Τα καλύτερα 5 δωρεάν VPN για να δοκιμάσεις το 2024

Τι είναι καλύτερο από κάτι οικονομικό; Μα φυσικά το εντελώς δωρεάν. Είναι όμως πάντα αυτό ποιοτικό και ικανό να δώσει λύσεις σε όλα τα προβλήματα; Στο άρθρο που ακολουθεί θα εξετάσουμε την κατάσταση με τα δωρεάν VPN και θα δούμε ποια από αυτά είναι αποτελεσματικά και ποια όχι. Μπορεί τελικά κανείς να χρησιμοποιήσει δωρεάν προγράμματα VPN για να κάνει αποτελεσματικά τη δουλειά του;

Δες το εδώ
Μην χάσεις τη δωρεάν δοκιμή του ExpressVPN για 30 ημέρες δωρεάν

Δοκίμασε το ExpressVPN πάρε πίσω όλα σου τα χρήματα εάν δεν σε ικανοποιήσει. Απόκτησε πρόσβαση χωρίς ρίσκο σε όλες τις λειτουργίες με εύκολη εγκατάσταση και υποστήριξη 24/7!

Ενημερώθηκε στις: 16 Ιούνιος 2024

Το καλύτερο δωρεάν VPN και VPN επί πληρωμή

Θα πρέπει κανείς να αφιερώσει κάποιο χρηματικό ποσό προκειμένου να πραγματοποιήσει τη συνδρομή του σε κάποιο VPN και να χρησιμοποιήσει αυτό που θεωρεί το καλύτερο δωρεάν VPN. Το ζήτημα είναι ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στις δύο επιλογές και αν τελικά αξίζουν και οι δύο.

Σε γενικές γραμμές μπορεί κανείς να υποστηρίξει με σιγουριά πως ακόμα και το καλύτερο VPN που θα βρει δωρεάν δεν μπορεί να συγκριθεί σε απόδοση και σε ποιότητα με τα εμπορικά VPN.

Το πρώτο πρόβλημα που δημιουργείται είναι το γεγονός πως υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί που αφορούν τη λειτουργία του προγράμματος στις δωρεάν εκδόσεις του. Συνήθως οι δημιουργοί των προγραμμάτων αυτών δίνουν κάποιες βασικές λειτουργίες, αλλά οτιδήποτε παραπάνω από αυτά προσφέρεται επί πληρωμή.

Έτσι για παράδειγμα υπάρχει περιορισμός ως προς τον όγκο δεδομένων, περιορισμοί ως προς τον αριθμό των διακομιστών και τις τοποθεσίες στις οποίες βρίσκονται αυτοί, περιορισμοί ταχύτητας κλπ. Όλα αυτά δημιουργούν αναρίθμητα προβλήματα και κάνουν μη χρηστικό ακόμη και το καλύτερο δωρεάν VPN.

το καλύτερο δωρεάν vpn

Το δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με την ίδια την ασφάλεια των προγραμμάτων αυτών. Δυστυχώς πολλά VPN που δεν ζητούν χρήματα εκμεταλλεύονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών και φτάνουν σε σημείο να τα πουλάνε. Σε άλλες περιπτώσεις έχουμε ακόμα και κακόβουλο λογισμικό το οποίο κρύβεται στα προγράμματα αυτά. Οι κίνδυνοι είναι σίγουρα πολύ μεγάλοι.

Είναι προτιμότερο να δοκιμάσει κανείς ένα εμπορικό VPN και να αφιερώσει λίγα χρήματα για την υπηρεσία την οποία λαμβάνει. Επιλέξτε ένα VPN με εγγύηση επιστροφής χρημάτων ή με κάποια δωρεάν δοκιμή για να σιγουρευτείτε πως είναι αυτό που θα σας κάνει σωστά τη δουλειά σας.

Έχετε τη δυνατότητα ακύρωσης της συνδρομής ανά πάσα στιγμή και παίρνετε τα χρήματά σας πίσω εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν θέλετε να συνεχίσετε. Αυτή αποτελεί την πιο μεγάλη ασφάλειά σας.

Εάν επιμείνετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο δωρεάν VPN, τουλάχιστον ρίξτε μία ματιά στην κατάταξη την οποία έχουμε δημιουργήσει, αξιολογώντας τα συγκεκριμένα VPN από το καλύτερο προς λιγότερο καλές λύσεις. Σε κάθε περίπτωση τα VPN αυτά είναι απόλυτα ασφαλή, χωρίς κανένα ρίσκο.

Να ξέρετε πάντως πως παρόλα αυτά χάνετε πολλά σε σχέση με τα VPN που είναι επί πληρωμή, δηλαδή όσον αφορά τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά τους. Έχουμε επίσης μια επιλογή για φθηνό VPN εάν θέλετε να πληρώσετε χαμηλότερη τιμή.

