Dashlane Αξιολόγηση 2024

dashlane

Ένας μέσος χρήστης που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο είμαι υποχρεωμένος να εγγράφεται και να συνδέεται σε δεκάδες ιστότοπους καθημερινά. Η χρήση των ίδιων κωδικών και απλών συνθηματικό δεν είναι ασφαλής. Από την άλλη πλευρά, η διατήρηση τόσο πολλών κωδικών πρόσβασης, σε πολύπλοκη μορφή, δυσκολεύει πολύ την καθημερινότητα και την παραγωγικότητα. Εδώ ακριβώς έρχεται το Dashlane να δώσει μία αξιόπιστη λύση.

Δοκίμασέ το δωρεάν
Δοκίμασε το Dashlane χωρίς κανένα ρίσκο

Μπορείς να δοκιμάσεις τα χαρακτηριστικά του Dash Lane εντελώς χωρίς κανένα ρίσκο με τη δωρεάν δοκιμή του προγράμματος για 14 ολόκληρες ημέρες.

Ενημερώθηκε στις: 19 Απρίλιος 2024

Τι είναι και πώς λειτουργεί το Dashlane

To Dashlane αποτελεί στην ουσία ένα προηγμένο πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης. Με λίγα λόγια σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αυτόματα και να αποθηκεύσετε με ασφάλεια τους κωδικούς σας online, ώστε να μη χρειάζεται να τους ψάχνετε και να τους πληκτρολογείτε κάθε φορά.

To Dash Lane διαθέτει περισσότερους από 14 εκατομμύρια πελάτες, πράγμα που δείχνει τη δυναμικότητα του και το ποσό δημοφιλές είναι. Δημιουργήθηκε πριν περίπου από μία δεκαετία, το 2012. Πέρα από την καταχώρηση των κωδικών πρόσβασης και των ονομάτων του χρήστη, σας επιτρέπει επίσης να καταχωρείτε πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, καθώς και να αποθηκεύεται με ασφάλεια σημειώσεις. Το πλήθος χαρακτηριστικών και ασφάλειας που προσφέρει το συγκεκριμένο λογισμικό, το κάνουν μία εξαιρετική λύση παράλληλα και για επιχειρήσεις. Μάλιστα πολύ μεγάλες επιχειρήσεις παγκόσμιας εμβέλειας το χρησιμοποιούν καθημερινά.

Δοκιμή τώρα

Η τιμή του Dash Lane

Μπορούμε να πούμε πως η τιμή του λογισμικού είναι κάπως “τσουχτερή” αν τη συγκρίνει κάνεις με άλλα αντίστοιχα προγράμματα της ίδιας κατηγορίας. Γεγονός είναι όμως επίσης πως πρόκειται για ένα εξαιρετικό προϊόν, που προσφέρει και επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως πχ. ένα VPN. Αν δείτε λοιπόν την τιμή ως την τιμή ενός πακέτου παρεχόμενων υπηρεσιών και λογισμικού, τότε τα πράγματα ίσως αλλάζουν.

Το Dash Lane διαθέτει και μία δωρεάν έκδοση. Μέσω αυτής μπορείτε να συμπληρώνετε αυτόματα τις πληροφορίες σας ιστότοπους και σε online φόρμες, συμπεριλαμβανομένων τραπεζικών καρτών. Υπάρχει, επίσης, μία λειτουργία αλλαγής κωδικών πρόσβασης μαζικά, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν υπάρχουν υποψίες ή κάποια βεβαιότητα διαρροής των στοιχείων σας σε κάποια ιστοσελίδα. Στη δωρεάν έκδοση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό μόνο σε μία συσκευή.

Η τιμή του Dash Lane

Πέραν της δωρεάν έκδοσης υπάρχουν άλλες 2 επιλογές συνδρομών, Premium και Family. Στην πρώτη περίπτωση μπορείτε να διαχειριστείτε απεριόριστες συσκευές και διαθέτετε και προηγμένα εργαλεία ασφάλειας, 5 διευθύνσεις email και 1 Gigabyte χώρο αποθηκεύσεις με κρυπτογράφηση. Στο πακέτο περιλαμβάνεται και ένα χρήσιμο VPN, καθώς και λειτουργία αυτόματης αλλαγής κωδικών.

Στην επιλογή Family, αποκτάτε στην ουσία 6 διαφορετικούς λογαριασμούς για κάθε μέλος της οικογένειας. Όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες είναι αυτές που θα βρείτε την έκδοση Premium.

