Roboform Αξιολόγηση 2024

roboform

Το Roboform αποτελεί έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Ίσως να μην έχετε ξανακούσει αυτή την έννοια ή να πιστεύετε πως ένα πρόγραμμα αυτού του είδους είναι χρήσιμο ή άχρηστο. Παρακάτω θα ασχοληθούμε με το λογισμικό και θα δούμε εάν το πρόγραμμα είναι τελικά κάτι το οποίο θα σας βοηθήσει στην καθημερινότητά σας και στην περιήγηση στον παγκόσμιο ιστό ή όχι.

Δοκιμή τώρα
Μήπως να προτιμήσετε το Roboform; ΠΡΟΣΦΟΡΆ!

Roboform: Δοκιμάστε το με την προσφοράς επιστροφής χρημάτων χωρίς ρίσκο και προλάβετε την τιμή προσφοράς για περιορισμένο χρόνο.

Ενημερώθηκε στις: 17 Μάιος 2024

Λίγα λόγια για το λογισμικό

Η εταιρεία που δημιούργησε το Roboform ονομάζεται Siber Systems και είναι αμερικάνικη. Δημιούργησε το πρόγραμμα το 1999 με σκοπό τη διατήρηση κωδικών πρόσβασης και άλλων ευαίσθητων δεδομένων με τη χρήση κρυπτογράφησης. Μπορούμε να πούμε ότι η εταιρεία παραμένει σταθερή για αυτό που κάνει για πάνω από 20 χρόνια με το πρόγραμμα υπάρχει και να εξελίσσεται προσφέροντας στην αγορά μία πολύ αξιόπιστη λύση.

Η τιμή του προγράμματος

Φροντίσαμε να αναφέρουμε ήδη πως το πρόγραμμα είναι ένα ιδιαίτερα οικονομικό προϊόν με βάση τον ανταγωνισμό. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις τιμές στις οποίες μπορείτε να το αποκτήσετε.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το προϊόν είναι ένα, συνεπώς δεν υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες και εκδόσεις για να επιλέξει κάνεις. Επιλέγετε μόνο τη χρονική διάρκεια της συνδρομής και τις άδειες τις οποίες θέλετε να πάρετε.

roboform

Όσον αφορά τη χρονική διάρκεια, αυτή υπάρχει διαθέσιμη σε συνδρομές του ενός έτους, των τριών ετών και των 5 ετών. Από την πλευρά του αριθμού των αδειών υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά πακέτα με έως και 1.000 άδειες. Όπως αντιλαμβάνεστε και εδώ η τιμή πέφτει ανάλογα με τον αριθμό των αδειών που επιλέγετε να αγοράσετε, όπως συμβαίνει και με τους μήνες της συνδρομής.

Βασικές λειτουργίες του Roboform συνοπτικά

Εφόσον επιθυμείτε να ρίξετε μία γρήγορη αλλά πλήρη βαθιά στα χαρακτηριστικά του λογισμικού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα που ακολουθεί και στον οποίο έχω συγκεντρωθεί ότι χρειάζεται να γνωρίζετε για το πρόγραμμα.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΙΜΗ
Πολλαπλές συνδέσεις Από 1-∞ συσκευές
Συμβατές συσκευές Windows, macOS, Android, iOS
Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων? Σε 30 ημέρες
Κρυπτογράφηση Δεν αποκαλύπτεται
Η τιμή ξεκινά από
Δωρεάν πρόγραμμα; Ναι, αλλά περιορισμένο

Η ασφάλεια του προγράμματος

Αυτό που επιθυμεί ο χρήστης από ένα πρόγραμμα διαχειριστής κωδικών πρόσβασης είναι πάνω απ’ όλα να είναι ασφαλές. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στη γενικότερη ασφάλεια ενός τέτοιου προϊόντος. Χωρίσαμε τους παράγοντες σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες και σας αναλύουμε πώς τα πάει το λογισμικό σε αυτή την απαιτητική πορεία.

