Τα καλύτερα PlayStation VPN και όλα τα βήματα εγκατάστασης

Ίσως το να χρησιμοποιήσετε ένα VPN να μην είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό για το PS4 σας. Ωστόσο, αρκετός κόσμος χρησιμοποιεί PlayStation VPN, για να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα που του δίνει η διαδικασία. Ο βασικότερος λόγος για να επιλέξει κάνεις ένα PlayStation VPN είναι να ξεμπλοκάρει γεωγραφικά περιορισμένο περιεχόμενο. Αυτή η διαδικασία εγκατάστασης κάποιου VPN είναι αρκετά πιο πολύπλοκη από την εγκατάσταση ενός VPN πχ. σε ένα κινητό τηλέφωνο ή σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Θα δούμε παρακάτω πώς μπορείτε να κάνετε εύκολα τη διαδικασία.

Πηγαίνετε στο ExpressVPN
Η καλύτερη επιλογή PlayStation VPN

Με ExpressVPN αποκτάτε την κορυφία επιλογή VPN για PlayStation. Δείτε τα χαρακτηριστικά και πως λειτουργεί η εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

Τα καλύτερα PlayStation VPN με βάση την απόδοση

Διαθέτουμε μεγάλη πείρα στον τομέα της ασφάλειας του διαδικτύου. Παράλληλα έχουμε και προσωπική ενασχόληση για πάρα πολλά χρόνια. Συνδυαστικά αυτά τα δύο στοιχεία μας δίνουν την δυνατότητα να βρούμε και να αξιολογήσουμε τα καλύτερα PS VPN της αγοράς.

Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές που διαφέρουν με βάση τα χαρακτηριστικά και την απόδοσή τους. Από την πλευρά μας, δοκιμάσαμε πολλές από αυτές τις λύσεις και πραγματοποιήσαμε συγκριτικές δοκιμές. Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα με βάση τα αποτελέσματα της αξιολόγησης μας.

Το καλύτερο 1 ExpressVPN Αξιολόγηση 2024
9.8
2 CyberGhost Αξιολόγηση 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) Αξιολόγηση 2024
9.4
4 IPVanish Αξιολόγηση 2024
9.2
5 NordVPN Αξιολόγηση 2024
9.1

Επιλέγοντας το καλύτερο PS VPN για τις ανάγκες σας

Στην αξιολόγηση λάβαμε υπόψη διάφορους παράγοντες για να καταλήξουμε σε κάποιο αποτέλεσμα. θα πούμε λίγο πιο αναλυτικά αυτούς τους παράγοντες και πώς επηρεάζουν ένα PS VPN και την απόδοσή του συνολικά:

Παγκόσμια κάλυψη του διακομιστή

Είναι σημαντικό ένα VPN να διαθέτει αρκετές επιλογές διακομιστών σε όλο τον κόσμο. Για να καταφέρει κάνεις να ξεμπλοκάρει γεωγραφικά περιορισμένο περιεχόμενο θα πρέπει να επιλέξει τον κατάλληλο διακομιστή στην κατάλληλη χώρα. Για παράδειγμα, το περιεχόμενο του Netflix είναι πολύ μεγαλύτερο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιλέγοντας έναν διακομιστή στις ΗΠΑ μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σε όλο αυτό το έξτρα υλικό.

Η ταχύτητα σύνδεσης

Το πιο σημαντικό πρόβλημα ενός PS VPN έχει να κάνει με την ταχύτητα. Οι χρήστες χάνουν κάποια από την ταχύτητα της σύνδεσης τους στο διαδίκτυο λόγω της λειτουργίας του VPN. Αυτό συμβαίνει λόγω της κρυπτογράφησης των δεδομένων, καθώς επίσης και της αναδρομολόγησης της κίνησης από τον ένα διακομιστή στον άλλο. Ωστόσο, το κάθε PS VPN ανταποκρίνεται διαφορετικά και οι διαφορές την ταχύτητα μπορούν να είναι θεαματικές. Αξίζει λοιπόν να δώσει κανείς έμφαση στον τομέα της ταχύτητας.

ps vpn

Προστασία προσωπικού απορρήτου

Η προστασία του προσωπικού απορρήτου έχει πάντα σημασία. Τα PS VPN φημίζονται για την ασφάλεια που προσφέρουν στον τομέα αυτό. Τα VPN που επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε στη λίστα διαθέτουν προχωρημένα χαρακτηριστικά.

