Astrill VPN Αξιολόγηση 2024

VPN Astrill

To Astrill VPN αποτελεί ένα εμπορικό VPN με έδρα τις Σεϋχέλλες, το οποίο προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2009. Πρόκειται για VPN με ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά πού προσφέρει πολύ αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες και πάνω από όλα ανωνυμία και ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Δοκιμάστε Astrill VPN
Το Astrill VPN σε καλεί να το δοκιμάσεις

Δες από κοντά και δοκίμασε ο ίδιος στις συσκευές σου τα χαρακτηριστικά του AstrillVPN.

Ενημερώθηκε στις: 17 Απρίλιος 2024

Η παρουσίαση του Astrill VPN

To Astrill VPN διαθέτει τους δικούς του, αποκλειστικούς διακομιστές σε όλο τον κόσμο. Διαθέτει διακομιστές σε 64 χώρες και σε 113 διαφορετικές πόλεις. Δίνει τη δυνατότητα χρήσης δικτύων P2P και προσφέρει εφαρμογές για όλα τα λειτουργικά συστήματα και φορητές συσκευές. Παρακάτω θα δούμε κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά του και θα εξηγήσουμε πώς αυτά λειτουργούν.

Συνδρομές και τιμές

astrill vpn

To VPN Astrill αποτελεί μία συνδρομητική υπηρεσία την οποία μπορείτε να πληρώνετε ανά μήνα ή μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Η τιμή για ένα μήνα είναι σαφώς ακριβότερη από μία εξάμηνη συνδρομή ή ετήσια συνδρομή. Σε περίπτωση που πραγματοποιήσετε ετήσια συνδρομή έχετε τη μεγαλύτερη οικονομία και αυτό αποτελεί την πιο συμφέρουσα επιλογή. Υπάρχουν, επίσης έξτρα χρεώσεις ανά μήνα εάν χρειάζεστε ιδιωτικές IP και χρέωση για ένα πρόσθετο VIP. Η τελευταία λειτουργία δίνει την δυνατότητα να έχετε πρόσβαση σε αποκλειστικούς διακομιστές VIP. Αυτό προσφέρει αυξημένη ταχύτητα. Είναι και πιο ασφαλής επιλογή με πολύ καλύτερη κρυπτογράφηση από τις τυπικές επιλογές στο συγκεκριμένο VPN.

Δοκιμή τώρα

Τα βασικά χαρακτηριστικά

Θα θέλαμε συνοπτικά να ρίξουμε μία ματιά στα πιο βασικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου VPN. Μπορούμε να τα συνοψίσουμε στον παρακάτω πίνακα.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΞΙΑ
Αρχεία καταγραφής; Χωρίς κολλήματα. Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή.
Torrents; Τα torrents επιτρέπονται
Netflix US, UK, AU, CA, FR, DE
Ταυτόχρονες Συνδέσεις 5 ταυτόχρονες συνδέσεις
Καλυπτόμενες χώρες Περισσότερες από 60 χώρες
Υποστηριζόμενες συσκευές Android, iOS, Windows, MacOs, Linux, Chrome, Router
Εγγύηση επιστροφής χρημάτων No Μέρες
Πρωτόκολλα OpenVPN, StealthVPN, OpenWeb, L2TP, IPSec, SSTP, Wireguard
Δεδομένα κυκλοφορίας Απεριόριστα
Κρυοτιγράφηση Ισχυρός: AES 256 bits
Διεύθυνση IP Μυστικό
Διακομιστές 300+

Χρησιμοποιώντας το VPN

Είναι πάρα πολλοί χρήστες εκείνοι που επιλέγουν ένα VPN για συγκεκριμένες λειτουργίες και χαρακτηριστικά. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά αυτά και πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VPN στις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Σύνδεση διακομιστή στο Astrill VPN

Παρακολουθώντας Netflix

Ο περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί τα VPN προκειμένου να έχει πρόσβαση στο Netflix και σε άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες streaming. Παρότι το Netflix είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, η βιβλιοθήκη ταινιών και σειρών που βλέπουν οι Αμερικανοί είναι πολύ μεγαλύτερη. Με το VPN Astrill μπορεί κανείς να εγγραφεί και να παρακολουθεί περιεχόμενο στο αμερικανικό Netflix, ακόμα και βρίσκεται στην Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Μπορεί επίσης να εγγραφεί στις υπηρεσίες οι οποίες δεν προσφέρονται στην Ελλάδα, όπως πχ. το Hulu.

