Παρακολουθήστε το Γουίμπλεντον λάιβ (Grand Slam) το 2024

Το Γουίμπλεντον λάιβ αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και διάσημα τουρνουά τένις τον πλανήτη μας. Ωστόσο, λόγω τηλεοπτικών δικαιωμάτων και περιορισμών που αφορούν τη μετάδοση δεν μπορεί οποιοσδήποτε να παρακολουθήσει τα παιχνίδια του Γουίμπλετον live. Στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε πώς μπορεί κανείς να παρακάμψει αυτό το πρόβλημα και να παρακολουθήσει κάποια Γουίμπλεντον μετάδοση όπου κι αν βρίσκεται στον κόσμο.

Δοκιμή τώρα
Παρακολουθήστε Wimbledon live με το ExpressVPN - 49% έκπτωση!

Πάρτε την κορυφαία προσφορά για το κορυφαίο VPN της αγοράς και παρακολουθήστε το τουρουά τένις της Αγγλίας με 30 ημέρες εγγύηση χρημάτων + 3 μήνες δωρεάν!

Ενημερώθηκε στις: 16 Μάιος 2024

Οι καλύτεροι ιστότοποι για streaming του Γουίμπλεντον λάιβ

Το τουρνουά του Γουίμπλεντον live μεταδίδεται σε αρκετές πλατφόρμες συμπεριλαμβανομένων τοπικών και ξένων καναλιών. Στην Ελλάδα τις τηλεοπτικές μεταδόσεις πραγματοποιεί η συνδρομητική πλατφόρμα της Nova μέσα από τα κανάλια Novasports.

Η Nova παρέχει μεταδόσεις οι οποίες γίνονται είτε δορυφορικά, είτε μέσω της εφαρμογής της EON σε σταθερές και σε φορητές συσκευές.

τουρνουά του γουίμπλεντον live

Έτσι οι οπαδοί του τένις μπορούν να παρακολουθήσουν το τουρνουά του Γουίμπλεντον live από τις τηλεοράσεις τους περιηγητές τους και τα ίδια τους τα κινητά τηλέφωνα με εξειδικευμένες εφαρμογές και να ζήσουν κάθε στιγμή των αγώνων.

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποια δωρεάν υπηρεσία ή πλατφόρμα για μεταδόσεις της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Αντίστοιχα σε άλλες χώρες έχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης άλλα κανάλια που είναιεντελώς δωρεάν. 

Δωρεάν ιστότοποι streaming του τουρνουά του Γουίμπλεντον live

Σε άλες χώρες ευτυχώς οι τηλεθατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη μεγάλη διοργηάνωση τένις χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν κάποια συνδρομή. Εκεί τα κανάλια που έχουν εξασφαλίσει τα δικαιώματα μετάδοσης είναι ελεύθερα και έτσι η πρόσβαση είναι εύκολη και δωρεάν. 

Για παράδειγμα οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να παρακολουθήσουν τις μεταδόσεις του βρετανικού εθνικού δικτύου BBC. Θα πει κανείς, πως εφόσον το BBC μεταδίδει με streaming το πρόγραμμά του διαδικτυακά, τότε θα μπορεί να δει από εκεί το τουρνουά.

Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα γιατί η πρόσβαση δεν είναι ανοιχτή σε όλους βρίσκονται στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες στον κόσμο πλήν του Ηνωμένου Βασιλείου.

Γουίμπλεντον μετάδοση streaming μακριά από τη ζώνη εκπομπής

Θα ήταν λογικό κάποιος που δεν είναι συνδρομητής στη Nova να θeλήσει να παρακολουθήσει τη διοργάνωση χωρίς να πληρώσει και το BBC δείχνει πραγματικά ως μια καλή επιλογή. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι γιατί υπάρχουν γεωγραφικοί περιορισμοί στο περιεχόμενο. Μόνο οι Βρετανοί μπορούν υπό κανονικές συνθήκες να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του BBC και όχι οι Έλληνες.

Το ίδιο ισχύει και για τα κανάλια όλων των άλλων χωρών εφόσον κάνεις βρίσκεται και πάλι στο εξωτερικό και επιθυμεί να παρακολουθήσει τις μεταδόσεις. Αυτοί οι περιορισμοί υπάρχουν στα συμβόλαια που υπογράφουν οι πάροχοι με τους δημιουργούς του περιεχομένου.

γουίμπλεντον μετάδοση

Επειδή το περιεχόμενο κατά κύριο λόγο μεταδίδεται μέσω του διαδικτύου, γίνεται μπλοκάρισμα της IP των χρηστών που επισκέπτονται τις υπηρεσίες από άλλες χώρες ώστε να αποτρέπεται με τον τρόπο αυτόν η πρόσβαση στην υπηρεσία.

Αυτή είναι μια λειτουργία την οποία χρησιμοποιούν αναγκαστικά όλες οι υπηρεσίες μετάδοσης τηλεοπτικού περιεχομένου που πραγματοποιούν συμβόλαια με τους δημιουργούς του τηλεοπτικού προϊόντος.

