Καλύτερες υπηρεσίες τοπικής ροής

Οι υπηρεσίες τοπικής ροής ή streaming αν προτιμάτε στα αγγλικά, αποτελούν μία από τις πιο κυρίαρχες τάσεις της τεχνολογίας αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο. Μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στις καλύτερες υπηρεσίες τοπικής ροής είτε πρόκειται για βίντεο, είτε για εικόνα, είτε ακόμη και για βιντεοπαιχνίδια, πολύ εύκολα. Το μόνο που χρειάζεται για τον λόγο αυτόν είναι να διαθέτει μία σχετικά ικανοποιητική σύνδεση στο διαδίκτυο για καλύτερες υπηρεσίες ροής.

Στις μέρες μας πλέον, σταθερές και φορητές συσκευές επιτρέπουν στον καθένα από εμάς να συνδεθεί ζωντανά σε κάποιον διακομιστή συνεχούς ροής υπηρεσίας τηλεόρασης και σε υπηρεσίες ροής ταινιών και σειρών. Εκεί, λοιπόν, που για πολλές δεκαετίες η τηλεόραση για το ραδιόφωνο αποτελούσαν τα κυρίαρχα ηλεκτρονικά μέσα, τα οποία παράλληλα ήταν και τα μοναδικά, πλέον η χρήση τους κινείται όλο και πιο πτωτικά. Αντίστοιχα παρατηρείται άνοδος στις καλύτερες υπηρεσίες τοπικής ροής δεδομένων. Μπορεί κανείς να βρει μια φτηνή υπηρεσία ροής πλέον δίχως κανένα πρόβλημα.

Δες την προσφορά
Άψογο streaming μέσω του ExpressVPN. Έκπτωση 49%!

Το προσφέρει το ExpressVPN με υπηρεσίες streaming, μέγιστη ταχύτητα, χωρίς πρόβλημα. Εγγυήση επιστροφής χρημάτων με ΔΩΡΕΑΝ 3 μήνες!

Ενημερώθηκε στις: 17 Μάιος 2024

Οι καλύτερες υπηρεσίες ροής που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην Ελλάδα

Όπως είπαμε ήδη προηγουμένως, έχουμε τη δυνατότητα να κατηγοριοποιήσουμε μία υπηρεσία ροής δεδομένων σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες: βίντεο, μουσικής και βιντεοπαιχνιδιών. Ας δούμε πιο συγκεκριμένα τι ακριβώς ισχύει στην Ελλάδα, όσον αφορά τους τοπικούς παρόχους περιεχομένου ανά κατηγορία. Ανακαλύψτε έτσι ποια είναι η καλύτερη υπηρεσία ροής:

καλύτερες υπηρεσίες ροής

Καλύτερες υπηρεσίες ροής βίντεο

Στην κατηγορία αυτή θα πρέπει να συμπεριλάβουμε καταρχάς όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, εθνικής εμβέλειας, τοπικά και περιφερειακά. Αυτά στη μεγάλη τους πλειοψηφία μεταδίδουν συνήθως το περιεχόμενό τους μέσω διαδικτύου ως συνεχούς ροής υπηρεσία τηλεόρασης. Αυτό γίνεται είτε σε απευθείας μετάδοση, είτε κατ’ επιλογή (on demand). Η θέαση των συγκεκριμένων καναλιών είναι δωρεάν, εφόσον κάνεις επισκέπτεται τον ιστότοπο τους. Υπάρχουν παράλληλα και πολλές εφαρμογές, κυρίως για φορητές συσκευές Android και iOS, οι οποίες ενσωματώνουν και συγκεντρώνουν όλες αυτές τις καλύτερες υπηρεσίες τοπικής ροής τηλεόρασης.

Η καλύτερη υπηρεσία ροής για ελεύθερο και συνδρομητικό περιεχόμενο

Πέρα από το ελεύθερο περιεχόμενο, υπάρχουν και υπηρεσίες ροής βίντεο που παρέχει συγκεκριμένα η Nova και η Cosmote TV. Αυτές οι συγκεκριμένες παρέχονται μόνο μέσω συνδρομής από τις δύο υπηρεσίες. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως υπάρχουν και άλλες επιλογές στην Ελλάδα. Αναφερόμαστε π.χ. σε αυτή που προσφέρει η Wind ή Vodafone στους συνδρομητές τους. Πρόκειται για αναμετάδοση υπηρεσιών, όπως είναι το Netflix ή το HBO. Έτσι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε ουσιαστικά για τοπικές υπηρεσίες για να τις συμπεριλάβουμε με τις άλλες. Γι’ αυτό ακριβώς οφείλουμε να τις διαχωρίσουν.