Λήψη και διαμοιρασμός torrent

Μία ακόμη ανησυχία των χρηστών στο διαδίκτυο έχει να κάνει με τα torrent. Ένα πρώτο πρόβλημα εδώ είναι πως οι πάροχοι διαδικτύου μπλοκάρουν τις σελίδες torrent στο διαδίκτυο. Αυτό συμβαίνει κατά κόρον στην Ελλάδα. Επιπλέον, αρκετοί χρήστες δεν νιώθουν ασφαλείς να κατεβάσουν torrent από τη διεύθυνση IP τους και προτιμούν την χρήση του VPN Astrill ή άλλου VPN προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα λήψης και διαμοιρασμού torrent. Αυτό δεν το προσφέρουν όλα τα VPN. Όμως, το VPN αυτό υποστηρίζει τα torrent και τα πάει περίφημα στο συγκεκριμένο τομέα.

Λογοκρισία και παράκαμψη αυτής

Πέρα από τις ιστοσελίδες με torrent, υπάρχουν στην Ελλάδα και άλλες υπηρεσίες οι οποίες δεν είναι διαθέσιμες σε όλους. Τέτοιες είναι για παράδειγμα στοιχηματικές ιστοσελίδες και online καζίνο. Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα σε άλλες χώρες, όπως είναι για παράδειγμα η Κίνα, όπου δεν υπάρχει πρόσβαση σε πολύ δημοφιλείς υπηρεσίες σαν τα Facebook, YouTube, το Twitter, το Instagram κλπ. Όλα αυτά βέβαια μπορεί να τα παρακάμψει εύκολα το VPN Astrill.

Παίζοντας βιντεοπαιχνίδια

Παρότι τα VPN γενικά, και όχι μόνο το VPN Astrill, δεν είναι γενικά οι ιδανικότερες επιλογές για να παίζει κανείς παιχνίδια online, υπάρχουν περιπτώσεις στο gaming που είναι εντελώς απαραίτητα. Για παράδειγμα σας αφήνουν να παίξετε παιχνίδια σε περιοχές όπου υπάρχουν γεωγραφικοί περιορισμοί. Επιπλέον, σας δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε παιχνίδια νωρίτερα από την επίσημη κυκλοφορία τους στον κόσμο ή σε συγκεκριμένες χώρες. Μην ξεχνάτε πως υπάρχουν και παιχνίδια τα οποία είναι απαγορευμένα σε συγκεκριμένες περιοχές και χώρες, όπως η Κίνα και άλλες. Επιπλέον, υπάρχει περίπτωση να έχετε κάποια απαγόρευση του IP σας σε κάποιο παιχνίδι το οποίο θα ξεπεράσετε με το VPN. Τέλος, σε κάποιες περιπτώσεις είναι δυνατό το παιχνίδι να γίνει πιο γρήγορο με τον περιορισμό των χρόνων των ping, κάτι που μπορεί να κάνει πιο αποδοτικό το παιχνίδι, ιδίως σε επαγγελματικό και ανταγωνιστικό επίπεδο.

Δοκιμή τώρα

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του VPN

Στη συγκεκριμένη ενότητα θα ρίξουμε μία ματιά σε κάποια από τα ιδιαίτερα και πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του VPN.

OpenWeb και StealthVPN

To VPN Astrill χρησιμοποιεί ένα δικό του πρωτόκολλο το οποίο ονομάζεται OpenWeb. Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο είναι ιδιαίτερα ασφαλές με υψηλής ποιότητας κρυπτογράφηση, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε αλλαγές ανάμεσα σε διακομιστές μέσα σε δευτερόλεπτα, χωρίς να περιμένετε να γίνει επανασύνδεση του VPN. Είναι πολύ ελαφρύ και αποδοτικό σε χώρες με αυξημένη λογοκρισία.

Επιλογή πρωτοκόλλου VPN Astrill

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με το StealthVPN, ένα πρωτόκολλο το οποίο αναπτύχθηκε επίσης από το VPN. Έχει ως πρότυπο του το OpenVPN. Είναι πολύ σταθερό και μπορεί να λειτουργήσει τόσο σε UDP, όσο και σε TCP. Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο είναι παράλληλα ασφαλές αλλά και σταθερό. Όλη η κίνηση περνάει μέσα από το VPN και δεν υπάρχουν διαρροές IP ή DNS.

Διακόπτης τερματισμού

Ο διακόπτης τερματισμού ή ποιο γνωστό ως Kill Switch αποτελεί μία σημαντική λειτουργία του VPN Astrill. Με αυτή το VPN σταμάτα την αποστολή και λήψη δεδομένων στο διαδίκτυο εάν η σύνδεση πέσει. Παρότι το VPN αυτό αποτελεί μία αξιόπιστη λύση, είναι πιθανό λόγω τεχνικών προβλημάτων κάποιες φορές η σύνδεση να χαθεί. Με τον Διακόπτη τερματισμού δεν κινδυνεύετε ούτε στο ελάχιστο να αποκαλυφθεί η προσωπική σας ταυτότητα και το IP σας σε χάκερ, σε παρόχους διαδικτύου και σε κυβερνήσεις.