Τα συμβόλαια αυτά δεσμεύουν τα δίκτυα μετάδοσης ως προς την εμβέλεια των μεταδόσεών τους. Όταν μιλάμε για φυσικές κεραίες τα πράγματα είναι δεδομένα και απλά. Όταν όμως μιλάμε για ένα παγκόσμιο μέσο όπως το διαδίκτυο, τότε ο περιορισμός προκύπτει από τη διεύθυνση IP, η οποία αποκαλύπτει το μέρος από το οποίο συνδέεται στο διαδίκτυο ο χρήστης που παρακολουθεί το περιεχόμενο.

Έτσι οι χρήστες εκείνοι οι οποίοι βρίσκονται σε περιοχές εκτός της ζώνης διαθεσιμότητας στην εν λόγω Γουίμπλεντον μετάδοση απλά δεν έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα και στο περιεχόμενο, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι αγώνες του τουρνουά του Γουίμπλεντον live.

Αυτό που χρειάζεται κανείς ως λύση προκειμένου να παρακάμψει αυτό το πρόβλημα είναι να χρησιμοποιήσει κάποιο καλό και αξιόπιστο VPN.

Πηγαίνετε στο ExpressVPN
49% έκπτωση έως το τέλος Μάιος 2024

Υπέρβαση γεωγραφικών περιορισμών με VPN για το Γουίμπλεντον live

Στη συνέχεια σας παραθέτουμε έναν οδηγό που σας ενημερώνει με όλα τα βήματα για το πώς μπορείτε να ξεμπλοκάρετε τις μετάδοσεις μέσω streaming του Γουίμπλεντον με τη χρήση ενός αξιόπιστου VPN:

  1. Εγγραφείτε σε κάποια υπηρεσία VPN: σας προτείνουμε το ExpressVPN που είναι γρήγορο και αξιόπιστο, με πολλούς διακομιστές που σας επιτρέπουν να παρακολουθήσετε δίχως προβλήματα το τουρνουά του Γουίμπλεντον live.
  2. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το λογισμικό του VPN στις συσκευές εκείνες στις οποίες σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε για το Γουίμπλεντον.
  3. Συνδεθείτε σε έναν αγγλικό διακομιστή. Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσετε διεύθυνση IP στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα φαίνεται σαν να κάνετε την περιήγηση σας από εκεί. Εναλλακτικά επιλέξτε ελληνικό διακομιστή εάν βρίσκεστε στο εξωτερικό και θέλετε να δείτε τη διοργάνωση μέσω της Nova.
  4. Επισκεφτείτε την πλατφόρμα BBC iPlayer από τον περιηγητή διαδικτύου της συσκευής σας για τη μετάδοση από το βρετανικό κανάλι. Μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση στην πλατφόρμα και να παρακολουθήσετε το τουρνουά του Γουίμπλεντον live. Για τη μετάδοση της Nova, συνδεθείτε στην πλατφόρμα της υπηρεσίας EON με τους κωδικούς σας.

Δοκιμάστε το ExpressVPN εντελώς δωρεάν

Η πρότασή μας είναι να χρησιμοποιήσετε το ExpressVPN για να παρακολουθήσετε τη διοργάνωση του Γουίμπλεντον λάιβ όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο μέσω των καναλιών που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε. Με ένα τόσο επιτυχημένο και αποτελεσματικό VPN θα δείτε πως είναι πολύ εύκολο να έχετε πρόσβαση στη Γουίμπλεντον μετάδοση.

Σας δίνεται μάλιστα η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την εγγύηση επιστροφής των 30 ημερών για την επιστροφή χρημάτων την οποία σας προσφέρει το ExpressVPN για να κάνετε τη διαδικασία και να το δοκιμάσετε όλα του τα χαρακτηριστικά.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν μείνετε ικανοποιημένοι από το πρόγραμμα ή η παρακολούθηση του Γουίμπλεντον λάιβ δεν είναι αυτό που θα περιμένατε, μπορείτε πολύ απλά να διακόψετε τη συνδρομή που έχετε και να πάρετε πίσω τα χρήματά σας, χωρίς ερωτήσεις και προβλήματα.

Τα κορυφαία VPN για streaming σε Γουίμπλεντον μετάδοση

Πέρα από το ExpressVPN το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των επιλογών μας με τα κορυφαίας ποιότητας VPN, υπάρχουν επίσης πολλά ακόμα VPN που έχουν εξίσου αποτελεσματική δράση και μπορείτε να τα επιλέξετε για το Γουίμπλεντον λάιβ.

Μετά από πολλές συγκρίσεις και δοκιμές ανάμεσα στα VPN καταφέραμε και καταλήξαμε στη δημιουργία της παρακάτω λίστας με κορυφαία VPN για το τουρνουά του Γουίμπλεντον live:

Αυτό που πρέπει να συγκρατήσετε για όλες αυτές τις υπηρεσίες streaming είναι ενδεχομένως ότι είναι παράλληλα πολύ γρήγορες και αξιόπιστες, με διακομιστές σε όλο τον κόσμο και ισχυρή κρυπτογράφηση.

