Κακοβουλο λογισμικο αφαιρεση

κακόβουλο λογισμικό αφαίρεση

Αποτελεσματική προστασία από κακόβουλο λογισμικό με anti-malware

Οι ιοί υπάρχουν στο χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών από τη δεκαετία του 1980 ήδη. Τέσσερις δεκαετίες μετά συνεχίζουν να θεωρούνται επικίνδυνοι και απειλητικοί για την ασφάλεια του υπολογιστή και των δεδομένων όλων μας. Γι’ αυτό δημιουργήθηκε αντίστοιχα λογισμικό για προστασία από κακόβουλο λογισμικό.

Με το πέρασμα του χρόνου οι ιοί εξελίχθηκαν, παράλληλα με την εξέλιξη του υπόλοιπου λογισμικού και των λειτουργικών συστημάτων. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα να έχουμε μία μεγάλη γκάμα από κακόβουλο λογισμικό, το οποίο λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο. Ωστόσο, ένας ιός έχει στόχο να κάνει κακό στον ηλεκτρονικό μας υπολογιστή.

Για τον λόγο αυτό, τα προγράμματα anti-malware για την προστασία από κακόβουλο λογισμικό, αποτελούν τα καλύτερα εργαλεία. Με αυτά επιδιώκετε να διατηρήσετε τον υπολογιστή και τα προσωπικά σας δεδομένα προστατευμένα, επιτυγχάνοντας την αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού.

Πηγαίνετε στο Norton 360
Βρείτε το κατάλληλο λογισμικό αντιμετώπισης

Δεν χρειάζεται να ψάξετε άλλο, το Norton 360 είναι αυτό που σας προτείνουμε για όλες σας τις διαδικτυακές δραστηριότητες.

Τα καλύτερα προγράμματα anti-malware για κακόβουλο λογισμικό αντιμετώπιση

Επιλέξαμε για εσάς το καλύτερο λογισμικό anti-malware για την προστασία των συσκευών σας. Έχουμε φροντίσει να δοκιμάσουμε πολλές λύσεις που υπόσχονται για το κακόβουλο λογισμικό αφαίρεση και προστασία.

Πραγματοποιούμε συγκρίσεις ανάμεσα στα προϊόντα αυτά και μπορείτε να δείτε αναλυτικά από τις παρουσιάσεις μας ποια είναι τα καλύτερα και ποια είναι τα βασικά τους χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα τους σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Επιλέγοντας την καλύτερη προστασία από κακόβουλο λογισμικό

Για να επιλέξει κάνεις το καλύτερο λογισμικό anti-malware, θα πρέπει να ψάξει λίγο τα πράγματα και να ενημερωθεί για τις ιδιαιτερότητες τους και τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που διαθέτει το καθένα. Τα προγράμματα που προσφέρουν για το κακόβουλο λογισμικό αφαίρεση θα πρέπει να έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά:

Διαφορετικού ύφους προστασία από κακόβουλο λογισμικό αντιμετώπιση

Μιλάμε ουσιαστικά για τον αριθμό και το είδος το προγραμμάτων τα οποία υπάρχουν στη βάση δεδομένων του anti-malware και τα οποία μπορεί αυτό να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Έτσι επιτυγχάνουν εξολοκλήρου για το κακόβουλο λογισμικό αφαίρεση.

Η αποτελεσματικότητα κατά την ανίχνευση των απειλών

Το λογισμικό anti-malware λειτουργεί συνεχώς και θα πρέπει να εντοπίζει το κακόβουλο λογισμικό, τόσο σε πραγματικό χρόνο όταν προσπαθεί να εισέλθει στον υπολογιστή μας, όσο και σε διαρκή βάση, ελέγχοντας τα αρχεία που υπάρχουν ήδη εγκατεστημένα στο σύστημά μας. Είναι ένας καλός λόγος.

