Panda Antivirus Αξιολόγηση 2024

Panda Antivirus

Μπορεί κανείς σήμερα να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο χωρίς μία αποτελεσματική προστασία με κάποιο καλό antivirus; Μάλλον όχι, καθώς κίνδυνοι κρύβονται παντού και ακόμα και περιστασιακή χρήση μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβής. Mία από τις διαθέσιμες λύσεις στην αγορά είναι το Panda Antivirus το οποίο θα δούμε αναλυτικά με στην αξιολόγηση που δημιουργήσαμε γι’ αυτό.

Δοκιμή τώρα
Επιλέξτε Panda Antivirus - Έκπτωση 40%!

Το Panda Antivirus ξεχωρίζει ως το πιο πλήρες και πολυλειτουργικό λογισμικό. Εκμεταλευτείτε την περιορισμένης διάρκειας προσφορά για το πάρετε με έκπτωση.

Ενημερώθηκε στις: 14 Ιούνιος 2024

Λίγα λόγια για το Panda και τους δημιουργούς του

Η εταιρεία που δημιούργησε το Panda Dome Antivirus ονομάζεται Panda Security και είναι μία ισπανική επιχείρηση που εξειδικεύεται σε προϊόντα ασφαλείας για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η εταιρεία ξεκίνησε με λογισμικό antivirus και συνεχίζει να αναπτύσσει λογισμικό κυβερνοπροστασίας. Το πρώτο της προϊόν ήταν το TruPrevent το 2003. Το 2005 η Panda Security κατείχε το 3,2 της παγκόσμιας αγοράς στο συγκεκριμένο τομέα ενώ το 2015 και αύξησε το μερίδιό της στο 3,6%.

Panda Dome Complete

H εταιρία μέχρι σήμερα παραμένει μέσα στην πρώτη δεκάδα των εταιρειών δημιουργία λογισμικού antivirus. Διαθέτει παραρτήματα σε 13 ώρες, ενώ τα προϊόντα της μέσω εμπορικών αντιπροσώπων πωλούνται σε 44 χώρες. Συνολικά απασχολεί 425 υπαλλήλους. Στα επιτεύγματά της μπορούμε να συμπεριλάβουμε το Cloud antivirus που το 2009 θεωρήθηκε το πρώτο antivirus στην ιστορία που παρείχε προστασία μέσω του cloud.

Συνδρομές και τιμές του Panda Dome Antivirus

Μπορείτε να βρείτε online το Panda Dome Security Suite σε τέσσερα διαφορετικά πακέτα. Αυτό που αλλάζει από πακέτο σε πακέτο είναι τα χαρακτηριστικά που επηρεάζουν βέβαια την τελική τιμή του προϊόντος.

Στο πακέτο Panda Dome Essential λαμβάνει κάνεις antivirus και firewall για Windows, προστασία σε πραγματικό χρόνο για MAC και Android, δωρεάν VPN με κίνηση έως 150mb/ημέρα. Το Panda Antivirus Essential προσφέρει επίσης προστασία WiFi και σάρωση εξωτερικών συσκευών.

Antivirus Panda

Στο πακέτο Panda Advanced ισχύουν όλα τα παραπάνω με την προσθήκη γονικού ελέγχου για Windows, προστασία ταυτότητας σε online αγορές και περιήγηση, καθώς και προστασία κόντρα σε προηγμένες απειλές και κυβερνοεπιθέσεις.

Στο πακέτο Panda Dome Complete επιπλέον λαμβάνει κάνεις πλήρη προστασία προσωπικών δεδομένων, δημιουργία ισχυρών κωδικών πρόσβασης και καθαρισμό της συσκευής του PC με την αφαίρεση αρχείων που καθυστερούν το σύστημα.

Η έκδοση Premium περιλαμβάνει επιπλέον μία premium έκδοση του VPN χωρίς περιορισμούς, διαχειριστή ενημερώσεων τεχνική υποστήριξη 24 ώρες την ημέρα και 365 ημέρες το χρόνο.