Μιλάμε για διακόπτες κλεισίματος σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας του VPN, προστασία διαρροής DNS και κορυφαία κρυπτογράφηση. Έτσι μπορείτε να κρύψετε την πραγματική διεύθυνση IP σας και να προστατευτείτε, εσείς και τα προσωπικά σας δεδομένα στο διαδίκτυο.

Εξυπηρέτηση πελατών

Τα PS VPN που επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε διαθέτουν πολύ καλή υποστήριξη πελατών. Είναι ένας παράγοντας που μπορεί να τις χρειαστεί. Τα PlayStation VPN της λίστας προσφέρουν εξυπηρέτηση μέσω live chat, ασύγχρονης ανταλλαγής μηνυμάτων και e-mail. Είναι σημαντικό ο πάροχος του VPN να μπορεί να αποκρίνεται κάθε φορά που θέλετε να μάθετε κάτι ή αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα με τη συνδρομή σας.

Σχέση ποιότητας και τιμής

Ένας ουσιαστικός και τελευταίος παράγοντας που έχει σημασία είναι η σχέση ποιότητας και τιμής. Τα VPN της λίστας απαιτούν μία μηνιαία η μεγαλύτερη συνδρομή για να σας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Κάποια κοστίζουν περισσότερο από κάποια άλλα. Αντίστοιχα, ορισμένα VPN έχουν καλύτερες παροχές και χαρακτηριστικά από άλλα.

Συνήθως αξίζει να πραγματοποιεί κάνεις μεγαλύτερης διάρκειας συνδρομές πχ. τουλάχιστον για ένα έτος. Με τον τρόπο αυτό κερδίζετε πολύ μεγάλες εκπτώσεις. Επιπλέον, αρκετά PS VPN προσφέρουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Εάν δεν είναι ικανοποιημένοι από το VPN για κάποια συγκεκριμένη περίοδο μπορείτε να ζητήσετε τα χρήματα σας πίσω.

Πηγαίνετε στο ExpressVPN
49% έκπτωση έως το τέλος Ιούνιος 2024

Γιατί δεν πρέπει να επιλέγετε δωρεάν PS VPN

Μία επιλογή που σας προσφέρεται να χρησιμοποιήσετε είναι κάποιο δωρεάν VPN PS5. Είναι γεγονός πως θα ταλαιπωρηθείτε πολύ και είναι αμφίβολο εάν θα καταφέρετε να βρείτε κάποιο λειτουργικό δωρεάν VPN για να κάνετε τη δουλειά σας. Επιπλέον, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας πως υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από τη χρήση των δωρεάν PlayStation VPN.

Τα δεδομένα σας δεν θα είναι καθόλου ασφαλή. Όχι μόνο αυτό, αλλά συχνά τα δωρεάν VPN χρησιμοποιούν τα προσωπικά σας δεδομένα και δεν διστάζουν να τα πωλούν και σε τρίτους για να βγάλουν χρήματα. Έτσι το προσωπικό σας απόρρητο είναι πολύ πιο εκτεθειμένο, ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιούσατε καθόλου κάποιο VPN.

Επιπρόσθετα, τα χαρακτηριστικά των δωρεάν PS VPN είναι πολύ περιορισμένα. Υπάρχουν περιορισμοί τόσο όσον αφορά τον όγκο των δεδομένων, όσο και τα χαρακτηριστικά. Το πιο πιθανό είναι, επίσης, να αρχίσετε να γεμίζετε με διαφημίσεις παντού που θα σας κάνουν πολύ ενοχλητική τη χρήση της συσκευή σας.