Η απόδοση του συστήματος

Μπορεί οι υπολογιστές να είναι σύγχρονοι και γρήγοροι, αλλά κάποιες φορές κάποια προγράμματα μπορούν πραγματικά να «γονατίζουν» το σύστημά μας γιατί είτε είναι «βαριά» όσον αφορά τη λειτουργία τους απαιτώντας πολλούς πόρους του συστήματος, είτε επειδή είναι απλά κακογραμμένα. Επιθυμούμε το λογισμικό anti-malware να τρέχει κανονικά, χωρίς αρνητική επίδραση στην απόδοση του συστήματός μας.

Έξτρα χαρακτηριστικά πέρα από κακόβουλο λογισμικό αντιμετώπιση

Πέρα από τα δεδομένα, όπως είναι η αναγνώριση των απειλών και από το κακόβουλο λογισμικό αντιμετώπιση, κάποιo από το λογισμικό anti-malware διαθέτει και έξτρα χαρακτηριστικά. Είναι καλό να γνωρίζουμε ποια είναι αυτά και πέρα από την επιθυμητή για κακόβουλο λογισμικό αφαίρεση, να δούμε εάν μας εξυπηρετούν γενικότερα και σε άλλα πράγματα.

Λειτουργικότητα και ευκολία χρήσης

Ένα πρόγραμμα θα πρέπει να διαθέτει φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον, με απλές αλλά και σύνθετες ρυθμίσεις για όλους τους χρήστες όσον αφορά την αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού. Θα πρέπει να γνωρίζουμε τι ακριβώς μπορεί να κάνει και πώς να ενεργοποιήσουμε το κάθε χαρακτηριστικό.

Τιμή του προϊόντος

Η τιμή αποτελεί πάντα ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά πέρα από την προσδοκία που προσφέρει σε κακόβουλο λογισμικό αφαίρεση. Το anti-malware θα πρέπει να αξίζει τα λεφτά του και η τιμή του να είναι λογική για έναν τυπικό χρήστη του διαδικτύου που επιθυμεί προστασία και την αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού.

Υποστήριξη πελατών

Αρκετοί παραβλέπουν τον συγκεκριμένο τομέα, όμως είναι πολύ σημαντικός. Υπάρχει περίπτωση να μην καταλαβαίνουμε κάποιες λειτουργίες ή να χρειαστούμε κάποια στιγμή τη βοήθεια σε κάποιο σύνθετο κίνδυνο. Επικοινωνώντας με την εξυπηρέτηση πελατών λύνουμε άμεσα απλά και πιο σύνθετα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Φτάνει αυτή να είναι διαθέσιμη όταν τη χρειαζόμαστε και να λειτουργεί ευγενικά, δίνοντας άμεσα λύσεις, χωρίς αναμονή.

Πηγαίνετε στο Norton 360

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε λογισμικό anti-malware για κακόβουλο λογισμικό αντιμετώπιση

Το θέμα της ασφάλειας των δεδομένων στο διαδίκτυο είναι πολύ σημαντικό. Θέλετε να χάσετε δεδομένα ή να μπείτε στη διαδικασία να προσπαθήσετε να επαναφέρετε τη λειτουργικότητα του ηλεκτρονικού σας υπολογιστή; Θα αφιερώσετε κόπο και χρόνο με αμφίβολα αποτελέσματα;

κακόβουλο λογισμικό αντιμετώπιση με αποτελεσματικότητα

Θέλετε να φτάσετε στα δικαστήρια με πελάτες επειδή εκλάπησαν οι πληροφορίες τους από τους μία ασφαλείς διακομιστές της εταιρείας σας; Επιθυμείτε να πληρώσετε εξωφρενικά υψηλά πόσα για να ξεκλειδώσετε τον υπολογιστή σας, τον οποίο έχει κλειδώσει κάποιος χάκερ;

Όλα αυτά μακροπρόθεσμα οδηγούν σε χαμένες εργατοώρες, σε άγχος και σε μεγάλα ποσά. Πρέπει να πληρώσει κάνεις για να επαναφέρει τα πράγματα στα φυσιολογικά επίπεδα. Γι’ αυτό ακριβώς είναι απαραίτητο να χρησιμοποιεί προγράμματα με σκοπό για το κακόβουλο λογισμικό αφαίρεση.

