Τα καλύτερα Windows Antivirus που μπορείτε να βρείτε το 2024

Το διαδίκτυο είναι δυστυχώς γεμάτο από απειλές και κινδύνους. Γενικά η ιστορία των ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι γεμάτη με ιούς, από τις πρώτες κιόλας δεκαετίες της δημιουργίας τους, πριν από πολύ καιρό. Οι ιοί και το κακόβουλο λογισμικό εξελίσσονται και η διάδοσή τους είναι πολύ πιο εύκολη με το internet. Γι’ αυτό ακριβώς η χρήση Windows antivirus είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική ανάγκη.

Δείτε το εδώ
Πλήρη προστασία για Windows με το Malwarebytes Έκπτωση 25%!

Το Malwarebytes σας περιμένει να γνωρίσετε τις βασικές και έξτρα λειτουργίες του με τις πιο μεγάλες προσφορές για Windows. Εγγύηση 60 μέρες και περιορισμένης διάρκειας έκπτωση!

Ενημερώθηκε στις: 19 Απρίλιος 2024

Τα καλύτερα Windows Antivirus το 2024

Μπορεί να μη φτάνουν τον αριθμό των ιών, αλλά τα Antivirus Windows που μπορεί κανείς να βρει αυτή τη στιγμή με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο είναι εκατοντάδες. Ποιο είναι το καλύτερο; Αξίζουν την τιμή τους; Έχουν αποτέλεσμα σε κάθε απειλή; Όλα αυτά τα ερωτήματα και ακόμα περισσότερα θα καλύψουμε στη συνέχεια.

Προχωρήσαμε στη σύγκριση πλήθους Antivirus και τα βαθμολογήσαμε με βάση συγκεκριμένες λειτουργίες και κριτήρια. Έτσι ακριβώς δημιουργήσαμε μία λίστα με τα καλύτερα antivirus Windows της αγοράς. τα Windows antivirus που θα δείτε στη λίστα που ακολουθεί είναι τα κορυφαία σύμφωνα με τις μετρήσεις και τις δοκιμές μας.

Επιλέγοντας την καλύτερη προστασία με Antivirus Windows

Εάν δεν γνωρίζετε πολλά για τους ιούς και τα Windows Αntivirus είναι λογικό να αναρωτιέστε πώς μπορείτε να βρείτε το καλύτερο. Όλες σας τις απορίες θα τις λύσουμε στη συνέχεια. Θα πρέπει να αναφέρουμε αρχικά πως η προστασία εξαρτάται από συγκεκριμένους παράγοντες. Ο σκοπός είναι ο εντοπισμός των ιών και η απομάκρυνση τους από το σύστημα, χωρίς να προκαλέσουν οποιαδήποτε ζημιά.

windows antivirus για απόλυτη προστασία από ιούς

Αποτελεσματικότητα στην διάγνωση των απειλών

Ένα Antivirus πρέπει να λειτουργεί σε δύο επίπεδα. Το πρώτο και ίσως πιο σημαντικό. Είναι αυτό του ελέγχου σε πραγματικό χρόνο όλων των δεδομένων και προγραμμάτων που φτάνουν έως τον υπολογιστή μας. Το δεύτερο είναι η σάρωση τους συστήματος σε προκαθορισμένα και μη χρονικά διαστήματα για προηγμένη προστασία.

Σε κάθε περίπου περίπτωση το Windows Antivirus οφείλει να εντοπίζει πολύ γρήγορα όλες τις απειλές, πριν αυτές κάνουν την οποία καταστροφή. Επειδή οι ιοί εξελίσσονται μέρα με την ημέρα και νέες απειλές δημιουργούνται συνεχώς, θα πρέπει να υπάρχει συνεχής ενημέρωση τις βάσεις δεδομένων των ιών. Το πιο αποτελεσματικό Antivirus Windows είναι σίγουρα το ενημερωμένο και αυτό που μπορεί να αντιμετωπίσει παλιούς και νέους ιούς εξίσου αποτελεσματικά.

Επίδραση στο σύστημα

Το Windows antivirus είναι ένα πολύπλοκο πρόγραμμα το οποίο θα πρέπει να τρέχει συνεχώς, πόσο τρέχουν τα Windows, πού είναι το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή. Αυτό σημαίνει όμως πως καταναλώνει κάποιους πόρους του συστήματος, οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από άλλα προγράμματα.