Συνοπτικά τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του Dashlane

Εάν δεν σας αρέσουν τα πολλά λόγια και θέλετε μία γρήγορη αναφορά στα βασικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες του προγράμματος, δείτε τη λίστα που ακολουθεί:

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΙΜΗ
Πολλαπλές συνδέσεις Από 1-∞ συσκευές
Συμβατές συσκευές Windows, macOS, Linux, Android, iOS
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων? Σε 30 ημέρες
Κρυπτογράφηση AES-256 bits
Η τιμή ξεκινά από 2,99 $ ανά μήνα
Δωρεάν πρόγραμμα; Ναι, αλλά περιορισμένο

Πόσο ασφαλές είναι;

Το Dash Lane χρησιμοποιεί πολύ προχωρημένος αλγόριθμους κρυπτογράφησης στρατιωτικού επιπέδου, AES 256-bit, με δική του πατενταρισμένη τεχνολογία. Επιπλέον δίνει τη δυνατότητα χρήσης ταυτοποίησης δύο παραγόντων μέσω κλειδιών ασφαλείας και εφαρμογών τρίτων.

Όπως συμβαίνει και με άλλα προγράμματα διαχείρισης κωδικών, το Dashlane διαθέτει έναν κεντρικό κωδικό πρόσβασης τον οποίο πρέπει να εισάγει ο χρήστης για να έχει πρόσβαση στην υπηρεσία. Τον κωδικό αυτόν δεν τον γνωρίζει ούτε το ίδιο το Dashlane καθώς δεν τον αποθηκεύει καν στους διακομιστές του.

Διαχείριση Dashlane κψδικών πρόσβασης ιστότοπων

Είναι αυτονόητο πως πρόκειται για μία ιδιαίτερα επαγγελματική και αξιόπιστη υπηρεσία. Το Dash Lane δεν πρόκειται να πουλήσει και να χαρίσει τα δεδομένα σας για να βγάλει κέρδος. Στην ουσία δεν μπορεί καν να το κάνει αυτό, καθώς η τεχνολογία που χρησιμοποιεί έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε το ίδιο να μην μπορεί να δει τα δεδομένα των χρηστών του.

Ουσιαστικά ισχύουν τα εξής:

 • Πολύ ισχυρή κρυπτογράφηση των δεδομένων: Πέρα από το Dashlane χρησιμοποιείται και σε υπηρεσίες NSA, Cloudflare, Google κλπ.
 • Αρχιτεκτονική μηδενικής γνώσης: Το πρόγραμμα δεν γνωρίζει καν τους κωδικούς πρόσβασης σας, ούτε έχει πρόσβαση σε αυτούς.
 • Ταυτοποίηση δύο παραγόντων: Ακόμα και αν κάποιος καταφέρει να βρει το βασικό σας κωδικό πρόσβασης στην εφαρμογή, δεν θα έχει πρόσβαση σε αυτή καθώς ασφαλή ένα SMS στο κινητό σας ή πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάποια έξτρα εφαρμογή ταυτοποίησης.
 • Βιομετρική ταυτοποίηση: Μπορείτε να ρυθμίσετε την εφαρμογή να χρησιμοποιεί βιομετρικά σας χαρακτηριστικά για πρόσβαση σε αυτή (δακτυλικά αποτυπώματα, εικόνα του προσώπου σας κλπ).
 • Αντίγραφα ασφαλείας και συγχρονισμός: Υπάρχει συγχρονισμός κωδικών πρόσβασης σε όλες τις συσκευές και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των κωδικών πρόσβασης σας. Όλα αυτά γίνονται με μεγάλη ασφάλεια ή και κρυπτογράφησης μέσω cloud.

Ξεκινώντας τη χρήση του Dash Lane

Ας δούμε πόσο εύκολη και γρήγορη είναι η διαδικασία αγοράς και χρήσης του προγράμματος. Με κάποια συγκεκριμένα και απλά βήματα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο λογισμικό και στις πολύτιμες υπηρεσίες του μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Το πρώτο βήμα είναι να πληρώσετε τη συνδρομή που επιθυμείτε ή να επιλέξετε τη δωρεάν συνδρομή. Πρέπει να εγγραφείτε στον επίσημο ιστότοπο του προγράμαμτος και να δώσετε εκεί τους κωδικούς πρόσβασης σας και τα βασικά στοιχεία σας. Αφού γίνει επιβεβαίωση του email σας με ένα κωδικό που θα πρέπει να πατήστε εκεί, είναι η ώρα της λήψης του λογισμικού. Υπάρχουν διαθέσιμες εφαρμογές που διαφέρουν ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα. Η εγκατάσταση γίνεται γρήγορα και μπορείτε απλά να τρέξετε το πρόγραμμα και να βάλετε τον βασικό κωδικό πρόσβασης που έχετε δημιουργήσει ήδη.