Τα δωρεάν anti-malware προσφέρουν μόνο βασική προστασία για αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού

Είναι ένα καλό ερώτημα, εάν αξίζει κανείς να πληρώσει, εφόσον υπάρχουν στην αγορά είδη δωρεάν προγράμματα anti-malware. Μπορείτε να κάνετε λήψη του δωρεάν προγράμματος και να το χρησιμοποιήσετε. Τα δωρεάν anti-malware αποτελούν μία ασπίδα προστασίας για το κακόβουλο λογισμικό αντιμετώπιση σε σχέση με το να μην διαθέτετε καθόλου προστασία από κακόβουλο λογισμικό. Ωστόσο, τα επί πληρωμή προγράμματα μπορούν σίγουρα να είναι πολύ πιο αποτελεσματικά αναφορικά για το κακόβουλο λογισμικό αφαίρεση.

Προστασία από κακόβουλο λογισμικό με anti-malware

Η διαφορά είναι ότι προσφέρουν κυρίως προστασία από κακόβουλο λογισμικό σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, μπορείτε να προγραμματίσετε σε αυτά τη σάρωση στον υπολογιστή σε τακτά χρονικά διαστήματα για την αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού. Αντιμετωπίζουν ή ακόμα και πιο πολλές και επικίνδυνες απειλές με περισσότερες λειτουργίες και δικλείδες ασφαλείας. Από μόνη της η προστασία από κακόβουλο λογισμικό σε πραγματικό χρόνο αξίζει τα λεφτά που θα κληθείτε να πληρώσετε.

Έξτρα μέτρα για το κακόβουλο λογισμικό αντιμετώπιση

Ενημερώσεις

Πέρα από τη χρήση συγκεκριμένου λογισμικού για κακόβουλο λογισμικό αφαίρεση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιες πιο πρακτικές συμβουλές όσον αφορά τη χρήση του υπολογιστή και του διαδικτύου. Πιο συγκεκριμένα, φροντίστε να ενημερώνετε τακτικά το λειτουργικό σας σύστημα, τους φυλλομετρητές που χρησιμοποιείται και τα πρόσθετα αυτών. Μην αναβάλλετε τις ενημερώσεις, οι περισσότερες από τις οποίες διορθώνουν θέματα ασφάλειας. Έτσι δεν θα φτάσετε καν στη διαδικασία για την αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού.

Διαφημίσεις

Φροντίστε επίσης να μην κάνετε κλικ σε διαφημίσεις σε περίεργα banner και συνδέσμους που μπορεί να άμα καλύψετε στο διαδίκτυο. Μερικές φορές Δεν χρειάζεται καν να πατήσετε κάποια διαφήμιση σύνδεσμο για να μολυνθείτε, για αυτό φροντίστε να είστε πιο προσεκτικοί όσον αφορά τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε. Κάποιες κάνουν «μπαμ» από την πρώτη στιγμή πως είναι γεμάτες κινδύνους. Ξεχωρίζουν από το μεγάλο πλήθος από διαφημίσεων, από παράθυρα που αναδύονται εκεί που δεν θα έπρεπε, αλλά κι από το ίδιο το περιεχόμενό τους.