ERTflix, NovaFlix και Cinobo

Υπάρχουν άλλες δύο πλατφόρμες, που έχουν σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον ως η καλύτερη υπηρεσία ροής. H δωρεάν πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ΕΡΤflix αποτελεί αυτή τη στιγμή την πιο πλήρη πρόταση που παράλληλα δεν κοστίζει τίποτα. Δίχως αμφιβολία μπορούμε να την συμπεριλάβουμε στις καλύτερες υπηρεσίες τοπικής ροής. Υπάρχουν άλλες δύο πλατφόρμες που προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες τοπικής ροής και διεθνούς περιεχομένου, το NovaFlix και το Cinobo. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε την μετάδοση πιο εμπορικών και γνωστών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Στη δεύτερη περίπτωση μιλάμε για πιο «ψαγμένες» επιλογές που δύσκολα θα βρείτε αλλού. Οι καλύτερες ταινίες υπηρεσίας ροής είναι υποκειμενικές και συνεπώς υπάρχουν και στις δύο πλατφόρμες, ανάλογα με την προτίμηση καθενός.

Οι καλύτερες υπηρεσίες ροής μουσικής

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποια εξειδικευμένη, τοπική υπηρεσία μετάδοσης μουσικής που να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Αυτό σημαίνει πως είστε ουσιαστικά υποχρεωμένοι να παρακολουθήσετε της διεθνής επιλογές. Αυτές δεν είναι άλλες από το YouTube, το Spotify, το Amazon music, το Apple music κλπ., ανεξάρτητα από ποια είναι η καλύτερη υπηρεσία ροής. Το καλό στην περίπτωση αυτή είναι πως οι συγκεκριμένες διεθνείς υπηρεσίες συγκαταλέγονται σίγουρα ανάμεσα στις καλύτερες υπηρεσίες ροής και περιλαμβάνουν εκτός των ξένων και ελληνικές παράγωγες και μουσικά κομμάτια. Δεν θα σας είναι λοιπόν δύσκολο να βρείτε τα τραγούδια που σας ενδιαφέρουν. Αυτό ισχύει ακόμη κι αν πρόκειται για ελληνικά τραγούδια, όχι ιδιαίτερα διάσημων και δημοφιλών ερμηνευτών και καλλιτεχνών. Γι’ αυτό μιλάμε άλλωστε για τις καλύτερες υπηρεσίες ροής.

Οι καλύτερες υπηρεσίες τοπικής ροής παιχνιδιών

Στην περίπτωση που θέλετε να παίξετε παιχνίδια online με κάποιον υπηρεσία ροής δεδομένων, τότε και πάλι δεν υπάρχει κάτι διαθέσιμο σε τοπικό επίπεδο. Λόγω του υψηλού κόστους ένα ενδεχόμενο τέτοιο επιχειρηματικό εγχείρημα στην μικρή ελληνική αγορά, είναι μάλλον σίγουρη εμπορική αποτυχία. Είναι συνεπώς ιδιαίτερα αμφίβολο αν και στο μέλλον θα υπάρξει κάτι σχετικό σε αυτόν τον τομέα. Για άλλη μία φορά οι επιλογές του χρήστη περιλαμβάνουν τις πλατφόρμες της Nvidia, της Sony, της Amazon, του XBOX κλπ. Ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να επιλέξει κάνεις κάποια τοπική εταιρεία για καλύτερες υπηρεσίες ροής παιχνιδιών. Ούτως ή άλλως τα αξιόλογα παιχνίδια ελληνικών παραγωγών είναι από ελάχιστα έως ανύπαρκτα αυτή τη στιγμή στην αγορά.