Δοκιμή τώρα

Βλέποντας περιληπτικά τις δυνατότητες του Panda

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Διαθέσιμες εκδόσεις Panda Dome Essential, Panda Dome Advanced, Panda Dome Complete, Panda Dome Premium
Πολλαπλές συνδέσεις Έως και 1-∞ συσκευές
Υποστηριζόμενες συσκευές Windows, macOS, Android, iOS
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων Σε 30 ημέρες
Η τιμή ξεκινά από 26,24 € (2,99 τον μήνα)
Δωρεάν πρόγραμμα Ναι

Πόσο καλή είναι η ασφάλεια του Panda Dome Antivirus;

Το πρώτο πράγμα που απασχολεί όλους έχει να κάνει με την ασφάλεια του λογισμικού. Πραγματοποιήσαμε τους ελέγχους μας σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες για καλύτερη αποτύπωση των αποτελεσμάτων.

Σάρωση ιών

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του προγράμματος το Panda Dome Antivirus διαθέτει ένα εκπληκτικό ποσοστό προστασίας της σάρωσης ιών που φτάνει το 99,9%. Το ποσοστό αυτό βέβαια είναι δύσκολο να επαληθευτεί, ωστόσο η εμπειρία μας από τη χρήση του προγράμματος και τη σάρωση μας λέει πως είναι μάλλον υπερβολικό.

Πραγματοποιήσαμε δοκιμές τόσο με τη γρήγορη, όσο και με την πλήρη σάρωση αφού είχαμε τοποθετήσει συγκεκριμένους ιούς και θελήσαμε να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Αυτό έγινε αφού απενεργοποιήσαμε πρώτα τη σάρωση σε πραγματικό χρόνο για να μπορέσουμε να εγκαταστήσουμε τους ιούς. Η σάρωση όντως κατάφερε να εντοπίσει περισσότερους από τους ιούς αλλά όχι όλους. Περίπου το ένα τέταρτο τον ιών δεν εντοπίστηκε.

Panda Dome Essential

Προστασία σε πραγματικό χρόνο

Στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε άλλη μία δοκιμή ενεργοποιώντας τη λειτουργία σάρωση σε πραγματικό χρόνο και προσπαθώντας να περάσουμε τους ίδιους ιούς και νέους σε πραγματικό χρόνος στον υπολογιστή της δοκιμής μας. Το Panda κατάφερε να εντοπίσει αυτές μας τις προσπάθειες και να μην επιτρέψει την είσοδο του μολυσμένο λογισμικού.

Απόδοση του Antivirus Panda

Το λογισμικό αποδείχθηκε αποτελεσματικό τόσο όσον αφορά τη σάρωση ιών, όσο και την προστασία σε πραγματικό χρόνο. Μπορούμε ωστόσο να το θεωρήσουμε πλήρως αποτελεσματικό; Γεγονός είναι πως η προστασία σε πραγματικό χρόνο δεν μας δυσκόλεψε καθόλου και τα αποτελέσματα ήταν άμεσα. Η γρήγορη σάρωση δεν κατάφερε να εντοπίσει όλους τους ιούς πράγμα που σημαίνει πως η πλήρης σάρωση είναι επιβεβλημένη σε αρκετές περιπτώσεις.

Δυστυχώς η πλήρης σάρωση είναι αρκετά αργή. Στις δοκιμές μία πλήρη σάρωση σε νέο σύστημα χωρίς πολλά αρχεία πήρε περίπου μία ώρα να ολοκληρωθεί. Σε παλιότερα συστήματα μπορεί να χρειαστούν αρκετά περισσότερες ώρες, ιδίως εάν υπάρχουν μηχανικοί σκληροί δίσκοι.