Παλιό λογισμικό

Για καλύτερη προστασία από κακόβουλο λογισμικό, καλό είναι επίσης να αφαιρείτε το λογισμικό το οποίο δεν χρησιμοποιείτε, ιδίως εάν πρόκειται για παλιά προγράμματα. Αν διαθέτετε παλιά λειτουργικά συστήματα, όπως τα Windows XP τα Windows 7 και 8 που πλέον δεν υποστηρίζονται με ενημερώσεις ασφαλείας, καλό είναι να σκεφτείτε την αναβάθμισή τους σε ένα πιο σύγχρονο λειτουργικό σύστημα, όπως τα Windows 10 για παράδειγμα. Εάν δεν χρησιμοποιείτε παλιές εκδόσεις προγραμμάτων, όπως είναι το Αdobe Reader ή κάποια παλιά media players, καλό είναι να τα αφαιρέσετε όλα αυτά για καλύτερη από κακόβουλο λογισμικό αντιμετώπιση.

Αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού ransomware

Ηλεκτρονική αλληλογραφία

Δείξτε προσοχή στα email. Παρότι είναι πολύ πιθανό αυτά να καταλήξουν αυτόματα στους φακέλους ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, αυτό δεν είναι και απόλυτο. Μην ανοίγετε καν μηνύματα από άγνωστους που από τον τίτλο κιόλας κατανοείτε πως δεν σας αφορούν προσωπικά. Σε καμία περίπτωση επιπλέον δεν ανοίγεται τις επισυνάψεις που βρίσκουμε σε κάποιο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για προστασία από κακόβουλο λογισμικό. Ανοίξτε μόνο τα μηνύματα και τα συνημμένα αρχεία από γνωστούς σας που έχουν λόγο να σας στείλουν κάτι. Έτσι προλαμβάνετε την εγκατάσταση και αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού.

Κωδικοί πρόσβασης

Φροντίστε τέλος να χρησιμοποιείτε ισχυρούς κωδικούς ασφαλείας και να τους αλλάζετε στις διάφορες ιστοσελίδες που χρησιμοποιείτε. Μην επαναλαμβάνετε τους ίδιους κωδικούς ξανά και ξανά και μην χρησιμοποιείτε κωδικούς σημαντικών ιστοσελίδων πχ. το Web Banking σας σε ιστοσελίδες που δεν θεωρείτε αξιόπιστες ή που σας προσφέρουν απλές υπηρεσίες και ψυχαγωγία, χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο και σημαντικό.

Ιδιωτική περιήγηση

Όταν τελειώνετε την πλοήγηση σας καλό είναι να κάνετε αποσύνδεση από τις ιστοσελίδες στις οποίες συνδεθήκατε με κάποιο κωδικό πρόσβασης. Αυτό ίσως να μην είναι τόσο απαραίτητο στον προσωπικό σας υπολογιστή, αλλά είναι απολύτως απαραίτητο σε δημόσιους υπολογιστές. Στην περίπτωση αυτή είναι καλύτερο επίσης να χρησιμοποιείτε την επιλογή, incognito ή ιδιωτικής περιήγησης για να μην αποθηκεύονται cookies και άλλα στοιχεία σας στον συγκεκριμένο υπολογιστή για προστασία από κακόβουλο λογισμικό.

Πηγαίνετε στο Norton 360

Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις για κακόβουλο λογισμικό αφαίρεση

Τι είναι τα προγράμματα anti-maleware για την αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού;

Τα προγράμματα αυτά αποτελούν λογισμικό ασφαλείας, το οποίο τρέχετε την ώρα που λειτουργεί ο ηλεκτρονικός σας υπολογιστής, ώστε αυτός να μην λαμβάνει εξωτερικές απειλές από χάκερ και από άτομα που θέλουν να βλάψουν το σύστημα και τα δεδομένα σας. Υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιου είδους απειλές.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα antivirus και σε λογισμικό anti-malware;

Οι ιοί που αντιμετωπίζουν τα antivirus αποτελούν λογισμικό το οποίο είναι ικανό να αναπαραχθεί και να κάνει ζημιά σε έναν υπολογιστή, καταστρέφοντας δεδομένα. Το κακόβουλο λογισμικό είναι μία άλλη πιο γενική κατηγορία που περιλαμβάνει και τους ιούς καθώς επίσης κι άλλα είδη λογισμικού όπως είναι για παράδειγμα τα trojan (δούρειος ίππος), spyware, worms, adware, ransomware κλπ. Με πιο απλά λόγια, όλοι οι ιοί αποτελούν κακόβουλο λογισμικό, αλλά όλο το κακόβουλο λογισμικό δεν είναι αντίστοιχα ιοί.