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε κάποιο εμπορικό VPN. Θα πρέπει να πληρώσετε μία μικρή συνδρομή, αλλά πραγματικά αξίζει πολλαπλά τα λεφτά της. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Express VPN, ένα από τα πιο αξιόλογα λογισμικά του είδους του. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων μέσα σε ένα μήνα από την ενεργοποίηση. Εάν δεν μείνετε ικανοποιημένοι, θα πάρετε αμέσως πίσω τα χρήματά σας.

vpn playstation

Τα πλεονεκτήματα των PlayStation VPN

Λίγο-πολύ ασχοληθήκαμε και αναφέραμε παραπάνω τα βασικά πλεονεκτήματα των VPN. Μπορούμε να πούμε λίγα ακόμα για αυτά. Συγκεκριμένα, προσφέρουν αυξημένη πρόσβαση και αντιμετώπιση της λογοκρισίας. Μπορείτε να ξεπεράσετε τους γεωγραφικούς περιορισμούς που επιβάλλονται στις περισσότερες υπηρεσίες streaming. Ένα PlayStation VPN σας δίνει απεριόριστη πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως είναι το Netflix, το Hulu, το Disney+ και αντίστοιχες ιστοσελίδες.

Τα PlayStation VPN σας προσφέρουν, επίσης, αυξημένη ασφάλεια και προστασία των προσωπικών δεδομένων σας. Κανείς δεν θα μπορεί να σας κλέψει τα στοιχεία σας. Με ένα VPN αποκτάτε ασφάλεια ακόμα και στα δημόσια Wi-Fi που θεωρούνται γενικά πως τα πλέον αξιόπιστα και επικίνδυνα. Η κωδικοποίηση και κρυπτογράφηση των δεδομένων είναι τόσο ισχυρή που κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα σας, ούτε να καταλάβει το περιεχόμενο.

Πηγαίνετε στο ExpressVPN
49% έκπτωση έως το τέλος Ιούνιος 2024

Βήμα προς βήμα η εγκατάσταση ενός PS VPN

H διαδικασία εγκατάστασης ενός VPN PlayStation 5 ή 4 μπορεί να φανεί δύσκολη σε κάποιους, όμως δεν είναι. Μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία με δύο διαφορετικούς τρόπους. Σημειώστε πως δεν είναι εφικτή η εγκατάσταση VPN PS3.

Εγκατάσταση PlayStation VPN στο router

Ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος είναι να εγκαταστήσετε το PlayStation VPN απευθείας στο router σας. Το μεγάλο πλεονέκτημα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι πως σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το VPN για την προστασία όλων των συσκευών σας στο σπίτι. Αυτό φυσικά περιλαμβάνει και το PlayStation. Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν είναι όλα τα router συμβατά με κάποιο VPN και να διαθέτετε PlayStation 4.

 1. Αφού έχετε ήδη πραγματοποιήσει τη συνδρομή σας στο VPN, μπείτε στο φυλλομετρητή μία συσκευή σας στο δίκτυο του router και γράψτε τη διεύθυνση 192.168.1.1.
 2. Συνδεθείτε στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασης σας. Εάν δεν έχετε αλλάξει κωδικό, τότε αυτός είναι ο προεπιλεγμένος που θα βρείτε στο αυτοκόλλητο επάνω στο router.
 3. Στη σελίδα που θα εμφανιστεί ψάξτε να βρείτε το πρόγραμμα του VPN. Τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά ανάλογα με το router. Στο αντίστοιχο πεδίο θα πρέπει να γράψετε τις πληροφορίες με τις οποίες συνδέεστε στο PlayStation VPN. Αυτές τις πληροφορίες τις έχετε δημιουργήσει οι ίδιοι ή τις έχετε λάβει με κάποιο e-mail αμέσως μετά την εγγραφή σας στο VPN.
 4. Αποθηκεύστε τις αλλαγές και κλείστε τη σελίδα.
 5. Ανοίξτε το PlayStation και στην κεντρική οθόνη κάντε κλικ στοSettings > Network Settings”. στη συνέχεια κάντε κλικ στο Set Up Internet Connection > Use WiFi. Επιλέξτε Easy” ως μέθοδος σύνδεσης.
 6. Επιλέξτε το δίκτυο WiFi από τη λίστα και συνδεθείτε με τον κωδικό πρόσβασης σας. Βεβαιωθείτε πως έχετε επιλέξει το πλαίσιο που αναγράφει Do Not Use a Proxy Server”.
 7. Επιβεβαιώστε την αλλαγή των ρυθμίσεων και προχωρήστε σε αποθήκευση.
 8. Κάντε κλικ στο Test Connection” δεν επιβεβαιώσω ότι δεν τρως τα πάντα λειτουργούν καλά