καλύτερες υπηρεσίες τοπικής ροής

Οι καλύτερες υπηρεσίες τοπικής ροής από τις ΗΠΑ

Μπορεί στην Ελλάδα οι διαδικτυακές υπηρεσίες ροής να είναι σχεδόν ανύπαρκτες, όμως δεν ισχύει το ίδιο και με τις ΗΠΑ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούνται μάλιστα η πιο ενδιαφέρουσα περιοχή για τις καλύτερες υπηρεσίες τοπικής ροής, καθώς εκεί συγκεντρώνεται πάρα πολύς κόσμος. Εκτός των άλλων οι καταναλωτές αυτοί διαθέτουν υψηλή οικονομική δραστηριότητα και δυνατότητα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο στις ΗΠΑ συγκεντρώνονται οι καλύτερες υπηρεσίες τοπικής ροής κάθε είδους δεδομένων, μουσικής, ταινιών, βιντεοπαιχνιδιών κλπ. Αποτελούν μάλιστα το μέρος εκείνο όπου οι περισσότερες εταιρείες έχουν ούτως ή άλλως στην έδρα τους. Εάν ρίξετε μία πιο συγκεκριμένη μάτια εξετάζοντας μία προς μία τις υπηρεσίες, θα διαπιστώσετε ότι οι καλύτερες υπηρεσίες ροής είναι αμερικάνικες.

Τα δύο βασικά προβλήματα στις καλύτερες υπηρεσίες ροής των ΗΠΑ

Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες διαθέτουν συνήθως πολύ μεγαλύτερη γκάμα τηλεοπτικό και κινηματογραφικού περιεχομένου σε σχέση με τις τοπικές προτάσεις της αγοράς. Λόγω του γεγονότος πως το Hollywood βρίσκεται στις ΗΠΑ ή παράλληλα του γεγονότος πως οι ίδιες οι εταιρείες παραγωγής έχουν δημιουργήσει τις πλατφόρμες αυτές, ο όγκος το περιεχομένου είναι πραγματικά πολλαπλάσιος. Τα προβλήματα εντοπίζονται εδώ σε δύο διαφορετικές πλευρές. Από τη μία πλευρά, ακόμη και εκεί που υπάρχουν διεθνείς υπηρεσίες, στις οποίες μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση ακόμη και από την Ελλάδα, δεν προσφέρονται συχνά υπότιτλοι στα ελληνικά. Ούτε φυσικά μεταγλωττίσεις (πχ. σε παιδικές μεταδόσεις και ντοκιμαντέρ).

Το δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με το γεγονός πώς κάποιες σειρές και ταινίες, λόγω συγκεκριμένων πνευματικών δικαιωμάτων, δεν είναι καν διαθέσιμες στην Ελλάδα. Αντίθετα, χρήστες της ίδιας πλατφόρμα πχ. του Netflix, έχουν τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσουν κανονικά και χωρίς περιορισμούς στις ΗΠΑ ή κάπου αλλού. Αυτό είναι ένα ζήτημα που έχει να κάνει με το μπλοκάρισμα συγκεκριμένου περιεχομένου σε κάποιες περιοχές. Γεωγραφικοί περιορισμοί υπάρχουν βέβαια όχι μόνο σε επιμέρους ταινίες και σειρές, αλλά κάποιες φορές και στις ίδιες τις υπηρεσίες. Έτσι για παράδειγμα, η υπηρεσία HULU δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα. Αυτό ισχύει ακόμη κι αν κάποιος θέλει να πληρώσει για να δει κανονικά το περιεχόμενο της πλατφόρμας. Ακόμη και η καλύτερη υπηρεσία ροής ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη σε κάποια περιοχή, ανεξαρτήτως τιμής.

Πηγαίνετε στο ExpressVPN
49% έκπτωση έως το τέλος Μάιος 2024

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στις καλύτερες υπηρεσίες τοπικής ροής

Στις μέρες μας υπάρχουν λύσεις ακόμη και για τα πιο σύνθετα προβλήματα. Ακόμη λοιπόν κι αν κάποιες από τις καλύτερες υπηρεσίες τοπικής ροής δεν υπάρχουν διαθέσιμες στην Ελλάδα, εσείς μπορείτε να τις παρακολουθήσετε. Πώς ακριβώς μπορείτε να το κάνετε αυτό; Απλά και μόνο με την εγκατάσταση και τη χρήση ενός καλού VPN. Το βασικό χαρακτηριστικό ενός VPN είναι η ελεύθερη πρόσβαση περιεχομένου, ακόμη και σε γεωγραφικά περιορισμένο περιεχόμενο, με συγκεκριμένες τεχνικές. Βρείτε ποια είναι η καλύτερη υπηρεσία ροής και δείτε την πλήρως με ένα VPN.