Ξεκινώντας τη χρήση του Panda Dome Antivirus

Ας δούμε με κάποια απλά βήματα πώς μπορείτε να προχωρήσετε στη χρήση του Panda Dome Antivirus. Αυτό που κάνετε αρχικά είναι να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα όπου θα βρείτε τις διαθέσιμες συνδρομές και τιμές ενεργοποίησης τους. Επιλέγοντας την έκδοση που θέλετε μπορείτε να προχωρήσετε σε συνδρομή για ένα έτος. Η πληρωμή γίνεται μέσω της πιστωτικής ή χρεωστικής τραπεζικής κάρτας. Το ποσό αφαιρείται άμεσα και η ενεργοποίηση του προϊόντος γίνεται στη στιγμή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι μία απλή εγγραφή δίνοντας βασικά στοιχεία για τη σύνδεση και το νέο λογαριασμό σας.

Ακολουθεί η λήψη και εγκατάσταση του λογισμικού το οποίο λειτουργεί σε περισσότερες από μία πλατφόρμες και συσκευές. Αφού εγκαταστήσετε το λογισμικό και το τρέξετε, θα ζητηθεί σύνδεση με τα στοιχεία που δημιουργήσατε. Στη συνέχεια δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Το πρόγραμμα θα κάνει τα πάντα από μόνο του, όπως την πρώτη σάρωση του συστήματος. Θα φροντίσει να σας ενημερώνει όταν υπάρχει κάποια απειλή σε πραγματικό χρόνο, αλλά και όταν εντοπιστεί μολυσμένο λογισμικό.

Δοκιμή τώρα

Άλλα χαρακτηριστικά και λειτουργίες

Ανάλογα με το πρόγραμμα της συνδρομής που θα ενεργοποιήσετε λαμβάνετε κι επιπλέον χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Κάποιες από τις πιο σημαντικές από αυτές είναι:

Firewall

Το Panda διαθέτει ένα firewall το οποίο λειτουργεί μόνο σε PC. Προσφέρει έξτρα προστασία αποτρέποντας μη εξουσιοδοτημένη είσοδο από εισβολείς. Καλύπτει, επίσης, και κάποιες από τις ανάγκες σας κατά την περιήγηση στον παγκόσμιο ιστό.

Βασικό VPN

Στα μικρότερα πακέτα περιλαμβάνεται ένα VPN που επιτρέπει κίνηση έως και 150MB ανά ημέρα. Τα δεδομένα αυτά είναι πολύ περιορισμένα προκειμένου να κάνετε σχεδόν οτιδήποτε. Θα χρειαστεί να αναβαθμίσετε στην premium έκδοση για να απολαύσετε το VPN στην πλήρη λειτουργικότητα, ώστε να έχει και νόημα.

Εργαλεία γονικού ελέγχου

Μπορείτε να εντοπίσετε τι ακριβώς βλέπουν και ποιους ιστότοπους επισκέπτεται στο διαδίκτυο τα παιδιά σας. Σας δίνεται η δυνατότητα επίσης να ορίσετε περιορισμούς στο χρόνο πρόσβασης, αλλά και στο ίδιο το περιεχόμενο, δηλαδή στους ιστότοπους που επιτρέπεται να μπει κάποιος ανήλικος.

Ασφαλής περιήγηση

Η συγκεκριμένη λειτουργία περιλαμβάνεται στο Panda εδώ και λίγα χρόνια. Υποτίθεται πως εντοπίζει απειλές των περιηγητή και δεν επιτρέπει στη συνέχεια την πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι μολυσμένο. Επισκεπτόμενοι αρκετούς τέτοιους ιστότοπους μπορούμε να πούμε πως ήταν αρκετές οι φορές που το Panda Antivirus δεν αντιλήφθηκε το πρόβλημα.

Προστασία WiFi

Η συγκεκριμένη λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να σας προειδοποιεί όταν χρησιμοποιείτε κάποιο πιθανώς απροστάτευτο και επικίνδυνο δημόσιο δίκτυο. Δοκιμάσαμε τη λειτουργία σε διάφορους δημόσιους χώρους και όντως είχαμε αρκετές ενημερώσεις για το επίπεδο της ασφάλειας.