Multi-hop στο VPN Astill

Ακόμα και τα πιο ασφαλή VPN έχουν κάποια κενά ασφαλείας ορισμένες φορές. Μιλάμε για σπάνιες περιπτώσεις στις οποίες όμως το Multi-hop του Astrill έρχεται να “μπαλώσει” τα κενά ασφαλείας. Αφού το VPN συνδεθεί σε κάποιον διακομιστή Α, δεν αποκτά αμέσως πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αντίθετα περνά όλα τα αιτήματα μέσω ενός κρυπτογραφημένου τούνελ από μένα διακομιστή Β. Στη συνέχεια, ο διακομιστής Β στέλνει τα δεδομένα στον Α. Με αυτή τη διαδικασία είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπίσει κάνεις ίχνη του χρήστη.

Onion Over VPN

To VPN Astrill σας δίνει πρόσβαση στο deep web με μεγάλη ασφάλεια. Δεν χρειάζεται να τρέξετε εξειδικευμένους περιηγητές, όπως ο Tor για να επισκεφτείτε ιστοσελίδες onion, όπως ονομάζονται οι ιστοσελίδες στο Deep web. Μέσω πολλαπλών επιπέδων ασφαλείας αποκρύπτεται πλήρως η ταυτότητά σας στο διαδίκτυο.

Port forwarding

Το Port Forwarding είναι ένα προχωρημένο χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει την πρόσβαση σε οποιαδήποτε συσκευή διακομιστή. To Astrill VPN υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία, Δίνοντας σας την δυνατότητα να στέλνετε αιτήματα παντού στο διαδίκτυο, διατηρώντας την διεύθυνση IP εντελώς ανώνυμη.

Το Smart Mode

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε τοπικές ιστοσελίδες και υπηρεσίες με τοπικές διευθύνσεις IP. Σε πολλές περιπτώσεις οι κυβερνήσεις μπορούν να αντιληφθούν πως χρησιμοποιείτε κάποιο VPN απενεργοποιώντας ορισμένες διευθύνσεις IP. Μέσω του Smart mode του VPN μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δίκτυο με τοπικές διευθύνσεις IP, διατηρώντας την ταχύτητα υψηλή και παρακάμπτοντας του όποιους περιορισμούς.

smart mode Astrill VPN

Φίλτρο ιστοσελίδων και εφαρμογών στο VPN Astrill

Τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιεί το VPN Astrill είναι ασφαλή. Μέσω ενός φιλτραρίσματος ιστοσελίδες και εφαρμογές το Astrill VPN σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το VPN μόνο με συγκεκριμένες εφαρμογές όπως είναι για παράδειγμα το Skype, το Viber, οι εφαρμογές των τραπεζών, οι εφαρμογές torrent κλπ.

Διαμοιρασμός VPN

Δεν έχουν όλες τις συσκευές τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν λογισμικό VPN. Μέσω του VPN Astrill, ωστόσο, μπορείτε να κάνετε διαμοιρασμό το VPN από το PC σας σε ένα ολόκληρο δίκτυο που θα δημιουργήσετε με τις συσκευές σας.

Αποκλειστική διεύθυνση IP

Το Astrill VPN σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιες αποκλειστικής διευθύνσεις IP που κανείς άλλος χρήστης δεν θα έχει. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ανωνυμία σας και κάνει ακόμα πιο δύσκολο τον εντοπισμό της δραστηριότητας σας στο διαδίκτυο. Χρησιμοποιήστε την IP αυτή για εφαρμογές όπως το Skype ή το Bittorrent.

Το λογισμικό VPN για υπολογιστές Windows

Η πλειοψηφία των χρηστών χρησιμοποιεί τα VPN στους υπολογιστές τους και η πιο δημοφιλής έκδοση λογισμικού είναι αυτή για Windows. Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι καλοφτιαγμένη και το λειτουργικό και διαχειριστικό περιβάλλον πολύ γρήγορο και εύχρηστο. Ακόμα και αρχάριοι χρήστες μπορούν να το χρησιμοποιήσω σε δευτερόλεπτα χωρίς πρόβλημα. Παρότι υπάρχουν προηγούμενες ρυθμίσεις που μπορούν να αλλάξουν διάφορα πράγματα, στις περισσότερες περιπτώσεις το μόνο που έχει κανείς να κάνει να διαλέξει έναν διακομιστή και να πατήσει το κουμπί της σύνδεσης.