Πώς μπορώ να γνωρίζω αν ο υπολογιστής μου έχει μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό;

Σε πολλές περιπτώσεις το σύστημα αρχίζει να είναι πιο αργό και να μην δουλεύουν πολλά προγράμματα και να κολλούν. Παράθυρα και διαφημίσεις αρχίζουν άλλες φορές να κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους και να ανοίγουν ιστοσελίδες που δεν έχετε επιλέξει εσείς. Υπάρχει περίπτωση ακόμη και να δείτε μηνύματα που σας λένε πως έχετε πέσει θύμα επίθεσης ή να μην έχετε πρόσβαση σε κάποια αρχεία σας. Άλλες φορές ο υπολογιστής είναι δυνατό να μην ξεκινά καν ή να σταματά σε κάποιο μήνυμα του χάκερ. Όταν υπάρχουν αυτές οι ενδείξεις είναι απαραίτητη η αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού.

Το λογισμικό anti-malware αντικαθιστά το antivirus για προστασία από κακόβουλο λογισμικό;

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια τα antivirus και το λογισμικό για την το κακόβουλο λογισμικό αντιμετώπιση έχουν αρχίσει να συγκλίνουν. Παλιότερα οι διαφοροποίησή τους ήταν πολύ μεγαλύτερη και χρειαζόταν να έχει κανείς και τα δύο για να μπορέσει να είναι ασφαλής από όλες τις απειλές. Σε μεγάλο βαθμό αυτό ισχύει ακόμη και σήμερα. Καλό είναι λοιπόν να έχετε ένα αξιόπιστο antivirus και ένα καλό λογισμικό για το κακόβουλο λογισμικό αντιμετώπιση. Οι σύγχρονοι υπολογιστές είναι πολύ πιο γρήγοροι και ισχυροί σε σχέση με το παρελθόν, οπότε δεν θα έχετε σημαντικά προβλήματα απόδοσης τρέχοντας και τα δύο προγράμματα, το οποίο έχει σημασία.

Πηγαίνετε στο Norton 360

Συνοψίζοντας για την προστασία από κακόβουλο λογισμικό

Η προστασία από κακόβουλο λογισμικό στις μέρες μας είναι απαραίτητη, εφόσον τα πάντα κινούνται γύρω από το διαδίκτυο. Φροντίστε να επιλέξετε μία σωστή λύση, όπως αυτές που σας προτείνουμε. Μην τσιγκουνευτείτε να δώσετε μερικά ευρώ το χρόνο για την προστασία των δεδομένων και του υπολογιστή σας. Εάν πέσετε θύμα κάποιας επίθεσης με κακόβουλο λογισμικό, θα πληρώσετε πολύ περισσότερα χρήματα για κακόβουλο λογισμικό αφαίρεση, θα ταλαιπωρηθείτε με την αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού και πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο.

Ένας οδηγός για την επιλογή των καλύτερων προμηθευτών antivirus για το 2021

Ένας οδηγός για την επιλογή των καλύτερων προμηθευτών antivirus για το 2021

Ακριβώς όπως οι άνθρωποι, έτσι και οι υπολογιστές μπορούν επίσης να μολυνθούν από ιούς και να 'αρρωστήσουν'. Και όπως ένας ανθρώπινος ιός, ένας ιός υπολογιστών έχει επίσης την ικανότητα να ...

Διαβάστε περισσότερα
Show next
Diadiktiokaiasfalia.com