Ανακαλύψτε και χρησιμοποιείστε το καλύτερο antivirus για Android το 2024

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά. Ο περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί κάποιο κινητό τηλέφωνο και άλλες φορητές συσκευές με λειτουργικό Android. Παρόλα αυτά, κατά κύριο λόγο τα κινητά και οι φορητές συσκευές που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι χρήστες στο διαδίκτυο, αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Αυτό σημβαίνει γιατί όλο και περισσότερες απειλές κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Στο παρακάτω κείμενο θα σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε το καλύτερο antivirus για Android που θα ταιριάζει απόλυτα στις προσωπικές σας απαιτήσεις και στη συσκευή σας.

Δείτε το Malwarebytes
Το Malwarebytes θα προστατέψει το κινητό σαςγια

Το Malwarebytes προσφέρει κορυφαία απόδοση, χωρίς να καταναλώνει πολλούς πόρους στη συσκευή σας, διατηρώντας την γρήγορη και ασφαλή.

Ενημερώθηκε στις: 17 Μάιος 2024

Καλύτερο antivirus για Android

Πραγματικά, εάν ψάξει κανείς λίγο θα διαπιστώσει πως υπάρχουν πάρα πολλές προτάσεις στην αγορά. Έτσι, λοιπόν, θα σας δυσκολέψουν να βρείτε ένα καλό antivirus για Android. Εδώ μπορούμε να βοηθήσουμε εμείς λίγο με την εμπειρία και με τις γνώσεις μας πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Θα μπορέσετε έτσι για να βρείτε το καλύτερο antivirus για Android. Προχωρήσαμε σε συγκριτικές δοκιμές κάποιων από τα καλύτερα και πιο γνωστά προγράμματα της αγοράς.

Στη συνέχεια φροντίσαμε να δούμε πολύ αναλυτικά όλα τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες που χρειάζεται ένα καλό antivirus για Android. Για να σας βοηθήσουμε να βρείτε το καλύτερο antivirus για Android δημιουργήσαμε την παρακάτω λίστα που ακολουθεί. Η λίστα περιέχει αυτή τη στιγμή κάθε καλό antivirus για Android. Μάλιστα, προχωρήσαμε ουσιαστικά ένα βήμα παραπέρα και διαμορφώσαμε την κατάταξη ανάλογα με τη βαθμολογία που δίνουμε στο κάθε προϊόν το οποίο και δοκιμάσαμε εντατικά:

Επιλέγοντας την καλύτερη προστασία για το κακόβουλο λογισμικό

Θα θέλατε μήπως να μάθετε πώς καταλήξαμε στη δημιουργία της λίστας για το καλύτερο antivirus για Android; Θέλετε να μάθετε γιατί θεωρούμε κάποιο καλό antivirus για Android και ενδεχομένως όχι καλό κάποιο άλλο; Στη συνέχεια θα σας παρουσιάσουμε κάποια από τα κριτήρια τα οποία χρησιμοποιήσαμε σε αυτή τη διαδικασία. Θα καταλάβετε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα χαρακτηριστικά και γιατί ακριβώς ένα καλό antivirus για Android, όπως όλα αυτά που θα βρείτε στη λίστα μας τα έχουμε βαθμολογήσει πολύ ψηλά επιμέρους και συνολικά σε όλα αυτά τα κριτήρια.

Η προστασία από ένα καλό antivirus για Android

Το πόσο καλή προστασία παρέχει ένα καλό antivirus για Android εξαρτάται σίγουρα σε πολύ μεγάλο βαθμό από την ποικιλία και τον αριθμό του κακόβουλου λογισμικού το οποίο έχει τη δυνατότητα αυτό να εντοπίσει. Δυστυχώς, καθημερινά δημιουργούνται όλο και περισσότερες απειλές. Τα κινητά τηλέφωνα με Android αποτελούν έναν πολύ δελεαστικό στόχο για πολλούς απατεώνες. Όλες αυτές οι χιλιάδες απειλές οφείλουν να εντοπίζονται άμεσα από το antivirus για να έχετε ασφάλεια.

Η αποτελεσματικότητα του εντοπισμού σε ένα καλό antivirus για Android

Ένα καλό antivirus για Android καταφέρνει να εντοπίσει πολλές απειλές από μία λίστα κακόβουλου λογισμικού. Αυτή η λίστα οφείλει να ενημερώνεται καθημερινά. Σε δεύτερο βαθμό το antivirus αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζει το κακόβουλο λογισμικό αφαιρώντας το από τη συσκευή μας. Με τον τρόπο αυτόν, τόσο η συσκευή μας, όσο αντίστοιχα και το περιεχόμενό της θα παραμείνουν προστατευμένα.