Αποτελέσματα τεστ στο Astrill VPN

Χρησιμοποιώντας το VPN Astrill ενδεχομένως να παρατηρήσετε μία μικρή πτώση της ταχύτητας. Οι ταχύτητες λήψης φτάνουν περίπου στο 70 με 80% της ταχύτητας που λαμβάνετε σε μη προστατευμένα δίκτυα. Η πτώση αυτή είναι μικρή αν υπολογίσει κανείς την προστασία που προσφέρει το Astrill. Μπορείτε να έχετε ακόμα καλύτερες ταχύτητες με την ενεργοποίηση της επιλογής VIP στο Astrill VPN. Αυτό βέβαια είναι πιο δαπανηρό αλλά αν σας ενδιαφέρει το ζήτημα της ταχύτητας τόσο πολύ αποτελεί, καλή λύση. Στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν πιστεύουμε πως θα έχετε πρόβλημα με τη μικρή πτώση ταχύτητας.

Εξυπηρέτηση πελατών

Εάν θέλετε να έρθετε σε επικοινωνία με την εξυπηρέτηση πελατών του Astrill VPN, χρησιμοποιήστε την ιστοσελίδα Υποστήριξης. Ο μόνος τρόπος επικοινωνίας είναι γραπτά μέσω email ή τη συμπλήρωση της ειδικής φόρμας που θα βρείτε στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Δοκιμή τώρα

Συγκρίσεις ανάμεσα σε Astrill VPN και σε άλλα VPN

Έχει ενδιαφέρον να συγκρίνει κανείς το Astrill VPN με άλλα ενδιαφέροντα και λειτουργικά VPN της αγοράς. Το ExpressVPN αποτελεί πάντα επιλογή που πρέπει κανείς να έχει κατά νου. Μπορούμε να πούμε πως τα δύο VPN έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά και προσφέρουν αξιόλογη προστασία, αν και το ExpressVPN είναι λίγο καλύτερο σχεδόν στα πάντα. Μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στην αξιολόγηση του ExpressVPN.

Πιο μικρές είναι οι διαφορές σε σύγκριση με τον NordVPN. Για άλλη μία φορά το NordVPN μπορεί να κερδίζει εδώ τη μάχη αλλά οι διαφορές είναι μικρότερες. Η μόνη κατηγορία στην οποία το NordVPN υπερέχει σημαντικά είναι μάλλον αυτή της τιμής, που είναι πιο αξιόλογη για τα Χαρακτηριστικά που προσφέρει. Αυτό δεν κάνει, βέβαια, το Astrill κακή επιλογή.

Ένα τελικό συμπέρασμα για το Astrill VPN

Το VPN Astrill είναι ένα εξαιρετικό VPN με πολύ χρήσιμα αποδοτικά και καλά χαρακτηριστικά. Μπορεί να συγκριθεί με τα κορυφαία VPN της αγοράς. Εκεί που υστερεί λίγο είναι ίσως στον τομέα της ταχύτητας και περισσότερο στον τομέα της τιμής. Υπάρχουν δυστυχώς πιο φθηνά VPN με παρόμοια ή και καλύτερα χαρακτηριστικά. Το Astrill VPN είναι πάρα πολύ καλό και αξίζει να το δείτε. Εάν ταιριάζει στις προσωπικές σας προτιμήσεις ίσως αυτό το μικρό έξτρα κόστος να μη σας κάνει κάποια διαφορά.

9 Συνολική βαθμολογία
Astrill VPN

Ιδιωτικότητα και ασφάλεια
8.5
Χαρακτηριστικά
9.5
Ταχύτητα και απόδοση
9
Σχέση ποιότητας-τιμής
9
Ευκολία χρήσης
9
Πλεονεκτήματα
  • Καλά χαρακτηριστικά ασφαλείας
  • Υποστηρίζει λήψη και διαμοιρασμό torrent
  • Μεγάλη ποικιλία διακομιστών
  • Έδρα στις Σεϋχέλλες
Μειονεκτήματα
  • Πτώση ταχύτητας στο 70-80%
  • Κάπως ακριβή συνδρομή
nikoc

Ο Νίκος, ο Ειδικός Κυβερνοασφάλειας, έχει γράψει στον ιστότοπο από την αρχή, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη μέσω συναρπαστικών συνεισφορών και εκτεταμένων δοκιμών. Με μια ισχυρή βάση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος φέρνει πλούσιες γνώσεις σε θέματα Ιντερνετ και προσωπικής ιδιωτικότητας. Διατηρώντας ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην προστασία προσωπικής ιδιωτικότητας και νομικής ρύθμισης, ο Νίκος διασφαλίζει ότι οι αναγνώστες του είναι καλά ενημερωμένοι. Για οποιαδήποτε ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο nikos@diadiktiokaiasfalia.com.

Είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε ένα μήνυμα

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Diadiktiokaiasfalia.com