Το επιθυμητό είναι η επίδραση αυτή και οι πόροι που χρησιμοποιούνται να είναι λίγοι. Η υπολογιστική ισχύς θα χρειαστεί σε άλλες εργασίες και δεν θα πρέπει να κάνει το σύστημά μας να καθυστερεί και να είναι δυσλειτουργικό. Οι κύριοι πόροι που απασχολούνται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο κεντρικός επεξεργαστής (CPU) Και η μνήμη RAM.

Έξτρα χαρακτηριστικά διαθέσιμα μαζί με το Antivirus Windows

Όταν κάνεις αγοράζει ένα λογισμικό ή οποιοδήποτε προϊόν, επιδιώκει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες λειτουργίες και χαρακτηριστικά από αυτό. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση των Antivirus. Είναι σίγουρα πολύ θεμιτό να υπάρχουν και έξτρα λειτουργίες πέρα από την αντιμετώπιση των ιών.

windows antivirus για όλες τις ανάγκες

Αυτές οι έξτρα λειτουργίες μπορούν να περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση κι άλλων ειδών κακόβουλου λογισμικού πέρα από τους ιούς. Η ύπαρξη επίσης κάποιου firewall είναι επιθυμητή και μεγαλώνει την ασφάλεια που προσφέρει το λογισμικό Windows Antivirus. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που εξυπηρετεί πολλοί χρήστες έχει να κάνει με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Αυτά μπορούν να γίνουν από το ίδιο το πρόγραμμα είτε σε τοπικούς δίσκους είτε ακόμη και σε κάποιο cloud στο διαδίκτυο. Αλλά πάλι τα Antivirus Windows μπορούν να περιλαμβάνουν κάποιο διαχειριστή κωδικών ή πρόσβασης οι διάφορες άλλες λειτουργίες.

Σκεφτείτε πώς εάν χρειάζεστε αυτές τις λειτουργίες δεν είναι απαραίτητο να πληρώσετε και για κάποιο έξτρα πρόγραμμα. Ενδεχομένως με την αγορά ενός καλού antivirus, με πλούσια χαρακτηριστικά, μπορείτε να καλύψετε περισσότερες από μία ανάγκες σας. Αυτό σημαίνει παράλληλα και εξοικονόμηση χρημάτων.

Λειτουργικότητα και φιλικότητα προς το χρήστη

Το πόσο λειτουργικό είναι ένα πρόγραμμα και φιλικό για το χρήστη δεν είναι κάτι το οποίο μας απασχολεί συγκεκριμένα στα Antivirus. Είναι γενικότερα κάτι το οποίο οι χρήστες αναζητούν σε όλο το λογισμικό το οποίο χρησιμοποιούν.

Οι περισσότεροι χρήστες δεν είναι βαθιά εξοικειωμένοι με τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του λογισμικού. Γι’ αυτόν τον λόγο χρειάζονται εύχρηστες εφαρμογές, χωρίς ιδιαίτερα πολύπλοκες λειτουργίες. Το σωστό πρόγραμμα και αντίστοιχα το σωστό Antivirus Windows είναι αυτό που διαθέτει μία εύκολη διεπαφή, με την οποία οι βασικές λειτουργίες μπορούν να γίνουν εύκολα ή ακόμα και αυτοματοποιημένα.

Παράλληλα, όμως, δίνει τη δυνατότητα και για συνθέτες ρυθμίσεις, πού είναι κατάλληλες για τους πιο προχωρημένους χρήστες. αυτό το κριτήριο το λάβαμε πολύ σοβαρά στις αξιολογήσεις μας για τα antivirus που σας προτείνουμε.

Τιμή αγοράς του Windows antivirus

Τα πάντα τελικά καταλήγουν κάποια στιγμή στην τιμή. Είναι σημαντικός παράγοντας, όμως είναι και κάπως σχετικός γιατί αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα και τις λειτουργίες ενός antivirus Windows.

Επιδίωξή μας ήταν να βρούμε τα καλύτερα value for money προγράμματα Antivirus. Αυτά τα προγράμματα δηλαδή τα οποία προσφέρουν τις απαραίτητες λειτουργίες σε καλή τιμή. Δεν είναι απαραίτητο να πληρώνετε παραπάνω για χαρακτηριστικά τα οποία δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε, ούτε αντίθετα να επιδιώκεται το πιο φθηνό προϊόν, το οποίο πιθανότατα να μην μπορεί να καλύψει ούτε τις βασικές σας ανάγκες.

Τα προγράμματα που έχουμε τοποθετήσει στη λίστα των επιλογών μας προσφέρουν την καλύτερη αξία για τα χρήματα σας.