η καλύτερη υπηρεσία ροής

Η διαδικασία εγκατάστασης VPN για καλύτερες υπηρεσίες τοπικής ροής

Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τις καλύτερες υπηρεσίες ροής με γεωγραφικούς περιορισμούς και μπλοκάρισμα περιεχομένου, δείτε τι ακριβώς είναι ένα VPN. Μιλάμε ουσιαστικά για εξειδικευμένο λογισμικό, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να ξεγελά ιστοσελίδες και υπηρεσίες. Αυτό στην ουσία γίνεται δηλώνοντας μία διαφορετική διεύθυνση διακομιστή, ανάλογα με τις προτιμήσεις του ιδίου του χρήστη. Με άλλα λόγια ο χρήστης μπορεί να επιλέξει αν θα φαίνεται προς τα έξω πως είναι συνδεδεμένος από τις ΗΠΑ, από την Ιαπωνία ή από οποιαδήποτε άλλη χώρα επιθυμεί. Αυτό το γεγονός εξυπηρετεί τους χρήστες από διάφορες απόψεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση που μας ενδιαφέρει, μπορείς να μας επιτρέψει να συνδεθούμε σε μία υπηρεσία με περιορισμούς. Μπορεί για παράδειγμα η συγκεκριμένη υπηρεσία να είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ και όχι στην Ελλάδα.

Εγκατάσταση VPN για συνδέσεις τις καλύτερες υπηρεσίες ροής

Το πρώτο βήμα που οφείλει να κάνει ο χρήστης είναι να βρει την υπηρεσία VPN στην οποία πρόκειται να εγγραφεί. Εδώ μπορούμε να σας βοηθήσουμε εμείς ουσιαστικά. Πως μπορεί να γίνει ακριβώς αυτό; Με τη μεγάλη και πολύτιμή μας πείρα στον συγκεκριμένο τομέα. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μία λίστα με τα καλύτερα VPN της αγοράς, με τα οποία σας προσφέρεται η δυνατότητα να έχετε πρόσβαση στις καλύτερες υπηρεσίες τοπικής ροής. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις διεθνείς ιστοσελίδες και υπηρεσίες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Το δεύτερο βήμα περιλαμβάνει την εγγραφή του χρήστη στη συγκεκριμένη υπηρεσία VPN. Έτσι θα έχει πλέον την δυνατότητα να την χρησιμοποιήσει για συνεχούς ροής υπηρεσίες τηλεόρασης, αλλά και για άλλες χρήσεις. Σημειώστε στο σημείο αυτό πως θα πρέπει να πληρώσετε κάποια χρήματα για την συνδρομή σας. Ωστόσο, πραγματικά αξίζει τον κόπο η όλη διαδικασία και προσπάθεια.

Ως τρίτο βήμα, αφού ολοκληρώσετε την εγγραφή και τη συνδρομή σας, θα λάβετε τους κωδικούς πρόσβασης στην εφαρμογή VPN. Αυτούς ακριβώς τους κωδικούς θα χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια. Όταν δηλαδή συνδεθείτε στην υπηρεσία από το σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή, από το laptop, από το κινητό, από το τάμπλετ ή όποια άλλη συσκευή διαθέτετε.

Πριν συνδεθείτε, θα πρέπει φυσικά να έχετε ολοκληρώσει την εγκατάσταση της εφαρμογής. Την εφαρμογή θα βρείτε είτε στην επίσημη ιστοσελίδα του VPN, είτε στις αγορές εφαρμογών, όπως είναι για παράδειγμα το Google Play Store για Android και το App Store της Apple για iOS.

Το μόνο που μένει να κάνετε είναι να τρέξετε το πρόγραμμα VPN, να επιλέξετε τον διακομιστή της χώρας που επιθυμείτε και να πατήσετε το κουμπί της σύνδεσης σε αυτόν. Έτσι θα έχετε άμεση πρόσβαση στις καλύτερες υπηρεσίες τοπικής ροής αλλά και σε διεθνείς υπηρεσίες. Αυτές είναι για παράδειγμα το Amazon Prime, το Netflix κλπ. Οι οποίοι γεωγραφικοί περιορισμοί δεν θα ισχύουν πλέον, εφόσον έχετε επιλέξει βέβαια τον σωστό διακομιστή.