Η επίδραση στο σύστημα

Δυστυχώς στις μέρες μας, παρότι οι συσκευές γίνονται όλο και πιο ισχυρές μέρα με την ημέρα, το λογισμικό ακολουθεί μία αντίστοιχη πορεία. Γίνεται και αυτό αντίστοιχα όλο και πιο μεγάλο, πιο βαρύ και πιο απαιτητικό. Αυτό σημαίνει πως απαιτεί όλο και περισσότερους πόρους από τη συσκευή μας (επεξεργαστική δύναμη, αποθηκευτικό χώρο και μνήμη). Εάν έχουμε ενδεχομένως κάποιο κινητό μικρής ή μέτριας δυναμικότητας, μπορεί η συσκευή μας αυτή να δυσκολευτεί πολύ.

τελικά ποιό είναι το πιο καλό antivirus για android

Θεωρούμε πως το καλό antivirus για Android είναι εκείνο που απαιτεί περιορισμένου υλικούς πόρους για να λειτουργήσει σωστά. Καταφέρνει έτσι να μην φορτώσει υπερβολικά της συσκευής μας. Θα πρέπει όλες οι διαδικασίες να πραγματοποιούνται στο παρασκήνιο. Δεν χρειάζεται καν αυτό να γίνεται αντιληπτό από τον χρήστη. Μόνο εφόσον υπάρχει κάποια απειλή και πρέπει να ερωτηθεί ο χρήστης, θα πρέπει να εμφανίζεται κάποια ένδειξη. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις το καλύτερο antivirus για Android είναι εκείνο το οποίο φαίνεται σαν να μην υπάρχει καν. Παρόλα αυτά λειτουργεί αποτελεσματικά στο παρασκήνιο, προστατεύοντάς μας.

Έξτρα χαρακτηριστικά του antivirus

Όταν κάνεις αγοράζει ένα antivirus ο λόγος είναι τις περισσότερες φορές δεδομένος. Δεδομένο είναι, επίσης το γεγονός υπάρχουν πάρα πολλά antivirus στην αγορά και πώς ένα καλό antivirus για Android είναι αυτό που καταφέρνει να ένα αποτελεσματικό, προσφέροντας παράλληλα και άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά. Θα μπορούσε για παράδειγμα να συνοδεύεται από ένα VPN ή από ένα διαχειριστή κωδικών πρόσβασης κλπ. Με τον τρόπο αυτό, το antivirus προσφέρει μία ολοκληρωμένη λύση που μας κοστίσει τελικά και λιγότερο. Έτσι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αγοράσουμε μεμονωμένα όλα αυτά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.

Τα επίπεδα λειτουργικότητας και φιλικότητας για το χρήστη

Τι αξία έχει το καλύτερο antivirus για Android εάν δεν μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει εύκολα; Καταρχάς δεν είναι όλοι γνώστες της τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών, ούτε έχουν όλοι διάθεση να ασχοληθούν με αυτά, αναζητώντας ενδεχομένως ρυθμίσεις και πρόσθετες επιλογές. Ο περισσότερος κόσμος θεωρεί πως το καλύτερο antivirus για Android είναι αυτό που του προσφέρει μία φιλική διεπαφή, είναι επίσης γρήγορο και περιέχει καλή εργονομία. Δεν υπάρχει λόγος να ζαλίζεται ο χρήστης ούτε να χάνει τον πολύτιμο χρόνο του.

Βέβαια, για τους πιο προχωρημένους μπορούμε να πούμε πως καλό είναι να υπάρχουν διαθέσιμες κάπου και οι συνθέτες ρυθμίσεις, οι οποίες, ωστόσο, δεν χρειάζεται να βρίσκονται σε κοινή θέα μαζί με τα πολύ βασικά χαρακτηριστικά, αλλά ούτε να χρειάζεται κάνεις να αποκτήσει και πτυχίο μηχανικού για να καταφέρει να τα βρήκε να τα χρησιμοποιήσει.

Πηγαίνετε στο Malwarebytes
Εγγύηση χρημάτων 60 ημερών!

Ποιο είναι το καλύτερο antivirus για Android και η τιμή του

Η τιμή αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για όλες τις αγορές, σε οποιοδήποτε προϊόν και υπηρεσία. Ο κάθε χρήστης έχει έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό με τον οποίο επιθυμεί κάθε φορά να καλύψει τις ανάγκες του. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που επιθυμεί κάνεις ένα καλό antivirus για Android. Οι τιμές στην παγκόσμια αγορά του διαδικτύου ποικίλουν από προϊόν σε προϊόν. Κάποιες φορές η τιμή τους αυτή αντικατοπτρίζει τα χαρακτηριστικά και την αποτελεσματικότητα ενός antivirus και άλλες φορές πάλι όχι. Εμείς από την πλευρά μας θεωρούμε πως το καλύτερο antivirus για Android θα πρέπει να αξίζει τα λεφτά του, προσφέροντας στο χρήστη τις υπηρεσίες που αυτός χρειάζεται σε μία λογική τιμή.