playstation vpn

Εγκατάσταση PS VPN με τη χρήση υπολογιστή

Εάν δεν διαθέτετε router συμβατό με VPN δεν χρειάζεται να αγοράσετε. Απλά μοιραστείτε τη σύνδεση στο διαδίκτυο του PlayStation σας με έναν υπολογιστή στον οποίο τρέχει το VPN. Πρόκειται για τον πιο οικονομικό τρόπο. Εάν διαθέτετε κάποιο PC ή laptop με καλώδιο Ethernet, δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω. Θεωρούμε και πάλι πως έχετε ενεργοποιήσει τη συνδρομή σας στο VPN. Τα βήματα είναι:

 1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το λογισμικό του VPN στον υπολογιστή.
 2. Συνδέστε το PlayStation στο PC σας μέσω του καλωδίου Ethernet.
 3. Ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου των Windows και βρείτε την επιλογή Network And Sharing Center”.
 4. Κάντε κλικ στην αριστερή μπάρα, εκεί που να γράφει Change Adapter Settings”.
 5. Κάντε δεξί κλικ στη σύνδεση του VPN σας που έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια κλικ στο Properties > Sharing”.
 6. Επιλέξτε το κουμπί που αναγράφει “Allow Other Network Users To Connect Through This Computer” στο “Internet Connection”.
 7. Εντοπίστε το κυλιόμενο μενού με την ονομασία “Home Networking Connection” και στη συνέχεια τη σύνδεση Ethernet.
 8. Συνδεθείτε στον διακομιστή VPN πού επιθυμείτε, με τη χρήση του προγράμματος VPN στον υπολογιστή σας.
 9. Ανοίξτε το PlayStation και στην κεντρική οθόνη κάντε κλικ στο Settings > Network Settings”.
 10. Στο ίδιο μενού επιλέξτε το “Set Up Internet Connection”. Επιλέξτε το “Use a LAN Cable” στη συνέχεια, την επιλογή “Easy” και επιβεβαιώστε την επιλογή “Do Not Use a Proxy Server” όταν θα σας ζητηθεί.
 11. Αποδεχθείτε τις ρυθμίσεις και προχωρήστε πρώτα σε αποθήκευση.
 12. Κάντε κλικ στο Test Connection” και βεβαιωθείτε πως τα πάντα λειτουργούν καλά.

Πηγαίνετε στο ExpressVPN
49% έκπτωση έως το τέλος Ιούνιος 2024

Εγκαταστήστε PlayStation VPN μόνοι σας

Η όλη διαδικασία εγκατάστασης ενός PS VPN δεν θα σας πάρει ούτε πολύ χρόνο, ούτε και θα σας κουράσει ιδιαίτερα. Ακολουθήστε μία από τις δύο παραπάνω μεθόδους, τα βήματα των οποίων σας δώσαμε ήδη. Έτσι θα εξασφαλίσετε αυξημένη ασφάλεια και προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Επιπλέον θα μπορείτε να ξεπεράσετε λογοκρισία και γεωγραφικούς περιορισμούς στις υπηρεσίες streaming. Ρίξτε μια ματιά στο ExpressVPN.

nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com