Κρυπτογράφηση

Όλα τα δεδομένα στο πρόγραμμα κρυπτογραφούνται με κρυπτογράφηση AES-256 bit με PBKDF2, με την αποκωδικοποίηση να πραγματοποιούνται τοπικά στον φυλλομετρητή σας. Εάν όλα αυτά τα γράμματα και νούμερα δεν σας λέμε κάτι, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε πως η ασφάλεια είναι στρατιωτικού επιπέδου και χρειάζονται χιλιάδες χρόνια για να σπάσει. Με άλλα λόγια είναι πρακτικά αδύνατο να αποκτήσει κανείς πρόσβαση στους κωδικούς σας.

Αρχιτεκτονική μηδενικής γνώσεις

Στις Roboform κριτικές βλέπουμε πως το πρόγραμμα διαθέτει επίσης τη λεγόμενη αρχιτεκτονική μηδενικής γνώσης. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και οι δημιουργοί του προγράμματος δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στους κωδικούς σας με οποιονδήποτε τρόπο. Υπάρχει φυσικά αποθήκευση δεδομένων στους διακομιστές τους, αλλά αυτά είναι κρυπτογραφημένα και δεν διαθέτουν το κλειδί αποκρυπτογράφησης το οποίο έχετε μόνο εσείς. Συνεπώς ακόμα και αν θέλουν, δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν και να χρησιμοποιήσουν τους κωδικούς πρόσβασης.

Πιστοποίηση δύο παραγόντων

Η ταυτοποίηση δύο παραγόντων είναι προαιρετική, αλλά προσφέρεται από το λογισμικό και αποτελεί σίγουρα πολύ καλή επιλογή ασφαλείας σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες μεθόδους. Κάθε φορά που συνδέεστε στο πρόγραμμα για την ανάσυρση κάποιου κωδικού πρόσβασης, πέρα από τον κεντρικό κωδικό που θα πρέπει να δώσετε, δέχεστε σε μία άλλη συσκευή πχ. στο κινητό σας ένα κωδικό μιας χρήσης με περιορισμένη διάρκεια ισχύος. Συνδέεστε μόνο και με τα δύο.

Βιομετρική ταυτοποίηση

Μία ακόμη μέθοδος ασφαλείας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι αυτή των βιομετρικών χαρακτηριστικών ταυτοποίησης. Κι αυτή η λειτουργία είναι προαιρετική, αλλά ιδιαίτερα χρήσιμη και ασφαλής. Μέσα από τις ρυθμίσεις ασφαλείας επιλέγετε την ενεργοποίηση του δακτυλικού αποτυπώματος, το οποίο χρησιμοποιείτε στο κινητό τηλέφωνο ή στη φορητή συσκευή που χρησιμοποιείτε. Μόνο με την ταυτοποίηση του χρήστη με αυτό τον τρόπο μπορεί να γίνει χρήση του προγράμματος.

Ασφαλή αντίγραφα και συγχρονισμός

Το πρόγραμμά σας προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. θα πρέπει να επιλέξετε εσείς χειροκίνητα τη λειτουργία κάνοντας κλικ στο εικονίδιο στην μπάρα του μενού και να μπείτε στις επιλογές. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας υπάρχει στην κατηγορία λογαριασμός. Δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσετε αντίγραφα ανά πάσα στιγμή. Το πρόγραμμα επίσης επιτρέπει το συγχρονισμό σε όλες τις συσκευές. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση είναι για συγχρονισμό κάθε μία ώρα.

Δοκιμή τώρα

Ξεκινώντας τη χρήση του Roboform

Για να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα θα δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό στον ιστότοπο του προγράμματος. Στη συνέχεια επιλέγετε τη χρονική περίοδο της συνδρομής και τις άδειες που θέλετε να αποκτήσετε και πληρώνετε με την πιστωτική σας κάρτα. Το μόνο που μένει να κάνετε είναι μία επαλήθευση στο e-mail σας πατώντας σε ένα σύνδεσμο ενεργοποίησης και την εγκατάσταση του λογισμικού στο οποίο θα συνδεθείτε με τους κωδικούς πρόσβασης που ορίσατε κατά την εγγραφή σας.