Η σημασία που έχει η εξυπηρέτηση πελατών

Ακόμα και το καλύτερο antivirus για Android μπορεί να μας φανεί άχρηστο εάν δεν έχουμε την απαιτούμενη εξυπηρέτηση και βοήθεια. Το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών έχει τον ρόλο να καθοδηγήσει τους χρήστες όσον αφορά τη χρήση σε ένα καλό antivirus για Android. Κάθε φορά που υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα πρέπει να είναι διαθέσιμο για να βοηθήσει τους χρήστες. Δυστυχώς, αυτό δεν αποτελεί τον κανόνα, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις είναι δύσκολο κάτι να επικοινωνήσει με την εξυπηρέτηση πελατών, ακόμα και σε μεγάλες εταιρείες και προϊόντα.

Θεωρούμε πως ένα αποτελεσματικό antivirus για Android θα πρέπει να διαθέτει εξυπηρέτηση πελατών με πολλές ώρες διαθεσιμότητας της υπηρεσίας κάθε ημέρα. Θα πρέπει, επίσης, να υποστηρίζονται οι κατάλληλοι τρόποι επικοινωνίας. Μιλάμε κυρίως το live chat και τηλεφωνική επικοινωνία που έχουν άμεση ανταπόκριση και πραγματοποιούνται σε πραγματικό χρόνο. Εναλλακτικοί τρόποι επικοινωνίας είναι φυσικά και το email. Όλα τα καλύτερα antivirus για Android που έχουμε τοποθετήσει στη λίστα των προτάσεων μας διαθέτουν πολύ καλά επίπεδα εξυπηρέτησης πελατών και έχουν μικρή αναμονή προκειμένου να επικοινωνήσετε με κάποιον εκπρόσωπό τους.

Πηγαίνετε στο Malwarebytes
Εγγύηση χρημάτων 60 ημερών!

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιο καλό antivirus για Android

Το antivirus αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που οφείλουμε να εγκαταστήσουμε σε όλες μας τις συσκευές. Μας προστατεύει στην ουσία από ιούς και πλήθος άλλου κακόβουλου λογισμικού που στις μέρες μας είναι δυστυχώς πολύ διαδεδομένο και ιδιαίτερα επικίνδυνο. Πρόκειται για προγράμματα που είναι στην ουσία ανεπιθύμητα και που προσπαθούν να μολύνουν τη συσκευή μας και να εξαπλωθούν παντού. Σκοπός είναι να υποκλέψουν πληροφορίες, να μας οδηγήσουν σε κάποια απάτη, να μας κλέψουν χρήματα, να μας διαγράψουν αρχεία και να μας βλάψουν τη συσκευή.

antivirus για android εύκολα στη συσκευή σας

Αυτού του είδους το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να αντιμετωπιστεί με κάποιο antivirus που μπορεί κανείς να βρει και να καταστήσει στη συσκευή του. Αυτό που θα κερδίσει τελικά από την χρήση του είναι:

  • να αντιμετωπίσει τις καθυστερήσεις στη λειτουργία της συσκευής,
  • να προστατεύσει και να ανακτήσει κατεστραμμένα και διαγραμμένα αρχεία,
  • να μη χρειαστεί να επαναφέρει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις τη συσκευή,
  • να αποφύγει τις συχνές διακοπές στη λειτουργία της συσκευής,
  • να σταματήσει να αντιμετωπίζει συνεχώς λειτουργικά προβλήματα στη συσκευή,
  • να προστατέψει και να διατηρήσει πολύτιμα δεδομένα και προσωπικές πληροφορίες.

Πηγαίνετε στο Malwarebytes
Εγγύηση χρημάτων 60 ημερών!

Τα δωρεάν προγράμματα antivirus και η λειτουργικότητά τους

Αρκετός κόσμος στις μέρες μας αναζητά και χρησιμοποιεί δωρεάν εκδόσεις προγραμμάτων σε σταθερό υπολογιστή ή στο κινητό τηλέφωνο. Η χρήση των προϊόντων αυτών δεν συνεπάγεται όμως και επιτυχημένη χρήση τους. Δυστυχώς οι  δωρεάν εκδόσεις antivirus έχουν πολλούς περιορισμούς ως προς τη λειτουργία τους. Πέραν όμως των περιορισμών, πολλές φορές δημιουργούν τα ίδια πολύ περισσότερα προβλήματα από εκείνα που καλούνται να λύσουν.