Πηγαίνετε στο Malwarebytes
Εγγύηση χρημάτων 60 ημερών!

Χρησιμοποιώντας την εξυπηρέτηση πελατών

Εάν δεν θεωρείτε την εξυπηρέτηση πελατών σημαντικό παράγοντα για την αγορά ενός λογισμικού όπως ένα Antivirus, ξανασκεφτείτε το. μιλάμε για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα το οποίο σχετίζεται με την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα του ηλεκτρονικού υπολογιστή σας.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις για τις οποίες μπορεί να χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών. Συνήθως όταν έχουμε μία μόλυνση από κάποιον ιό που είναι επικίνδυνος, χωρίς να διαθέτουμε τις απαιτούμενες γνώσεις, αυτό μας προκαλεί άγχος. Το να μην μπορούμε να εξυπηρετηθούμε και να επικοινωνήσουμε με την εξυπηρέτηση πελατών κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Οι επιλογές που σας δίνουμε έχουν αξιολογηθεί ως προς αυτόν τον παράγοντα. Λάβαμε υπόψη μας το πόσο εύκολο είναι να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών, πόσο αποτελεσματική είναι η βοήθειά τους σας δίνουν, πόσος χρόνος χρειάζεται να περιμένετε για να εξυπηρετηθείτε, αλλά και για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σας κλπ.

Γιατί πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε λογισμικό Windows Antivirus

Η χρήση του λογισμικού Antivirus Windows είναι απόλυτα απαραίτητη. Σκοπός είναι η συνολική προστασία για αντιμετώπιση ιών και κακόβουλου λογισμικού που μπορεί να σας προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα.

Οι τελευταίες εκδόσεις των Windows (πχ. Windows 10 ή Windows 11) διαθέτουν ενσωματωμένο λογισμικό Antivirus, το οποίο ονομάζεται Windows Defender. Δυστυχώς, το επίπεδο προστασίας που προσφέρει το συγκεκριμένο λογισμικό δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Χωρίς να μακρηγορούμε πρέπει να πούμε πως είναι επιβεβλημένη η χρήση ενός αποτελεσματικού, εμπορικού Windows Antivirus.

antivirus windows με οικονομικές επιλογές

Τα εμπορικά Antivirus ενημερώνονται πολύ πιο συχνά από το Windows Defender. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικά όσον αφορά τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση ιών και κακόβουλου λογισμικού. Αποτελεί πολύ μεγάλο ρίσκο να χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο και καθημερινά τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή χωρίς κάποιο καλό Antivirus. Το Windows Defender δεν είναι ικανό να σας προστατεύσει από τις πιο πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις. Δεν είναι επίσης και το πιο αξιόπιστο πρόγραμμα λειτουργικά, παρότι προσφέρεται μαζί με το λειτουργικό σύστημα, δωρεάν.

Χρησιμοποιώντας δωρεάν Windows antivirus

Πέρα από το Windows Defender που προσφέρεται μαζί με το λειτουργικό σύστημα, χωρίς επιπλέον κόστος, υπάρχουν κι άλλες επιλογές δωρεάν antivirus στο διαδίκτυο. Μπορούμε να πούμε πως δυστυχώς και αυτές δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές.

Ενδεχομένως να καλύπτουν κάποιες βασικές ανάγκες σε συνδυασμό με το Windows Defender και εφόσον δεν έχετε πολύ μεγάλες απαιτήσεις. Το συγκεκριμένο λογισμικό δεν είναι για όλους όμως. Από τη στιγμή που χρησιμοποιείτε καθημερινά το διαδίκτυο, εγκαθιστάτε πρόγραμμα στον υπολογιστή σας, επισκέπτεστε ιστότοπους και επικοινωνείτε μέσω του internet, τα δωρεάν antivirus δεν έχουν καμία ουσία.

Τα δωρεάν antivirus είναι γεμάτα με περιορισμούς που τα κάνουν δυσλειτουργικά έως και εντελώς άχρηστα. Το μόνο που κάνουν είναι απλά να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους πόρους του υπολογιστή σας και να σας γεμίζουν με διαφημίσεις που γίνονται κάποια στιγμή ιδιαίτερα ενοχλητικές.