Τα καλύτερα δωρεάν VPN το 2024

Εάν θέλετε τελικά να προχωρήσετε στη δοκιμή κάποιου δωρεάν προγράμματος VPN, τότε τουλάχιστον χρησιμοποιήστε κάποιο από τη λίστα που έχουμε ήδη αξιολογήσει. Αν ψάχνετε το καλύτερο δωρεάν VPN, θα το βρείτε σε αυτή τη λίστα όπου έχουμε ξεχωρίσει τα VPN που είναι ασφαλή και αξίζει κανείς να ασχοληθεί μαζί τους.

Από την πλευρά μας πάντως θα προτείναμε το ExpressVPN για το οποίο μεν θα πρέπει να πληρώσετε, αλλά η απόδοση και η ποιότητα του είναι εγγυημένα. Σας δίνεται επίσης η δυνατότητα να δοκιμάστε το πρόγραμμα με την εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Εάν δεν μείνετε ικανοποιημένοι, απλά παίρνετε πίσω όλα σας τα χρήματα.

Ακολουθεί η κατάταξη με τα δωρεάν VPN, τα οποία δοκιμάσαμε και αξιολογήσαμε:

Επιλέγοντας το καλύτερο δωρεάν VPN

Εάν θέλετε να μάθετε πώς καταλήγουμε στις αξιολογήσεις τις οποίες δημοσιεύουμε αναφορικά με τα δωρεάν VPN ή επί πληρωμή, θα σας ενημερώσουμε πως βασιζόμαστε σε κάποιους συγκεκριμένους παράγοντες. Πιο συγκεκριμένα:

Παγκόσμια κάλυψη διακομιστών

Τα VPN που προτείνουμε χρησιμοποιούν αρκετούς σε αριθμό διακομιστές, ακόμα και στα δωρεάν προγράμματα. Είναι σίγουρα πιο εύκολο κανείς να βρει διακομιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Γερμανία ή στη Γαλλία απ’ ότι αντίστοιχα για παράδειγμα στην Ελλάδα. Γενικά είναι προτιμότερο να υπάρχουν πολλοί διακομιστές και μεγαλύτερος αριθμός διαθέσιμων χώρων. Όσοι περισσότερες επιλογές, τόσο το καλύτερο.

Ταχύτητα σύνδεσης

Δεν είναι οι ταχύτητες σύνδεσης οι ίδιες σε όλα τα VPN. Υπάρχουν VPN τα οποία λειτουργούν με υψηλές ταχύτητες και τα πάντα γίνονται γρήγορα. Υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα στα οποία οι ταχύτητες είναι χαμηλές και εκνευριστικές.

Φανταστείτε να έχετε μία γρήγορη ευρυζωνική σύνδεση και να περιορίζεστε από τις πολύ χαμηλές αυτές ταχύτητες, που σας κάνουν να νιώθετε πώς πάτε δεκαετίες πίσω. Τα VPN της λίστας μας έχουν αποδεδειγμένα υψηλές ταχύτητες.

vpn δωρεάν

Ιδιωτικότητα

Στη συγκεκριμένη κατηγορία αναφερόμαστε στα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες εκείνες οι οποίες προστατεύουν την ιδιωτικότητα μας. Τέτοιες λειτουργίες είναι για παράδειγμα ο διακόπτης τραυματισμού (kill switch), οι πολιτικές μη καταγραφής της δραστηριότητας των χρηστών κλπ.

Με τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά αυτά είστε προστατευμένοι και κανείς δεν μπορεί να εντοπίσει τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο που θα πρέπει να είναι ιδιωτική και προσωπική. Έτσι τα VPN της λίστας μας είναι τα κορυφαία σε αυτή την κατηγορία.

Εξυπηρέτηση πελατών

Σίγουρα ακόμη και το καλύτερο δωρεάν VPN δεν φημίζεται για το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών του. Είναι λογικό άλλωστε κανείς να μην περιμένει πολλά από μία δωρεάν υπηρεσία.

Υπάρχουν σίγουρα κάποια VPN τα οποία είναι πιο αξιόπιστα στο συγκεκριμένο τομέα και μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με κάποιον άνθρωπο, συγκριτικά με κάποια άλλα. Είναι λογικό τα μην περιμένετε υποστήριξη 24/7 σε μεγάλο αριθμό από τα VPN που προσφέρονται χωρίς χρήματα.

Πηγαίνετε στο ExpressVPN
Εγγύηση χρημάτων 30 ημερών!

Περιορισμοί

Αναφερθήκαμε ήδη σε αυτόν τον παράγοντα. Σε καμία περίπτωση τα VPN που προσφέρονται δωρεάν δεν μπορούν να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και λειτουργίες με εκείνα τα οποία πληρώνει κανείς. Σε κάποιες περιπτώσεις η δωρεάν έκδοση είναι αποδεκτή και σε αφήνει να κάνεις αρκετά πράγματα.

Μπορείτε να δοκιμάσετε επιπλέον χαρακτηριστικά σε μία δοκιμαστική έκδοση για να δείτε αν θέλετε στη συνέχεια να αναβαθμίσετε περισσότερο το πρόγραμμα, με περισσότερες λειτουργίες. Σίγουρα Οι εκδόσεις των VPN που προσφέρονται επί πληρωμή, με κάποια συνδρομή, είναι καλύτερες από κάθε άποψη και κυρίως όσον αφορά την ασφάλεια.