dash lane

Εάν επιθυμείτε αναβάθμιση σε Premium πρόγραμμα ή σε Family, αυτό μπορεί να γίνει τόσο από την επίσημη ιστοσελίδα, όσο και μέσα από το πρόγραμμα μέσω του συνδέσμου που περιέχεται σε αυτό.

Δοκιμή τώρα

Τα βασικά χαρακτηριστικά

Συνοπτικά τα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες του Dash Lane:

 • προσθήκη κωδικών πρόσβασης
 • εισαγωγή και εξαγωγή κωδικών πρόσβασης
 • δημιουργία νέων κωδικών πρόσβασης
 • αυτόματη συμπλήρωση κωδικών πρόσβασης στις αντίστοιχες ιστοσελίδες
 • έλεγχος της δύναμης του κωδικού πρόσβασής σας
 • δημιουργία ασφαλών σημειώσεων
 • καταχώρηση τραπεζικών καρτών και πληρωμών
 • κοινοποίηση επιλεγμένων στοιχείων με ασφάλεια σε άλλους
 • σάρωση εντύπων μέσω τεχνολογίας OCR
 • πρόσβαση χωρίς την ύπαρξη σύνδεσης στο διαδίκτυο
 • καταχώρηση προσωπικών πληροφοριών (ταυτότητες, προσωπικά έγγραφα κλπ).
 • χρήση του διαχειριστή κωδικών πρόσβασης ως εφαρμογή ταυτοποίησης δύο παραγόντων
 • λειτουργικό VPN

Σχεδιασμός διεπαφής και χρήση του Dashlane

Η διεπαφή που χρησιμοποιεί ο χρήστης του Dash Lane αποτελεί ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του. Δεν θα έχετε πρόβλημα να βρείτε τα πάντα, είτε χρησιμοποιείτε την εφαρμογή, είτε κάποια επέκταση φυλλομετρητή. Και στις δύο περιπτώσεις τα πάντα είναι εύκολα, λογικά τοποθετημένα, ενώ η πλοήγηση είναι ιδιαίτερα ευχάριστη και εύκολη.

Dashlane για διαχείριση κωδικών πρόσβασης

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη web εφαρμογή μέσα από τον αγαπημένο σας φυλλομετρητή. Εναλλακτικά μπορείτε να συνδεθείτε απευθείας στον ιστότοπο του πρόγραμματος. Με τη συγκεκριμένη λειτουργία μπορείτε να διαχειριστείτε και να προσέχετε κωδικούς πρόσβασης, να βλέπετε όλες τις πληροφορίες που έχετε αποθηκεύσει κλπ. Οι όποιες αλλαγές πραγματοποιείτε γίνονται στη στιγμή. Η πρόσβαση στο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης γίνεται μέσω και πάλι του φυλλομετρητή, κάτι που σας επιτρέπει να δημιουργείτε ισχυρούς κωδικούς ενώ περιηγείστε στο διαδίκτυο. Έτσι δεν χάνετε τη συγκέντρωσή σας σε ότι κάνετε.

Συμβατότητα με διάφορες συσκευές

Όπως προαναφέραμε το Dash Lane υποστηρίζει πλήρως από λειτουργικά συστήματα και πλατφόρμες. πιο συγκεκριμένα είναι διαθέσιμα σε Windows, Mac OS και Linux. Όσον αφορά τις φορητές συσκευές υποστηρίζει Android και iOS. Υπάρχουν τέλος επεκτάσεις φυλλομετρητή για προγράμματα Chrome, Firefox, Opera, Edge, Brave και κάποια ακόμη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε κάποια εφαρμογή.

Εξυπηρέτηση πελατών

Πολύ θετικές είναι και εντυπώσεις που έχουμε από την υποστήριξη πελατών του Dash Lane. Υπάρχει μία σελίδα υποστήριξης στον ιστότοπο τους όπου θα βρείτε μία μπάρα αναζήτησης για το πρόβλημά σας. Υπάρχουν κείμενα και οδηγιών online που θα σας καθοδηγήσουν στα οποία συχνά ζητήματα που λύνονται εύκολα.

Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε με κάποιον εκπρόσωπο, σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το live chat. Η επικοινωνία γίνεται στα αγγλικά, όμως θα πρέπει να επικοινωνήσετε απόγευμα ή βράδυ ( ώρα Ελλάδος), καθώς το πλοίο με υποστηρίξεις βρίσκεται στις ΗΠΑ. Live chat λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή, 9 ώρες την ημέρα. Μπορείτε, τέλος, να χρησιμοποιήσετε και κάποιο e-mail για να επικοινωνήσετε οποιαδήποτε ώρα θέλετε. Δεν υπάρχει, δυστυχώς, κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας με την υποστήριξη. ε γενικές γραμμές πάντως Οι απαντήσεις αρκετά γρήγορα και είναι αναλυτικές.

Δοκιμή τώρα

Σύγκριση με αντίστοιχο λογισμικό κωδικών πρόσβασης

Ας ρίξουμε μία ματιά και αν συγκρίνουμε Dashlane με δύο πολύ γνωστά προγράμματα της ίδιας κατηγορίας, όπως είναι το NordPass και το Password Boss.

Dashlane vs Nordpass

Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για δύο πολύ αξιόλογα προγράμματα με τις ίδιες σχεδόν λειτουργίας. Aν αναζητάτε κάποιον απλό και οικονομικό διαχειριστή κωδικών πρόσβασης τότε επιλέξτε το NordPass. Η διαφορά των δύο είναι πως κυρίως το Dashlane είναι πιο πολύπλοκο με περισσότερα χαρακτηριστικά, αλλά και με πιο υψηλή τιμή. Με λίγα λόγια αν θέλετε κάτι απλό και δωρεάν, δοκιμάστε το NordPass κι αν θέλετε κάτι πιο επαγγελματικό και σίγουρο, με περισσότερα χαρακτηριστικά, επιλέξτε το Dash Lane.

Dashlane vs Password Boss

Στη δεύτερη περίπτωση, το συγκεκριμένο πτόγραμμα και το Password Boss μοιάζουν πολύ περισσότερο στα χαρακτηριστικά τους. Λίγο-πολύ θα λέγαμε πως είναι θέμα προτίμησης προσωπικής του καθενός. Ίσως το Dash Lane να υπερέχει λίγο όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, γι’ αυτό θα το βαθμολογήσουμε λίγο υψηλότερα. Αυτό αποτελεί πιο αντικειμενικό κριτήριο, αλλά και πάλι οι όποιες διαφορές είναι μικρές και δεν απασχολούν όλους τους χρήστες, αλλά μόνο όσους έχουν εξειδικευμένες απαιτήσεις.

Μία τελική και συνολική άποψη για το Dashlane

Το Dashlane είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα. Είναι δύσκολο να βρει κανείς ψεγάδια σε ένα τόσο καλοσχεδιασμένο λογισμικό. Η απλότητα της διεπαφής του σημαίνει πως ακόμα και αρχάριοι χρήστες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν πολύ εύκολα και γρήγορα.

Το επίπεδο της ασφάλειας που προσφέρει είναι ιδιαίτερα υψηλό και το μόνο παράπονο που ίσως να έχετε αφορά την τιμή της Premium και της Family έκδοσης. Σκεφτείτε, όμως, πόσα πολλά πράγματα περιλαμβάνει και πως υπάρχει και η δωρεάν έκδοση. Αυτή σας επιτρέπει όμως να αποθηκεύσετε βέβαια μόνο 50 κωδικούς πρόσβασης και να την χρησιμοποιήσετε σε μία συσκευή.

8.9 Συνολική βαθμολογία
Dashlane

Ιδιωτικότητα και ασφάλεια
10
Χαρακτηριστικά
9.5
Υποστήριξη
8
Τιμή
8.5
Ευκολία Χρήσης
10
Πλεονεκτήματα
 • Αυξημένη ασφάλεια
 • Εξαιρετική συμβατότητα λειτουργικών και φυλλομετρητών
 • Αναζήτηση στο dark web για διαρροές κωδικών
 • Εξαιρετικά εύχριστο σε αρχάριους χρήστες
Μειονεκτήματα
 • Περιορισμένη δωρεάν έκδοση
 • Κάπως υψηλή τιμή
nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com