Από όλα αυτά γλιτώνετε με ένα Malwarebytes Antivirus Windows, για το οποίο θα πρέπει να δαπανήσετε όμως λίγα χρήματα. Το ποσό είναι πάρα πολύ χαμηλό συγκριτικά με όλες τις λειτουργίες που σας προσφέρει και την πλήρη προστασία από ιούς και κακόβουλο λογισμικό. Δεν σας ταλαιπωρεί με ενοχλητικές διαφημίσεις και πραγματικά νοιάζεται για τους πόρους του υπολογιστή σας, τους οποίους αξιοποιεί στο έπακρο.

Εγκαθιστώντας Windows Antivirus στη συσκευή σας

Εφόσον διαθέτετε μία συσκευή ή περισσότερες με λειτουργικό σύστημα Windows, η εγκατάσταση ενός εμπορικού Antivirus αποτελεί εύκολη διαδικασία. Ας δούμε τα βασικά βήματα αυτής για προστασία από ιούς:

  • Εντοπίζετε το κατάλληλο Windows Antivirus: Ρίξτε μία ματιά στη λίστα των Windows antivirus που σας προτείνουμε. Η βαθμολόγηση και κατάταξη έχει γίνει με αντικειμενικά κριτήρια και με σειρά φθίνουσα από το καλύτερο προς λιγότερο καλές επιλογές. Εάν θέλετε μπορείτε να πραγματοποιήσετε και τη δική σας έρευνα, αν και δύσκολα θα βρείτε κάτι καλύτερο.
  • Σε δεύτερη φάση επισκέπτεστε τον ιστότοπο του antivirus Windows και ενεργοποιείται τη συνδρομή σας. Θα πρέπει να πληρώσετε, συνήθως με τη χρήση κάποιας πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Σας προτείνουμε να επιλέγετε μακροχρόνια προγράμματα συνδρομών που είναι πολύ πιο οικονομικά σε βάθος χρόνου. Η πληρωμή απαιτεί την εγγραφή σας στον ιστότοπο, δίνοντας κάποια βασικά στοιχεία και τους κωδικούς πρόσβασης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  • Μετά την πληρωμή και ενεργοποίηση τη συνδρομή σας το antivirus Windows θα πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το λογισμικό. Η λήψη γίνεται από τον ίδιο τον ιστότοπο του Antivirus, το οποίο έχετε τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε σε πολλαπλές ενδεχομένως συσκευές με Windows, ανάλογα με τον αριθμό που σας επιτρέπει η συνδρομή που πραγματοποιήσατε.
  • Την πρώτη φορά που θα συνδεθείτε στο Windows Antivirus θα πρέπει να δώσετε τους κωδικούς πρόσβασης σας και θα ενημερώνεστε πλέον για το πότε λήγει η συνδρομή σας μέσω του προγράμματος. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο πλέον. Το Antivirus έχει εγκατασταθεί και θα τρέχει κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας.
  • Kαλό είναι ως τελευταίο βήμα να κάνετε μία γρήγορη ή μία αναλυτική σάρωση του υπολογιστή σας. Aυτό είναι κάτι το οποίο θα σας το προτείνει και το ίδιο το Antivirus Windows που μόλις εγκαταστήσετε και τρέξατε. Εάν βρεθεί απειλή τότε απλά αφήστε το πρόγραμμα να περιορίσει τον ιό, να τον διαγράψει ή να τον βάλεις σε καραντίνα.

Πηγαίνετε στο Malwarebytes
Εγγύηση χρημάτων 60 ημερών!

Τελικά ποιο είναι το καλύτερο Antivirus για Windows 10;

Το καλύτερο antivirus για Windows 10 ή το καλύτερο antivirus για Windows 7, 11 κλπ., είναι αυτό που θα επιλέξετε εσείς σύμφωνα με τις προσωπικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. Δεν χρειάζεται να ψάχνετε στα τυφλά, δοκιμάστε κάποια από τα Windows Antivirus που σας προτείνουμε Malwarebytes εδώ στην παραπάνω λίστα.

Έχετε υπόψη σας πως πλέον εδώ και πολλά χρόνια τα antivirus Windows αποτελούν μια αναγκαία συνθήκη για τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σας προστατεύουν όσο οι κίνδυνοι καθημερινά αυξάνονται. Εάν θέλετε προστασία από ιούς κι άλλο κακόβουλο λογισμικό δοκιμάστε κάποιο σύγχρονο Antivirus Windows και θα έχετε ήσυχη τη συνείδησή και το κεφάλι σας. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τις φορητές συσκευές, όπου καλό είναι να δείτε τα καλύτερα Android Antivirus τα οποία σας προτείνουμε.

nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com