Τα πλεονεκτήματα των VPN

Στις μέρες μας τα VPN αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο. Μας δίνουν πρόσβαση σε περιεχόμενο το οποίο υπό άλλες συνθήκες θα ήταν μπλοκαρισμένο, λόγω λογοκρισίας αλλά και λόγω των δικαιωμάτων μετάδοσης. Είναι πάμπολλες οι υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε σήμερα, όπως για παράδειγμα οι υπηρεσίες streaming όπως το Netflix που παρέχουν διαφορετικό περιεχόμενο ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεται κάνεις.

Αντίστοιχα υπάρχουν υπηρεσίες και ιστότοποι στους οποίους δεν έχει κανείς πρόσβαση ακόμα και σε χώρες όπως η Ελλάδα που θεωρείται μία ελεύθερη δημοκρατία.

δωρεάν vpn

Τα VPN φυσικά αυξάνουν κατακόρυφα τα επίπεδα της ασφάλειας του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο. Συμβάλλουν στην προστασία της ιδιωτικότητας του κάθε χρήστη και δίνουν τη δυνατότητα πιο ελεύθερης περιήγησης και ανέμελης χρήσης μέσων πληρωμών όπως είναι για παράδειγμα οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Πηγαίνετε στο ExpressVPN
Εγγύηση χρημάτων 30 ημερών!

Εγκαθιστώντας ένα VPN στη συσκευή σας

Η διαδικασία εγκατάστασης και χρήσης ενός VPN στη συσκευή σας είναι τόσο εύκολη που δεν υπάρχουν δικαιολογίες όσον αφορά την ευκολία. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να έχετε πρόσβαση σε ένα οποιοδήποτε VPN:

  1. Αποφασίστε ποιο VPN θα χρησιμοποιήσετε. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το ExpressVPN το οποίο είναι απολύτως ασφαλές και χωρίς κανέναν κίνδυνο.
  2. Πραγματοποιήστε τη συνδρομή σας στον ιστότοπο του προγράμματος και απλά κάντε την εγγραφή σας εάν πρόκειται για κάποιο VPN δωρεάν.
  3. Κατεβάστε την εφαρμογή στο σταθερό υπολογιστή σας ή στη φορητή σας συσκευή. Το πρόγραμμα υπάρχει διαθέσιμο στον ίδιο τον ιστότοπο ή υπάρχουν σύνδεσμοι για τη λήψη του από κάποια άλλη πηγή, πχ. το Google Play Store κλπ.
  4. Επιβεβαιώστε την εγκατάσταση της εφαρμογής και τρέξτε το πρόγραμμα επιλέγοντας απλά τον διακομιστή τον οποίο θέλετε να χρησιμοποιήσετε, στην κατάλληλη χώρα.

Είναι τελικά αξιόπιστα τα δωρεάν VPN;

Ακόμα και το καλύτερο δωρεάν VPN δεν μπορεί ρεαλιστικά να συγκριθεί ακόμα και με ένα μέτριο εμπορικό VPN. Εάν πραγματικά δεν μπορείτε να αφιερώσετε λίγα ευρώ για να πραγματοποιήσετε μία συνδρομή σε κάποιο εμπορικό VPN δοκιμάστε τα δωρεάν, αλλά μην έχετε μεγάλες απαιτήσεις.

Έχουμε καταγράψει τα καλύτερα δωρεάν VPN για το 2024 με βάση την αξιολόγηση και τα κριτήριά μας, όπως, η παγκόσμια κάλυψη διακομιστή, η ταχύτητα σύνδεσης, το απόρρητο η εξυπηρέτηση πελατών και περιορισμοί.

  1. ExpressVPN - Το καλύτερο
  2. Atlas VPN
  3. ProtonVPN
  4. TunnelBear
  5. Hotspot Shield

Τα VPN που θα βρείτε δωρεάν στη λίστα μας έχουν πάρα πολλούς περιορισμούς, οι οποίοι συνήθως εξαφανίζονται εφόσον αναβαθμίσετε με χρήματα. Σημειώστε πώς στην περίπτωση των δωρεάν προγραμμάτων υπάρχουν πραγματικοί κίνδυνοι, ακόμα και κακόβουλο λογισμικό που σκοπεύει να σας παραπλάνηση και να σας εξαπατήσει.

Το τελικό ερώτημα είναι εάν αξίζoυν πραγματικά τα καλύτερα VPN free ή αν είναι προτιμότερο να επιλέξετε το ExpressVPN που αποδεδειγμένα είναι το καλύτερο VPN; Εμείς σας το προτείνουμε και σας λέμε να το χρησιμοποιήσετε με την εγγύηση επιστροφής χρημάτων, χωρίς ρίσκο, προκειμένου να δείτε μόνοι σας τη μεγάλη διαφορά.

nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com