Επιπλέον, τα εν λόγω VPN είναι φιλικά προς το χρήστη, κάτι το οποίο συνολικά τα κάνει εξαιρετική επιλογή για να αποφύγετε τους γεωγραφικούς περιορισμούς και να τους μπλοκάρετε το περιεχόμενο του Γουίμπλετον live κι άλλων αντίστοιχων μεταδόσεων.

Το καλύτερο 1 ExpressVPN Αξιολόγηση 2024
9.8
2 CyberGhost Αξιολόγηση 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) Αξιολόγηση 2024
9.4
4 IPVanish Αξιολόγηση 2024
9.2
5 NordVPN Αξιολόγηση 2024
9.1

Τα πλεονεκτήματα των VPN

Η χρήση ενός VPN προσφέρει πολλαπλά οφέλη τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει κανείς ο οποίος χρησιμοποιεί καθημερινά το διαδίκτυο. Μπορεί για παράδειγμα να ξεμπερδέψει μία για πάντα με κάθε είδους λογοκρισία και γεωγραφικό περιορισμό στο διαδίκτυο που επιβάλλεται σε πολλές χώρες, ακόμα και στην Ελλάδα.

Μέσω των VPN έχει κανείς πρόσβαση για παράδειγμα σε περιεχόμενο το οποίο σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν περιορισμένο και μπλοκαρισμένο στην περιοχή στην οποία βρίσκεται ο θεατής.

Σκεφτείτε ότι με τον τρόπο αυτό μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες streaming όπως το Netflix και το Hulu χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες με μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών, αλλά και πρόσβαση σε ιστότοπους με torrent, ιστότοπους αθλητικού στοιχήματος που είναι μπλοκαρισμένοι στην Ελλάδα και σε άλλες περιοχές.

γουίμπλεντον μετάδοση

Το δεύτερο το οποίο αποκομίζει κάνεις με την αξιοποίηση ενός καλού VPN είναι ενισχυμένη ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Τα VPN κρυπτογράφουν τα δεδομένα των χρηστών κάνοντας ιδιαίτερα δύσκολο έως και αδύνατο για τους χάκερ να τα υποκλέψουν και να τα χρησιμοποιήσουν.

Επιπλέον, τα VPN έχουν τη δυνατότητα να αποκρύπτουν τις διευθύνσεις IP των χρηστών, κάτι το οποίο με τη σειρά του τους προστατεύει από την παρακολούθηση, κυρίως σε δωρεάν δίκτυα WiFi στα οποία συνδεόμαστε όλοι δημόσια όταν βγαίνουμε εκτός σπιτιού.

Πηγαίνετε στο ExpressVPN
49% έκπτωση έως το τέλος Μάιος 2024

Συνοψίζοντας για τα VPN και τη χρήση στη Γουίμπλεντον μετάδοση

Η τηλεοπτική μετάδοση του Γουίμπλεντον πραγματοποιείται στην Ελλάδα από τη συνδρομητική πλατφόρμα της Nova. Εναλλακτικά ωστόσο υπάρχουν και ελεύθερα κανάλια στο εξωτερικό και πηγές μετάδοσης όπως το BBC iPlayer. Υπάρχει ωστόσο ένας περιορισμός όσον αφορά τον τόπο από τον οποίο πρακολουθεί κανείς το περιεχόμενο.

Εφόσον χρείσκεται εκτός ορίων της Ελλάδας ή του Ηνωμένου Βασιλείου αντίστοιχα δεν μπορεί να έχει πρόβαση στις μεταδόσεις. Η λύση είναι απλή και 100% λειτουργική και είναι ένα VPN, με το οποίο σας δίνεται η ευκαιρία να αλλάξετε τη διε΄θυνση του IP σας, επιλέγοντας κάποιον διαθέσιμο διακοσμιστή σε κάποια από τις δύο αυτές χώρες.

Ξεχνάτε με αυτόν τον τρόπο μία για πάντα τους γεωγραφικούς περιορισμούς που επιβάλλονται στη μετάδοση του περιεχομένου από τους ίδιους τους φορείς των μεταδόσεων και μπορείτε να επιλέξετε τους σταθμούς μετάδοσης εκείνους τους οποίους επιθυμείτε εσείς, είτε αυτοί είναι δωρεάν, είτε επί πληρωμή.

Η χρήση ενός VPN αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να παρακολουθήσετε το μεγάλο τουρνουά τένις του Γουίμπλετον λάιβ οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε στον κόσμο.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση το ExpressVPN είναι το πρόγραμμα εκείνο το οποίο σας προτείνουμε λόγω των γρήγορων και αξιόπιστων διακομιστών του, της φιλικής διεπαφής που διαθέτει και της ισχυρής κρυπτογράφησης.

Εφόσον είστε οπαδός του αθλήματος μην ξεχάσετε να ρίξετε μία ματιά και σε άλλες διοργανώσεις του αθλήματος όπως είναι για παράδειγμα το Madrid Open, το Miami Open, και το Australian Open. Και σε σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο VPN για να ξεμπλοκάρετε τους γεωγραφικούς περιορισμούς με πρώτη επιλογή μάλλον το ExpressVPN.

nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com