Το καλύτερο 1 ExpressVPN Αξιολόγηση 2024
9.8
2 CyberGhost Αξιολόγηση 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) Αξιολόγηση 2024
9.4
4 IPVanish Αξιολόγηση 2024
9.2
5 NordVPN Αξιολόγηση 2024
9.1

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις καλύτερες υπηρεσίες ροής περιεχομένου από το εξωτερικό

Με την παραπάνω διαδικασία δεν έχετε πρόβλημα, όποιες και αν είναι οι γεωγραφικές προϋποθέσεις της υπηρεσίας, αλλά και οι περιορισμοί που ενδεχομένως αυτή επιβάλλει. Ένα καλό VPN σας δίνει πρόσβαση σε χιλιάδες διακομιστές, διάσπαρτους παντού σε όλον τον κόσμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή που θεωρείται ως η καλύτερη υπηρεσία ροής της Ολλανδίας επιλέγοντας έναν ολλανδικό διακομιστή στο VPN σας. Μπορεί και αντίστοιχα να δοκιμάσετε και να χρησιμοποιήσετε τις καλύτερες υπηρεσίες τοπικής ροής των ΗΠΑ, επιλέγοντας απλά και πάλι έναν διακομιστή από τις ΗΠΑ. Οι καλύτερες υπηρεσίες ροής της Αυστραλίας είναι διαθέσιμες με ένα διακομιστή στην Αυστραλία κ.ο.κ.

καλύτερη υπηρεσία ροής

Οι ιστοσελίδες και οι υπηρεσίες στις οποίες συνδέεστε αντιλαμβάνονται ότι βρίσκεστε στη χώρα της οποίας τον διακομιστή έχετε επιλέξει μέσω του VPN. Με τον τρόπο αυτόν δεν υπάρχουν πλέον οι περιορισμοί και μπορείτε να εγγραφείτε και να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία σαν να βρισκόσασταν κάπου αλλού. Η όλη διαδικασία είναι εντελώς ακίνδυνη και ασφαλής για τον χρήστη. Δεν επηρεάζει ουσιαστικά την ταχύτητα της σύνδεσης και επίσης προσφέρει και πολλά ακόμη προτερήματα. Δυστυχώς όμως, δεν μπορούμε να αναλύσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα στο συγκεκριμένο άρθρο. Είναι άλλωστε αρκετά πολύπλοκο. Οι διαδικτυακές υπηρεσίες ροής πάντως βρίσκονται άμεσα στη διάθεσή σας, είτε βρίσκεστε στον τόπο κατοικίας και εργασίας σας, είτε οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, πχ. όταν ταξιδεύετε επαγγελματικά ή με σκοπό τις διακοπές.

Πηγαίνετε στο ExpressVPN
49% έκπτωση έως το τέλος Μάιος 2024

Ένα συμπέρασμα για το ποια είναι η καλύτερη υπηρεσία ροής και πώς ακριβώς να την χρησιμοποιήσετε

Το ποιες είναι οι καλύτερες υπηρεσίες ροής είναι κάπως υποκειμενικό. Εάν ρωτήσουμε διαφορετικά άτομα θα πάρουμε πάρα πολλές διαφορετικές απαντήσεις. Το γεγονός είναι πως ένα VPN μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση στις καλύτερες υπηρεσίες τοπικής ροής, αλλά ταυτόχρονα και στις διεθνείς καλύτερες υπηρεσίες ροής που εμείς επιθυμούμε. Υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών, είτε μιλάμε για αυτήν την υπηρεσία ροής, είτε για κάποια πιο ακριβή και πιο σύνθετη.

Φροντίστε μόνο να μην τσιγκουνευτείτε τα λίγα χρήματα που απαιτούνται για μια συνδρομή στο σημείο αυτό. Αποφύγετε επίσης πάση θυσία τις δωρεάν προτάσεις VPN καθώς αυτό σας επιτρέπει να έχετε μία σωστή εμπειρία, δίχως προβλήματα και επιπλέον κινδύνους. Τα δωρεάν VPN όχι μόνο δεν είναι αξιόπιστα και αποτελεσματικά, αλλά πολλές φορές γίνονται ιδιαίτερα ευάλωτα, ακόμη και επικίνδυνα.

Τέλος, έχετε υπόψη σας επίσης πως ένα VPN μπορεί να αποδειχθεί πραγματικά πολύτιμο και σε άλλους τομείς και εργασίες, πράγμα που σημαίνει ότι βγαίνετε πολλαπλά κερδισμένοι με αυτό. Με μια οικονομική, συνδρομή ανά μήνα των λίγων ευρώ, λύνετε ένα σωρό προβλήματα και έχετε πάντα το κεφάλι σας ήσυχο για ζητήματα ασφάλειας, με καλύτερες υπηρεσίες ροής γενικότερα.

nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com