αρχική σελίδα roboform

Λειτουργικά χαρακτηριστικά

Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που είναι σημαντικά όσον αφορά το λογισμικό δημιουργίας και διαχείρισης κωδικών πρόσβασης. Το λογισμικό σας προσφέρει τη δυνατότητα:

 • Πρόσθεσης κωδικών πρόσβασης τη βάση με κωδικούς που διαθέτετε ήδη,
 • Εισαγωγής και εξαγωγής κωδικών πρόσβασης εφόσον έχετε ήδη κωδικούς από κάποιο προηγούμενο πρόγραμμα που χρησιμοποιούσατε ή δεν επιθυμείτε πλέον τη χρήση του συγκεκριμένου προγράμματος και έχετε αποφασίσει να χρησιμοποιήσετε κάποιον άλλο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.
 • Δημιουργία κωδικών πρόσβασης. Κάθε φορά που επισκέπτεστε ένα νέο ιστότοπο δεν χρειάζεται από μόνοι σας να βρίσκετε δύσκολους κωδικούς και να τους καταγράφετε. Το ίδιο το πρόγραμμα δημιουργεί πολύπλοκους κωδικούς πρόσβασης και τους αποθηκεύει για μελλοντική χρήση.
 • Αυτόματη συμπλήρωση κωδικών. Εφόσον έχετε ήδη συνδεθεί σε κάποιο ιστότοπο από τον φυλλομετρητή σας, δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία κάθε φορά. Το λογισμικό έχει τη δυνατότητα να συμπληρώνει αυτόματα τις φόρμες σύνδεσης.
 • Έλεγχος δύναμης κωδικού πρόσβασης. Σε πολλές περιπτώσεις ενδεχομένως να μην θέλετε τον κωδικό πρόσβασης που δημιουργεί τυχαία το Robo form. Σας προσφέρει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε φυσικά και δικούς σας κωδικούς και υπάρχει ένα εργαλείο ελέγχου της δύναμης του κωδικού πρόσβασης που σας ενημερώνει πόσο ασφαλής είναι αυτός ο κωδικός και αν θα πρέπει να τον ενισχύσετε.

Άλλα χαρακτηριστικά

Γενικά το πρόγραμμα φημίζεται για τη χαμηλή του τιμή και δεν φημίζεται για το πλήθος χαρακτηριστικών. Πέρα από όσα αναφέραμε ήδη, το πρόγραμμα μπορεί να λειτουργήσει και εκτός σύνδεσης στο διαδίκτυο. Επιπλέον μπορεί να διατηρήσει φακέλους με τους κωδικούς πρόσβασης σας και να δημιουργήσετε κάποιους αγαπημένους για πιο εύκολη πρόσβαση. Πραγματοποιεί αναζητήσεις εάν δεν μπορείτε να βρείτε κάποιο κωδικό ιστότοπου.

To λογισμικό σας επιτρέπει την κοινοποίηση συγκεκριμένων αντικειμένων ή φακέλων σε γνωστούς. Διαθέτει επείγουσα πρόσβαση που είναι χρήσιμη σε περίπτωση θανάτου ή ως διαδικασία ανάκτησης που χαμένου βασικού κωδικού σας.

Τέλος το πρόγραμμά σας επιτρέπει να αποθηκεύετε πιστωτικές κάρτες, να κρατάτε με ασφάλεια σημειώσεις και να δημιουργήσετε μία ενότητα με τις επαφές σας.

Λειτουργικότητα του λογισμικού

robo form

Το πρόγραμμα είναι σχετικά απλό και δεν θα σας κουράσει, ούτε θα σας κάνει να ψάχνετε με τις ώρες. Ευτυχώς τα πάντα γίνονται αυτόματα ή όταν κρίνετε απαραίτητο υπάρχει μία ένδειξη που εμφανίζεται μπροστά σας και σας ρωτά τι ακριβώς να κάνει. Δεν χρειάζεται να αφιερώσετε χρόνο ψάχνοντας κρυμμένες λειτουργίες και χαρακτηριστικά.

Συμβατότητα

Το λογισμικό υπάρχει διαθέσιμο σε λειτουργικά συστήματα Windows, macOS, Android, iOS και σε όλους τους δημοφιλείς φυλλομετρητές, για τους οποίους έχουν δημιουργηθεί ειδικές επεκτάσεις και πρόσθετα. Συνεπώς δεν είναι απαραίτητο να εγκαταστήστε κάποια μεγάλη εφαρμογή που να πιάνει χώρο στη συσκευή σας και να ρίχνει τους πόρους του συστήματος.

