σε κάποια φόρμα δεν χρειάζεται να ψάχνετε εσείς τους κωδικούς σας, αλλά το πρόγραμμα βρίσκει και τοποθετεί τους κωδικούς αυτόματα στις φόρμες. Η συγκεκριμένη διαδικασία σας προστατεύει, επίσης, και από τους key loggers, δηλαδή από κακόβουλα προγράμματα που καταγράφουν τα πλήκτρα τα οποία πατάτε στον υπολογιστή ή στο κινητό σας.

Έλεγχος ισχύος κωδικού πρόσβασης

Το Password Boss πέρα από τη δημιουργία κωδικών πρόσβασης μπορεί να σας βοηθήσει και όσον αφορά τον έλεγχο της ισχύος του κωδικού που έχετε γράψει εσείς οι ίδιοι. Σας ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για το πόσο ισχυρός είναι ο κωδικός που επιλέξατε.

Άλλα χαρακτηριστικά του προγράμματος

Ανάμεσα στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που αξίζουν μία αναφορά αποτελούν το ψηφιακό πορτοφόλι, που σας εξοικονομεί χρόνο κάνοντας πιο γρήγορες τις συναλλαγές σας όταν ψωνίζετε online και η λειτουργία προστασίας από κλοπή. Η δεύτερη λειτουργία κάνει ουσιαστικά διαγραφή τα δεδομένα σας σε όλες τις συσκευές που έχετε χάσει. Υπάρχει, επίσης, μία λειτουργία για την κοινοποίηση στοιχείων σε άτομα που εμπιστεύεστε.

αυτόματη δημιουργία ασφαλών κωδικών password boss

Η συμβατότητα του PasswordBoss
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι συμβατό με συσκευές PC, iOS και Android. Υπάρχουν εξειδικευμeνεςεφαρμογές για τον κάθε λειτουργικό σύστημα. Αντίστοιχα, υπάρχουν και πρόσθετα, τα οποία μπορείτε να προσθέσετε στους αγαπημένους σας φυλλομετρητές, με την εξαίρεση όπως είπαμε του Safari, που δεν υποστηρίζεται ακόμα.

Εξυπηρέτηση πελατών

Η εξυπηρέτηση πελατών του PasswordBoss είναι αρκετά ικανοποιητική, αλλά μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά. Αρχικά υπάρχει μία σελίδα με χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις, καθώς και βίντεο βοήθειας. Μπορείτε, επίσης, να στείλετε κάποιο μήνυμα μέσω email και να λάβετε την απάντηση σας μετά από λίγες ώρες. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας, ούτε κάποια λειτουργία live chat.

Δοκιμή τώρα

Συγκριτικές δοκιμές του PasswordBoss με τους ανταγωνιστές

Στη συνέχεια θα συγκρίνουμε τα χαρακτηριστικά του PasswordBoss με 2 αντίστοιχα προγράμματα, το Dashlane και το Nordpass:

Password Boss Vs Dashlane

Συγκρίνοντας το PasswordBoss με το Dashlane, το κύριο συμπέρασμα είναι πως το δεύτερο διαθέτει πιο προχωρημένες ρυθμίσεις και δυνατότητες. Αυτό δεν συμβαίνει κατ’ ανάγκη πώς θα τις χρησιμοποιήσετε όλες αυτές, βέβαια. Το PasswordBoss παραμένει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών και το μεγάλο του πλεονέκτημα σε σχέση με Dashlane είναι η πολύ χαμηλότερη τιμή του. Εάν διαθέτετε επιχείρηση, ίσως το Dashlane να σας φανεί πιο χρήσιμο. Εάν, αντίθετα, απλά το θέλετε για προσωπική χρήση για την οικογένειά σας, μάλλον είναι καλύτερα να προτιμήσετε το PasswordBoss.

Password Boss Vs Nordpass

Πιο πολλές λειτουργίες έχει αντίστοιχα και το Nordpass συγκριτικά με το PasswordBoss. Επιπλέον υποστηρίζει και λειτουργικό Linux, αν και στο θέμα του Safari και οι δύο δεν έχουν βρει ακόμα τη λύση. Επιπλέον Φαίνεται πως το Password Boss είναι πιο ασφαλές σε σχέση με το Nordpass. Προσωπικά μας αρέσει περισσότερο η λύση του PasswordBoss, αν και τα δύο προγράμματα παράγονται στις λεπτομέρειες και μόνο. είναι και λίγο θέμα προσωπικής επιλογής του καθενός.

Μία σημαντική επιλογής για κωδικούς πρόσβασης

Το PasswordBoss είναι ένα πολύ λειτουργικό εργαλείο που προσφέρει οτιδήποτε μπορεί κανείς να θελήσει στον τομέα της διαχείρισης κωδικών πρόσβασης. Είναι αρκετά εντυπωσιακό, γι’ αυτά που προσφέρει και σίγουρα πολύ ασφαλές. Αυτό που του λείπει είναι μία διεπαφή στον παγκόσμιο ιστό και αυτοματοποιημένη αλλαγή κωδικών πρόσβασης που προσφέρουν κάποια άλλα προγράμματα αντίστοιχα. Κατά τα άλλα είναι Εξαιρετικό και μας αρέσει το γεγονός πως είναι πλήρως λειτουργικό ακόμα και στη δωρεάν του έκδοση. η έκδοση αυτή Ωστόσο είναι για εγκατάσταση σε μία συσκευή.

8.3 Συνολική βαθμολογία
Password Boss

Ιδιωτικότητα και Ασφάλεια
9
Χαρκατηριστικά
8.5
Υπστήριξη
7.5
Τιμή
9
Ευκολία Χρήσης
8.5
Πλεονεκτήματα
 • Συγχρονίζει συσκευές με Windows, iOS και Android
 • Ταυτοποίηση δύο παραγόντων
 • Κοινοποίηση πληροφοριών σε έμπιστους φίλους
 • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε cloud
 • Διαγραφή κωδικών σε συσκευές που έχουν κλαπεί/χαθεί
Μειονεκτήματα
 • Δεν υπάρχει online πρόσβαση σε αποθηκευμένους κωδικούς
 • Κάποιες ρυθμίσεις θα μπορούσαν να είναι πιο φιλικές
 • Δεν γίνεται αυτόματη ανανέωση κωδικών
nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com