Θα πρέπει να έχετε κατά νου πως τα δωρεάν antivirus σε Android προσφέρουν μόνο βασική προστασία ενάντια στους ιούς. Εάν θέλετε κάτι πιο εξειδικευμένο και πιο καλό, δυστυχώς δεν θα καλυφθείτε καθόλου από τις δωρεάν εκδόσεις, οι οποίες σας παρέχουν μόνο τα πολύ βασικά. Τα δωρεάν antivirus έχουν πάρα πολλούς περιορισμούς και ελάχιστα μόνο από τα χαρακτηριστικά της πλήρους έκδοσης για να χρησιμοποιήσετε. Είναι πολλές φορές σαν να μην τα χρησιμοποιείτε σχεδόν καθόλου, καθώς υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να διαφύγουν και της δική σας προσοχής, αλλά και του ίδιου του προγράμματος. Αξίζει πραγματικά να αφιερώσετε λίγα χρήματα για ένα καλό antivirus για Android.

καλο antivirus για android

Μην ξεχνάτε ότι πέρα από τις ειδοποιήσεις για ιούς και κακόβουλο λογισμικό που θα εμφανίζονται κάποιες φορές, θα βλέπετε καθημερινά ενοχλητικές διαφημίσεις να «σκάνε» παντού μπροστά σας. Αυτός είναι ένας τρόπος που χρησιμοποιούν τα δωρεάν antivirus προκειμένου να βγάλουν και αυτά κάποιο χρηματικό ποσό, από τη στιγμή που δεν πληρώνετε τίποτα για να τα χρησιμοποιήσετε.

Πηγαίνετε στο Malwarebytes
Εγγύηση χρημάτων 60 ημερών!

Εγκαθιστώντας το καλύτερο antivirus για Android

Σας προτείνουμε να ρίξετε μία ματιά στη λίστα και να βρείτε ένα αποτελεσματικό antivirus για χρήση σε συσκευές Android, που ταιριάζει στις δικές σας επιλογές και στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής σας. Σε πρώτη φάση, αφού ανακαλύψετε ποιο είναι το πρόγραμμα αυτό, θα πρέπει να μεταφερθείτε στη σελίδα πληρωμής για να το αποκτήσετε. Εκεί απλά δίνετε τα στοιχεία της πιστωτικής ή της χρεωστικής σας κάρτας, για ν’ αποκτήσετε το antivirus Android.

Σε δεύτερη φάση περιηγείστε στον ιστότοπο του antivirus και κατεβάζετε το απαιτούμενο λογισμικό. Προσέξτε να μην μπερδευτείτε, υπάρχει πάντα μία εξειδικευμένη έκδοση που είναι κατάλληλη για λειτουργικό Android. Θα την βρείτε κατά κύριο λόγο στο Google Play Store. Κατεβάστε το συγκεκριμένο αρχείο και εγκαταστήστε την εφαρμογή στη συσκευή σας Android.

Tέλος ανακαλύψτε το εικονίδιο της νέας εφαρμογής στο κινητό σας τηλέφωνο, εκεί που βρίσκονται και οι υπόλοιπες εφαρμογές σας. Τρέξτε το πρόγραμμα και συνδεθείτε με τους κωδικούς πρόσβασης που δημιουργήσατε στο στάδιο της αγοράς. Είστε πλέον έτοιμοι και προστατευμένοι για το χρονικό διάστημα που ισχύει η συνδρομή σας. Τα πάντα θα γίνονται σχεδόν αυτόματα από το κινητό σας, με τη βοήθεια που προσφέρει το καλύτερο antivirus για Android που μόλις επιλέξατε.

Το κινητό σας χρειάζεται το καλύτερο antivirus για Android

Μην παραβλέπετε το antivirus στο κινητό σας και σε όλες τις φορητές συσκευές. Μία επίθεση που θα δεχτείτε από κάποιο ιό μπορεί να προκαλέσει τόση ζημιά που να σας αναγκάσει να αγοράσετε ακόμα και καινούργια συσκευή. Πέρα από την αξία όμως και το κόστος όλης αυτής της ταλαιπωρίας, το πιο πιθανό είναι να χάσετε πολύτιμα αρχεία που είναι πάνω από κάθε χρηματική αξία. Έχουν συναισθηματική αξία που είναι πολύ μεγαλύτερη από τα χρήματα.

Χρησιμοποιήστε τη λίστα μας για να βρείτε ποιο είναι το καλύτερο antivirus για Android και πραγματικά πιστέψτε μας, αξίζει πραγματικά να δώσετε λίγα ευρώ για να έχετε την απαιτούμενη προστασία για τη συσκευή και τα δεδομένα σας. Σας προτείνουμε το Malwarebytes με το οποίο θα βγείτε πολλαπλά κερδισμένοι και θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και πολύ περισσότερα εν τέλει χρήματα διαθέσιμα στην τσέπη σας.

nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com