Δοκιμή τώρα

Δοκιμάζοντας τη λειτουργικότητα

Σε γενικές γραμμές μιλάμε για ένα αρκετά εύχρηστο πρόγραμμα στο οποίο δεν χρειάζεται να πάρετε πολλές αποφάσεις και να κάνετε πλήθος από επιλογές. Μπορούμε να πούμε πως η εμπειρία που προσφέρει το Panda στους απλούς χρήστες είναι ικανοποιητική χωρίς να κουράζει και να χρησιμοποιεί αρκετό από το χρόνο τους με ενημερώσεις και ειδοποιήσεις. Στο συγκεκριμένο τομέα φαίνεται να έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά

Συμβατότητα με λειτουργικά συστήματα και συσκευές

Το συγκεκριμένο λογισμικό λειτουργεί σε υπολογιστές με Windows Vista και νεότερα λειτουργικά Windows σε PC. Υποστηρίζεται επίσης MacOS 10.14 και νεότερα, καθώς και οι τελευταίες εκδόσεις λειτουργικών Linux όπως Fedora, Debian, Red Hat, CentOS, Ubuntu. Υποστηρίζονται φορητές συσκευές με iOS 7 και νεότερο η Android 2.3.3 και νεότερο. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη υποστήριξη προσθέτων για τους δημοφιλείς περιηγητές που χρησιμοποιεί κανείς. Αυτό γίνεται από το ίδιο το λογισμικό αυτόματα και ανεξάρτητα από τον περιηγητή που χρησιμοποιεί κανείς.

antivirus panda σε Android

Εξυπηρέτηση πελατών

Το λογισμικό διαθέτει αρκετές επιλογές για όσους χρειάζονται υποστήριξη. Περιλαμβάνονται στο τμήμα υποστήριξης υποστηρικτικά έγγραφα και άρθρα, ένας τομέας συχνών ερωτήσεων, forum, live chat, υποστήριξη μέσω email, τηλεφωνική υποστήριξη και επικοινωνία μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Για τους premium χρήστες το Panda Antivirus Dome παρέχει εξυπηρέτηση πελατών 24x7x365 μέσω τηλεφώνου, με απομακρυσμένη χρήση υπολογιστή και ρύθμιση συστήματος, αλλά και πλήρη επιδιόρθωσης συστήματος. Η επικοινωνία μέσω e-mail απαιτεί αρκετές ημέρες και δεν είναι ιδιαίτερα πρακτική. Το live chat είναι σίγουρα πολύ πιο αποτελεσματικό όμως και πάλι λόγω μεγάλης ζήτησης θα πρέπει να περιμένετε αρκετά λεπτά στην αναμονή.

Σίγουρα όσοι έχουν την premium υποστήριξη εξυπηρετούνται με ελάχιστες καθυστερήσεις. Στις άλλες περιπτώσεις θα ταλαιπωρηθείτε πολύ και μάλλον ο καλύτερος τρόπος για να δείτε το πρόβλημά σας είναι μέσω του επίσημου forum όπου μπορείτε να πάρετε απαντήσεις και από άλλους χρήστες.

Δοκιμή τώρα

Σύγκριση με άλλα αντίστοιχα προγράμματα antivirus

Θέλοντας να συγκρίνουμε την απόδοση και τις διαθέσιμες λειτουργίες του Panda Dome Antivirus πραγματοποιήσαμε συγκρίσεις με το Norton Antivirus, το McAfee Total Protection και το Malwarebytes.