Εξυπηρέτηση πελατών

Γραφεία του Roboform υπάρχουν σε ΗΠΑ και Ιαπωνία. Συνεπώς θα πρέπει να σε συμπέφτουν λίγο οι ώρες με τις εργάσιμες ώρες των συγκεκριμένων χωρών. Πάντως όσον αφορά την επικοινωνία, μπορείτε να μιλήσετε μέσω τηλεφώνου ή να στείλετε κάποιο e-mail. Οι απαντήσεις είναι σχετικά γρήγορες και κατατοπιστικές. Η αναμονή στο τηλέφωνο, τουλάχιστον όσον αφορά τις ΗΠΑ, είναι και αυτή σε λογικά πλαίσια αλλά φροντίστε να μην χρεώνεστε για τα υπεραστικά σας τηλεφωνήματα. Τέλος υπάρχει στη σελίδα υποστήριξης και μία ειδική ενότητα με συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις που θα σας βοηθήσουν στα πιο κοινά ζητήματα.

Συγκρίσεις με τον ανταγωνισμό

Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε το πρόγραμμα και να το συγκρίνουμε με 3 άλλα προϊόντα. Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήσαμε δοκιμές κόντρα στο Dashlane, στον Nordpass και στο Password Boss.

Roboform Vs 1Password

Στη μάχη αυτών των δύο προγραμμάτων μπορούμε να πούμε πως τη νίκη παίρνει το 1Password, με το μόνο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει στο Roboform να είναι η τιμή του. Το 1Password μπορούμε να πούμε πως υπερέχει καθώς είναι συνολικά καλύτερο σε χαρακτηριστικά και δεν έχει μόνο τα απολύτως βασικά όπως ο αντίπαλός του.

Roboform Vs Dashlane

Πρόκειται για δύο προγράμματα που είναι πολύ καλά σε ότι προσφέρουν. Το Roboform έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει απεριόριστους κωδικούς πρόσβασης δωρεάν σε μία συσκευή. Όλα αυτά μάλιστα σε πολύ καλή τιμή, καθώς σκεφτείτε πως η premium έκδοση του 1Password είναι κυριολεκτικά διπλάσια από του αντιπάλου του.

Roboform Vs RoboForm

Στη συγκεκριμένη σύγκριση φαίνεται πως το Roboform κερδίζει ελαφρά στην αρχή. Ουσιαστικά κερδίζει στις λεπτομέρειες, καθώς και το RoboForm είναι ένα πολύ αξιόλογο πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης. Ο αντίπαλος όμως έχει καλύτερη υποστήριξη συσκευών, καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών και καλύτερη τιμή. Σε όλα τα υπόλοιπα είναι περίπου ισάξια τα δύο προγράμματα.

Συνοψίζοντας για τις Roboform αξιολογήσεις

To λογισμικό είναι ένα πολύ αξιόπιστο πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης, ιδιαίτερα οικονομικό. Διαθέτει όλα εκείνα τα βασικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται κανείς από ένα πρόγραμμα αυτού του είδους. Συνεπώς από αυτή την άποψη είναι ότι καλύτερο για τα χρήματα του. Εάν τώρα θέλετε κάτι πιο εξελιγμένο, με περισσότερες λειτουργίες που ξεφεύγουν από τα τυπικά, τότε σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το 1Password. Έχει σαφώς πολύ περισσότερα και καλύτερα χαρακτηριστικά και σας το προτείνουμε.

8.7 Συνολική βαθμολογία
Roboform

Ιδιωτικότητα και Ασφάλεια
9
Χαρκατηριστικά
7.5
Υποστήριξη
9
Σχέση ποιότητας και τιμής
10
Ευκολία Χρήσης
9
Πλεονεκτήματα
 • Χαμηλή τιμή
 • Εύκολες λειτουργίες και πλοήγηση
 • Ισχυρή ασφάλεια με ενισχυμένη κρυπτογράφηση
 • Μεγάλη υποστήριξη συσκευών και λειτουργικών συστημάτων
Μειονεκτήματα
 • Βασικές λειτουργίες μόνο διαχείρισης κωδικών πρόσβασης
 • Δεν προσφέρει μικρότερη συνδρομή από την ετήσια
 • Δεν γίνεται πάντα συγχρονισμός σε όλες τις συσκευές σε περίπτωση αλλαγής κωδικού
nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com