Panda Antivirus vs Malwarebytes

Στη συγκριτική αυτή δοκιμή, το Malwarebytes ήταν πολύ πιο αργό στην πλήρη σάρωση με τριπλάσιο μάλιστα χρόνο. Το Malwarebytes είναι πιο φθηνό γενικά και προσφέρει περισσότερα χαρακτηριστικά. Το Panda είναι πιο εύχρηστο πάντως και φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα sε πιο παλιά συστήματα, χωρίς καθυστερήσεις και πτώση απόδοσης. Δείτε την αναλυτική παρουσίαση του Malwarebytes.

Panda Antivirus vs McAfee Antivirus

Το McAfee Antivirus φαίνεται να εντοπίζει μεγαλύτερο αριθμό από απειλές και να έχει καλύτερη προστασία στον παγκόσμιο ιστό, προστασία κλοπής ταυτότητας και VPN χωρίς περιορισμούς. Από την πλευρά, το Panda είναι πιο φιλικό για τον χρήστη και έχει πιο ευέλικτα πακέτα συνδρομών.  Διαβάστε την παρουσίαση του McAfee Antivirus .

Panda Antivirus vs Norton 360

Σε αυτή τη σύγκριση η πιο βασική διαφορά είναι πως το Norton 360 ενθαρρύνει τους χρήστες να είναι πιο ενεργητικοί Όσον αφορά το ρόλο που έχουν οι ίδιοι στην ασφάλεια τους. Το Panda λειτουργεί πιο διακριτικά, χωρίς να εμφανίζει πολλές ειδοποιήσεις και κάνοντας τα πιο πολλά πράγματα αυτόματα. Το πάντα έχει καλύτερη συμβατότητα με συσκευές, όμως το Norton 360 έχει καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών. Οι επιδόσεις του στα συστήματα ασφαλείας είναι παρόμοιες. Μάθετε περισσότερα για το Norton 360.

Ένα τελικό συμπέρασμα

Η άποψή μας για το Panda Antivirus είναι κάπως ανάμεικτη. Tα θετικά στοιχεία είναι η προστασία που προσφέρει σε πραγματικό χρόνο με εξουδετέρωση των περισσότερων απειλών που επιχειρούν να εισβάλουν στο σύστημά σας. Το πρόγραμμα σας δίνει την επιλογή διαφορετικών πακέτων που διαφέρουν σε λειτουργίες και σε τιμή, κάνοντας πολύ ευέλικτη τη λύση που προτείνει, τόσο για ιδιώτες όσο και για επιχειρήσεις. Εάν πληρώνατε για όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μεμονωμένα, τότε σίγουρα θα δίνατε πολύ περισσότερα.

Το πρόγραμμα χρειάζεται σίγουρα κάποιες βελτιώσεις και δεν είναι το καλύτερο που μπορείτε να βρείτε στην αγορά των antivirus αυτή τη στιγμή. Όμως, η χαμηλή του τιμή σε συνδυασμό με τη δυνατότητα επιλογής πακέτου το κάνει αρκετά ανταγωνιστικό και μία καλή λύση για μια αρκετά μεγάλη μερίδα χρηστών. Εμείς από την πλευρά μας σας προτείνουμε το Malwarebytes που θεωρούμε πολύ καλύτερο και πληρέστερο όσον αφορά τις λειτουργίες του συνολικά.

8.5 Συνολική βαθμολογία
Panda Antivirus

Ιδιωτικότητα και Ασφάλεια
8.5
Χαρκατηριστικά
8.5
Υποστήριξη
7.5
Τιμή
9.5
Ευκολία χρήσης
9
Πλεονεκτήματα
  • Οικονομικές τιμές
  • Απλή και ευχάριστη διεπαφή
  • Πρόσθετες λειτουργίες ασφαλείας
  • Χαμηλός αντίκτυπος στο σύστημα
Μειονεκτήματα
  • Κενά ασφάλειας στις εργαστηριακές δοκιμές
  • Περιορισμένη υποστήριξη με δύακολη επικοινωνία
  • Περιορισμένη έκδοση VPN στα περισσότερα πακέτα
nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com